Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוצדקת ובקנ"מ כזה - עדיין לא. אבל היו כל מיני דרישות שנויות במחלוקת מכל מיני משרדים ממשלתיים בארץ ובחו"ל, והן תמיד התחילו בצורה דומה, והסתיימו בשיחה עם פקיד כלשהו שהסביר את הסיטואציה ואז עבד יחד איתי כדי למצוא פתרון, לפרוס לתשלומים, לתת ארכה, וכו'. הם יודעים שעברייני מס אמיתיים לא נתפסים כ"כ בקלות, ושגם כשכן הם לא לוקחים תור ובאים בעצמם ללשכה.

העניין הוא שלשיחות כאלה צריך לבוא לא רק מנומס ורגוע אלא גם מוכן. וכן, לפעמים זה אומר להתייעץ עם רואה חשבון או יועץ מס, אבל קודם כל לעשות הערכת מצב בסיסית ורישום מדוייק של העובדות - תהליך שבמקרה הטוב עשוי לחשוף את הסיבה לתקלה ובמקרה הגרוע יעזור לאותו בעל מקצוע לעשות את עבודתו באופן יעיל יותר.

אני לא שולל את כיוון המחשבה שלכם, אלא פשוט אומר שעבודת הכנה קצת יותר יסודית יכולה רק להועיל. אתם לעומת זאת מלחיצים את הבחור עם נבואות זעם ומבטלים את דבריי כאילו טענתי שהעולם שטוח. אני מבין שהכוונה טובה, אבל היום יש לנו כלים ויכולות לאבחון עצמי שלא היו אפילו לפני שנתיים, כך שלא יזיק לפתוח מעט את הראש במקום לדקלם את אותן מנטרות ששמענו מההורים שלנו.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

מניסיון ארוך שנים כעצמאי, עם כמה "תאקלים" עם המערכת,

במס הכנסה תמיד הייתה אוזן קשבת, אמפתיה, התייחסות עניינית, אישית והוגנת.

גם כשנתפסתי עם אי התאמה מסויימת, הבינו שאני לא כריש שעובד בשחור

אלא  "דג רקק", כלומר אדם מהיישוב שלא היה בקיא בכל הדקויות של ההתנהלות,

והעדיפו להסביר איך להתנהל נכון מאשר להיות שרירותיים ולהתעקש על קנס כספי גדול שיכלו לתת ע"פ החוק היבש.

במפגש האחרון שלי איתם לפני כמה שנים, הם ממש התעלו על עצמם...

העסקי היה תקין, אבל בחשבון האישי 'עלו' על תנועה קבועה ולא מדווחת של כמה אלפי שקלים בחודש

שהיו קשורים לפעילות התנדבותית של אשתי.

(העבירה כספי תרומות לחו"ל, ושילמה בצ'קים פרטיים שלנו דמי שכירות של מחוסרי חשבון בנק, תמורת מזומן 1:1).

העלו אותה על הקו, תיחקרו בקצרה, הצליבו נתונים, וכשהתבהרה הסיטואציה החוקר הסביר לה בפרוטרוט איך להתנהל נכון,

ולמרות שלכאורה היה להם קייס לסבך אותנו מעל הראש, הם הסתפקו בהסברים ללא שום קנס או סנקציה,

והחוקר אף הוסיף לסיום ואמר לה משהו כמו "אשרי החברה שיש בה אנשים כמוך. הפעילות שלך מבורכת, רק תתנהלי נכון".

בקיצור לפות"ש: גש לפקיד השומה ללא מורא וחשש. תביא את כל הניירת הקשורה,

תסביר את המצב לאשורו, בלי לייפות או לטשטש עובדות, ומניסיוני תקבל אוזן קשבת ויחס הוגן.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תפקיד היועץ הוא קודם כל להנחות אותך מה להכין ומה להביא ורק הרבה אחרי זה לראות איך מקטינים את מה שאתה צריך בכל מקרה לשלם (אם בכלל).

שה בדיוק כמו להתייעץ עם עו"ד לפני שאתה חותם לבין להתייעץ אחרי שאתה חותם.

Just now, BoazB11 כתב:

מניסיון ארוך שנים כעצמאי, עם כמה "תאקלים" עם המערכת,

במס הכנסה תמיד הייתה אוזן קשבת, אמפתיה, התייחסות עניינית ואישית.

גם כשנתפסתי עם אי התאמה מסויימת, הבינו שאני לא כריש שעובד בשחור

אלא  "דג רקק", כלומר אדם מהיישוב שלא היה בקיא בכל הדקויות של ההתנהלות,

והעדיפו להסביר איך להתנהל נכון מאשר להיות שרירותיים ולהתעקש על קנס כספי גדול שיכלו לתת ע"פ החוק היבש.

