Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוטי - אכן לא היה במערכת השיקולים שלי האפשרות להחליף מידה כדי להגדיל את מבחר הצמיגים (למרות שנדמה לי שהיחידים שהיו מתווספים היו SP2000 של דאנלופ וגודייר F1' date=' נכון?). פעם הבאה? [/quote']לדעתי הגודייר F1 GS-D3 מהווים סיבה מצויינת לשינוי מידה במידה ואתה אכן מדבר עליהם (יש מספר דגמי F1).

לאור התגובות שלך ושל רוני עשיתי קצת חיפוש בפורום ומצאתי שאתה, רוני, ויאשה הם פותחי הפה העיקריים נגד ה P6000. גם זאב דיבר נגדם, אבל זאת בהשוואה לצמיג אחר שהוא לא רלוונטי אלי בגלל המידות.

באותו אופן היו לא מעט אנשים (שאת רובם אני לא מכיר) ששיבחו את ה P6000.

בכל ההודעות שלך ושל רוני לא מצאתי שום הסבר אמיתי למה ה P6000 לא טובים. אתה אומר שהם לא ספורטיביים, ורוני שמע שהם חרא, ויאשה סתם אמר שהם חרא.

אפילו כשמישהו ביקש הסבר מפורט - הוא לא קיבל כזה...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=510637&highlight=P6000#post510637

אז עכשיו אני שואל שוב. מה בדיוק חרא ב P6000?

לחנרו היו כאלה והוא טען לאחיזה טובה מאוד אבל איבוד אחיזה פתאומי יותר. עם זה אני אחיה.

קראתי על התייבשות מהירה - לא רלוונטי כי אני ממילא שוחק אותם הרבה לפני שהם מתייבשים.

לא דביקים? על הצמיגים שלי כתוב treadwear=180. נדמה לי שבמידות הגדולות יותר המיועדות למכוניות כבדות יותר הערך הזה גבוה יותר. 180 נראה לי כמו מספר מבטיח לצמיג עם דביקות לא רעה.

צוקרמן דיבר על רעש? ממש לא מזיז לי.

לוקח הרבה זמן להתחמם? אולי עם t/w=180 זה לא כל כך נכון.

אוקיי, נעשה סדר בדברים -

על הפירלים המדוברים נהגתי מספר רב למדי של פעמים, כמה מתוכן היו על ה-A3 1.8T של ההורים שלי (לשעבר).

הצמיג מהווה פשרה לא רעה בין אחיזה לנוחות ונמכר ככזה, שים לב שפירלי עצמם מגדירים את הצמיג כ-High performance ולא כצמיג ביצועים אמיתי שיידורג כ-Ultra high performance או כ-Max performance, יש בכך מספיק כדי לכוון את הלקוח המעוניין בביצועים נטו.

ניסיוני עם הצמיג הוכיח לי שבהשוואה לצמיגי אולטרה או מקס מדובר בצמיג עם יכולת משיכה בינונית מאוד (גם בהאצה וגם בבלימה) עם תגובה (Turn-in) לא רע במיוחד אבל אחיזה צידית שגם היא ממוצעת ביותר.

הצמיג הנ"ל ממש לא יהיה הבחירה שלי לרכב שארצה להפיק ממנו ביצועים ואין לי ספק שכל צמיג אולטרה או מקס שיצא לי לנהוג עליו עולה על ה-P6000 בכמה דרגות... הוא פשוט לא צמיג ספורטיבי לטעמי.

לגבי מקדם השחיקה אני מתקשה לענות לך, הוא באמת נמוך ואולי זו הפשרה שפירלי ביצעו על מנת לתת לצמיג קצת יותר ביצועים... שים לב שאפילו לצמיג ה-MAX שלהם, ה-PZERO NERO יש מקדם שחיקה של 220... אני בספק אם ניתן להגדיר את ה-P6000 כאוחז יותר כתוצאה מכך.

