Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהניתי מאוד מה"טעימה", תודה.

אגב, תיאור התחבורה הציבורית זהה בדיוק נמרץ למה שמתרחש בווינה (אולי מלבד הרכבת העילית) -

כרטיס אחד לכל היום (ועוד יותר זול), מעבר בין כל סוגי התחבורה השונים, תחנות משותפות

לסוגים השונים - לפעמים מצאתי את עצמי עובר 3 אמצעי תחבורה ב-5 דקות, כל זאת בדיוק מופתי

ועם קריין אלקטרוני במבטא אוסטרי מחריד שמציין את שם התחנה הבאה בדיוק נמרץ. תענוג.

אה, ובאחד הימים שהייתי שם פרצה שריפה ברכבת התחתית בדיוק בקרון שהייתי בו. קטעים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כל מי שהיה באירופה וגם במקומות אחרים יודע שברלין היא רק דוגמא אחת מיני רבות של מערכות תחבורה ציבורית יעילות, נחות ולא יקרות. לחשוב שאנו מתפעלים מרכבת ישראל נשמע קצת מגוחך אבל כנראה זה מה שיש כרגע. הכל מתחיל בתשתיות ובנכונות השילטון (לדורותיו) להשקיע במערכות הסעה ציבוריות שתורמות גם לחסכון ולשמירה על איכות הסביבה ואפילו מהוות מקור רווח למפעילים. מי ייתן והרכבת הקלה תגיע לתל-אביב מהר יותר מהקצב שראינו בבניית נתב"ג 2000

פורסם
לחשוב שאנו מתפעלים מרכבת ישראל נשמע קצת מגוחך
זה באמת מגוחך, כי אנחנו לא מתפעלים. לא מזמן נסעתי שוב ברכבת, לצערי. הפעם החוצפה עברה כל גבול.

נסעתי ממוצקין לתל אביב, אחרי כמה תחנות שעברנו הקריין החריז כי כל הנוסעים צריכים לשלם תוספת של שלושה שקלים לכרטיס מכיוון שהרכבת לא עוצרת בשום תחנה בין חיפה לתל אביב, לא היה שום אזכור לתוספת התשלום הזו לפני העלייה לרכבת, במכונת הכרטיסים או בלוח הרכבות. פשוט בושה.

כמובן שלאף נוסע לא היה אכפת, נו מה, זה רק שלושה שקלים, אם זה היה 15 שקל אז כולם היו מתחילים לצעוק, אבל שלושה שקלים, שטויות. חבל, זו עוד אחת מהסיבות שהמדינה שלנו נראית ככה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
זה באמת מגוחך, כי אנחנו לא מתפעלים. לא מזמן נסעתי שוב ברכבת, לצערי. הפעם החוצפה עברה כל גבול.

נסעתי ממוצקין לתל אביב, אחרי כמה תחנות שעברנו הקריין החריז כי כל הנוסעים צריכים לשלם תוספת של שלושה שקלים לכרטיס מכיוון שהרכבת לא עוצרת בשום תחנה בין חיפה לתל אביב, לא היה שום אזכור לתוספת התשלום הזו לפני העלייה לרכבת, במכונת הכרטיסים או בלוח הרכבות. פשוט בושה.

כמובן שלאף נוסע לא היה אכפת, נו מה, זה רק שלושה שקלים, אם זה היה 15 שקל אז כולם היו מתחילים לצעוק, אבל שלושה שקלים, שטויות. חבל, זו עוד אחת מהסיבות שהמדינה שלנו נראית ככה.

אלון, אני נוסע כמעט כל יום ברכבת ולכן ההתרשמות שלי היא קצת יותר מעמיקה מאירוע בודד שקרה לך ועליו אתה חורץ דין על "ככה נראית המדינה".

אם המדינה נראית כמו הרכבת אז אתה יכול להיות רגוע. לאחר שהארגון התגבר על הבעיות שהיו לו לפני כמה חודשים, הוא מתפקד לשביעות רצוני המלאה: רכבות נקיות ומדייקות, צוות אדיב, אפשרויות לכרטיס שבועי או חודשי.

נכון שפריסת הרכבות היא עדיין כפי שקבעו בסוף מלחמת העולם הראשונה אבל זאת בטח לא אשמת הארגון.

אז יש תקלות אבל גם בוינה נשרפים קרונות. אני נוסע בתח"ץ בוינה בערך חודש (מקובץ) בשנה ואכן שם זה נחמד ונעים אבל הרכבת שלנו, אם היא בבואה של מה שקורה במדינה, אז אני רגוע.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אכן, התנהלות התחבורה הציבורית בברלין, כפי שרוני מתאר אותה, היא דוגמא לאופן ההתנהלות של התחבורה הציבורית באירופה המערבית.

השבועות האחרונים עוברים עלי בציריך ואני מוצא עצמי נדהם כל פעם מחדש מיעילות התחבורה הציבורית. הדיוק של הרכבות, הטרמים והאוטובוסים מגיע לרמה שניתן לכוון את שעונך לפי זמן הגעתם. רבים מבעלי הרכבים מעדיפים תחבורה ציבורית על כניסה לעיר עם רכבם, העדפה שמביאה לרמה מינימלית של עומסי תנועה וזיהום אוויר.

דבר נוסף, בנוגע לזיהום אוויר, מכיוון שהתחבורה הציבורית היא חשמלית ברובה, המיעוט היחסי של הרכבים הנכנסים לעיר וחיבתם של התושבים לדו גלגליים, בייחוד אופניים, האוויר בעיר נקי ברמה קשה לתפיסה עבור תל אביבי מצוי. שלא לדבר על רמת רעש נמוכה מאוד.

משתמשי הדרך השונים (משאיות, רכבים, אופנועים ואופניים) נוהגים באדיבות והתחשבות רבה האחד בשני. לתומי חשבתי שהנהיגה בארצות הברית הייתה חווייה מתקנת; הנהיגה והרכיבה בדרכיה של שווייץ הייתה הרבה מעבר לכך. זו הייתה חווייה.

מי ייתן ונשים לנו כמופת את מדינות אירופה המערבית בכל מה שקשור בתרבות מוטורית.

• תוכן חדש...