Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם, מיקי... מחפש ידע בהדפסות תלת מימד לגבי פרוייקט שאני מבצע וצריך ידע בנושא.

רוצה להדפיס חלקים בחומרים למדפסות, כרגע עדיין אין לי מספיק ידע ואינפורמציה לפרוייק 

כנראה מקווה ארוך, רוצה לייצר חלקים שונים בתחום האוטומציה ורוצה לדעת על קשיחות שחיקה ועמידות 

לאורך זמן... אולי מחפש כיוון שיכול להיות גם בתחום דומה ואחר (יציקות או יציקות אלומיניום? כרסומת CNC? או אחר? חיתוך לוחות קרבון או לוחות אלומיניום).

צריך ידע ואם בכלל הכיוון שלי נכון או בכיוון אחר לגמרי.

החומרים הם לתחום שונה מהרגיל וכרגע מעדיף לא לחשוף משיקולים שונים.

מה אני צריך לדעת בנושא?

בגדול עושה ומכין פרויקט של חלקים מורכבים בעלי דיוק מירבי , חלקים שינועו גם עם מפרקים שונים וגם בלי.

חלקים גם נעים בהנעה הכוונה 

אם איזה חומרים להתחיל ועם איזה חומרים ליצור, הכוונה היא אב טיפוס לא חייב להיות עמיד, רק לצורך בדיקה.

ולשלב הסופי יותר חומרים חזקים יותר עד כמה שניתן ומה המחירים בשוק בכללי אם רוצה להתחיל בכלל בתלת מימד?

פורסם (נערך)

כל תחום כרוך בחומרים ספציפיים.

לא תגלה לנו את התחום - לא תקבל שום תשובה איכותית או ספציפית.

עריכה לברווז:

שלוש ארבע ו... ״אם אתה שואל אז זה לא בשבילך״ 😆

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חלקים מכניים למודל קטן ממונע ויש עומסים מכות זעזועים וחיכוך, חשוב לי שיהיו חזקים ופחות שבירים כמה שאפשר

ועמידים לאורך זמן.   גודל מ 15 סמ ל45 סמ וחורים עם ברגים של מ 1.4מילימטר עד 3 מילימטר בהברגה עדינה ולא ספיראלית.

כמובן עם אפשרות למיסבים (לאגרים)למהירויות ועומס גדול ומפרקים עם מיסבים.

פורסם (נערך)

האנס, הכל בסדר? נראה לי שנתקעתי לך בגרון בימים האחרונים קצת... אתה מזכיר אותי הרבה :lol:

כמו שהאנס ענה, בלי לדעת מה התחום- או לכל הפחות, את השימוש של החומר- לא תקבל תשובות. 

אז חוץ מלשלוח אותך לקרוא מאמרים על חומרים שונים, החוזק שלהם וכדומה באתרים של הנדסה, פורומים של מפעילי מכונה, פורומים של מדפסות תלת מימד וכו- אין לי (ולאחרים) איך ומה לענות. 

אתה רוצה עמידות לשחיקה, פלסטיק זה לא ממש הכיוון... עמידות לעומסים ועוד שלל בעיות ועיזים גם כאלו שלא חשבת עליהם בכלל שיצוצו לך בדרך. 

תאכל'ס אם אפשר לבנות "הכנה לאבטיפוס" - "טרום אבטיפוס" (מקווה שהבהרתי את הכוונה), מחומר שקל יותר לעבוד איתו אולי עדיף. לזהות את הבעיות בדרך ולגשת לבניית האבטיפוס הראשון כבר עם ידע ופתרונות לחלק מהבעיות. 

עריכה, אחרי שקראתי את התשובה שלך. 

אל תשכח שבהדפסה אתה תצטרך אינסרטים לברגים (לא ברורה לי הכוונה ב"לא ספירליים"). בגודל הזה, אני לא יודע אם זה ישים בהדפסה לפלסטיק- ותלוי בעומס, ייתכן שתצטרך אותם יותר עמוקים בחומר ממה שאתה חושב כדי למנוע שליפה שלהם. למיטב ידיעתי לא ממש ניתן לעשות הברגה ישירה לפלסטיק מודפס ולקבל תוצאות טובות, בטח שלא בתבריג קטן כל כך. אפשר בתבריגים גדולים משמעותית, אפילו נתקלתי בזה פה ושם.  

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מכין בעבודה הרבה מודלים ואבות טיפוס בתלת מימד.

כמו שהאנס כתב, בלי להבין במה מדובר יהיה קשה לתת תשובה מפורטת.

