Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול חזרתי מסופ"ש ארוך בברלין עם המשפחה, והחלטתי לכתוב כמה התרשמויות (מוטוריות, כמובן, אם תרצו התרשמויות אחרות - בה"פ).

אתחיל בתרבות הנהיגה - הדבר הכי נוכח שם, כמו בכל התחומים, הוא הסדר, הארגון, האסתטיות והרוגע. הכבישים בתוך העיר רחבים ומרובי נתיבים, הרמזורים מסודרים היטב, הנהגים אדיבים, אין כמעט פקקים גדולים ויש אווירה נינוחה. מה שמפתיע הוא שהמצב הוא כזה למרות שהם מרשים לעצמם לעשות הרבה דברים שבארץ לא היו עובדים בחיים. למשל, בהרבה מאוד צמתים אין כלל רמזורים, אבל כולם נותנים זכות קדימה, כולם נכנסים ויוצאים מהצומת במהירות ובנינוחות ואין כמעט נהגים עצבניים שצופרים. להולכי רגל גם העיר מצוינת, ליד כל רמזור יש לחצן שמאיץ את הפיכתו לירוק, ולפני שהוא הופך ירוק (וגם לפני שהוא חוזר לאדום) יש צפצופים ונקישות, בכדי לעזור להולך הרגל. וזה רק על קצה המזלג (ואם כבר מזלג - יש שם אוכל נהדר, ולא יקר באופן מפתיע!)

אעבור לתחבורה הציבורית - שהיא בפירוש גולת הכותרת המוטורית של העיר הזו. אמנם יש הרבה ערים מרכזיות באירופה עם תחבורה ציבורית נאותה, אבל בכזו עוד לא נתקלתי. יוצאים משדה התעופה, הולכים לתחנת הרכבת וקונים כרטיס. היינו שם שלושה ימים אז קנינו כרטיס ל-72 שעות במחיר של 18 יורו בלבד (כ-100 שקלים). הכרטיס הזה מאפשר נסיעה בכ-ל סוגי התחבורה הציבורית בעיר (למעט מוניות). יש רכבות עיליות (S) המקיפות את העיר ויוצאות גם מחוצה לה (וגם פנימה), יש רכבות תחתיות (U) שמתפתלות מתחת לעיר, יש TRAM (או בקיצור M) שהן רכבות חשמליות קצרות הנעות על שקעים בכביש ביחד עם שאר התנועה, יש אוטובוסים (B) ויש סירות בנהר (F, מלשון Ferry). בכולם אפשר לנסוע עם אותו כרטיס יחיד כמה שאחפוץ. והדבר המרשים ביותר הוא היעילות בה הכל עובד - כמו שעון שווי.. גרמני. הרכבות והאוטובוסים מגיעים תוך דקות ספורות ואתה תמיד יודע מתי הן יגיעו בגלל שיש מסכים שמראים את הלו"ז לדקות הקרובות (גם בחלק מתחנות האוטובוס!). פעמיים בזמן השהות שלי שם הייתה תקלה שטופלה בצורה מהירה ביותר, פעם אחת היה משהו על הפסים והרכבות ביצעו מעקף, ופעם אחרת אחד ה-TRAMים התקלקל ונגרר על ידי אחד אחר, מה שאיחר את כל הרצף בכעשר דקות בלבד. המעבר בין אמצעי התחבורה מהיר וקל, כאשר רוב התחנות מחוברות יחדיו, כך שאפשר לעבור מה-U ל-S ול-M באופן מהיר ופשוט. השימוש בתחבורה הציבורית שם מבוסס על אמון, כך שאף אחד לא בודק לך כרטיסים והכניסה והיציאה מהתחנות היא חופשית לחלוטין. רק פעם אחת נבדק לנו הכרטיס, וזה היה על ידי כרטיסן באוטובוס (הנהגים בכלל לא טורחים להסתכל).

לסיכום - פשוט מדהים. בעיר הזו, בת 4 מיליון פלוס התושבים וכ-40 ק"מ לאורכה ולרוחבה (כן כן - ענקית), תחבורה ציבורית טובה היא דבר קריטי, והגרמנים עשו זאת ללא רבב ובעלות מגוחכת לנוסע. תארו לעצמכם איך זה לנסות להגיע מראשון לציון עד רעננה בתחבורה ציבורית בלבד - זה עניין של שעה לפחות, וזה לאורך שטח קטן משמעותית. במהלך שלושת הימים בהם הייתי בברלין עשיתי את המרחק הזה כ-10 פעמים לפחות, בעלות ובזמן קטנים משמעותית.

וכעת, להפתעה:

בזמן טיול באחת השדרות הגדולות והיקרות ביותר שם (חנויות שמוכרות ספלי חרסינה ב-800 יורו לספל, למשל), צד את עיני אולם התצוגה של פולקסווגן בעיר, ובתוכו... אני לא חושב שהיא דורשת הקדמה:

veyron1.jpg

ומאחור:

veyron2.jpg

המנוע:

veyron3.jpg

מפנים, בערך:

veyron4.jpg

ד"א, במציאות היא קטנה יותר ממה שתיארתי לעצמי. איך הדבר הזה שוקל 1900 קילו, שלא לדבר על עולה מיליון נקודה שתיים יורו, אין לי מושג:

veyron5.jpg

ונמשיך הלאה, הויירון ישבה בתוך קומפלקס גדול ובו כל סוכנויות פולקסווגן (מלבד אודי שלה בניין אחר), בין השאר היו בקומה התחתונה כל מיני כלים ישנים ומעניינים:

