Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא תמיד זה קשור.

בנורווגיה למשל בגלל שהממשלה דוחפת את הרכב החשמלי חזק מאוד.

אין כבר אפשרות לידני.

לפני כמה שנים כמעט כל הרכבים שנמכרו שם היו ידניים בלבד.

מעבר לחשמלי,גם זה גורע מרכבים ידנים חדשים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל כמה חודשים עולה שרשור כזה, ואז אני מחפש קצת ברשת

הנה תרשים שמצאתי - מעודכן ל-2023 (קשה למצוא יותר מעודכנים). אפילו באירופה פחות משליש מהרכבים החדשים הם ידניים (אבל אין פירוט לפי מדינות, כי מדינות כמו ספרד, איטליה ומדינות מזרח אירופה יותר שמרניות). 

image.thumb.png.b321cedaa6861027a13a96fd82cc1e33.png

יתרה מזאת - אחוז הרכבים הידניים החדשים באירופה נמצא בצניחה חופשית.

image.thumb.png.209899fc0112e8f7ac0b334f15da72c3.png

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שים לב שהפערים לא מגיעים בהכרח מלמטה, מהצרכן, אלא מלמעלה, מרגולציה או מהיצרנים, כפי שלירון כתב.

ועדיין, 33 אחוז כשמדובר ביבשת ולא במדינה ספציפית, זה משמעותי ורחוק מאוד מהמצב אצלנו. אני מניח שאם היו פה אופציות ידניות במחירים אטרקטיביים, היינו רואים תמונה שיותר מייצגת את העדפת האוכלוסייה. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 16 דקות, EliC25 כתב:

שים לב שהפערים לא מגיעים בהכרח מלמטה, מהצרכן, אלא מלמעלה, מרגולציה או מהיצרנים, כפי שלירון כתב.

זה ביצה ותרנגולת אני חושב.

בשנת 2006 אחוז נמוך יחסית של אנשים הוציאו רשיון על אוטומט, אבל הבינו את הפוטנציאל של זה. במיוחד בערים כמו חיפה, שאנשים ממש היו בחרדות לגבי זינוק בעלייה.

ועוד נאמר לאנשים שיותר קל לנהוג על ידני בדיזל מאשר בנזין, זה היה מאד נפוץ. אנשים רצו להימנע מידני לאחר מכן מן הסתם.

פורסם

ואני חושב שזה הפוך - הצרכן הישראלי, למעט הסגמנט הנמוך ביותר וכמה ״משוגעים לדבר״ מחפש נוחות - מחלונות חשמליים, דרך מפתח קרבה ועד הילוכים אוטומטיים. השוק שלנו יותר קרוב לאמריקאי ולמזרח אסייתי מאשר לאירופי. וחוץ מזה, יש הבדלים גם בתוך אירופה. 

הנה מספרים ממערב אירופה: ירידה של הידניות מ-91% ב-2001 ל-29% ב-2024.

image.thumb.png.3f77be495cb23f43baef14fd1c2bd3ff.png

אז זה לא עשירית האחוז כמו אצלנו, אבל המגמה ברורה.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

הצרכן הישראלי, למעט הסגמנט הנמוך ביותר וכמה ״משוגעים לדבר״ מחפש נוחות

מסכים איתך מאה אחוז.

ובמיוחד שמפחידים אנשים, דיונים, שיחות, מבהילים אותך.. איזה שיחות אני זוכר על הידני הזה.

לא פלא שזה נעלם בערים כמו חיפה, ירושלים אני לא מכיר מספיק אבל מאמין שגם שם.

פורסם

לא מפחידים אף אחד. בני ה-17 של היום אינם פחות חכמים או מוכשרים מבני ה-17 של 1975. אלא  שתנאי השוק משתנים, וכפי שמזגן הפך לסטנדרטי בישראל לפני 30 שנה ויותר הוא זחל בינתיים לאירופה. בכלל, בלא מעט פרמטרים השוק הישראלי דווקא מתקדם.

• אהבתי 1

פורסם

אתה לא מבין בכלל איזה שיחות רצו על ידני וטסט ידני ב 2006 ועל חניות וזינוקים בעלייה 

חפירות והבהלות ורק דיברו רע על ידני בעיר כמו חיפה עם מלא עליות

פורסם
בתאריך 3.5.2026 בשעה 16:30, SlowRide כתב:

@איציק נ.

