Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה אוהב את הרכב המיוחד הנל ובאמת כל הבעיות הסדרתיות ברכב הנל זה רק המנוע אז אולי באמת שווה לקנות אותו בזול ולהחליף מנוע.......

אבל אני אישית לא באמת יודע אם כל הבעיות ברכב הנל זה רק המנוע 

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

ידידי, החלפת מנוע לא תמיד פותרת את כל הבעיות [אולי מנוע יבוא אבל לא תמיד.. לי החליפו מנוע ייבוא ואז היו נזילות כי האטמים היו גמורים מרוב שנים ששכב במחסן]  בקיצור רק מנוע מקורי ותקין מומלץ.

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני שעה, פשטות כתב:

אם אתה אוהב את הרכב המיוחד הנל ובאמת כל הבעיות הסדרתיות ברכב הנל זה רק המנוע אז חפש את גרסת ה 165 כ"ס 

יש כמה בודדות כאלה על הכביש מתוכן מספר מועט שכנראה טופלו כמו שצריך, לא מזמן היתה אחת למכירה.

מדובר במנוע THP165 שנחשב לאמין משמעותית כל עוד מטופל לפי הוראות היצרן.

פורסם
לפני 3 שעות, zvigolden כתב:

נכון חלקית.

מכרתי עבור הבן שלי ניסאן מיקרה ידנית 2012 שמורה היטב מכיוון שעמדה כמעט ללא שימוש ובאיזור עם בעיות חנייה.

הקונה ידע היטב מה חיפש ומייד קנה ללא בדיקה במחיר שרציתי.

ברור שזה נכון חלקית. לכן כתבתי בד"כ

גם אני מכרתי פוקוס דור 1 ידנית בת 12 ב 13000 שח שהיתה במצב מכני מעולה. מכרתי כי בתור עצמאי הייתי צריך משהו קצת ייצוגי.

וגם חמי מכר סיוויק ישנה מאוד בגרושים אף שהיתה אחלה. הוא קנה אותה מהיבואן והחזיק בה 20+ שנים. קנה אחרי רכב חדש ב 160,000

אבל אלו החריגים. בדכ מי שמחזיק רכב זול מוכר כשהצרות נערמות, מוסיף עוד 20,000 שח וקונה משהו אחר. ולא עושה זאת כשבא לו להתחדש.

לפני שעתיים, PASHUT כתב:

הרבה מוכרים כי קיבלו רכב מהעבודה, או סתם כי התחדשו. ואז הרכב כן תקין.

כלי רכב

והרבה יותר מוכרים כי הרכב מתחיל לעשות בעיות

פורסם

אוקיי, שומע ודיי מסכים.

אצלי זה באמת שיקול חשוב

ספציפית אני בעבר לפני כ 4 ש' הייתי זקוק בדחיפות לרכב נוח לתקופה מסויימת, מצאתי ביד 2 מגאן בנזין 2008 עם טסט לשנה ב 4500 ונסעה כמו לנדקרוזר! הקומפרסיה היתה פגז! מכרתי אחרי 4 חודש ב 4300 ..

התברר שהיתה של זקנה והמכניקה היתה טובה [נמכר עקב פטירתה] וזה למרות שהדגם מושמץ מאוד בארץ.

אז בעיניי כמה שחשוב לבדוק רכב, חשוב לא פחות לבדוק *מדוע* הוא נמכר.

[הפוקוס שיש לי כעת למשל, נמכרה כי הבעלים, אדם מבוגר, החליט להתחדש אחרי 12 שנות שירות..]

וגם הפאביה דיזל האגדית שהיתה לי נמכרה רק בגלל שהילד התורן שהיה צריך לקבל את האוטו- לא אהבה ידנית.. 

משתדל לעזור

פורסם

קשה לברר מדוע נמכר, יגידו לך "קיבלתי רכב מהעבודה" או " קניתי חדש". 

איך תבדוק?

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, razi_pazi כתב:

בדכ מי שמחזיק רכב זול מוכר כשהצרות נערמות, מוסיף עוד 20,000 שח וקונה משהו אחר. ולא עושה זאת כשבא לו להתחדש.