במפגש האחרון שלי איתם לפני כמה שנים, הם ממש התעלו על עצמם...

העסקי היה תקין, אבל בחשבון האישי 'עלו' על תנועה קבועה ולא מדווחת של כמה אלפי שקלים בחודש

שהיו קשורים לפעילות התנדבותית של אשתי.

(העבירה כספי תרומות לחו"ל, ושילמה בצ'קים פרטיים שלנו דמי שכירות של מחוסרי חשבון בנק, תמורת מזומן 1:1).

העלו אותה על הקו, תיחקרו בקצרה, הצליבו נתונים, וכשהתבהרה הסיטואציה החוקר הסביר לה בפרוטרוט איך להתנהל נכון,

ולמרות שלכאורה היה להם קייס לסבך אותנו מעל הראש, הם הסתפקו בהסברים ללא שום קנס או סנקציה,

והחוקר אף הוסיף לסיום כשאמר לה משהו כמו "אשרי החברה שיש בה אנשים כמוך. הפעילות שלך מבורכת, רק תתנהלי נכון".

בקיצור לפות"ש: גש לפקיד השומה ללא מורא וחשש. תביא את כל הניירת הקשורה,

תסביר את המצב לאשורו, בלי לייפות או לטשטש עובדות, ומניסיוני תקבל אוזן קשבת ויחס הוגן.

עניין של מזל.

אתה יכול ליפול על אחד כזה ואתה יכול ליפול על מניאק שישחיל אותך.

סתם דוגמא. היה לי טנדר ששימש רק להובלות ולא היה צמוד לאף אחד (בסוף היום היה ישנן במפעל). למרות תחקור של כל העובדים שאמרו שהוא במפעל, תיעודי דלקן שאין שום תדלוק מעבר לשעת העבודה של הנהג ואפילו תלונה במשטרה שהוא נגנב מהמחסן (ונמצא אחר כך) הם לא הסתפקו בתשלום שווי שימוש לפי מס שולי של העובד הכי יקר (למרות שיש לו רכב צמוד אחר) אלא הוסיפו 50,000 קנס. את הקנס הורדתי דרך רוה"ח שלי שנלחם איתם לא מעט ל 35,000 אבל זה רק מראה לך שתלוי על מי אתה נופל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קהילה אדירה, תודה על התגובות, כולל הצעת העזרה בפרטי.
רגע לפני שאני אפנה לאיש מקצוע, בגלל שהמצב שלנו הוא הכי פשוט בעולם, 2 שכירים ללא שום הכנסה נוספת, אני אנסה לפתור את הענין לבד.

אגב זה מה שהצ'ט כתב לי, אחרי שהראתי לו את המסמכים.

למה קיבלת פתאום חוב של 34,000 ₪

זה כמעט תמיד קורה בגלל אחד משלושת הדברים:

1️⃣ טופס 106 של אחד מכם לא נקלט
2️⃣ המס שנוכה מאחד מבני הזוג לא נקלט
3️⃣ חישוב הזוגיות לא נעשה נכון

לפי המסמך שלך אני דווקא חושד במיוחד בזה:

👉 המס שנוכה מאשתך (44,011 ₪) לא קוזז נכון בחישוב הכולל.

אם זה קורה — המערכת חושבת ששילמתם פחות מס ממה שבאמת שילמתם.

החדשות הטובות

עם הנתונים שנתת:

• לא אמור להיות חוב

• לכל היותר אפס הפרש

• וסביר אפילו שיש החזר סביב 5,000 ₪

החוב של 34,344 ₪ כמעט בטוח טעות חישוב.

פורסם

עם הדרישה לא קיבלת פירוט?

אם לא, באזור האישי (ברשות המיסים, הוא שונה מהאזור אישי ממשלתי) אמור להיות פירוט.

הסכום שהצ'אט כתב זה באמת הסכום שנוכה במקור מאשתך?

פורסם

יש פירוט, זה היה המס ברוטו, אחרי זיכויים הוא ירד

אגב ניסיתי להתקשר לטלפון שמפורסם באתר *9848
יש שם מסר שאומר בערך "עקב המצב לא תהיה קבלת קהל עד השני למרץ, תודה והתראות" וניתוק.
היום ה12 למרץ מרגיש שהם קצת מזלזלים בקהל.

פורסם

ציינתי אמש את עניין החישוב לשני יחידים מול חישוב משותף של המס לבני הזוג. 

