Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חוסך דלק לאחרונה וחוסך דלק. וכמובן שבגלל שאני מעביר לרביעי ב 45קמ"ש האוטו בקושי מאיץ, אבל אני בסדר עם זה.

הבעיה היא שחבר שלי אמר לי שזה הורס ומאמץ את המנוע. הוא דימה את זה לאופניים שאתה מנסה להתחיל ליסוע על 3-7 (ההילוך הכי גבוה).

קיצר, יש בעיה עם מה שאני עושה?

פורסם

כן.

נסיעה בסל"ד שבו המנוע מתאמץ כדי להשאר מונע (וזה מתבטא ברעידות, גמגומים, צלצולים וכדומה) גורמת לשחיקה מוגברת ולצריכת דלק גבוהה יותר - כך שאתה משיג בדיוק ההפך ממה שאתה רוצה...

מומלץ להשאר ברצועת הכוח של המנוע, לא נמוך מדי (בד"כ לא פחות מ2500 סל"ד במנוע בנזין סטנדרטי או 1500 בדיזל) ולא גבוה מדי (בד"כ לא יותר מ5500 סל"ד בבנזין ו4000 סל"ד בדיזל).

ה"בדרך כלל" שבסוגריים מתייחס לממוצע של מכוניות ממוצעות, כך שאפשרי שלמכונית שלך יהיה מומלץ טווח סל"ד מעט שונה.

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

גם אני נוסע כמוך

0-10 ראשון

10-30 שני

30-50 שלישי

40-60 רביעי

60-80 חמישי

הגעתי לחיסכון גדול בדלק

1:14.3

במקום 1:13 בנסיעה רגילה

האוטו הוא יונדאי לנטרע 96

עגלה בלי סוסה

פורסם
ואם אין אצלי רעידות אם גמגומים ב 1500 סל"ד פשוט האוטו בקושי מאיץ אז זה בסדר?

1500 סל"ד ברכב בנזין זה בדרך כלל לא בסדר, והעובדה שהאוטו בקושי מאיץ (וכנראה שבזכות בידוד רעשים טוב ותושבות תקינות אתה פשוט לא שם לב לגמגום\רעידות) מעידה שאתה לא נוסע בטווח סל"ד תקין.

עם כל זאת, גם העברה תכופה של הילוכים גורמת לצריכת דלק מוגברת. מכאן המלצה: תמיד תתכנן מראש הילוך נכון ותשאר ברצועת הכוח של המנוע - וכך לא תזדקק להעברות מיותרות והמנוע לא יתאמץ.

מלבד זאת, הכי טוב למניעת צריכת דלק מוגברת הוא פשוט... לא להניע :D

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

אוקיי, בקשר לזה שאמרת שלא כדאי אבל להחליף לפני 2500 נראה לי שטיפה הקצנת, אולי זו רצועת הכוח אבל אני בכל אופן רוצה לחסוך דלק :?

פורסם

רגע, זה גם מאוד תלויי אם זה עלייה, ירידה, או מישור.

חוץ מזה, התחום עבודה שהמנוע הכי אוהב זה איזור הקו האדום,

ומומלת ואף חשוב מידי פעם לימשוך אותו לשם.

אני בנסיעה רגילה הצלחתי להגיע לצריכה של 16.2.

בלי להגביל יותר מידי את עצמי.

פורסם
אני חוסך דלק לאחרונה וחוסך דלק. וכמובן שבגלל שאני מעביר לרביעי ב 45קמ"ש האוטו בקושי מאיץ, אבל אני בסדר עם זה.

הבעיה היא שחבר שלי אמר לי שזה הורס ומאמץ את המנוע. הוא דימה את זה לאופניים שאתה מנסה להתחיל ליסוע על 3-7 (ההילוך הכי גבוה).

קיצר, יש בעיה עם מה שאני עושה?

אם ברצונך לחסוך כמה שיותר בדלק עליך ללטף את דוושת הגז ולהעביר הילוכים בסלד בו המנוע לא מגלה סירוב משמעותי - דהיינו, יש רכבים שזה יכול להיות ב 2500 סלד, 3000 סלד וכד'. כל מנוע בהתאם לגמישותו והתיבה המשודכת לו.

אם תעביר הילוכים בסל"ד נמוך ותדאג להאיץ במנוע (ללחוץ בצורה נדיבה על דוושת הגז, למרות שהסלד נמוך) אזי אתה מאמץ מאוד את המנוע ולא חוסך כלל בדלק (עם הזרקת דלק זה פחות קריטי אבל העומס נשאר זהה).

כל עוד אתה לא לוחץ על דוושת הגז בנדיבות כאשר הסלד נמוך אזי לא נגרם נזק למנוע והחיסכון בדלק הוא עצום. מכוניות מתוכננות גם כן לנסוע בסלד נמוך עד בינוני ומרבית המנועים והתיבות מותאמים לבצע את הפעולה ללא בעיה.

באופן כללי תמיד טוב להתפרס על טווח פעולה רחב של המנוע (סל"ד בינוני פלוס), זה תורם לשחיקה אחידה בצילינדרים, שומר על אופי תגובה "רענן" של המנוע ומשאיר אותך תמיד עם מספיק כוח זמין ומנוע בריא לאורך זמן.

