Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם היה הולך הצמיג בגלל פנצ'ר גם היית פונה לצ'מפיון ? :?
מה ההבדל ?

הוא אמר "התפוצץ", אתה אומר "הלך בגלל פנצ'ר".

בקיצור sefi,

זה קורה הרבה מאוד בחתכים האלה בארץ (כל מי שאני מכיר בערך).

אתה יכול לנסות לפנות ליבואן ולהתעצבן ולהתעקש במיוחד על הקטע של חודשיים אבל באמת שהוא לא חייב כלום. זה רק אם הוא ממש ממש נחמד.

אגב, תעדכן איזה צמיגים אתה קונה ואיפה כי המידה הזאת לא פשוטה כל-כך להשגה ואני גם מתכוון עכשיו לקנות.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחר אני יבדוק בכמה מקומות, ניראה למי יש. יש לכם מושג כמה אמור בערך לעלות צמיג R16/205/45 של ברידג'סטון ?

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

מומלץ להחליף את 2 הצמיגים על אותו סרן יחד..

בטח ובטח ובטח אם זה בגלגלים הקדמיים (הנעה קדמית..)!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אין אחריות על חלפים מתכלים כמו קלאץ', צמיגים וכו'.. לכן ככה או ככה צ'מפיון לא חייבים לך כלום, אבל תנסה לפנות לשירות לקוחות עם מכתב/טענה מנומקת וסביר להניח שהם יפצו אותך בצורה כזו או אחרת או שפשוט יפנו את הטענה שלך ליבואן של הצמיגים בארץ.

1.8T 8)

פורסם

לכל צמיג יש אחריות תקופה מסויימת. הבעיה היא להוכיח שהפגם הוא בצמיג ושהנזק נגרם בגלל זה ולא כי אתה "הרסת" אותו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קודם כל - האם בדקת לחץ אוויר והוא היה תקין בצמיג? על אחריותך לדאוג ללחץ אוויר תקין, ואם הוא היה גבוה מדי, יכול להיות שזו הסיבה להתפוצצות. שים לב - לפני שבועות ספורים קיבלה מישהי שאני עובד איתה סיאט חדשה, עם לחץ אוויר של יותר מ-40 בכל צמיג. כך שהיבואן לא תמיד מקפיד על לחץ האוויר בכלי הרכב שנמסרים ללקוחות.

קנה צמיג חדש מאותו הסוג בדיוק, אם האוטו חדש לגמרי אין סיבה לקנות זוג צמיגים. יעלה לך הרבה כסף כי על צמיג אחד לא נותנים הנחה גדולה מהמחירון. פנה ליבואן הצמיגים בבקשה שיבדוק את הצמיג, צריכה להיות לך אחריות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין לי מושג איזה לחץ אוויר שם היבואן, אבל אני שמתי לחץ 30 בכל הגלגלים.

אז אתם מציעים שאני בינתיים אקנה צמיג חדש, ואת הצמיג הפגום לשלוח ליבואן ולראות מה הוא אומר ?

פורסם

הספייר באותו מידה, אבל על ג'אנט ברזל. אפשר להעביר אותו לג'נט של הצמיג הפגום (ואז לקנות צמיג יד שנייה בשביל הגלגל ספייר), אבל לפי מה שהבנתי בדרך כלל לא עושים זאת...

פורסם

sefi,

קרה לי סיפור דומה, אולי יתן לך קצת רקע.

גם ב-6 של הוריי יש צמיג בחתך נמוך יחסית (205/55/16)

במהלך נסיעה חטף הצמיג מכה חזקה והגידים הפנימיים נחתכו, מה שגרם לצמיג לקבל בטן רצינית (כמו נפיחות גדולה בצד, ממש התנפחות, האויר לא יצא מהצמיג אך הצמיג פסול לשימוש) כנראה בגלל הפרשי גבהים בקטע כביש שמע"צ עבדו בו.

ניגשתי ליבואן של ברידג'סטון ע"מ לקבל חוות דעת... הוא בדק את הצמיג וטען שמכה כמו שחטפתי לא נכללת במסגרת האחריות- כלומר, אשמה מלאה של מע"צ- היבואן לא מחליף את הגלגל.

אם לצמיג היה פגם ייצור, אז כן נוטה היבואן להחליפו במסגרת אחריות.

אין מה לעשות, אפילו לא לבוא בטענות למע"צ!

קנה צמיג זהה (אין צורך בזוג צמיגים, בהנחה שבחודשיים לא עברת 10K) ותשתדל להישמר ממפגעי מע"צ (אני חטפתי פעמיים).

(אגב, הרעיון עם הספייר יכול להיות שימושי, ואתה גם יכול לקנות צמיג רזרבי של חברה אחרת וזולה יותר- שכן הוא תמיד יורכב כזמני במקרה הצורך)

אמיר.

פורסם

zh11 כתב:

אני אכלתי הרבה קש מהצמיגים של האיביזה (TDI 130HP, אם זה משנה). לדעתי זו תופעה מוכרת.

ולא קיבלת עליהם אחריות מצ'מפיון ?

היתה מריבה ארוכה, ובסופה הוחלפו כל הג'אנטים למידה 15.

פורסם

יכול להיות שזה גם באשמתי קצת, אני מודה. היו לי לפעמים מפגשים עם מדרכות אבל במהיריות נמוכות של 10 קמ"ש +- או מכסי ביוב. אבל עדיין זה קצת מוזר שלאחר חודשיים יקרה דבר כזה.

עברתי עד כה 3K ק"מ.

פורסם

שמע, 10 קמ"ש למדרכה זה לדעתי חתיכת נזק לא בריא, ויוצר סכנת פיצוץ עתידי. הרי המדרכה פוגעת גם בדופן הצמיג, שהוא רגיש.

אני מגיע למדרכה במהירות אפס, ואז מוסיף גז בעדינות.

פורסם

sefi,

אם הצמיג ספייר שלך הוא בדיוק מאותו דגם וגם אותה מידה אז אין בעיה להשתמש בו.

בכל זאת כל ההבדל הוא חודשיים ו-3K קילומטר שזה כלום (והצמיג אפילו בן אותו גיל).

ואז אתה יכול סתם לקנות צמיג פשוט וזול, אולי אפילו משומש, בתור הספייר.

ולגבי מע"צ, יש הרבה מקרים שאפשר דווקא להשיג מהם כסף. דורש כמובן השקעה מסויימת ועקשנות.

אני מכיר כמה מקרים של פניה לעירייה (לא מע"צ) על בור שגרם לפיצוץ וגם מקרים של תביעות מול מע"צ.

לא הכי פשוט וכנראה שגם לא הכי רלוונטי במקרה שלך כי לא היה בור אחד רציני שעשה את זה.

• תוכן חדש...