Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם עמדתי במשימה ובאמת צמתי 20 שעות ולא אכלתי יותר מדי, אני לא עושה כלום במהלך השבוע. שכיבות סמיכה אולי פעם בשבוע, צריך לחזור לזה.

אומר את האמת, לפני תקופת הצום הייתי מתאמן יותר.

משתדל במהלך השבוע לא לאכול יותר מדי וזהו. כי בעבודה גם אם היא מהבית אני לא צם. 

כשאני אומר 20 שעות הכוונה 20 שעות בשישי ובערך 17 בשבת. זה ממש קשה לי לעשות 20 בשישי ואז 20 בשבת.

אגב, לאחר קריאה נוספת, אני מבין שלחלבון יש בהכרח TEF לפחות פי 3 מפחמימה ושומן לא משנה אצל מי, בגלל איך שהחלבונים בנויים, מסועפים יותר, ועם יותר חנקן.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, David32 כתב:

כמה פעילות אתה עושה בימים כאלה? נשמע שאתה ממש ממש אבל ממש לא אפקטיבי. אתה אוכל טיפה פחות מהבסיס המטבולי שלך כנראה, אבל ממש בקצת. 

מה שנראה שבטוח, זה שאתה לא חוסך 4K קלוריות כול סופש כזה.

הבסיס המטבולי סביב 3000 קלוריות

למשקל 120 ק"ג 

לא יודע איך חישבת אחרת

פורסם

לך תעשה דקסה תראה את החישוב היותר מדויק תקבל סתירה לפנים.

חשבתי בדיוק כמוך, גיליתי שאני על 2060.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כשעשיתי הייתי באיזור ה 119. יש לציין שאני לא חלש, אז משקל השרירים שלי בלבד הוא מעל ה bmi התקין שלי, אבל זה לא ממש משנה, החישוב היה 2060 קלוריות ליום, וברגע שהתחלתי לעבוד לפי זה השינוי הורגש מהר.

מתכנן לעשות עוד סריקה מתישהו לראות מי מו מה.

- By lifting money bags

פורסם

1. במידה ואתה צודק, זה יהיה מפתיע מאד. הסיבה לכך היא שההמלצה נניח היא לאכול 500 קלוריות פחות ממה שאתה צריך כדי להישאר באותו משקל (בהנחה ואתה לא מתאמן באותו יום) ואם אתה מפחית 500 קלוריות מ 2,100 אתה מגיע ל 1,600 קלוריות, כאשר ידוע לנו שגם לאישה ששוקלת 70 קילו לא ממליצים לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ביום.

2. איך אתה מסביר את השינוי בתמונות? הכרס שלי הצטמצמה משמעותית ואני נכנס לבוקסרים של XXL אמריקאי (אפילו חלק גדולים עלי) לעומת לפני כן ש XXL היה צמוד ומציק לי, והלכתי הרבה עם 3XL.

לא היה מקרה אחד שאכלתי פחות מ 1,500 בסה"כ. מתוך ה 1,500 האלה, יש כ 100-150 גרם חלבון, אז יש עניין של TEF, אבל עדיין.

פורסם

בישראל הבדיקה הזאת די זולה. תעשה, תראה מה אחוז השומן שלך, צפיפות העצם, איך עם השרירים ותקבל על הדרך גם נתון bmr מדוייק יותר ממחשבון רנדומלי באינטרנט. יצא לך 3000? אני טעיתי ואתה צודק.

יצא פחות, תעשה את ההתאמות שלך. 

כול השאר, עם התמונות, איך אני מסביר, מה לא - לא משנה.

בסופו של דבר, כול הדיון הזה, לא רק איתך, כול אחד מקבל אקסטרא מידע על עצמו בעלות של כמה מאות שקלים.

והשנקל שלי על עינייני הקלוריות ואיך יכול להיות ובלה בלה בלה. ככה זה. חיים קשים. אכלת טיפונת וזה 200 קלוריות נוספות. חד פעמי זה לא נורא, כול יום זה מתווסף. ואין פה עיניין של לספור אם אכלת אקסטרא 200 או רק 180, לא פה העיניין. או ליתר דיוק, כשהעיניין יהיה כזה, אתה (או כול אחד אחר) יהיה במצב מעולה יחסית.