vwshowroom1.jpg

ומי מנחש מה זה? הפותרים נכונה יזכו בדגם מוקטן (1:92) שיצא מתוך ביצת קינדר:

vwshowroom2.jpg

או שלא. אבל הנה גרסת הקבריולה:

vwshowroom3.jpg

והנה בעירום, למי שלא מזהה אותה עם בגדים:

vwshowroom4.jpg

והנה משהו סופר-מגניב שראיתי שם:

vwshowroom5.jpg

vwshowroom6.jpg

ואחריו, הגרסה הצבאית:

vwshowroom7.jpg

וגרסת הספורט:

vwshowroom8.jpg

לאחר מכן נסענו למוזיאון הטכנולוגיה ובו מצאתי את זה:

flyingcar.jpg

וגם מחסן למכוניות אספנות:

vintagecaryard1.jpg

ובו יושבת לה אודי קוואטרו בשלווה (ומי מזהה את מה שלידה?):

vintagecaryard2.jpg

ולסיום, מלאכית בשמי ברלין :wink:

angel.jpg

מקווה שנהנתם!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, מסכים איתך :-)

נ.ב,

הסוכנות שאתה מדבר עליה (לפניה יש את הסוכנויות של סיאט, שקודה, פולקס' וכו')

נמצאת במרחק הליכה מאלכסנדר פלאץ'.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בברלין, מרחק הליכה זה מושג מאוד ערטילאי וקשור בעיקר להגדרה של כמה דקות הן מרחק הליכה, ואיך הכושר שלך ביחס להיילי גבריסילאסי (או גברי הייליסילאסי, אני אף פעם לא זוכר).

הסוכנויות של סיאט, סקודה, בנטלי וכל השאר נמצאות באותו הבניין, בקומפלקס אחד גדול כפי שכתבתי.

ואכן, זוהי טראבנט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הסוכנויות של סיאט, סקודה, בנטלי וכל השאר נמצאות באותו הבניין, בקומפלקס אחד גדול כפי שכתבתי.

רוני

אוקיי - סיכמנו על קומפלקס :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נראה כמו טרבאנט, 2 פעימות, ו4 מפתחות ברגים בשביל לפרק ה-כ-ל.

ומה לגבי הBlue Man והסיכום שלך איתי ועם ג'ורג'?

אגב, היילה גברסילסאסי. היילסילאסי היה הקיסר האחרון של חבש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ומה לגבי הBlue Man והסיכום שלך איתי ועם ג'ורג'?

bluemangroup.jpg

היה מעולה, מעין מיומנה משופר (מאוד), אבל עדיין יקר יותר מדי. 60 יורו לכרטיס (וזה עם הנחת סטודנט).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בקשר לתרבות נהיגה,

זוג חברים של אימא שלי היו באוסטריה באיזה מקום.

בקיצור, הם ירדו מהאוטו (רכב שכור) הלכו לטייל באיזה חורשה..ליד איזה כפר קטן.

בקיצור, התחיל לרדת גשם, ולקח להם זמן לחזור לאוטו.

הסתבר שהם שכחו את החלון הקדמי טיפה פתוח. מישהו כיסה להם את הדלת ככה שלא ייכנסו מים לאוטו.

מה תגידו על זה?

:)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
מה אתה רציני?? :shock:

אם הם היו משאירים את האוטו ככה פתוח בישראל אז רוב הסיכויים שהיו דופקים להם את המערכת :lol:

יוגב

כן...

זה מה שאני חשבתי. פה בארץ אנשים מצפצפים אם אתה נותן למישהו לעבור במעבר חציה..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בקשר לתרבות נהיגה,

זוג חברים של אימא שלי היו באוסטריה באיזה מקום.

בקיצור, הם ירדו מהאוטו (רכב שכור) הלכו לטייל באיזה חורשה..ליד איזה כפר קטן.

בקיצור, התחיל לרדת גשם, ולקח להם זמן לחזור לאוטו.

הסתבר שהם שכחו את החלון הקדמי טיפה פתוח. מישהו כיסה להם את הדלת ככה שלא ייכנסו מים לאוטו.

מה תגידו על זה?

:)

:shock::shock::shock::screwy:

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

הרסת לי את החיים נשבע לך!

הבוגטי הזאת אני כבר חולה עליה קרוב ל3 שנים,עד שאני לא אשיג את האוטו הזה אני לא ארגע!

זה הולך להיות האוטו שלי ב100%!!!

כל מה שציינת זה למעשה אותו דבר בכל אירופה,תרבות הנהיגה זה דבר לא יאמן פשוט שם!

תודה על החוויה שהעברת ,הזכרת לי את הולנד שם אני מרבה לבקר :)

בקרוב אני שוב שם :)

בוגטי אני בדרך .....:)

פורסם

roni , dont forget that they r germans!!!x

but also in more places there is order and perfect traffic control

in the us u can make right turn on red- think in israel what will go on the roads..

also when stright and left are green from the apposite u got green light= the left

turn gives the advantge to the apposite trafic, - a nightmare in israel...x

israel= jungle=afrika

west world= order, calture, rules

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
הרסת לי את החיים נשבע לך!

הבוגטי הזאת אני כבר חולה עליה קרוב ל3 שנים,עד שאני לא אשיג את האוטו הזה אני לא ארגע!

זה הולך להיות האוטו שלי ב100%!!!

בוגטי אני בדרך .....:smile:

בדרך לאן?

אהה....לקנותת את הבוגאטי. כמובן. ברור, ברור....:?:roll:

Back to the original - NC again.

• תוכן חדש...