Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נא להכיר צ'רי

Leon
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3133249,00.html

קצת על החברה וראיון עם המנ''כל של היבואנית

מה אתם אומרים משהו מעניין או כישלון סטייל הקוראניות בראשית דרכם?

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

בניגוד למה שקרה בתעשיית הטקסטיל או מוצרי האלקטרוניקה,שבה הסינים השתלטו על אחוז גבוה מהייצור העולמי,בתעשיית הרכב יתרון כוח האדם הזול מיתבטל כמעט לחלוטין,מאחר וכל הייצור מיתבצע ע"י רובוטים.

לסינים אין הרבה ידע ומסורת בייצור מכוניות,שהוא גורם בעל חשיבות רבה,ובהיבט הזה הם רחוקים מאד מהקוריאנים,שתעשיית הרכב שלהם היום עצמאית כמעט לחלוטין.

מאחר והמשק הסיני מיתפתח בקצב מהיר,עיקר הייצור מופנה כיום לשוק המקומי.

אם נציץ לרגע במה שיש לסינים להציע,נמצא שם בעיקר מכוניות בסיסיות או פסי ייצור של מכוניות שאבד עליהן הקלח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רק שחבל שכל המכוניות שלהם נראות כמו מכוניות קיימות אחרות....

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ראיתי טיגו אחד ברחוב שלי לא מזמן,כנראה ייבוא אישי.נראה טוב ונשמע נחמד!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בניגוד למה שקרה בתעשיית הטקסטיל או מוצרי האלקטרוניקה,שבה הסינים השתלטו על אחוז גבוה מהייצור העולמי,בתעשיית הרכב יתרון כוח האדם הזול מיתבטל כמעט לחלוטין,מאחר וכל הייצור מיתבצע ע"י רובוטים.

לסינים אין הרבה ידע ומסורת בייצור מכוניות,שהוא גורם בעל חשיבות רבה,ובהיבט הזה הם רחוקים מאד מהקוריאנים,שתעשיית הרכב שלהם היום עצמאית כמעט לחלוטין.

מאחר והמשק הסיני מיתפתח בקצב מהיר,עיקר הייצור מופנה כיום לשוק המקומי.

אם נציץ לרגע במה שיש לסינים להציע,נמצא שם בעיקר מכוניות בסיסיות או פסי ייצור של מכוניות שאבד עליהן הקלח.

כמה נקודות שמערערות את הניתוח שלך:

1. ההרכבה הסופית של הרכב מבוצעת ע"י רובוטים. לפני זה יש את המפעלים שמרכיבים את החלקים, המפעלים שמייצרים את תתי החלקים, המפעלים שמייצרים את תת תתי החלקים ומתחתם ספקי חומרי הגלם. ככל שאתה יורד בשרשרת יש יותר משמעות לעלות כוח האדם.

2. למשק הסיני אולי אין מסורת של ייצור מכוניות, אבל יש לו מסורת של ייצור. גם לקוריאנים וליפנים (ובמידה רבה לטאיוונים) לפניהם לא היתה מסורת, היא פיתחו אותה לאורך שנים, בכל תחום הייצור, לא רק ברכבים. בהתחלה הם נהנו מכוח אדם זול שייצר מוצרים פשוטים וזולים ולאט לאט הם התקדמו ברמת כוח האדם וכושר הייצור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי מסורת של ייצור יש לסינים,אבל לא של מכוניות.

עד שהסינים יסגרו את הפער יקח זמן רב מאד,אם בכלל,ובינתים גם שאר היצרנים רצים קדימה.

בקשר לייצור המישני-היצרן דואג תמיד למצוא פשרה בין מחיר זול לבין איכות,כשהמפתח למחיר זול הוא קנייה בכמויות גדולות או נשיאה בעלויות הפיתוח,כך שגם בזה אין לסינים יתרון משמעותי.

עובדה שהתעשייה באירופה ביפן ובקוריאה עדיין מצליחה,ובמקרים רבים משגשגת,מקורה בכך שבמדינות אלו הפסיקו לייצר מוצרים שדורשים כוח עבודה רב(וזול),ועברו לייצור מוצרי פרימיום.

פורסם

אני מסכים עם FALOU, לסינים ,יש בנוסף, יתרון שלא היה לקוריאנים או ליפנים בראשית דרכם - כניסת הקונצרנים הגדולים ומעורבתם במפעלים בסין: פולקסווגן/אודי, ביואיק, סוזוקי, טויוטה וכו.

להערכתי ייקח כעשור מתקופת החדירה לשוקי העולם ועד לקבלת לגיטימיות של עיתונות הרכב כרכבים ראויים. תהליך דומה אירע ליצרניות היפניות שחדרו לשווקים בשנות ה-70 וקיבלו לגיטימיות בשנות ה-80 וליצרנים הקורייאנים שעברו תהליך דומה כעשור לאחר מכן.

