Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! לאחר הדיון שפתחתי פה בהתלבטות בין הרוקפורד לJBL הוחלט לבסוף להביא את הJBL מהדיוטי פרי. היום הגיע המגבר ומיד הלכתי להתקין אותו. המקום היה FULL VOLUME ברמת אביב ג' בת"א שקרוב לבית שלי. לאחר ההתקנה הוא כיוון את המגבר בצורה מאוד קצרה ופשוטה (לטעמי קצרה מדי) ולאחר מכן בכל שיר שבדקנו המערכת פשוט נשמעת זוועה! יותר מזה אני יגיד שהיא גרמה לי געגועים לקונקורד המיתולוגי שלי. המתקין אמר שהמגבר על מינימום ובכל זאת הדוטק כמעט ונשרפו, היו לא חדים, הסאונד היה מרוח, לא הייתה הפרדת צלילים. כששאלתי את המתקין הוא אמר שזה אך ורק בגלל שהקומפוננט (הדוטק) לא ברמה של המגבר, ושהוא פשוט חזק מדי בשבילם, מה שהפתיע אותי מאוד כי אני מכיר לפחות 3-4 אנשים בפורום שמשתמשים בשילוב של דוטק והJBL, והם מרוצים מאוד. כששאלתי את המתקין אם העניין קשור לרמת הכיוונים הוא אמר שזה אך ורק רמת הדוטק. מאחר ואני לא מתיימר להיות מבין גדול במערכות אני צריך את העזרה שלכם בעניין. לאחר שהשקעתי את מיטב כספי החייל שלי (לא יותר מדי....) במגבר התוצאה איכזבה אותי מאוד. מה לעשות?

חתימה עד שלוש שורות. תודה.

פורסם

לבוא לחנות התקנות נורמלית ולכיוון מחדש את המגבר....מה שאדון מתקין אמר שטויות!

ספר לנו אילו ריכיבים יש לך עוד במערכת?

פורסם

שתי דברים תשאל את המתקין:

1. איך שמים מגבר על מינימום?!.

2. אז למה כן הדוטק מתאים (אם כי יש עשרה איש אולי שמשתמשים בשילוב הזה)?!.

לדעתי אתה צריך מישהו מבין שיישב איתך יכוון לך הכל ותיצא מבסוט, יש לך אחלה שילוב ביד.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

הפיוניר היו על VOLUME כמעט מקסימלי. בכל סוג מוסיקה ששמנו הדוטק נשמע ממש ממש רע. היה נראה כאילו הוא רק בא לוכיח לי שהדוטק נשמעו רע, בשביל שאני יקנה את הדברים שלו.....

פורסם

אל תלך למתקינים החארות האלה, אם אתה יכול לקפוץ לאוטו קלאס בת"א מה טוב, אם לא פשוט תקרא בFAQ, תאמין לי שתצליח לכוון לבד ותיצא מבסוט.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

נראה לי רצה להשחיל אותך בקומפוננט חדש....

בכל מקרה הכל פונקציה של חיתוך (לנקות את הבאסים שלא צריך....) וגיין (לא לפתוח לרמקולים את השואה)

עם איזה HU אתה עובד ?

פורסם

אני מוכן לנסות להביא לך בכיוון אני די מכיר את הפאנל ואת גבולות הקומפוננט רק עם המגבר להתעסק עם חיתוכים שזה שטויות...

הוא עובד עם 7550...

הבחור בפול ווליום באמת מנסה להשחיל הרבה דברים גם לדוד שלי הוא עשה קטע בסגנון...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

אחי הHU הוא 750MP של פיוניר אפשרויות חיתוך לא חסר....

ההרגשה פשוט מפוספסת כי כבר הרגשתי שרמת הSETUP שלי מגיעה לרמות לא רעות אבל המערכת עדיין נשמעה רע.... מאכזב...

פורסם

כיוונון בסיסי :

קודם כל תבדוק שהקרוס של הJBL על FULL

או ששם כתוב "פלאט"

עכשיו את הקומפ תחתוך מה750 שלך על נגיד : 80 הרץ ומעלה

ואת הסאב תחתוך על 80 ומטה...

את הקומפ' אפילו אפשרי על 100 ומעלה....

