Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 38 דקות, mcshmupi כתב:

לא, זה כבר יותר כמו "סוס שיודע לאכול עשב תוך כדי תנועה. זן חדש של סוס, יותר יקר" 

ממש לא. 

שאלת - "מה חשמליות יודעות לעשות שבנזין לא". זה סוס וזה סוס.

אין פה זן חדש של סוס- אלא אם כן אתה מחשיב את החשמליות לזן חדש של סוס. ואז אי אפשר להשוות...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלתי מה חשמליות יודעות לעשות שבנזין לא, וענית שהן יודעות להחזיר אנרגיה בבלימה

ששוב, זה:

1. מצויין

2. קיים בהיברידיות

ושוב, מדובר ברכב יקר יותר לייצור והיה יקר יותר לקנייה ללא הטבת המס. 

לפני 15 דקות, dorsht כתב:

אין בעיה שזה מתאים לישראל - אני חי בארץ.

לכן, לא רלוונטי לי שהחשמל יקר במדינה X או מדינה Y. 

זה לא מדויק שהמחיר ברכישה יקר יותר, כי אם אתה צריך לחפש רכב בנזין עם ביצועים מקבילים (מבחינת תאוצות לפחות) אתה תשלם הרבה יותר.

אבל רוב האנשים לא מחפשים ביצועים גבוהה בסדר העידפויות שלהם. 

הבחירה בין BYD לבין מאזדה היא פרגמטית לרוב האנשים

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

לא, זה מישהו אחר ציין. 

אני עניתי שהן גם יכולות להיטען תוך כדי נסיעה מהכביש.

פורסם (נערך)

אתה מתכוון לפיתוח טכנולוגיה של טעינה על-חוטית מהכביש בזמן נסיעה?

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

פורסם

אפשר גם עם כבלים. בפראג האוטובוס משדה התעופה לעיר הוא טרוליבוס עם סוללה, שחלק מהדרך מחובר לכבלים וחלק מהדרך נוסע בכוח הסוללה.

לפני 6 שעות, mcshmupi כתב:

"לו השנה הייתה 1850, האם הייתם אומרים מהפכה טכנולוגית אם היינו מחליפים את האוכל של הסוס?"

כן, אם סוסים רגילים היו יכולים לאכול רק בתחנות יעודיות מספוא מיובא אז סוס שיכול לאכול בכיף דשא בכל מקום שיש כזה זו היתה מהפיכה. אם בנוסף לזה הסוס המשופר גם לא היה מחרבן בכל מקום, אז בכלל.

פורסם

ודביש לכם בבוסטון את האוטובוס שחצי דרך הוא טרולי וחצי דרך דיזל?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר אין טרולבוסים בבוסטון בכלל. התכנון היה להחליף אותם באוטובוסים חשמליים עם סוללה, אבל זה מתעכב. בינתיים יש אוטובוסי דיזל היברידיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, mcshmupi כתב:

אבל רוב האנשים לא מחפשים ביצועים גבוהה בסדר העידפויות שלהם

לדעתי, זה נכון. אם הייתי מנחש, רוב האנשים מחפשים רכב אמין ועם אחזקה זולה, ואחרי שני אלה אולי איכות נסיעה.

מהמעט שאני מבין, רכבים חשמליים מצריכים עקרונית מעט מאוד אחזקה והם גם די אמינים בסה"כ (אם מתעלמים מהדרישות של רוב היבואנים בארץ; טסלה כמקרה בוחן).

אם מוסיפים לזה איכות נסיעה, אז לכל הפחות מבחינת רעש, לרכבים חשמליים יש עליונות כלשהי.

במאמר מוסגר אגיד שאין לי רכב חשמלי, אין לי חיבה יתרה אליהם ונכון להיום אני אישית מעדיף רכבי בעירה פנימית מהעשור הקודם בערך. אבל אני גם מאוד יכול להבין את מי שרכב חשמלי קוסם לו אם הרכב מבחינתו הוא רק מכשיר להתנייד.

לפני 8 שעות, mcshmupi כתב:

איך אמר מארק מילס:

"לו השנה הייתה 1850, האם הייתם אומרים מהפכה טכנולוגית אם היינו מחליפים את האוכל של הסוס?"

זה בסדר שאתה מתלהב מחשמליות. אבל לא סוללה, לא מנוע חשמלי ולא הטאבלט שתקוע להן באמצע הדאשבורד לא הופך אותן לפריצת דרך טכנולוגית.

טלפון חכם יודע לעשות הרבה דברים שטלפון חוגה לא.  מה חשמלית יודעת לעשות שמכונית בנזין לא?