כמובן שתמיד יש לקחת בחשבון פרמטרים משתנים (מזגן, רכב עמוס, תנועה עירונית/בין-עירונית, עליה וכו') וככלל אצבע לנהוג בסלד גבוה מהרגיל כאשר הרכב מתאמץ - כך למעשה המנוע "חי" ברצועת הכח שלו ומספק לך את מלוא העוצמה במינימום דלק...משמע: כאשר מטפסים עליה תלולה עדיף לנהוג על 4500 סלד בהילוך שלישי (תוך כדאי ליטוף דוושת הגז) מאשר ב 3000 סלד בהילוך רביעי (תוך כדי לחיצה של כמחצית מהלך דוושת הגז). המספרים הנקובים הינם לצורך הדגמה בלבד ומשתנים מרכב לרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני שמתי לב לתופעה הבאה - יש ימים שאני במצב רוח ספורטיבי (למשוך הילוכים ולהשמיע לכולם קצת נהמות של twinspark) ויש כאלה שאני במצב רוח רגוע, וההבדלים בצריכת דלק בין המצבים הם אפסיים. זה אולי אינטואיטיבי ולא מתמטי, אבל נראה לי ש- 90% מהשינויים בצריכת דלק בכלל לא בהשפעת הנהיגה, אלא נובעים מתנאי הכביש, עומס, פקקים, רמזורים וכו'.

גם החלק של החסכון בדלק שכן בהשפעתי, נראה לי תלוי הרבה יותר בזרימה של הנהיגה (זאת אומרת כמה שפחות האצות ובלימות) מאשר בסל"דים. אבל אם אתה נוהג נכון, אתה ממילא תזרום כמו שהדרך מכתיבה לך, ולא לפי ניסיון לחסוך או לבזבז דלק.

בקיצור, נראה לי שעדיף לנהוג כמו שאתה נהנה וכמו שאתה מרגיש שמתאים לך ולמנוע, ולא לנסוע בצורה לא טבעית ואולי לחסוך איזה שני אחוזים של דלק.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אני שמתי לב לתופעה הבאה - יש ימים שאני במצב רוח ספורטיבי (למשוך הילוכים ולהשמיע לכולם קצת נהמות של twinspark) ויש כאלה שאני במצב רוח רגוע, וההבדלים בצריכת דלק בין המצבים הם אפסיים. זה אולי אינטואיטיבי ולא מתמטי, אבל נראה לי ש- 90% מהשינויים בצריכת דלק בכלל לא בהשפעת הנהיגה, אלא נובעים מתנאי הכביש, עומס, פקקים, רמזורים וכו'.

גם החלק של החסכון בדלק שכן בהשפעתי, נראה לי תלוי הרבה יותר בזרימה של הנהיגה (זאת אומרת כמה שפחות האצות ובלימות) מאשר בסל"דים. אבל אם אתה נוהג נכון, אתה ממילא תזרום כמו שהדרך מכתיבה לך, ולא לפי ניסיון לחסוך או לבזבז דלק.

בקיצור, נראה לי שעדיף לנהוג כמו שאתה נהנה וכמו שאתה מרגיש שמתאים לך ולמנוע, ולא לנסוע בצורה לא טבעית ואולי לחסוך איזה שני אחוזים של דלק.

מסכים במאה אחוז. גם אצלי אני לא רואה הבדל בין נהיגה ספורטיבית על 5000+ ובין נסיעה עירונית איטית למדי. צריכת הדלק מאוד דומה ונעה בין 1:10 ל-1:11 בערך. רק במיכל הנוכחי אני כנראה אצליח לעשות 1:12 או יותר, בגלל נהיגה בין עירונית מאוד רגועה רוב הזמן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזור הקו האדום??? אתה מדבר ברצינות?

ולמה לעזאזל כולכם 13:1 12:1 16.2:1 ואני עושה 10:1 עם פיזו 206 XS לזכירכם? :?

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

1:10 ב206???

מוזר...

חבר שלי מגיע לצריכה של 1:13 בנהיגה לא ממש רגועה.

שווה בדיקה.

:-)

פורסם

קודם כל, זה מאוד תלוי בצורת הנהיגה ואיפה אתה נוהג - אם אתה הרבה בתוך העיר צריכת הדלק תעלה משמעותית, למשל. אותו הרכב יכול לצרוך 1:9 או 1:14 אפילו, תלוי באיזו נהיגה.

בנוגע לרומאו עם ה-16.2 - אני לא מאמין שנתון כזה אפשרי אלא רק אם הנהיגה כולה בכביש פתוח במהירות בין עירונית קבועה ולא מהירה. איך נבדק הנתון?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין סיכוי. אתה בטוח שאתה לא מדבר על הנתון שרוב מחשבי הדרך מראים, 16.2 ליטר

למאה ק"מ?

פורסם

עומר, 16.2 קילומטר לליטר. כיונתי את המחשב להראות לפי ק"מ לליטר.

הנטון הוא בדרך בין עירונית.

בעיר זה נע אצלי בין 11.3 ל 12.1 ואני ממש לא מנסה לחסוך ומאיץ כמה שצריך, אפשר, ובא לי.

• תוכן חדש...