Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת הליך פינוי בינוי אני צריך לבחור דירה וחניות בבנין החדש, שאני בספק אם באמת אגור בו או אמכור.

שאלתי את החברה, וכל מקומות החניה עם הכנה לעמדת טעינה לרכב חשמלי.

אין לי רכב חשמלי ומקווה שעוד הרבה שנים לא יהיה לי. אבל יש לי צורך בשקע 220 רגיל בחניה, למטען מצברים/גרניק/שואב אבק או סתם כלי עבודה.

לא מצאתי ברשת איזשהו מתאם שהופך את עמדת הטעינה לשקע 220 רגיל, האם הגיוני לבקש מהחברה או חשמלאי להתקין שקע רגיל ליד מטען לרכב חשמלי? ניתן יהיה להשתמש לפחות באותה כבילה מלוח החשמל עד לחניה?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 35 דקות, amosbmw כתב:

לא מצאתי ברשת איזשהו מתאם שהופך את עמדת הטעינה לשקע 220 רגיל, האם הגיוני לבקש מהחברה או חשמלאי להתקין שקע רגיל ליד מטען לרכב חשמלי? ניתן יהיה להשתמש לפחות באותה כבילה מלוח החשמל עד לחניה?

למיטב ידיעתי אין (נכון להיום) מתאם כזה וגם לא עמדות משולבות עם שקע כוח 220V, למרות שאינטואיטיבית זה מתבקש. בזמנו התעניינתי וקיבלתי הסבר ארוך מ-AI כלשהו מדוע זה לא ישים, אבל בשורה התחתונה:

• כדאי לך להשקיע את הסכום הנוסף במטען שיהיה רלוונטי לחמש-עשר שנים הקרובות. זה יעלה את ערך הנכס בעת מכירה, וגם לך תדע מה יהיו הנסיבות שלך בסיום הבנייה. 
  • כדאי לשאול את הקבלן אם הוא יכול להעביר קו 220V 16A במקביל, היות וכבר מתבצעת סלילת כבל לשעון שלך בשביל המטען. 
  • אם אתם שוקלים הוספת מכפילי חניה, זו יכולה להיות מוטיבציה טובה להוסיף הזנת 220V למקומות הרלוונטיים. 

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

ניתן יהיה להשתמש לפחות באותה כבילה מלוח החשמל עד לחניה?

לא.

ניתן למשוך קו נוסף, על מא"ז נפרד, במוביל נפרד.

Screenshot_2026-02-15-19-32-53-56_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.thumb.jpg.7190d016621de46f9de8bee69a78ee6c.jpgScreenshot_2026-02-15-19-32-28-94_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.thumb.jpg.bd80acfe53f968b16809b2f14727642b.jpg

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

חוקית צריך למשוך כבל חדש חדש.

בפועל. אם הקבלן לא ירצה (או ירצה תשלום גבוה נוסף)

יש מעברים בין עמדת טעינה לשקע רגיל.

סטייל כזה

image.jpeg.4d22e05e4dbbe7b94abac995d878082c.jpeg

.

פורסם (נערך)

לאחר בירור,

היום, כשיש עמדות טעינה בבניין, מי שיש לו עמדה לא מקבל חשבון חוזה מחברת חשמל. מתחלקים בזה כל הדיירים שיש להם עמדת טעינה. חשבון של "ועד בית - חניון"

לכן, אין להם אינטרס שיהיה שם מישהו עם 220V כשקע, לדעתי, כי יש מצב שהוא פשוט יריץ מכשור בתדירות גבוהה מטעינת רכבים (נניח רכב ממוצע משתמש בכ- 70 קוט"ש בשבוע) ויש מצב שמישהו יתחיל לחגוג שם על החשמל וזה יצא להם גבוה, כי זה לא חשבון חוזה פרטי שלו אלא משותף.

כמובן שלא חושדים בך שאתה תריץ, אבל אם יפתחו את האופציה לכולם יהיה מי שינצל זאת לרעה.

זה המצב כרגע, להבנתי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

חוקית צריך למשוך כבל חדש חדש.

בפועל. אם הקבלן לא ירצה (או ירצה תשלום גבוה נוסף)

יש מעברים בין עמדת טעינה לשקע רגיל.

סטייל כזה

image.jpeg.4d22e05e4dbbe7b94abac995d878082c.jpeg

זה לא שנאי vehicle to load? כלומר מהרכב לצרכן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

לאחר בירור,

היום, כשיש עמדות טעינה בבניין, מי שיש לו עמדה לא מקבל חשבון חוזה מחברת חשמל. מתחלקים בזה כל הדיירים שיש להם עמדת טעינה. חשבון של "ועד בית - חניון"

לכן, אין להם אינטרס שיהיה שם מישהו עם 220V כשקע, לדעתי, כי יש מצב שהוא פשוט יריץ מכשור בתדירות גבוהה מטעינת רכבים (נניח רכב ממוצע משתמש בכ- 70 קוט"ש בשבוע) ויש מצב שמישהו יתחיל לחגוג שם על החשמל וזה יצא להם גבוה, כי זה לא חשבון חוזה פרטי שלו אלא משותף.