אני חושב שזו קצת רדוקציה של הטכנולוגיה. כמו לשאול 'מה מחשב קוונטי יודע לעשות, שהמחשבים של ימינו לא?', או 'מה גלגל מגומי יודע לעשות שגלגל מאבן לא?'.

יש התפתחויות טכנולוגיות שמשפרות טכנולוגיה קיימת (ולא מביאות משהו חדש מ0) ושהן דרמטיות מאוד.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם
לפני 15 שעות, mcshmupi כתב:

הבחירה בין BYD לבין מאזדה היא פרגמטית לרוב האנשים

ועדיין ה-BYD לרוב תהיה יותר זריזה ממאזדה ממוצעת.

אפילו אם זה לא מעניין - זה המצבץ

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 17 שעות, mcshmupi כתב:

אתה מתכוון לפיתוח טכנולוגיה של טעינה על- אלחוטית מהכביש בזמן נסיעה?

לא על. 

אל. 

אל חוטית. ללא חוטים. נייט כבל. גורנישט חיבורנישט. נסייעה דטעיינה. וורום וורום+בזזז בזזז. וויאז' וויאז' צ'ארגמנט צ'ארגמנט.

אוכלת בזמן שהיא על האסלה. 

• מצחיק 1

פורסם

תודה על התיקון, אני קצת דיסלקט, אני עושה לא מעט שגיאות כתיב. 

הכתבה ששיטפת היא על פיילוט, וספציפית לאוטובוסים. 

אם אתה מתכוון שהיא תהייה זמינה בעתיד לטעינה של מכוניות תוך כדי נסיעה זה פתרון מאוד מרשים לבעיית זמן הטעינה,

אבל זה עדיין פיילוט.

ובמקור אני שאלתי "מה חשמלית יודעת לעשות שבעירה לא"?

גם אם היא תצליח, היא פותרת בעיה משמעותית לרכב חשמלי - זמן טעינה , בעיה שאינה משמעותית למכוניות בנזין. 

לפני 11 שעות, daniel.asu כתב:

אם מוסיפים לזה איכות נסיעה, אז לכל הפחות מבחינת רעש, לרכבים חשמליים יש עליונות כלשהי.

רעש מורכב מ: רעשי כביש, צמיגים, מנוע. לא רועה יתרון מיוחד לחשמלית בשניים הראשונים וניתן לבודד רעשי מנוע. 

מה שלי באופן אישי מפריע בשתי המכוניות שלנו הכי פחות זה המנוע. 

לפני 11 שעות, daniel.asu כתב:

אני חושב שזו קצת רדוקציה של הטכנולוגיה. כמו לשאול 'מה מחשב קוונטי יודע לעשות, שהמחשבים של ימינו לא?', או 'מה גלגל מגומי יודע לעשות שגלגל מאבן לא?'.

יש התפתחויות טכנולוגיות שמשפרות טכנולוגיה קיימת (ולא מביאות משהו חדש מ0) ושהן דרמטיות מאוד.

מחשב קוונטי הוא לא מחשב שעובד, הוא רעיון נפלא וכרגע לא ישים.

בהשוואה למכוניות, הקבלה יותר טובה היא מכונית מימן, גם היא רעיון נפלא וכרגע לא ישים

מכונית חשמלית לעומת בנזין היא יותר כמו כירת אינדוקציה לעומת גז: מתחמם יותר מהר, יותר קל לניקיון.

יתרונות חשובים אבל לא מהפכה. 

פורסם
לפני 25 דקות, mcshmupi כתב:

ובמקור אני שאלתי "מה חשמלית יודעת לעשות שבעירה לא"?

גם אם היא תצליח, היא פותרת בעיה משמעותית לרכב חשמלי - זמן טעינה , בעיה שאינה משמעותית למכוניות בנזין. 

לא. 

זה פותר לחלוטין את הצורך להאכיל את הרכב, הצורך להגיע למקום יעודי בשביל לעשות את זה, הצורך להתקין נקודת טעינה בבית לרכב.

ויש את זה גם לרכבים פרטיים, בשלבי פיילוט בינתיים.

פורסם

אתה צודק. אם זה באמת חוסך את הצורך להתקין נקודת טעינה בבית לרכב זה דרמטי להמון נהגים.

זה גם אומר שתשתית החשמל צריכה לספק את החשמל הנדרש באותו הזמן לרוב המכוניות, כשהן זוחלות בפפק לעבודה\ זוחלות בדרך הביתה,

וזה בהנחה שניתן לספק כל כך הרבה זרם בו זמנית לכל המכוניות במחיר סביר. 

