Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

1. שלשום נדלקה לי נורת Check Engine

2. בחיבור סורק OBD נראה שעל כל אחד מהצילינדרים בנפרד נרשמה תקלת misfire detected (מצרף תמונות)

3. התקלות לא מאותם התאריכים, חלק מתחילת מאי וחלק מהימים האחרונים

4. אף אחת מהתקלות לא מופיעה עם התאריך של שלשום, שאז נדלקה נורת ה- check engine

5. איפסתי מקודם את התקלות עם ה- OBD כשהמנוע עובד, לקראת סוף האיפוס המנוע כבה מעצמו (זה תקין?) והופיע איזו הודעה על מסך הרכב של Maneuver-משהו (לא התקלה של only leave in position p) . לאחר מכן הניע ונסע בסדר.

6. באופן בלתי תלוי אתמול קפצה לי במסך הקטן של הרכב התראת Error: start/stop system, באופן מסורתי אני יודע שכשההודעה הזו קופצת זה קצת לפני שהמצבר מת.

האם את כל האירוע אפשר לייחס למצבר חלש שצריך החלפה?

האם יש משהו אחר שצריך לבדוק?

תודה!

WhatsApp Image 2026-05-31 at 20.36.39 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-05-31 at 20.36.39.jpeg

פורסם
לפני 2 דקות, Gauss כתב:

היתי מתחיל מהכי קל, בדיקת מצבר  בעומס בהתחשב במה שתיארת.

אני מאמין שהמצבר עומד ללכת ויוחלף בקרוב, השאלה היא האם מצבר חלש מסביר גם את רצף הmisfires או שיש תקלה נוספת שצריך לבדוק?

פורסם (נערך)

מוסיף שאלות:

איזה מנוע וגיר?

האם קופצים רק צילינדרים 1 + 4 או שכל ה-4?

אם כל ה-4, אז צריך לעשות ניקוי פיח שסתומים (הרבה עבודה) ואם זה לא עוזר ייתכן וגלגל תנופה (צפה למחיר יקר). 

אם רק 2, אז אנחנו בעולם אחר, לפי הסדר: מצבר, פלאגים, סלילים, אחר כך מזרקים. 

מצבר אפשר לבדוק או ישר להחליף אם הוא בן לא מעט שנים. 

את שאר הרכיבים (פלאגים/סלילים/מזרקים) אפשר להחליף מקומות אחד אחד ולראות אם קופצת התקלה במיקום החדש או באותו מיקום, ואז החשוד הוא זה שאיתו התקלה זזה. פלאגים זה זול להחליף. סלילים קצת יותר יקר אבל לא משמעותי. מזרקים זה סד"ג של 1500 ומעלה למזרק ביבואן אבל מניח שאפשר למצוא מזרק משומש. 

אני רק אגיד שמנועי הTSI מאוד רגישים לפיח באנג'קטורים, אז אם אתה לא שם בכלל תוסף בטיפולים, שתדע שתוסף למנועי הזרקה ישירה יכול לנקות את המזרקים ולעזור. זה משהו זול וקל לעשייה והייתי עושה אותו גם לפני החלפה של דברים. קונה BG 44K פלטינום (80-100 שקלים) או את המקורי של VAG (סביב 150-200). מגיע למיכל דלק כמעט ריק, ממלא את התוסף, עליו מתדלק עד 30 ליטר ואפשר קצת פחות של דלק 98 (לא קריטי בכלל אבל בשביל ההרגשה הנעימה), נוסע חצי שעה ב3500 סל"ד פלוס מינוס (נגיד 90 קמ"ש בהילוך ידני נמוך), מחנה את הרכב ללילה ורצוי 12 שעות. מניע בבוקר, מאפס תקלה ונוסע רגיל לראות אם חוזרת, או לחלופין אם יש לך סורק שיודע למדוד אירועי מיספייר אתה תראה שהם יפחתו/ייעלמו. במידה תחזור התקלה, אזי או שזה לא המזרקים שבעיתיים, או שהתוסף לא הצליח לנקות את הפיח, או שהמזרק נהרס כבר והבעיה לא בפיח. אבל אז אתה פשוןט חוזר לאלגוריתם של פלאגים->סלילים->מזרקים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...