Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אופל משתתפים, בעבר גם אלפא רומאו ויצרנים נוספים השתתפו.

לא "בוחרים" מי משתתף. הספורט הזה הוא ביזנס יקר, מונע משיקולים כלכליים כבדים מאד.

כנראה שליצרנים אחרים אין כרגע כדאיות כלכלית, או ספונסרים מתאימים, לפתח מכונית למרוצים האלה ולהריץ קבוצות.

מדובר בפיתוח מכוניות מאפס, בעלויות אדירות.

פורסם

א. אמרתי שאופל משתתפים.

ב. לא ראיתי שהיו שם ב.מ.וו ואלפא רומאו. ב.מ.וו ואלפא משתתפים במירוץ אחר. אז או שאתה מדבר עם מירוץ אחר או שהם באמת הישתתפו פעם בDTM.

ג. אני מבין שזה עלויות גדולות, אבל בסה"כ 3 יצרניות זה כלום! וחוץ מזה הם גם מרווחים מהמירוצים אני מאמין. אם זה היה הפסד כסף בלבד ללא רווחים , אף אחד לא היה משתתף.

ד. בפורמולה 1 אין הרבה סוגים. רנו,טויוטה,מרצדס,פרארי וכו'... בDTM יש רק 3 יצרניות!

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

חשוב לזכור, שמרוצים הם סוג של מנוף עבור יצרניות הרכב לשפר את התדמית שלהם ובכך גם להשפיע על המכירות. לכן, כל יצרנית בוחרת את ליגת המרוצים שלדעתה מתאימה לה (סובארו - ראלי, פרארי - F1, שברולט - נאסקאר וכו') ויחידות מהן אף משתתפות במספר סוגי מרוצים. עד כמה שזכור לי, BMW כן משתתפת ב-DTM, או לפחות השתתפה עד לא מזמן (סליחה, לא ממש מעודכן). עוד דבר, DTM זהו מרוץ למכוניות גרמניות - דויטש טורינג-קאר מוטורספורט (שוב, עד כמה שאני זוכר) ולכן לא סביר שתראה שם פתאום מאזדה..

פורסם

אם זה גרמניות בלבד(למה עשו מירוץ לגרמניות בלבד?) איך חיים ראה שם אלפא רומאו?

בסדר אם זה לגרמניות איפה פלוץ גגן וב.מ.וו ושאר הגרמניות

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

DTM היא אחת התחרויות היוקרתיות ביותר שנוסדה בתחילת 1984 בגרמניה.

המושג יוקרתיות הוא בסיס לתחרות "טכנולוגית" בין יצרנים גרמנים מאז הקמת התחרות.

ראשי התיבות כבר מרמזות על יחודיות התחרות -" Deutsche Tourenwagen Masters", שבתחילה התבססה על חוקי גרופ A של הפדרציה האיורופאית למכוניות .

למעשה מדובר בתחרות בין יצרנים גרמנים כמעט בצורה מוחלטת כאשר היוצאת מהכלל היא דווקא אלפא!

ב1993 השתלבה היצרנית האיטלקית ב DTM בהצלחה עם האלפא רומיאו 155 V6 TI הנעה 4*4 קבועה, בנפח מנוע 2500 סמ"ק שהפיק כ420 כ"ס.

ב1994 פרש היצרן האיטלקי מ DTM היוקרתי.

נראה שלקראת שנת 2006 יהיו רק שני יצרנים שימשיכו להשתתף ב DTM : מרצדס ואודי וזאת לאור הודעתה של GM בעלת הבית של אופל, על פרישה מהתחרות.

ראוי לציין שהמכוניות שהשתתפו בשנת 2005 בDTM שפעו טכנולוגיות מתקדמות בכל תחומי הנדסת הרכב שרק יצרנים מעטים יכולים להרשות לעצמם-בתקופה של התמוטטויות כלכליות (MG rover ).

פיתוחים אלו מוצאים את ביטויים בשימוש בחומרי ציפוי קלים יותר, בניית שילדות קלות בעלות קשיחות גבוהה יותר, פיתוחים בטלמטיקה ואלקטרוניקת ניהול מנוע - ע"י הקטנת כמות הרכיבים ובדיעבד השגת הספקים של בין ל450 ל480 כ"ס ומומנט שבין 48 קג"מ עד 51 קג"מ בצורה יעילה (הקטנת משקל)יותר בהתאם לדגם.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

כמובן שה-DTM לא מוגבלת ליצרניות גרמניות. זו אליפות גרמניה - כל אחד יכול לנהוג במה שבא לו, כל עוד הוא במסגרת התקנות.

אחד השינויים המשמעותיים שחלו השנה הוא התחלת סדרת האליפות העולמית, WTCC. מתברר שחלק מהיצרנים מעדיפים להשקיע את המאמצים שם - ב.מ.וו, סיאט, אלפא, שברולט...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
כמובן שה-DTM לא מוגבלת ליצרניות גרמניות. זו אליפות גרמניה - כל אחד יכול לנהוג במה שבא לו, כל עוד הוא במסגרת התקנות.

אחד השינויים המשמעותיים שחלו השנה הוא התחלת סדרת האליפות העולמית, WTCC. מתברר שחלק מהיצרנים מעדיפים להשקיע את המאמצים שם - ב.מ.וו, סיאט, אלפא, שברולט...

טל

מן הסתם כי העלויות יותר זולת בהשתתפות

כניראה ב DTM משקיעים יצרניות שרוצות להראות את רמת הטכנולוגיה שלהם ורמת יכות הפיתוך

בזמן שWTCC זאת אליפות העולם למכוניות סלון

רק יש לי עכשיו שאלה חדשה מה זה BTCC

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
אגב......ג'יסון פלאטו הידוע יותר כמגיש בהילוך חמישי נוהג בקבוצת סיאט ב BTCC
"הידוע יותר"? ג'ייסון פלאטו היה כבר אלוף ה-BTCC עוד ב-2001, שנה לפני ש-Fifth Gear בכלל נולדה...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
"הידוע יותר"? ג'ייסון פלאטו היה כבר אלוף ה-BTCC עוד ב-2001, שנה לפני ש-Fifth Gear בכלל נולדה...

טל

ידוע....

אבל מה שנראה לי ולך ברור כשמש........לא אומר ש 90 אחוז מהקוראים כאן יודעים.

להם זה "ידוע יותר".

פורסם

חחחחחחחחחחחח ..... :lol:

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם

חברים

רק עוד משהו קטן לגבי הסדרה שקרובה לליבי .

האלוף הראשון של הסדרה , שטריצק , הוא כיום מנהל הקבוצה של אופל , שפרשו כעת .

האליפות ממש לא נועדה להיות אליפות יצרנים רק התפתחה כך . אאודי שכיום מריצה קבוצות יצרן רציניות החלה למעשה כקבוצה פרטית לחלוטין - ABT SPORTLINE - עם האודי TT בגירסה מיוחדת שהם פיתחו ורק לאחר שזכו באליפות המפעל השתכנע לעזור להם .

לקראת 2007 יש שמועות חזקות על כניסה של טויוטה לאליפות , מה שיתן הרבה עניין יפני .

חשוב לזכור שהמאגנים של האליפות הם למעשה נציגי היצרנים ולכן לא נעשים הרבה שינויים , בנוסף חלקים רבים במכוניות הם משותפים לכולם - לדוגמא הגיר .

מקווה שעקבתם אחרי השידורים במהלך העונה בערוץ הספורט ונהניתם .

העונה הבאה מתחילה באפריל 2006 !!!

דובי מילר

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...