במשפט האחרון יש לך סוג של אוקסימורון. הגענו בארץ למצב שרכב עממי ידני הפך למשהו אקזוטי.

וואלה אם היו לי עכשיו 230 אלף מיותרים להוציא על מתנה לגיל 40, הייתי מזמין איזה אלנטרה N ידנית. אין לי נסיעות בפקקים כמעט בכלל. כל השבוע האוטו עומד בחניה עם החתולים. נוסע רק בסופ"שים עם המשפחה. אבל איפה אני ואיפה זה, לא אגוזים ולא שיניים...

יצא לך גם אוקסימורון מצד אחד מתנה לגיל 40 אין. אבל מצד שני לא אגוזים ולא שיניים-מיסתמן שמשבר גיל 40 יש 

פורסם

הבן הגדול הוציא רשיון על אוטומטי אבל כיוון שיש לנו שני רכבים בבית ואחד מהם ידני הוא שוקל עכשיו להוציא רשיון לידני.

שאלתי אותו, ואם היו לנו רק רכבים אוטומטים הוא כנראה לא היה שוקל את האפשרות.

הערכה שלי דומה לזאת של Sperial, נוחות זה המרכיב העיקרי בבחירה.

אבל, העובדה שאנחנו שוק קטן וליבואנים לא שווה להביא רכבים ידניים בשביל המעט שבכל זאת רוצים יש גם חלק במצב. בשוק גדול יותר גם המספרים הקטנים שווים משהו, אצלנו כנראה שלא..

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מעבר לכך, שוב אציין את האנקדוטה של שיחה שהייתי עד אליה בסוכנות רכב, כשלקוח ותיק שקונה את הדגם דיזל ידני כל כמה שנים, ביקש להזמין במיוחד דיזל ידני במקום הבנזין ידני שהיה במלאי , והנציג מכירות התעקש איתו שאין טעם להזמין ושיחכה והוא לא יצליח למכור אחר כך. בסוף הבן אדם השתכנע והזמין דיזל אוטומט.

אז כן, יש ביקוש אבל היבואנים, הרגולציה והרבה פסיכולוגיה מעורבים יותר מאשר השיקול של הצרכן בקצה.

ושוב, גם 29 אחוז בממוצע של חמש מדינות באירופה (שגם במדגם הזה יש שונות די גדולה) זה רחוק מאוד מלדבר על הכחדה של תיבת ההילוכים הידנית.

פורסם
לפני 42 דקות, sperial כתב:

בני ה-17 של היום אינם פחות חכמים או מוכשרים מבני ה-17 של 1975.

אני לא בטוח שהקביעה הזאת נכונה. נראה שקיימת ירידה מסוימת ביכולת המוחית של הדור הצעיר.

• אהבתי 1
פורסם

@אורי מ. לשלושת הבנים שלי, שהוציאו רישיון בשנים 2008, 2010 ו-2018 רישיון על ידני. אצל אחותי לשני הבגרים רישיון לידני, שני הצעירים הסתפקו באוטומטי.

@EliC25 מה שחשוב זו המגמה. אפילו באיטליה הסופר שמרנית כבר פחות ממחצית המכוניות החדשות הן ידניות. הטכנולוגיה הזו בדרכה להעלם מן העולם למעט צרכים ספציפיים. 

אישית, עד לפני מספר שנים, דאגתי לשכור רכבים ידניים כדי לשמור על המיומנות. בינתיים ירדתי מהעניין. והיום צפוי לי דיון עם שני בנים שלי שמתכננים שכירת רכב בחגי תשרי. אחד בגרמניה, שם כנראה הפרמיה לאוטומט נמוכה אבל יש לו לא מעט ניסיון בידני, השני, עם ניסיון מוגבל מאוד בידני. בספרד, שבה כנראה שכירת אוטומטי מייקרת את העיסקה משמעותית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, דובצע כתב:

יצא לך גם אוקסימורון מצד אחד מתנה לגיל 40 אין. אבל מצד שני לא אגוזים ולא שיניים-מיסתמן שמשבר גיל 40 יש 

יש משבר אבל אין כסף למתנה. האישה החליטה שלעבור דירה יותר חשוב...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

אני לא בטוח שהקביעה הזאת נכונה. נראה שקיימת ירידה מסוימת ביכולת המוחית של הדור הצעיר.

אההה… אין לי כח להציק לצ׳אט אבל יש לי תחושה שכבר ביוון ורומא טענו את הטענה הזו.

• אהבתי 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...