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, mcshmupi כתב:

עכשיו, גם לי יש שאלה היפותטית:

נגיד שהטבת המס לרכב חשמלי מבוטלת, אתה הולך להחליף את הרכב שלך בדגם חדש שקיים כחשמלי \ בנזין 

החשמלי שוקל יותר, טווח הנסיעה זהה, זמן טעינה הוא חמש דקות (אבל אתה יודע שזה מצקר את חיי הסוללה)

אותו יצרן, אותו אבזור. החשמלי עולה 40 אלף שקלים יותר

היתרון הוא שהחשמלי שקט יותר. 

הבנזין יותר כיפית.

ויש גם היברידית: יותר חסכונית מהבנזין, המחיר באמצע בין הבנזין לחשמלית. 

במה אתה בוחר? 

לא נהגתי מעולם בחשמלית. ישבתי כנוסע באיוניק 5 ובאקספנג וחוץ מהמרווח הפנימי אין איזה הבדל תהומי שהרגשתי בנסיעה מנהלתית. ויברציות ורעש המנוע לא מפריע לי. תאוצה זה נחמד אבל לא קריטי לי.

אם הייתי קונה רכב חדש, הייתי מתכנן להחזיק אותו יחסית הרבה זמן ככה שמחיר רכישה יותר יקר זה לא משמעותי - בהנחה שירידת הערך סבירה ולא נופלת כמו אבן. חיסכון בהוצאה חודשית זה כן פקטור, אפילו הנסועה שלי לא גדולה - זה סתם נחמד.

מה שהיה קונה אותי זה שני דברים: לפגוש מוסכים ויבואנים כמה שפחות ושיהיה לי נחמד לנהוג ברכב. 

בגלל זה, כשזה היה רלוונטי, טסלה הייתה האופציה שרציתי לבדוק, אבל וטו בבית על חשמלי הוריד את זה מהפרק.

אני מניח שבהחלפת רכב הבאה נראה מה המצב.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

רעש מורכב מ: רעשי כביש, צמיגים, מנוע. לא רועה יתרון מיוחד לחשמלית בשניים הראשונים וניתן לבודד רעשי מנוע. 

מה שלי באופן אישי מפריע בשתי המכוניות שלנו הכי פחות זה המנוע. 

כל רעש שאתה מפחית - הופך את הנסיעה לנעימה יותר. זה שניתן לבודד זה נכון. גם אפשר פשוט לקנות מאייבך וזהו. אבל זו מתחילה להיות התחפרות בדקויות.

אז ברשותך, אזכיר את השתלשלות התת-דיון הזה כדי שלא נאבד פה בתוך מיקרו-טיעונים:

לפני 21 שעות, mcshmupi כתב:

נשמע מעולה. היתרון הזה היה מתקזז עם המחיר היקר יותר ברכישה אם לא היתה הטבת מס כל כך גדולה. זה עדיין היה עדיף לחלק מהאנשים,

לפני 21 שעות, dorsht כתב:

זה לא מדויק שהמחיר ברכישה יקר יותר, כי אם אתה צריך לחפש רכב בנזין עם ביצועים מקבילים (מבחינת תאוצות לפחות) אתה תשלם הרבה יותר.

לפני 20 שעות, mcshmupi כתב:

לפני 14 שעות, daniel.asu כתב:

לדעתי, זה נכון. אם הייתי מנחש, רוב האנשים מחפשים רכב אמין ועם אחזקה זולה, ואחרי שני אלה אולי איכות נסיעה.

מהמעט שאני מבין, רכבים חשמליים מצריכים עקרונית מעט מאוד אחזקה והם גם די אמינים בסה"כ (אם מתעלמים מהדרישות של רוב היבואנים בארץ; טסלה כמקרה בוחן).

ממה שאני מבין, הטענה שלך היא שהיתרונות של רכב חשמלי נגזרים בין היתר מעלות הרכישה, ואם לא היה סבסוד אז הוא היה יקר יותר. אבל dorsht אומר (בצדק) שכדי להגיע לחלק מאותם היתרונות שיש לרכב חשמלי, תצטרך להוציא הרבה יותר כסף ברכב בנזין (ונעזוב בצד את השאלה איזה יתרון הוא משמעותי ואיזה לא, כי זה אינדיווידואלי). אתה מתנגד לטיעון הזה עם הטיעון שהביצועים לא חשובים לרוב האנשים. שזה אולי נכון, אבל זה עדיין יתרון של רכב חשמלי ששווה הרבה כסף ברכב בנזין. בכל מקרה, עניתי על הדבר הזה שאולי ביצועים לא חשובים לרוב המשתמשים, אבל יש כמה דברים אחרים שכן (אחזקה, אמינות, ואולי אפילו איכות נסיעה אצל כמה הזויים בקארזפורום). תאוצה מהירה בקו ישר או רכב נעים יותר או רכב אמין יותר - כל הדברים האלו מייקרים רכבי בנזין מאוד, והם מגיעים מובנים ברוב הרכבים החשמליים מעצם הטכנולוגיה (שוב, מהמעט שאני מבין ומקריאה פה בפורום, הרי אין לי ניסיון אישי עם רכבים חשמליים).

