Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. כל מנוע יתן תפוקה גבוהה יותר וניצולת דלק טובה בחום גבוה, לכן הגבילו את החום המינימלי, מתחת לכך הניצולת יורדת.

ניצולת הדלק המקסימלית מבחינת פעימת העבודה (כח) מושגת ב-75 מעלות .

עם זאת ,טמפ' העבודה של המנועים היא באיזור 90-100 מעלות כדי לעמוד בתקני זיהום אוויר וכו'.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשמר- אני רואה בכך אישור ולא סתירה.

לסילבר- אני סבור כי העלות נמוכה אך לך תדע..

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

you probebly have a problem with the in/out valve betwin the reidiator and the engen. when the engen is cold the valve closs itself and water dosen't flow to the radiator, allowing the engein to heat up. somtims it's stuke on open or remuved complytly by the mechanic to prevent it beeng stuck on close and overheating the engine

you coold try to fix it yourself but its a messy job and I wouldn't recomend it

פורסם

ה"שסתום" הזה נקרא תרמוסטט. דובר עליו בשרשור זה ובעוד כמה מאות.:idea:

צבי , זו לא סתירה ,אך אילו לא היה זיהום אוויר למינהו , היו המנועים מתוכננים לעבוד בטמפ' של כ-75 מעלות.

פורסם

הייתי לי את אותה הבעיה במיצובישי לנסר בחורף. כמו שהוזכר כאן כבר הבדיקה הכי פשוטה וראשונית זה בעת התנעת האוטו לבדוק אם זורמים מים לרדיאטור. אם זה כך אז הטרמוסטט תקול, או כמו שהיה במקרה שלי חסר.

טרמוסטט חדש עולה בסביבות 30-70 ש"ח. והעבודה לא אמורה לקחת יותר מ 5 דקות. לא בטוח אם זה ככה בכל הרכבים.

פורסם
ניצולת הדלק המקסימלית מבחינת פעימת העבודה (כח) מושגת ב-75 מעלות .

עם זאת ,טמפ' העבודה של המנועים היא באיזור 90-100 מעלות כדי לעמוד בתקני זיהום אוויר וכו'.

למה אתה תמיד מקדים אותי!?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שמר, FIZBAN

נניח לרגע כי זו אימרה נכונה, כיצד אם כך עולה היעילות בהורדת זיהום ע"י העלאת חום המנוע?

לדידי בעירה טובה יותר, ניצולת גבוהה יותר = זיהום אויר נמוך יותר.

כי אחרת, מדוע לא הורידו את חום המנוע מרגע בו מצאו את השיטה המאפשרת הורדת זיהום , קריא , ממיר קטליטי מחומם. בנוסף לאלקטרוניקת ניהול מנוע חכמה.

אודה , כי עד היום , חייתי במחשבה כי , התזה של חום גבוה=ניצולת יעילה-זיהום ,נכונה; ועתה אני זקוק להסבר מבוסס לכאן או לכאן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה קטנה ברשותכם:

היום נסעתי בכביש מהיר כאשר טמפ' חוץ היא 25 מ"צ, בצהרי היום.

מהירות הנסיעה היתה 120 קמ"ש, ושמתי לב שמד חום המנוע מראה 3 קוים אחרי תחילת הסקאלה.

לפי דעתי חום המנוע הינו נמוך מידי וגורם נזק למנוע.

האם יש מקום לדאגה?

פורסם
שאלה קטנה ברשותכם:

היום נסעתי בכביש מהיר כאשר טמפ' חוץ היא 25 מ"צ, בצהרי היום.

מהירות הנסיעה היתה 120 קמ"ש, ושמתי לב שמד חום המנוע מראה 3 קוים אחרי תחילת הסקאלה.

לפי דעתי חום המנוע הינו נמוך מידי וגורם נזק למנוע.

האם יש מקום לדאגה?

אני באמת חושב כי אתה צריך למדוד את החום עם מדחום מתאים על מנת לדעת אם השעון חווה נכון.

לשמר- אני בכנות ממתין לתשובה מנומקת בקשר ליעילות חום מנוע, ראה רצוי מול מצוי , לפי הצהרתך והחיזוק של FIZBAN.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

היי!

יש לי גולף 2002 1,6 אוט ובחורף קרה לי אותו דבר. התחמם בערך עד ל60 סמתי חימום ירד ל איזה 10 בערך

תלוי עם מאד קר אז רוב הסיקוים אושלא יתחמם או שיקפץ .ממהשהבנתי זה מצב נורמלי.

פורסם

חום מנוע צריך להגיע תוך מספר דקות לטמפ' עבודה, עד לסימון על שעון החום ולא לזוז משם. ברוב המכוניות שעון החום לא זז עם כל שינוי קטן אלא בקפיצות של המחוג לפי טווח טמפ'.

בחורף האחרון קרה לי גם שהמחוג ירד קו אחד מתחת לחצי אבל זה היה בחרמון באמצע סופת שלגים ונסעתי במהירות נמוכה על הילוך גבוה, ככה שזה די הגיוני. חוץ מהפעם ההיא לא נתקלתי במקרים כאלה, אולי ברכב שלך יש בעיה במערכת הקירור.

• תוכן חדש...