אגב, את השאלה של הבחור שנתת אליה לינק לא יצא לי לראות לפני כן... :|

דרך אגב' date=' אם הם כל כך חרא, למה הם צמיג OEM אצל מספר יצרנים רציניים?[/quote']לא יודע.. מאזדה גם מציידים את המיאטה בסט טורנזה נוראיים וגם זה לא מובן לי.

כמו שאמרתי, בינתיים הרגשתי שהם נותנים turn-in הרבה יותר חד מהפאלקנים, ובשבילי זה מצויין.

ברגע שאני אקח את הצמיגים לשטחי מרעה מתאימים אני אחזור לדווח.

אמרתי מההתחלה, אני לא כאן כדי לנחס לך את הרכישה :-)... תתחדש ותהנה!

מוטי.

פורסם

ואם כבר יש ת'רד על צמיגים..

החלפנו היום את ארבעת הצמיגים באודי לפוטנזה של ברידג'סטון.. איך הם?

אם צריך מידות מדוייקות או שם דגם מפורט יותר, אני אבדוק מחר בבוקר :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני לאחרונה קניתי לראלי שלי גם צמיגים...

בזמנו רציתי לקנות את הגודייר F1 GS-D3 אך בלתי אפשרי להשיג אותם בארץ במידה 185/55/14

ולכן לקחתי את הצמיגים של קומהו KH11 שהייתי בטוח שהם יהיו גרועים ברמות אבל עכשיו אחרי חודשים של נהיגה עליהם מסתברים כקניה מצויינת ואני מאוד מרוצה ו4 צמיגים עלו לי רק 1000 שקל...

יש בעיה רצינית בארץ לקנות צמיגים למידות ספורטיות קטנות ולכן לצערנו צריך להתבשר על צמיגים פחות טובים.

פורסם
אני לאחרונה קניתי לראלי שלי גם צמיגים...

בזמנו רציתי לקנות את הגודייר F1 GS-D3 אך בלתי אפשרי להשיג אותם בארץ במידה 185/55/14

ולכן לקחתי את הצמיגים של קומהו KH11 שהייתי בטוח שהם יהיו גרועים ברמות אבל עכשיו אחרי חודשים של נהיגה עליהם מסתברים כקניה מצויינת ואני מאוד מרוצה ו4 צמיגים עלו לי רק 1000 שקל...

יש בעיה רצינית בארץ לקנות צמיגים למידות ספורטיות קטנות ולכן לצערנו צריך להתבשר על צמיגים פחות טובים.

אפשר לדעת איפו ניקנו?

אני מחפש ולא מוצא...

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
לדעתי הגודייר F1 GS-D3 מהווים סיבה מצויינת לשינוי מידה במידה ואתה אכן מדבר עליהם (יש מספר דגמי F1).

אוקיי, נעשה סדר בדברים -

על הפירלים המדוברים נהגתי מספר רב למדי של פעמים, כמה מתוכן היו על ה-A3 1.8T של ההורים שלי (לשעבר).

הצמיג מהווה פשרה לא רעה בין אחיזה לנוחות ונמכר ככזה, שים לב שפירלי עצמם מגדירים את הצמיג כ-High performance ולא כצמיג ביצועים אמיתי שיידורג כ-Ultra high performance או כ-Max performance, יש בכך מספיק כדי לכוון את הלקוח המעוניין בביצועים נטו.

ניסיוני עם הצמיג הוכיח לי שבהשוואה לצמיגי אולטרה או מקס מדובר בצמיג עם יכולת משיכה בינונית מאוד (גם בהאצה וגם בבלימה) עם תגובה (Turn-in) לא רע במיוחד אבל אחיזה צידית שגם היא ממוצעת ביותר.

הצמיג הנ"ל ממש לא יהיה הבחירה שלי לרכב שארצה להפיק ממנו ביצועים ואין לי ספק שכל צמיג אולטרה או מקס שיצא לי לנהוג עליו עולה על ה-P6000 בכמה דרגות... הוא פשוט לא צמיג ספורטיבי לטעמי.