אני חוזר וממליץ לך - שכור בעל מקצוע. קרוב לודאי שיעלה כמה מאות ש״ח, אולי 1,000 - אבל יצמצם מאוד את הסיכון שהחיוב לא יבוטל ואף יגדל.

מזכיר לי חבר - טיפוס תמים במידה חריגה - שאמר לי פעם שהוא לא אוהב את יועץ המס שלו כי ״יש לו פרצוף של ממזר״. לעזאזל - מה אתה צריך מול רשות המיסים - אחד תמים כמוך?

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

ציינתי אמש את עניין החישוב לשני יחידים מול חישוב משותף של המס לבני הזוג. 

אני חוזר וממליץ לך - שכור בעל מקצוע. קרוב לודאי שיעלה כמה מאות ש״ח, אולי 1,000 - אבל יצמצם מאוד את הסיכון שהחיוב לא יבוטל ואף יגדל.

מזכיר לי חבר - טיפוס תמים במידה חריגה - שאמר לי פעם שהוא לא אוהב את יועץ המס שלו כי ״יש לו פרצוף של ממזר״. לעזאזל - מה אתה צריך מול רשות המיסים - אחד תמים כמוך?

אני חושב שאתה רגיל למלחמה של עצמאים נגד רשיויות המס,
אני בתור שכיר שהכל מנוקה במקור ולא מצהיר על שום דבר, לא רואה שום סיבוך אפשרי, לא הייתי פותח תיק בכלל אלא רק בשביל החזרי מס על תרומות. 
אם יהיה אני בהחלט ילך על איש מקצוע, יש לי 30 יום.

פורסם (נערך)

וזה ההבדל בינך לביני - אני מודע לכך שאין לי הידע הנדרש.

אמנם אני עצמאי (בהיקף קטן מאוד, מחזור חודשי של אלפי שקלים בודדים) - אבל אני מודע לחוסר הידע שלי, מעדיף לשלם לבעל מקצוע תמורת הטיפול בענייני המס.

יש עניינים שלא מנסים לפתור לבד, גם אם השירות של בעל מקצוע עולה כסף. הקמצנות עלולה להיות יקרה.

אחד הבנים שלי הוא שכיר, אבל מחוייב בהגשת דו״ח מס שנתי. פעם בשנה שולח ליועץ המס מייל עם המסמכים, משלם לו כמה מאות ש״ח - וישן בשקט בידיעה שלא יופתע.

והערה טכנית - כשאתה מגיב להודעה האחרונה אין צורך לצטט אותה. זה רק מכביד על הקריאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

אמנם אני עצמאי (בהיקף קטן מאוד, מחזור חודשי של אלפי שקלים בודדים) - אבל אני מודע לחוסר הידע שלי, מעדיף לשלם לבעל מקצוע תמורת הטיפול בענייני המס.

כבר 8 שנים בערך אני במצב כזה (צמצמתי את העסק למינימום ההכרחי).

כשרואה החשבון שלי נפטר, הציעו לי לגשת ללשכת הסיוע של מס הכנסה שפועלת במאי ויוני כל שנה.

יושבים שם מתנדבים, עובדי או פורשי מס הכנסה, ומסייעים ללא תמורה לעצמאיים קטנים במילוי הדו"ח השנתי.

כל שנה אני מגיע עם מעט הניירת, ותוך 20-30 דקות יוצא עם דו"ח חתום. רו"ח גובה על זה 1500₪.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 59 דקות, Night Driver כתב:

אתה יכול ליפול על אחד כזה ואתה יכול ליפול על מניאק שישחיל אותך.

אתה מנהל עסק גדול שכולל יצור, מכירות עובדים וכו׳. שם יש המון מקום למשחקים ופקידי השומה חשדניים וחובה להיעזר ברו״ח.

חבר טוב שלי הוא רו״ח ואני שומע ממנו הרבה סיפורים כאלו. הוא עצמו נמצא כבר שנים בהליך פלילי, כי החליטו להתלבש עליו בנוגע לפרשנות מוטעית של איזה סעיף ששונה באותה שנה.

זה לא רלוונטי עבור זוג שכירים, ללא הכנסות נוספות. אני לא יכול כמובן להתחייב על כל פקידי השומה בארץ, אבל נסיון שלי ושל עוד אנשים הוא חיובי בהקשר הזה.

הסיכוי הסביר הוא שנפלה טעות בחישוב ופקיד השומה לא יכול להמציא להם הכנסות יש מאין.

