Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק

MMG
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! יש לי 2 שאלות:

1. בנסיעה בירידה, ברכב ידני, מה עדיף מבחינת חיסכון בצריכת הדלק? נסיעה בהילוך ללא לחיצה על דוושת הגז או נסיעה בניוטרל?

2. גם כן ברכב ידני, להאיט ממהירות של כ 100 קמ"ש, עדיף להוריד הילוכים, להאיט עם המנוע בשילוב עם הברקסים או סתם להאיט רגיל? שובת מבחינת צריכת דלק.

בעצם השאלה היא האם כאשר סיבובי המנוע עולים ללא לחיצה על דוושת הגז המנוע צורך דלק?

אני גם מאוד אשמח לקבל הסבר אם זה אפשרי.

תודה רבה לעונים!!!

פורסם

ברכב בעל הזרקת דלק, ירידה/האטה בניוטרל צורכת יותר דלק מאשר בהילוך, שכן אם הגלגלים מסובבים את המנוע, אז המחשב לא מספק לו דלק, ואם אתה נוסע בניוטרל, אזי ישנה אספקת דלק על מנת לשמור על סרק.

חוץ מזה, לא בטיחותי לנסוע בניוטרל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הכי טוב לעשות חיפוש. יש שרשור מרתק על זה שפתח צביקה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אתה יכול אולי לתת לי לינק אחי? *** עריכה - עם אחיך תדבר בבית *** כי הרצתי חיפוש ולא נראה לי שמצאתי מה שאמרת... אני פשוט חדש פה ואין לי שמץ של מושג מי זה צביקה :?

פורסם

לא ציינת האם יש לך רכב עם קרבורטור (לפני שנת 1992) או רכב עם הזרקה?

הפרט הזה חיוני מאד לגבי התשובה הנוגעת לצריכת הדלק שלך.

פורסם
לא ציינת האם יש לך רכב עם קרבורטור (לפני שנת 1992) או רכב עם הזרקה?

הפרט הזה חיוני מאד לגבי התשובה הנוגעת לצריכת הדלק שלך.

לא לדעתי.

אני מסכים שברכב עם קרבורטור עשויה להיות צריכת דלק גם בלי שלוחצים גז (הילוך משולב), לעומת הזרקת דלק, שם לא יוזרק דלק בכלל. אבל זו לא התמונה המלאה. כי בעצם, הרכב עם הקרבורטור, (ביחס לרכב עם הזרקה) שורף קצת דלק, מספק קצת כוח, לכן בלימת המנוע פחות מורגשת, והרכב מאבד פחות מהירות. עכשיו האנרגיה (אנרגיה=דלק) שהמנוע יצטרך להשקיע כדי לחזור למהירות המקורית תהיה קטנה יותר דווקא ברכב עם קרבורטור, כי הוא איבד פחות מהירות. לכן צריכת הדלק תהיה זהה בשני המקרים. (אני מתעלם כרגע מזה שהזרקת דלק מכוונת יותר טוב, נשלטת מחשב, ולכן חסכונית יותר במעט, ומתייחס רק לשאלה בשרשור).

עכשיו, מה שכן יקטין את צריכת הדלק זה להכניס לניוטרל. באותן שניות שאתה בניוטרל ישרף מעט דלק על מנת להשאיר את המנוע פועל, אבל הרכב לא יאבד מהירות, ולכן לא תצטרך להשקיע הרבה דלק כדי להאיץ שוב בסוף.

ניתן להבין זאת אם מסתכלים על העניין כך:

הדלק הוא זה שמספק אנרגיה להתגבר על מספר הפרעות: התנגדות אוויר, גלגול צמיגים, וחיכוכים במנוע. כשאתה מכניס לניוטרל, אתה לא משנה את הסעיפים של התנגדות אוויר וגלגול צמיגים, אבל אתה מקטין את ההספק הדרוש ללחימה בחיכוכים במנוע, מכיוון שהוא מסתובב הרבה פחות פעמים.

סה"כ אתה עשוי לחסוך טיפה דלק. אבל זכור, אם אתה בניוטרל אבל משתמש בבלמים, רק בזבזת דלק, כי הרכב כן יאבד מהירות וכן תצטרך לשרוף דלק כדי להאיץ בסוף.

לגבי עניין הורדות הילוכים, בעיקרון אם מטרתך להאיט, וממילא אתה לוחץ ברקס, זה יחסוך קצת דלק, כי המנוע יסתובב בכוח האינרציה של הרכב, ולא בכוח הדלק. אגב אתה גם תחסוך שחיקה לרפידות הבלם. מצד שני, אמר מישהו בפורום, שלהחליף גיר או קלאץ' זה הרבה יותר יקר מאשר רפידות בלם. וזה נכון. כך שאולי עדיף לא לשחוק את הקלאץ' עם כל ההורדות הילוכים האלה.

הנה הלינק לשרשור שהיה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=69191&page=1&pp=15

• תוכן חדש...