לגבי מקדם השחיקה אני מתקשה לענות לך, הוא באמת נמוך ואולי זו הפשרה שפירלי ביצעו על מנת לתת לצמיג קצת יותר ביצועים... שים לב שאפילו לצמיג ה-MAX שלהם, ה-PZERO NERO יש מקדם שחיקה של 220... אני בספק אם ניתן להגדיר את ה-P6000 כאוחז יותר כתוצאה מכך.

אגב, את השאלה של הבחור שנתת אליה לינק לא יצא לי לראות לפני כן... :|

לא יודע.. מאזדה גם מציידים את המיאטה בסט טורנזה נוראיים וגם זה לא מובן לי.

אמרתי מההתחלה, אני לא כאן כדי לנחס לך את הרכישה :-)... תתחדש ותהנה!

מוטי.

סבבה. אז נשארה רק שאלה אחת:

אתה באמת חושב שמכונית שעושה 0-100 בסביבות 9 שניות (באמת מה הנתון הרשמי?) ונגמר לה הסוס ב 190 צריכה צמיגי ultra-high performance?

אני מבטיח לך, כמו שרוני רמז, שגם עם הגומי ההכי חרא שבנמצא הראלי עדיין תהיה כיפית לנהיגה על כבישים ציבוריים - במיוחד בסיבובים הדוקים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

בקשר למחיר:

להערכתי, לאור עליית מחירי הזהב השחור, סביר מאוד שמחירי הצמיגים יילחצו מאוד למעלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לי היו בזמנו את הפירלי הנ"ל על ה-206 ואני חייב לציין שהם הצמיגים הטובים שנתקלתי עד כה. (אח"כ היו לי את הפאלקנים על אותו אוטו, ואת הדנלופים שהוזכרו בשרשור על המיאטה.)

רמות האחיזה של הפירלי הם גבוהות מאוד, אורכיות וצידיות, הצמיגים מרגישים נוקשים ויציבים מאוד (דופן) ומכאן גם יכול להיות השיפור ב-TURN-IN שג'רמי מדבר עליו. הם אפילו הפתיעו אותי ברמות האחיזה שהם מספקים ברטוב, למרות חירוץ לא אגרסיבי במיוחד.

החסרונות היחידים שלהם הם שחיקה מהירה יחסית, שאני מניח שהיא תוצר לוואי של תרכובת רכה מאוד שהיא כנראה "הסוד" לתכונות המוזכרות לעיל, וגרף אבדן אחיזה תלול מאוד שגורם לצמיגים להיות מאוד לא פרוגרסביים ולעיתים יוצר התנהגות on-off לרכב, בה מרגע שחצית את מגבלת הצמיג (הגבוהה מאוד) מגיע אובדן אחיזה משמעותי ומוחשי. - תכונה זו גם כנראה גורמת לנהגים פחות מיומנים להעריך פחות את הצמיג מכיוון שלהם קשה יותר לקלוע אל מגבלותיו באופן מדוייק ולכן הם מפרשים את אובדן האחיזה הפתאומי יחסית (ואולי המבהיל) כרמות אחיזה נמוכות.

זו הסיבה גם שצמיגי הפאלקן כל כך מוערכים בקרב חלק גדול מחובבי הנהיגה כאן - הם ההפך המוחלט - רמות אחיזה מוחלטות נמוכות למדי, אבל התנהגות פרוגרסיבית מאוד שמאותתת בצורה מוחשית לפני אובדן אחיזה ומאפשרת משחק גם אחריה. מהסיבות הנ"ל, הצמיג האחרון גם לפעמים מהנה יותר - הוא פשוט הופך את המכונית לקלה יותר לנהיגה, על חשבון חלק מהחדות והאחיזה.

ג'רמי, תתחדש.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
סבבה. אז נשארה רק שאלה אחת:

אתה באמת חושב שמכונית שעושה 0-100 בסביבות 9 שניות (באמת מה הנתון הרשמי?) ונגמר לה הסוס ב 190 צריכה צמיגי ultra-high performance?