לא חסרים מקומות שמדפיסים פלסטיק בארץ. כל ילד יכול להדפיס בבית אבל הדיוק לא יהיה גבוה. 

בנוסף תבדוק את האתר של PCBWAY. הם עושים הדפסת תלת מימד וגם CNC עם הצעת מחיר מיידית בהתאם לחומר שבחרת. 

אני למשל הכנתי משהו בתלת מימד לבדיקה ואחרי המלחמה אזמין אותו מהם מנירוסטה ב- CNC. 

פורסם

אריק, הבחור עוד לא יודע לאפיין, הוא לא בחר עדיין את החומר של ה"בפועל". 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, bigmik כתב:

חלקים מכניים למודל קטן ממונע ויש עומסים מכות זעזועים וחיכוך, חשוב לי שיהיו חזקים ופחות שבירים כמה שאפשר

ועמידים לאורך זמן.   גודל מ 15 סמ ל45 סמ וחורים עם ברגים של מ 1.4מילימטר עד 3 מילימטר בהברגה עדינה ולא ספיראלית.

כמובן עם אפשרות למיסבים (לאגרים)למהירויות ועומס גדול ומפרקים עם מיסבים.

מצלצל לי כמו בכיוון של מתכות / cnc / עיבוד שבבי - הדפסות פלסטיק תלת מימד לא מיועדות לחלקים נעים בהכללה גסה (בטח שלא חלקים קטנים).

אבל יכול להיות שאני טועה, קפיצה קלה ליוטיוב ואתה תוכל לבדוק אם מישהו עשה דברים כאלה בפועל.

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

האנס, הכל בסדר? נראה לי שנתקעתי לך בגרון בימים האחרונים קצת... אתה מזכיר אותי הרבה :lol:

חלילה, הכול מאהבה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• אחראי פורום
פורסם

אי אפשר לעזור לך ללא איפיון בסיסי.

יש דרך ארוכה להגשמה של אב טיפוס והדפסה היא רק אחת מהפתרונות.

למשל דיוק מירבי לפי התיאור שלך, לא הולך יד ביד עם הדפסת פלסטיק. אבל אולי למוקאפ ראשוני זה יספיק.

אבל כאמור, חסרים יותר מדי פרטים.

יש לי חברה לפיתוח מוצר, אם תרצה מוזמן להתייעץ.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני הדפסתי בפוליקרבונט ובניילון מחוזק סיבי פחמן וקיבלתי חלקים מאוד חזקים. 

כאמור צריך להבין כוחות וכיוונם, עומסים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, itaysamurai כתב:

אי אפשר לעזור לך ללא איפיון בסיסי.

יש דרך ארוכה להגשמה של אב טיפוס והדפסה היא רק אחת מהפתרונות.

למשל דיוק מירבי לפי התיאור שלך, לא הולך יד ביד עם הדפסת פלסטיק. אבל אולי למוקאפ ראשוני זה יספיק.

אבל כאמור, חסרים יותר מדי פרטים.

יש לי חברה לפיתוח מוצר, אם תרצה מוזמן להתייעץ.

אשמח בעתיד הקרוב להתייעץ 

לפני 16 שעות, ArikB כתב:

אני הדפסתי בפוליקרבונט ובניילון מחוזק סיבי פחמן וקיבלתי חלקים מאוד חזקים. 

כאמור צריך להבין כוחות וכיוונם, עומסים. 

בידיעה כללית שלי בעניין ומנסיוני האישי אלו כלים במשקל בין 480 ל630 גרם שצריכים לשאת ולהחזיק את עצמם ולעבור נפילות חיכוכים ומכות עם המשקל העצמי שלהם.   אני מתייחס לדגם הראשוני בלבד כרגע,

הבא בתור ישקול פי 5 לפחות

פורסם

נתת פה כמה נתונים, כמו אורך (בין 15 ל 45) ומשלק (בין 480 ל 630) שלא ברור איך משהו של 45 ס"מ יהיה במשקל כל כך נמוך ועם עמידות לתנאים שאתה רוצה.

תתחיל בלהתקבע על גודל אחד, ספציפי, של אבטיפוס שאתה רוצה ליצור. 

אחרי זה תוכל לשנות את הקנה מידה לגדלים נוספים, סביר שהחומר לא ישתנה ומה שטוב לגודל X יעבוד טוב גם על גודל Y (רק אתה יכול לדעת כל עוד לא תספר יותר).

• תוכן חדש...