אז אמנם רכב חשמלי לא מסובסד עולה יותר מרכב בעירה פנימית, אבל אתה מקבל בו גם כמה יתרונות מובנים ששווים הרבה כסף, אם רוצים להשוות תפוחים לתפוחים. 

על זה אפשר לענות "כן, אבל זה מגיע עם חסרונות מובנים בטכנולוגיה שמתקזזים עם היתרונות". אולי, אבל ראשית, אני לא יודע לתמחר את החסרונות האלו ברכבי בעירה פנימית (בניגוד לתאוצה או אמינות של רכב שכן אפשר לתמחר בקלות ברכבים הללו).

שנית, החסרונות האלו הם כנראה זמניים וישתפרו מאוד עם השנים (למשל טווחי נסיעה + זמני טעינה), כי זה טבען של טכנולוגיות (גם אם לא נגיע למצב של הטענה של 1000 ק"מ נסיעה ב-3 דקות, שזה משהו שהוא שימושי במקרי קצה של הקצה).

שלישית, יש לא מעט משתמשים שהחסרונות האלו שקופים להם לחלוטין, כי הם מטעינים בבית והנסיעות שלהם יחסית קצרות. במצב כזה, יש רק יתרונות לרכב חשמלי - ושוב, יתרונות ששווים לא מעט כסף.

לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

מחשב קוונטי הוא לא מחשב שעובד, הוא רעיון נפלא וכרגע לא ישים.

בהשוואה למכוניות, הקבלה יותר טובה היא מכונית מימן, גם היא רעיון נפלא וכרגע לא ישים

מכונית חשמלית לעומת בנזין היא יותר כמו כירת אינדוקציה לעומת גז: מתחמם יותר מהר, יותר קל לניקיון.

יתרונות חשובים אבל לא מהפכה. 

זה שמחשב קוונטי לא קיים זה בכלל לא רלוונטי. גם פה, התגובה הייתה להודעה שבה ציטט את מארק מילס, שממה שאני מבין ממנה אתה טוען שמוצר שעושה את אותו הדבר כמו מוצר אחר רק הרבה יותר טוב - הוא לא מהפיכה. אז הבאתי את המחשב הקוואנטי כדוגמה למשהו שעושה אותו הדבר כמו מחשב רגיל, רק הרבה יותר טוב. כלומר, לפחות בשלב הראשון, לא יביא משהו חדש מ-0, אלא ישפר מאוד משהו קיים. ועדיין, אין ספק שמחשב קוונטי יהיה מהפיכה בעולם המחשבים.

לגבי רכבים חשמליים לעומת רכבי בנזין, האמת היא שאני לא יודע, אני לא פילוסוף ולא מתעסק במהפכות טכנולוגיות. אני אפילו לא מבין ברכבים ובהיסטוריה שלהם כמו שהייתי רוצה. אז מבחינתי אולי זו מהפכה ואולי לאו. מה שכן, שאלתי את ה-AI בתשלום שלי מתוך סקרנות מה ייחשב כמהפיכה בעולם הטכנולוגיה. מצד אחד הוא טוען שמוצר שרק משפר מוצר אחר הוא לא מהפיכה טכנולוגית אלא חדשנות משמרת (Sustaining Innovation). מצד שני, כששאלתי ישירות על רכב חשמלי לעומת רכב בעירה פנימית, הוא טוען שלפי כל מיני אקדמאים, זה נחשב כחדשנות מערערת. הוא מבסס את זה על זה שההנחה שלי שרכב חשמלי הוא רק שיפור של רכב בעירה פנימית היא שגויה ומדובר בערעור יסודות תבל או משהו. שוב, קטונתי, וזה גם לא נראה לי כזה מהותי אם זה רק שיפור קיצוני או ממש מהפיכה. בסופו של יום, זה מוצר שלגמרי יכול להחליף מוצר ישן בהרבה מאוד משקי בית, גם אם לא בכולם.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...