Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן אפשר להתקדם ככה במישור, פשוט צריך לעזוב לאט את המצמד.  אבל בעליות זה לא עובד.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כבר יותר מעשור שאני עם רכב ידני. למזלי דפוס הנסיעה שלי כמעט ולא כולל פקקים, אבל כשכן יוצא לי להיכנס לפקק, זה לא מרגיש לי כמו משהו שלא ניתן להתמודד איתו. מה שכן, כנראה שכשארצה לשדרג את הרכב, אצטרך לעבור לאוטומט כזה או אחר, סתם כי לא קיים יותר הצע של ידניות(חוץ מאלנטרה N שאולי כן הייתי שוקל). 

מעניין מה יהיו ההשלכות על שוק היד 2, בהינתן שמצד אחד זאת קטגוריה הולכת ונעלמת ומצד שני פלח שלם של קונים(צעירים שרוצים לחסוך עלויות) בכלל לא רשאי לנהוג בידני כי כמעט כל לימודי הנהיגה הם על אוטומט. 

עריכה אחרונה על ידי unreliablebazooka
פורסם (נערך)

ומכל הדיון עולה שאלת הביצה והתרנגולת מי מכתיב את המצב הקיים:

היבואנים שלא מביאים דגמים ידניים לארץ ולא משווקים את הרכבים הידניים במחירים מספיק אטרקטיביים.

או ציבור הנהגים הישראלי שלא מעוניין ברכבים ידניים והיבואנים פשוט מתאימים את עצמם לביקושים (מה שנקרא פעם משפחתומטית 1600).

עריכה אחרונה על ידי urich
פורסם

פעם יכולת להאשים את היבואנים.

כאן, לצערינו היבואנים הקדימו את המגמה העולמית, ורוב הדגמים כבר לא מיוצרים עם תיבה ידנית. עכשיו לא נשאר מה לייבא גם אם היו רוצים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא מזמן השתעשעתי עם הרעיון של יבוא מקביל, אז רציתי לראות מה מציעות הסוכנויות נגיד בגרמניה. וכן היו שם לדוגמא מזדה 3 או פולקסוואגן גולף ידניות ברמות גימור מפנקות. 

אבל בהחלט רכב ידני נהיה יותר ויותר נדיר. 

פורסם
לפני 18 דקות, urich כתב:

ומכל הדיון עולה שאלת הביצה והתרנגולת מי מכתיב את המצב הקיים:

היבואנים שלא מביאים דגמים ידניים לארץ ולא משווקים את הרכבים הידניים במחירים מספיק אטרקטיביים.

או ציבור הנהגים הישראלי שלא מעוניין ברכבים ידניים והיבואנים פשוט מתאימים את עצמם לביקושים (מה שנקרא פעם משפחתומטית 1600).

גם וגם. עבור האחוז שרוצה רכב ידני אין אופציות, וגם אם יש, זה לא בדיוק אותו מנוע ואותו אבזור כמו האוטומטי. אז הוא הופך להיות 0.1 אחוז שממש ממש לא מוכנים לוותר על הגיר הידני.

פורסם

אני עוד זוכר את הימים שבהם היה נדיר למצוא רכב אוטומטי להשכרה באירופה היה (איזה משפט זקן יצא לי אני כולה בן 40 😆) לפי הפורום ההיצע כל כך גדול שכבר אין ידניות ו " משדרגים אותך" אוטומטית). 

ספציפית אני גם חושב ש יבואנים יישרו קו עם הביקוש המקומי.

למה אוטומט הפך להיות הדיפולט של מרבית הציבור בישראל כבר כמה עשורים זה כבר דיון נפרד שלדעתי מושפע מעשרות גורמים כלכליים סוציולוגיים ורגולטוריים.

החל ברכבי חברה ושוק הליסינג הישראלי.

קונפורמיזם חברתי, הפקקים, האובססיה של ישראלים עם רכישת רכבים חדשים ושמירת ערך וכו'.

פורסם

וגם האהבה של ישראלים להתלונן על יוקר המחיה אבל לא לקחת אחריות ולשנות את הרגלי הצריכה/השימושים היום יומיים שלהם

Just now, beastmodeisr כתב:

אין כמעט ביקוש לרכבים ידניים
חבר מנסה למכור את הרכב הידני שלו ובקושי שני אנשים התקשרו 

באיזה רכב מדובר?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 54 דקות, EliC25 כתב:

וגם האהבה של ישראלים להתלונן על יוקר המחיה אבל לא לקחת אחריות ולשנות את הרגלי הצריכה/השימושים היום יומיים שלהם

איך זה קשור? בפעם האחרונה שבאמת הוצעו כאן ידניות זולות (ספארק/אלטו/i10) הן נמכרו יפה מאוד. ישראלים טובים בלהיות פראיירים כשמדובר על עשרות ומאות אלפי שקלים, אבל לא עד כדי כך.

פורסם
לפני שעתיים, stx כתב:

כשלמדתי נהיגה,  אם הרכב בהילוך ראשון והוא כבר בתנועה (!), הוא ימשיך לזחול ולא ייכבה גם אם תוריד את הרגל מהגז.

ברכבי לימוד נהיגה במיוחד

היה נהוג להעלות מעט את סל"ד הסרק,

כדי להקל על התלמיד שלא יכבה לו המנוע אם הוא קצת מפקשש בין הגז לקלאץ'.

הייתה לי בעבר חיפושית שהייתי שם בהילוך ראשון, משחרר קלאץ' לאט ו.... יוצא מהאוטו.

הייתי צועד לידה ואומר לה "רגלי" כמו לכלב, והיא הייתה נוסעת לידי בקצב הליכה.

זה היה הרכב האוטונומי הראשון לדעתי...

• מצחיק 5
פורסם

קינאתי בחברים שלי שלמדו על רנו או פולקסווגן דיזל, כשאני למדתי על אימפרזה 1.5 אנמית ומקרטעת. מצד שני זה השתלם כשקניתי ספארק...

פורסם
לפני 5 שעות, שחר 1 כתב:

והרגל לא על הקלאץ'.

ברור, אני יודע מצויין לנהוג על ידני, אבל כל פעם להכניס קלאצ' ולהיות בהיכון שוחק את הברכיים, תדמיין למשל פקק בעליות לירושלים כל הזמן קלא'צ גז ברקס נוטרל וחוזר חלילה..

עריכה: אני רואה שיוליאן רשם את זה לעיל לגבי הקושי בעליות. מסכים!

לפני 3 שעות, unreliablebazooka כתב:

ברמות גימור מפנקות

חבר שלי חזן במקצועו, נסע למסע שורשים לפולין, ואוטובוס התיירים שלהם היה מודרני וחדיש ו.. ידני. אמיתי.

• אהבתי 1

משתדל לעזור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעליות יש היל הולד, כבר לא צריך לעשות זינוק בעליה כמו פעם ברכב ידני מודרני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...