• מעניין 1

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

קודם כל, אם הגבת לי ככה, אני מבסוט כפליים, כי גם נתת פה פיסת מידע שלא היה לי מושג והיא סופר מעניינת, ובאמת נותנת לי גם מוטיבציה לנסות לאכול גג 1,400 קלוריות בימי הצום, קראתי על הדקסה הזה ואולי אעשה את זה, לא בטוח, צריך לחשוב על זה.

ודבר שני, הנה הוכחה שהבנת שאני לא טרול :) 

תודה רבה על המידע.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, David32 כתב:

כשעשיתי הייתי באיזור ה 119. יש לציין שאני לא חלש, אז משקל השרירים שלי בלבד הוא מעל ה bmi התקין שלי, אבל זה לא ממש משנה, החישוב היה 2060 קלוריות ליום, וברגע שהתחלתי לעבוד לפי זה השינוי הורגש מהר.

האם יש לך הוכחה שהמדד אמין? תוכל לשתף אותי במחקר שעשית לפני ששילמת מאות שקלים?

יש לי גם מסת שריר יותר גבוהה מהממוצע, ואני שוקל כ-120 ק"ג, התחלתי את הצום בסופ"שים מתישהו אחרי ה 1.1.2026, לא זוכר מתי, אבל מתישהו בתחילת החודש.  ואני הולך עם חולצה XXL אמריקאית שגדולה עלי, ובתחילת השנה הייתה צמודה ולא הייתי יוצא איתה מהבית.

אני מאד בספק שאם אני אוכל 2060 קלוריות ליום אני אשאר באותו משקל. נשמע לי הזוי ביותר.

אני חושב שברוב ימי הצום הגעתי בסופו של דבר ל 1,800 בערך. מדובר ב-30 ימים בערך.

אשמח שתשתף אותי במה שהביא אותך להחלטה לשלם כמה מאות שקלים, כי אתה נראה לי מישהו רציני שבודק לפני.

פורסם (נערך)

יש מצב ש 2,060 זה במידה ואתה לא זז אפילו צעד אחד?

משגע אותי שיש בדיקה כזו, אמינה, שאתה בתור ותיק בפורום ונראה לי בחור רציני מאמין שמי ששוקל 120 ק"ג ואוכל 2,060 קלוריות לא ירד ולא יעלה במשקל. זה מטורף, אני לא צוחק. מילא היית אומר 2,500.

אכלתי 30 ימים כ 1,800 קלוריות נניח, וירדתי בוודאות. ברמה שרואים את זה. אני חושב ש 2,060 שאתה מתאר זה אם אותו אדם לא הולך אפילו צעד אחד.

אני הלכתי בכל יום צום כזה בבית וגם קצת בחוץ (לטפל באוטו בקטנה) לפחות 4,000 צעדים כנראה. שותה המון מים אז הולך לשירותים הרבה וכו', או יוצא להליכה ממש קטנה (יכול להיות שההליכה הזו היא לרדת לאוטו ולעלות כמה פעמים, אבל עדיין)

עריכה: אני רואה שסימנת לייק, אז 2,060 זה בלי צעד אחד. סבבה. הגיוני. אני מאמין שזזתי לא מעט, אמנם הרוב בתוך הדירה, ולכן 1,800 זה משמעותי. 

לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

הבסיס המטבולי סביב 3000 קלוריות

למשקל 120 ק"ג 

לא יודע איך חישבת אחרת

לא הסברתי את עצמי טוב. מתנצל. 

התכוונתי 3000 לבסיס שכולל אדם שיותר תזוזתי מהרגיל בגלל שהוא בצום. אז הוא יותר זז ולא סטטי כי הוא רעב. 

לא בסיס בלי תזוזה בכלל. 

בסיס בצום מבחינתי זה משהו אחר מבסיס רגיל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

בדיקת חילוף חומרים במנוחה יכולה להגיד לך.

אבל הדיאטנית יכולה לחשב בקלות את הצריכה האנרגטית שלך במנוחה לפי הרכב הגוף וגורם הפעילות שלך כפי שתתאר לה.  

מה שיותר חשוב מהמשקל זה הרכב הגוף ביחד עם בדיקות הדם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ברור לי שיש הבדל גדול בין מישהו ששוקל 120 ק"ג ויש לו 35% שומן לבין מישהו ששוקל 120 ק"ג ויש לו 28% שומן.

בכל מקרה, אנסה לאכול כ 1,400 קלוריות ביום של צום 18-20 שעות. הגוף יתמודד עם זה סבבה, יש לו מאגרים.

• תוכן חדש...