Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כולנו מכירים את הסיטואציה:

אתם נוהגים בכביש בינעירוני קצת מעל המהירות המותרת. פתאום אתם שמים לב לניידת או לחילופין לרכב אזרחי שחונה בשול הימני של הכביש ומתוך הדלת החצי פתוחה, אתם מבחינים בשוטר שכורע ומכוון את אקדח הלייזר אליכם...

השאלה היא איך מתבצעת האכיפה עצמה ?

ז"א נניח שנסעתם 110 קמ"ש במקום שמותר 90. אתם תקבלו את הדו"ח הביתה ? האקדח לייזר רושם את מס' לוחית הרישוי שלכם ולפי זה תקבלו דו"ח ?

או מה ?

איך השיטה עובדת ??

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אדון הראל, אם שוטר מסמן אותך באקדח לייזר הוא מודד את המהירות שלך.

במידה והמהירות שלך אובחנה כ"מופרזת" והוא מחליט לעשות משהו בנידון, ניידת תנועה שנמצאת באזור תגיע אליך ותורה לך לעצור בצד.

ככה כל המארבים של מתנ"א עובדים, כאשר יחידה אחת מסמנת והיחידה השניה פועלת לצורך מרדף.

בשביל למדוד מהירות כמו שצריך השוטר שמודד לא יכול תמיד להורות לך לעצור כי דבר ראשון הוא צריך להסתתר כדי שלא תראה אותו, ודבר שני זה בעייתי מבחינה טכנית לעצור אותך, יש כזה דבר שנקרא מרחק עצירה.

פורסם

... ניידת תנועה שנמצאת באזור תגיע אליך ותורה לך לעצור בצד.

ככה כל המארבים של מתנ"א עובדים, כאשר יחידה אחת מסמנת והיחידה השניה פועלת לצורך מרדף.

בשביל למדוד מהירות כמו שצריך השוטר שמודד לא יכול תמיד להורות לך לעצור כי דבר ראשון הוא צריך להסתתר כדי שלא תראה אותו, ודבר שני זה בעייתי מבחינה טכנית לעצור אותך, יש כזה דבר שנקרא מרחק עצירה.

נא לא לכתוב שטויות בפורום.

ניידת שמסיירת לא תעצור אותך אם אתה לא מבצע את העבירה לידה.

חייב להשאר קשר עין בין השוטר המודד לשוטר שעצר אותך. לא ייתכן מצב שניידת, "שנמצאת באזור תגיע אליך", אלא אם זו היא שמזהה את העבירה.

כמו כן אין לשוטרים בעיה טכנית לזרוק את הממל"ז ולזנק לכביש בין מכוניות שנוסעות כ-100 קמ"ש בארבעה נתיבים כדי לעצור רכב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

RAZMEL כתב:

"כמו כן אין לשוטרים בעיה טכנית לזרוק את הממל"ז ולזנק לכביש בין מכוניות שנוסעות כ-100 קמ"ש בארבעה נתיבים כדי לעצור רכב."

ולא פעם נהרגו שוטרים בשל כך.

Veni Vidi Vici

פורסם

ולא פעם נהרגו שוטרים בשל כך.

נראה שאתה אומר את המשפט הזה בהמון ביטחון..

אתה מוכן לתת דוגמא לשוטר שנהרג כתוצאה מזה שהוא "קפץ לכביש" תוך כדי ניסיון לעצור רכב ?

פורסם

לידיעתך הרבה שוטרים לא מזנקים לכביש באמצע המדידה, וניידת אחת מודדת אותך והשנייה נמצאת באזור הפעילות ורודפת אחריך במידה והיא קיבלה התראה שאתה נמדדת במהירות מופרזת.

שיתפסו אותך על לייזר תדבר אחרי זה.

וחוצמזה שוטר שמודד אותך בלייזר חייב לעצור אותך זמן קצר לאחר מכן ולא יכול לשלוח לך הודעת קנס בדואר כי בניגוד למצלמה אלקטרונית, מימלו"ז חייב להיות באכיפה ישירה, משמע תפיסה וענישה.

לכןןןן, אם מימלזו אותך ונמצאת "נוהג במהירות מופרזת" תוך מספר דקות ניידת תצוץ מאחת הדרכים ותעצור אותך כשהעדות שלה זה המימלוז הטכני ממקודם.

אני לא מבין, איך חשבת שאתה נקנס??? ששולחים לך קנס בדואר???

די התבלבלת בין ממל"ז לבין מצלמה אלקטרונית, יש הבדלים בפעילות ובאופי הפעולה.

פורסם

נהג זורם, אני לא יודע כמה איך ולמה עצרו אותך, אבל אני במקרה בהליך משפטי בשל עבירה של מהירות (מאוד) מופרזת, ואני אומר לך בודאות שהשוטר שמדד את מהירותך מחוייב לשמור על קשר עין איתך עד שאתה עוצר\נעלם.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ברור, בגלל זה הוא שולח הודעה בקשר ליחידה אחרת שתעצור אותך, והמימלוז שלו זו עדות הראיה שלו כשוטר לעבירה שביצעת.

הוא קורא בקשר ליחידה שתעצור אותך רק לשם מימוש עדות הראיה.

אם שוטר מימלז אותך ונעלמת לו, הוא מתאר את הרכב העבריין בקשר ליחידות אחרות והן עוצרות אותו.

בקנס האשמה מבוססת על אותה עדות ראייה ומדידה של השוטר שמימלז.

פורסם

מניסיון שלי , של בערך 4 פעמים כבר לצערי ;)

1. השוטר המממל"ז , לוזר בך, בודק את המהירות שלך , ורץ לכביש לעצור אותך אם הוא חושב שיש סיבה

2. גם אם השוטר לא מספיק לעצור אותך, הוא עדיין יצא אחרייך, מניסיון שקרה באילת, עברתי מול שוטר במהירות XXX והשוטר תפס את ראשו כמו בנאדם שראה רוח\מליון דולר, ורץ לניידת .. בנתיים הספקתי להתרחק ולפחות 6-7 רכבים היו מאחורי, הוא עקף את כולם והגיע אלי וקרא לי לעצור בצד (כמובן שכבר הייתי על 90 דאז)

אז ככה, כל עוד לא עצרו אותך - אל תדאג.

• תוכן חדש...