יש כיום 17 יצרנים סינים פעילים, זוהי כמות לא מבוטלת שאינה מעידה בהכרח על איכות אך מעידה על הרצינות והצורך של התאגידים הגדולים להנות מהצמיחה הגדולה בסין ולנצל אותה להגדלת רווחים :

1. AUDI CHINA - גירסאות של A4 ו-A6

2. BUICK CHINA - גירסאות של ביואיק, הולדן, אופל ודייהו

3. CHANGHE

4. CHERY

5. CHEVROLET CHINA - גירסאות של אופל קרסה ושברולט אפיקה

6. CITROEN CHINA - קסרה ופיקאסו

7. GEELY

8. GREAT WALL - מתמחים ברכבי שטח וטנדרים

9. HONGQI - גירסאות סיניות לאודי 100

10. KIA CHINA - גירסאות לקרניבל, סרטו

11 LANDWIND - דומות לאיסוזו רודאו, פרונטרה

12. SOUEAST - גירסאות של מיצובישי לנסר וספייס ואגון

13. SUZUKI CHINA - סוויפט

14. TOYOTA CHINA - גירסאות של קורולה וקראון (דגם שמשווק ביפן)

15. VW CHINA - פולו, סנטנה, טוראן, פאסאט, ג'טה , קאדי, גול

16. XIALI

17. ZHONGHUA

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

עמית,כמעט כל מה שציינת עכשיו הן מכוניות שירדו מפסי הייצור באירופה ויפן זה מכבר.

תבינו ותפנימו-עד שהסינים יוכלו לפתח בעצמם מכוניות יקח זמן רב,ולא בטוח כלל שהן יהיו ברמה של מכוניות העולם המערבי,מה גם שהייצור הממוחשב של היצרנים הגדולים מבטל כמעט כליל את יתרון כוח העבודה הזול.

היצרנים הגדולים לושטים עיניים לשוק הסיני בעיקר בשל צמיחתו המדהימה בהמהירותה,ופוטנציאל המכירות העצום לשוק המקומי.

ייצוא?הדרך עוד ארוכה.מכוניות זה לא צעצועים של מק'דונלד'ס או חולצות טריקו.

פורסם
עמית,כמעט כל מה שציינת עכשיו הן מכוניות שירדו מפסי הייצור באירופה ויפן זה מכבר.

תבינו ותפנימו-עד שהסינים יוכלו לפתח בעצמם מכוניות יקח זמן רב,ולא בטוח כלל שהן יהיו ברמה של מכוניות העולם המערבי,מה גם שהייצור הממוחשב של היצרנים הגדולים מבטל כמעט כליל את יתרון כוח העבודה הזול.

היצרנים הגדולים לושטים עיניים לשוק הסיני בעיקר בשל צמיחתו המדהימה בהמהירותה,ופוטנציאל המכירות העצום לשוק המקומי.

ייצוא?הדרך עוד ארוכה.מכוניות זה לא צעצועים של מק'דונלד'ס או חולצות טריקו.

שלום חן,

ידוע הוא שדרך החיקוי ניתן להגיע ליכולות ייצור ואף לעבור את המחוקים - ראה את הייצור הבטחוני בישראל שהחל בחיקויים של מטוסי מיראז' (נשר) וסיים במטוסים ובמערכות נשק ואוויניקה שאף עולות על טובי היצרנים.

אפילו בתעשיות ההיי טק יש כניסה מואצת ביותר של התאגידים לסין: אני עבדתי באפלייד מטיריאלס שלה נציגות גדולה בסין, לאינטל יש הרבה מפעלים (פ'אבים) בסין ושיטת החדירה והלימוד היא זהה: ראשית העתקה מושלמת אחד לאחד של מפעל קיים תוך ייצוב ושמירה על סטנדרטים של איכות והשלב שבה אחרי מספר שנים הוא כבר עצמאות טכנים של השלוחה המקומית עם קשר עם התאגיד.

הדגמים שמיוצרים עכשיו בסין, חלקם הוא העתק של דגמים שנמכרים במקביל ע"י היצרן המחוקה וזה ייתרון ממנו לא נהנו הקוריאנים והתאילנדים שייצרו מיצובישי, מאזדות וטויוטות מלפחות 2 דורות למטה

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

בקשר לייצור המישני-היצרן דואג תמיד למצוא פשרה בין מחיר זול לבין איכות,כשהמפתח למחיר זול הוא קנייה בכמויות גדולות או נשיאה בעלויות הפיתוח,כך שגם בזה אין לסינים יתרון משמעותי.

תחזור לספרי ההיסטוריה של כלכלת המאה ה-20 ותגלה שהיתרון היפני לא בא מכמויות. כמויות זה דווקא היתרון של הסינים, עם שוק ביתי גדול ומתפתח, שלא להזכיר שליטה מלאה בשער החליפין....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הדגם הזה נראה מאוד יפה.

M14_wh.jpg

אני רק מקווה שהרכבים שלהם הרבה יותר טובים מהצעצועים שלהם,כי בדרך כלל הם חד פעמים.

נחיה ונירא מה יהיה עם הסינים.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

יותר מזכירה לי 307.

בכל מקרה, אני לא אוהב את סין בכלל, הם מייצרים דברים מהסיבות הלא נכונות וזה משתקף באיכות של כל דבר שיוצא מהחור הזה.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

• תוכן חדש...