כמובן שלא חושדים בך שאתה תריץ, אבל אם יפתחו את האופציה לכולם יהיה מי שינצל זאת לרעה.

זה המצב כרגע, להבנתי.

מה הכוונה מתחלקים?

לוקחים את כלל הצריכה ומחלקים שווה בשווה בין כל הדיירים שיש להם עמדת טעינה?

לא נשמע הגיוני, יש אחד שנוסע 200 ק"מ ביום, השני נוסע 200 ק"מ בחודש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

לאחר בירור,

זה המצב כרגע, להבנתי.

על סמך מה אתה אומר את זה?

אצלנו בבניין ל-3 דירות יש עמדות טעינה, אף אחד לא מתחלק עם אף אחד.

העמדה שלי מחוברת לחשמל הפרטי של הדירה וכך גם אצל הדיירים האחרים.

מצב אחר אפשרי זה שכל אחד שם לעצמו מונה ואז יוצאים מארון החשמל של הבניין ואז מתחשבנים מול הועד או מול חברת האחזקה.

מה שאתה מתאר זה פתח לצרות ולניצול לרעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, dorsht כתב:

על סמך מה אתה אומר את זה?

אצלנו בבניין ל-3 דירות יש עמדות טעינה, אף אחד לא מתחלק עם אף אחד.

העמדה שלי מחוברת לחשמל הפרטי של הדירה וכך גם אצל הדיירים האחרים.

מצב אחר אפשרי זה שכל אחד שם לעצמו מונה ואז יוצאים מארון החשמל של הבניין ואז מתחשבנים מול הועד או מול חברת האחזקה.

מה שאתה מתאר זה פתח לצרות ולניצול לרעה.

כי אתם גרים בבניין ממש נמוך נכון? העברת כבל מהמונה שלך לשם? כמה מונים יש לך סה"כ בחברת חשמל? קיבלתי תשובה ממישהי שעובדת בחברת חשמל אחי

אבל יש מצב שהטעתה אותי וזה רק אם הם בטוחים שאין ניצול לרעה! 

אבל אמרה שאין דבר כזה 220 וולט בחניה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

יחסית נמוך. כבל רץ מהמונה בקומה שלי עד החניה. יש לי מונה אחד.

אבל גם בבניינים מרובי קומות, אם יש ריכוז מונים בקומת קרקע או בקומות נמוכות (יצא לי לראות במינוס 1), אז רצים מהמונה הרלוונטי שלך לחניה שלך. 

השכנים הם לא חלק מהסיפור. אין לי אינטרס לשלם על אף שכן כמו שלאף שכן אין אינטרס לשלם עליי.

ראיתי אנשים שעשו שקעי 220V ליד עמדת הטעינה, הבנתי שהדעות חלוקות מבחינת חוקיות.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ביקשתי מהחשמלאי שהתקין לי את עמדת הטעינה להתקין גם שקע חשמלי לידה. הוא עשה זאת בכמה דקות באמצעות החיווט שלה שמגיע מהלוח בדירה, ולא גבה תשלום נוסף

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

זה מרגיש מאוד מיותר, מה הבעיה לעשות תיבת ביקורת וממנה למשוך פאזה אחת אפס והארקה?

לדעתי זה יותר הכנה לעניין שיגיע בהמשך וקשור למיסוי מאשר עניין חשמלי.

מעשית בגלל שהכל חדש אין בעיה בכלל פשוט לפרוש 2 קווים מקבילים, אחד של 3 פאזי והשני של חד פאזי, וכל אחד מהם לחבר למפסק.

בכלל כדאי לשים בנקודה פרטית שנמצאת בשטח ציבורי מפסק פאקט עם נעילה במפתח 

https://www.erco.co.il/4427691.html

פורסם
לפני 9 דקות, פריג'י כתב:

זה מרגיש מאוד מיותר, מה הבעיה לעשות תיבת ביקורת וממנה למשוך פאזה אחת אפס והארקה?

אני לא חשמלאי ולא אדריכל, אבל בתור איש טכני - מניח ששקע כוח רגיל עלול לייצר רעשים והפרעות בקו הטעינה שישבשו את פעילות הבקרים. מסיבה דומה מכונות תעשייתיות אפשר בתאוריה להפעיל עם גנרטור, אבל משתדלים מאד להימנע מזה. 

• מעניין 1
  • תוכן חדש...