מסכים, עם עם הסתייגות קלה

לרוב האנשים יש פחד וחרדה לא פרופרוציונלית להתעסקות עם אחזקה שאינה שגרתית, ולא חייב שלרכב יהיו ערימת בעיות, מספיק שהוא נתקע פעם אחת או דורש תיקון יחסית יקר, וזהו מעיפים אותו. 

מכיר מישהי שהנסועה שלה היא בערך 100 קילומטר בחודש, משהו באמת מגוחך, ונסעה שנים ברנו ששווה 10 אלף בלחץ אבל הייתה תקינה לגמרי, עם קילומטראז' של 5 ספרות, ועברה טסטים בלי בעיה.

אז היא נתקעה פעמיים בזמן קצר, פעם אחת בגלל בגלל תקלה שהעלות שלה היא 2000 שקל ופעם שניה כשניסו לתקן אותה בקומבינה ברבע מהעלות. 

זה הספיק לה בשביל למכור את הרכב עם התקלה כמו שהיא ב-3000 שקל, ולקנות רכב אחר ב-100 אלף שקל. 

פורסם

יש כאן חבר שנוסע היום ב  C5 דיזל שהחזיק אוטו כזה עד לא מזמן וניהל אתו יחסי אהבה שינאה, שמצאו ביטוי די מקיף כאן בפורום. כדאי לחפש את הפוסטים שלו בענין ובכלל ליצור אתו קשר לקבל עצות וחוות דעת מנסיון אישי די מקיף לזכרוני. אצלו אגב היה מנוע הפרינס בגירסתו המקורית והבעייתית, שוב אם אני זוכר נכון.

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

קשה לברר מדוע נמכר, יגידו לך "קיבלתי רכב מהעבודה" או " קניתי חדש". 

איך תבדוק?

חוש ריח

משתדל לעזור

פורסם

מה זה חוש ריח? המוכר יגיד לך הוא קונה רכב חדש, תבקש ממנו אישור הזמנה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא. אני פשוט מתחקר אותו בעדינות כל כמה שאלות, ורואה אם הוא אמין וכנה או ממצמץ / ערמומי.

מתוך 12 רכבים [זולים יש לומר] רק פעמיים נפלתי בפח [פעם אחת סוחרת מתחזה מחולון, ופעם אחת סוחר מת''א שנכנס לו בטרייד רכב גמור והציג אותו כ''הכל חדש'' ומאז אני בורח מסוחרים]

אגב דוד שלי קנה לאחרונה אוריס 2008 [לא אכפת לו רובוטי] ב 9.200 ש''ח ממשפחה שהסבתא נפטרה וכמה חודשים נוסע כבר עם 0 תקלות [רכב של סבתא, לא עבד קשה וטופל היטב..]

משתדל לעזור

פורסם
לפני 11 שעות, davemustaine87 כתב:

מסכים, עם עם הסתייגות קלה

לרוב האנשים יש פחד וחרדה לא פרופרוציונלית להתעסקות עם אחזקה שאינה שגרתית, ולא חייב שלרכב יהיו ערימת בעיות, מספיק שהוא נתקע פעם אחת או דורש תיקון יחסית יקר, וזהו מעיפים אותו. 

מכיר מישהי שהנסועה שלה היא בערך 100 קילומטר בחודש, משהו באמת מגוחך, ונסעה שנים ברנו ששווה 10 אלף בלחץ אבל הייתה תקינה לגמרי, עם קילומטראז' של 5 ספרות, ועברה טסטים בלי בעיה.

אז היא נתקעה פעמיים בזמן קצר, פעם אחת בגלל בגלל תקלה שהעלות שלה היא 2000 שקל ופעם שניה כשניסו לתקן אותה בקומבינה ברבע מהעלות. 

זה הספיק לה בשביל למכור את הרכב עם התקלה כמו שהיא ב-3000 שקל, ולקנות רכב אחר ב-100 אלף שקל. 

כלי רכב

מסכים. אני מכיר את התופעה.

אני חושב אבל שאלו בדכ מחליפים רכב  הרבה לפני שערכו יורד לאזורים האלו

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...