תוריד את הגיין של הקומפ' ע-ד הסוף !! ותשים את המערכת שלך על שני שליש (פיוניר זה 35 מקסימום נכון ? שים על 28 אם זה 45 שים על 35)

תשלוף את הRCA של הסאב - יענו תנתק אותו שתשמע רק את הקומפוננט.....

עכשיו הכי הכי מומלץ זה להעזר בחבר : אתה תשב במושב הנהג - ותסמן לו עם האצבע להעלות את הגיין' הוא מעלה ל-א-ט ל-א-ט ואתה מקשיב שהמוזיקה לדעתך מתעווטת (בדרך כלל אתה תשמע מעט חירטושים בבאס...) יש לך שתי אפשרויות (כן אני יודע ככה לא מכוונים גיין ככה לא מומלץ מומלץ על פלאט בלי חיתוכים בכלל בלי כלום - אני מכוון ככה תמיד יוצא לי טוב בדרך כלל) או לחתוך מעט את הקומפוננט יותר גבוה נגיד 120הרץ....או - שאם החוזק מספיק לך ואתה מרוצה ממה שאתה שומע...אתה מוריד את הגיין ממש בטיפונת....וזהו זה הכיוון...סע עם זה יומיים שלושה תרגיש את המערכת...חסר לך באס מקדימה ? תוריד את החיתוך...זה מעווט ? תוריד מעט את הגיין....יש לך יותר מידי באס מקדימה\חסר לך עוצמה ? תעלה את החתוך תגביר את הגיין.....זהו משחקים עדינים יובילו אותך לסטאפ מושלם כמה שאפשר....

פורסם

אתה מוזמן שבוע הבא לקפוץ לקצין העיר, (קריה) , שם אני משרת, אני אהיה שם שבוע הבא ...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לדעתי קשה לכוון עם מוסיקה, פשוט משום שכל הזמן הקצב משתנה...

הייתי מעדיף לכוון עם תדרי בדיקה, אבל הדעות חלוקות ואם מישהו יתן לי סיבה טובה אחרת אני יאמין לו :)

בכל מקרה את הקרוס דווא עדיף לחתוך כמה שיותר נמוך...

אתה יכול להכין דיסק עם תדרים החל מ 60 ועד 100 נגיד, לראות עד איפה הגבול של הקומפוננט הכי נמוך שאפשר שנשמע טוב.

לחתוך קצת מעל זה את הקומפוננט (הרי אין חיתוך מיידי, יש שיפוע) נגיד גילית שהתדר האחרון פחות או יותר שהם נשמעים חזקים ולא מקרקשים הוא 65 אז תחתוך ב70-75 (את הפיין טונינג תעשה אחרי כמה זמן של שמיעה רגילה במערכת) ואת הסאב תחתוך בטיפה פחות מהתדר שבו החלטת על הרמקולים כאמור במקרה זה בערך 60...

הסיבה? אם חותכים באותו התדר זה אומר שאת התדר הזה מנגנים שני אלמנטים כלומר קפיצה של 3 DB מה שקוראים אותו "פיק" ככה שעדיף לחתוך טיפה מעל וטיפה מתחת ואז אפשר להתקרב יותר להיענות שטוחה.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

נתחיל מזה שמוסיקה אתה שומע ואתה יודע איך היא אמורה להיות משוחזרת ולכן זה -אמור- להיות דבר שלא קשה לפספס.

תדרי בדיקה לא בריאים עבור האלמנטים שלך במיוחד כשאתה מחפש PEAK אתה יכול לפצוע אותם בקלות.

וצריך לזכור שגם אם השיר מנגן 70 הרץ, אבל בהעינות מאוד נמוכה. (לא תהיה לרמקול בעיה להפיק את זה בגלל שזה יהיה חלש יחסית לאוזן שלך, לא תרגיש בעיוות כלשהו כמו שתרגיש כשתיתן לו 70 בפיק שלו.)

לכן אני חושב שזה מיותר ולא ממש מומלץ לכייל ככה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

בשביל זה המציאו את התדר בדיקה המונמך :)

אבל יש נקודה בדבריך...

בכל מקרה אם כבר שיר אז אחד שאתה מכיר ממש ממש ממש טוב! כלומר שתדע אם במקום מסויים יש בעיה/ חסר משהו.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

• תוכן חדש...