אני מבטיח לך, כמו שרוני רמז, שגם עם הגומי ההכי חרא שבנמצא הראלי עדיין תהיה כיפית לנהיגה על כבישים ציבוריים - במיוחד בסיבובים הדוקים.

שאלה מפתיעה מצד מישהו שעד לא מזמן נהג לנצח ג'ימקאנות עם מכונית שכדי למדוד לה 0-100 צריך לוח שנה ונגמר לה הסוס איפה? תזכיר לי? 150?

דווקא אחד כמוך צריך לדעת שהכל מתחיל ונגמר בצמיגים...

אחיזה צידית לא יודעת בכמה האוטו עושה אפס למאה.

אם הכיף של נהג אחד הוא לזרוק את האוטו הצידה לתוך סיבובים ולהרים דוושות כדי לשחק עם הזנב אז סבבה, בשביל זה גם צמיגי אליאנס וכל מיני צמיגי זבל Made in f**kin' China יספיקו :idea:... לנהג שרוצה אוטו שפונה מהר (מודה ומתוודה, אני אחד כזה), אותו נהג יצטרך גומי ברמה.

אני אפילו לא הולך להכנס למה שיקרה למרחקי בלימה וכו'... :?

מוטי.

פורסם
לי היו בזמנו את הפירלי הנ"ל על ה-206 ואני חייב לציין שהם הצמיגים הטובים שנתקלתי עד כה. (אח"כ היו לי את הפאלקנים על אותו אוטו, ואת הדנלופים שהוזכרו בשרשור על המיאטה.)

רמות האחיזה של הפירלי הם גבוהות מאוד, אורכיות וצידיות, הצמיגים מרגישים נוקשים ויציבים מאוד (דופן) ומכאן גם יכול להיות השיפור ב-TURN-IN שג'רמי מדבר עליו. הם אפילו הפתיעו אותי ברמות האחיזה שהם מספקים ברטוב, למרות חירוץ לא אגרסיבי במיוחד.

WOW!

אם ה-P6000 הוא הצמיג הכי טוב שנתקלת בו עד כה אתה ממש צריך איזה סט צמיגים אחד בריא כדי להבין כמה הגבולות עוד רחוקים!! :-)

רמות האחיזה של ה-P6000 נמוכות משמעותית מהרבה מואד צמיגים ספורטיביים שקיימים בשוק.

החסרונות היחידים שלהם הם שחיקה מהירה יחסית, שאני מניח שהיא תוצר לוואי של תרכובת רכה מאוד שהיא כנראה "הסוד" לתכונות המוזכרות לעיל, וגרף אבדן אחיזה תלול מאוד שגורם לצמיגים להיות מאוד לא פרוגרסביים ולעיתים יוצר התנהגות on-off לרכב, בה מרגע שחצית את מגבלת הצמיג (הגבוהה מאוד) מגיע אובדן אחיזה משמעותי ומוחשי. - תכונה זו גם כנראה גורמת לנהגים פחות מיומנים להעריך פחות את הצמיג מכיוון שלהם קשה יותר לקלוע אל מגבלותיו באופן מדוייק ולכן הם מפרשים את אובדן האחיזה הפתאומי יחסית (ואולי המבהיל) כרמות אחיזה נמוכות.
מקדם השחיקה אכן נמוך וגם לי נראה כאילו זה ה"סוד" של הצמיגים שרמת האחיזה שלהם עדיין סבירה כי זה לא המבנה הספורטיבי או החירוץ של הגומי כי יש בו הרבה יותר מדי חריצים שמחלקים את פני הצמיג כדי ליצור אחיזה רטובה טובה (על חשבון יציבות נמוכה של שטח המגע).

זו הסיבה גם שצמיגי הפאלקן כל כך מוערכים בקרב חלק גדול מחובבי הנהיגה כאן - הם ההפך המוחלט - רמות אחיזה מוחלטות נמוכות למדי, אבל התנהגות פרוגרסיבית מאוד שמאותתת בצורה מוחשית לפני אובדן אחיזה ומאפשרת משחק גם אחריה. מהסיבות הנ"ל, הצמיג האחרון גם לפעמים מהנה יותר - הוא פשוט הופך את המכונית לקלה יותר לנהיגה, על חשבון חלק מהחדות והאחיזה.
אני לא ממש מבין את ההערה לגבי הפאלקנים.