לפני כמה שנים אשתי ביצעה במקביל לעבודה שלה, עוד שעה בשבוע של הדרכת סטודנטית וקיבלה על זה שכר נפרד. ביצעתי לה תאום מס באתר ויצא שזה הקפיץ אותה לכאורה במדרגות המס, למרות שזה לא היה צריך לקרות.

הלכה עם הטפסים לפקיד השומה ושם שיש איזה באג (מקווה שתוקן מאז) שסדר הזנת פרטי הילדים משנה את חישוב המס. לך תעלה על זה לבד..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יעץ המס שלי מטפל גם בדו״חות התקופתיים למע״מ וגם בנושאים נוספים, למשל לפני 3 חודשים עניין רגיש מאוד של ״קיבוע זכויות״, שזו אחת הפעולות הכספיות המשמעותיות ביותר בחיים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אחרי מספר רב של נסיונות קיבלתי תגובה טלפונית מפקידת השומה.
אין קבלת קהל כרגע, אני לא נותנת שום עזרה דרך הטלפון (אסור לי),  הדרך היחידה שלך היא לפתוח פניה באתר רשות המיסים.
זה מה שאני עושה.

ישבתי בנתיים עם המחשבונים של מס ההכנסה ובדקתי ששילמנו את כל המיסים שהיינו צריכים לפי ההכנסות שלנו, ברור לי שאין לנו שום חיוב נוסף.
אעדכן.

הקפקאיות של העסק מתחילה לעצבן אותי
לא ניתן לפתוח פניה באתר רשות המיסים על שנת המס 2019
רק החל משנת המס 2020

אררררררררררררררררררררררררררררר

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

סתם דוגמא. היה לי טנדר ששימש רק להובלות ולא היה צמוד לאף אחד (בסוף היום היה ישנן במפעל). למרות תחקור של כל העובדים שאמרו שהוא במפעל, תיעודי דלקן שאין שום תדלוק מעבר לשעת העבודה של הנהג ואפילו תלונה במשטרה שהוא נגנב מהמחסן (ונמצא אחר כך) הם לא הסתפקו בתשלום שווי שימוש לפי מס שולי של העובד הכי יקר (למרות שיש לו רכב צמוד אחר) אלא הוסיפו 50,000 קנס. את הקנס הורדתי דרך רוה"ח שלי שנלחם איתם לא מעט ל 35,000 אבל זה רק מראה לך שתלוי על מי אתה נופל.

הם לא רצו להכיר 100% בהוצאות שלו או שזה היה עניין אחר ?

לפני 18 דקות, nglancer כתב:

אחרי מספר רב של נסיונות קיבלתי תגובה טלפונית מפקידת השומה.
אין קבלת קהל כרגע, אני לא נותנת שום עזרה דרך הטלפון (אסור לי),  הדרך היחידה שלך היא לפתוח פניה באתר רשות המיסים.
זה מה שאני עושה.

ישבתי בנתיים עם המחשבונים של מס ההכנסה ובדקתי ששילמנו את כל המיסים שהיינו צריכים לפי ההכנסות שלנו, ברור לי שאין לנו שום חיוב נוסף.
אעדכן.

המערכת של מס הכנסה דורשת לעיתים היכרות עם המושגים המוזרים שלהם - ומספיק שטעית בסעיף\טבלה אחת, אכלת אותה.

נניח: אתה מרוויח X בשנה ובת הזוג Y.

בטבלה נדרשת למלא כמה אתה מרוויח וכמה היא מרוויחה. מספיק שטעית ורשמת את ההכנסה *שלה* כ"הכנסה נוספת" בדו"ח שלך, המערכת תחשב את זה עם רמת המיסוי הגבוהה ביותר.

אני מאמין שיש איזה טעות בהגשה של הדו"ח. 

תפתח פניה באתר שלהם, שיקבעו לך פגישה ושם תעברו על כל המספרים.

אתה יכול להתייעץ קודם לכן עם רו"ח בשביל להגיע מוכן או להבין איפה היתה טעות בהגשה (אם היתה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני רוצה להוסיף לרושם החיובי על פקידי השומה את נסיוננו לאחרונה .

אשתי לקראת פרישה וקבלה סכום כסף חד פעמי מהקרנות הותיקות .

לשם כך היה עליה להביא מכתב מפקיד השומה כמה לנכות.הוא עבר על הפרטים , קבע סכום מסויים אך לאחר כמה דקות תיקן לטובתנו בכמה אלפי שקלים.

הוא יכול היה להשאר עם השומה הראשונית ומובן שאין לנו את היכולת לשנות , אך הלך לטובתינו. 

• תוכן חדש...