איזה פאלקנים?

נהגתי על כמה וכמה פאלקנים מדגמים שונים והם הציגו רמות ביצועים שונות לגמרי... דגמי ה-ZIEX שנהגתי עליהם (לא זוכר מספרים כרגע) הציגו רמת אחיזה בינונית למדי, אחד מהם היה פשוט רע... לעומת זאת, אתה לוקח את הפאלקן AZENIS SPORT (שנקרא בשווקים מסויימים RT215 ומוחלף כרגע ע"י ה-RT615 החדש) ומקבל צמיג כביש עם אחיזה שקרובה מאוד לצמיג מירוץ ברמה נמוכה (שהיא עדיין יותר גבוהה בהרבה מכל צמיג כביש נורמלי).

האחרון הוא גם לא כל כך פרוגרסיבי וכשהוא מתחמם אל מעבר לטמפ' העבודה שלו מאבד אחיזה כאן ועכשיו וכדאי שתהיה מוכן לתפוס אותו.

מוטי.

פורסם

רק בשביל הרקורד - ה 309 היתה בעלת ביצועים לא רחוקים מהראלי הנוכחית.

נתון רשמי של 10.5 שניות ל 100 ומהירות מירבית של 190 התקבלו מ 92 כ"ס בזכות משקל נמוך של 850 ק"ג ויחסי העברה טובים.

בפועל ראיתי 192 על השעון הכי הרבה.

ד"א, בג'ימקאנות נעזרתי יותר בהעברות משקל והחלקות מאשר אחיזה אבסולוטית. המהירויות נמוכות ברוב הג'ימקאנות בהם השתתפתי לא היו מאפשרים לצמיגים עם אחיזה גבוהה יותר לזרוח.

נראה לי שחן דיבר על הפאלקן ZIEX 502 או 512 שהם באמת בעלי תכונות כמו שהוא אמר (שלא נוגד את מה שאתה אמרת.... האחיזה האבסולוטית לא גבוהה, אבל איבוד האחיזה והתקשורתיות במגבלות ממש מצויינת)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי - נתון רשמי - 9.8 , די מאומת האמת ( נוסע כמו 206XS וכמו 306XSI ל100. )

חן מדבר אכן על הZIEX ( לא משנה כרגע , 326 , 512 או 502 , נהגתי על כולם , כולם צמיגי ALL SEASON ורק בארץ משום מה חושבים שהם טובים לספורטיביות , הם אפילו לא ULTRA HIGH , ומה לעשות , כשאפשר UH או MAX אין מה להשוות ).

אצלי ברכב , המעבר בין היוקו ( ULTRA HI ) לSP9000 - MAX היה מאוד משמעותי , ומניסיון עבר על הפאלקנים , הם בינוניים ביותר , טובים ללאנטיס ולרכבים עם פשרה טובה בין ספורטיביות לעמידות, ממש לא ברמה לרכב שינהג קצת יותר קשוח.

מוטי , הRT וה415 מיובאים לארץ רק ממידות 16" ומעלה ( ומשום מה , ממה שראיתי , למרות שהם זולים יחסית , אנשים בגלל ה"שם" כנראה , עדיין קונים את הZIEX במקומם)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
חן מדבר אכן על הZIEX ( לא משנה כרגע , 326 , 512 או 502 , נהגתי על כולם , כולם צמיגי ALL SEASON ורק בארץ משום מה חושבים שהם טובים לספורטיביות , הם אפילו לא ULTRA HIGH , ומה לעשות , כשאפשר UH או MAX אין מה להשוות ).
איך שרו כוורת - "פוקה בור ה-כלב.. זהו עצם העניין..." :-)

מוטי.

• תוכן חדש...