Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי מסכים שmonroe זאת הצעה טובה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעה, amosbmw כתב:

לא הייתי מסכים שmonroe זאת הצעה טובה.

למה לא? סקרן לשמוע. הם עדיין מדורגים בטופ 5 חברות  עולמיות לבולמים.

2 הסנט שלי כי נאמר כבר כמעט הכל. דבר ראשון אני מקווה שזו הבעיה ולא משהו אחר, כי לפי התנהלות המוסך לא מאמין לאף מילה שלהם. הייתי בודק חוות דעת של מוסך מומלץ. שלא יסתבר שהבעיה בסוף מאיזה עיקום בג'נט, או משהו בפלסטיקה באזור הגלגל, וניסו להשחיל 8,000 ש"ח. לא משהו כזה נדיר במחוזותינו.

כן יכול להיות שהבולם היה כבר דפוק כשקנית את הרכב. לדעתי ומשער כי זה די נפוץ במכוניות מודרניות  שהבולם מסוג מונוטיוב (Monotube) שיש בו שמן וגז עם בוכנה צפה ביניהם. ואם ברח השמן זה עבד רק על הבוכנת גז ובמכה לא גדולה כשנתקל בבאמפר מרובע (הדור החדש והמעצבן שלהם) העומס על הבוכנה גרם לטבעת אטימה לשחרר את כל הגז במכה והבולם נדפק סופית. לא משהו שסוחר יכול לדעת למעט אם ראה שמן דולף ושטף. במכון בדיקה בדקו את המתלים? מעניין מה נכתב שם. 

הסבירות שהקפיצים הלכו נמוכה אבל שווה בדיקה ליתר ביטחון. להביא קפיץ בכזה קילומטראז' למצב שעייף עד כדי כך שמתפוצץ בולם בבאמפר צריך להיות רכב שקפץ ראמפות על בסיס יומיומי. אם רק טיפה התעייפו בכמה אחוזים, זה לא דבר שיהיה מורגש בנסיעה יומיומית בשילוב בולמים חדשים. תפקידו של הבולם זה למנוע מהקפיץ להינעל סגור ולהיפתח במהירות, כך שהעומס יורד ממנו משמעותית והרוב על הבולם.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

הבולמים שמגיעים עם מכוניות רגילות הם twin tube. הmono tube הרבה יותר יקרים ונמצאים בדרך כלל רק באפטרמרקט ספורטיבי (Bilstein B6 לדוגמה).

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, amosbmw כתב:

הבולמים שמגיעים עם מכוניות רגילות הם twin tube. הmono tube הרבה יותר יקרים ונמצאים בדרך כלל רק באפטרמרקט ספורטיבי (Bilstein B6 לדוגמה).

מעניין, רוב מה שאני נתקלתי היה מסוג מונוטיוב. חשבתי שזה כבר נפוץ בואגיות. ולמה אתה לא ממליץ על מונרו?

בדקתי אצל הצרצר, כתב ש DCC היה אופציה בתוספות. לדבריו אם יש את הכפתור Driving Mode Select שמאפשר לבחור מצבים יש את מערכת ה DCC ולא בטוח שהבולמים שהמליצו מתאימים לו. לדבריו זה אכן טווין טיוב, אבל יש בנוסף שסתום אלקטרומגנטי  המכוונן את זרימת השמן בין המצבים. יכול להיות שהבעיה בכלל חשמלית או במגעים. 

פורסם (נערך)

בדקו כאן כבר בדף הקודם, ברכב של פות"ש אין DCC והוא צריך בולמים רגילים.

פשוט הייתי מעדיף Sachs שהוא היצרן המקורי או בילשטיין B4, שהם תחליפי המקור הטובים ביותר ולא יקרים בכלל.

לא יודע איפה נתקלת בmonotube כמקורי ברכב רגיל. על פי הדף הזה, כל הבולמים המקוריים של שקודה (כמו 99% מהיצרנים האחרים) הם twintube למעט חריג אחד שנובע מאילוץ כלשהו, הציר האחורי בפאביה חדשה. גם הבולמים האדפטיביים הם twintube למעשה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

פורסם (נערך)
לפני שעה, amosbmw כתב:

בדקו כאן כבר בדף הקודם, ברכב של פות"ש אין DCC והוא צריך בולמים רגילים

עברתי על השרשור, אף אחד לא בדק לעומק לפי מספר רכב או אם יש מצבי נהיגה ברכב. כל מה שבדקו זה שמהיצרן הרכב הזה מגיע ללא dcc. אבל לא שהוזמן כאקסטרה. 

בסביבה שלי יש רכבים רבים עם מונוטיוב, וכן אלו רכבי פרימיום לכביש או שטח, אבל חשבתי שזה התחיל לחלחל לשוק הרגיל. טעיתי. לא בטוח לגביי ה dcc.

פורסם (נערך)
בתאריך 5.1.2026 בשעה 13:53, ni4ni כתב:

טוב, המצב טיפה הסתבך ואני כנראה למוסך הזה כבר לא אחזור בעתיד.

התקשרתי אליהם ואמרתי להם שקיבלתי הצעות לזוג בולמים חליפיים באיכות טובה + שני קפיצים באיזור 1600 שקל ושאלתי כמה תעלה לי התקנה בלבד.
באותו רגע הם נתנו לי "הנחה" והמחיר ירד מ-8200 ל-5700 ובלבד שאני אחליף אצלם. שיטת מצליח קלאסית.

שאלתי כמה יעלה לי להחליף אצלם אם אני מביא את החלקים וענו שעבודה + כל מיני ברגים ואטמים + מע"מ יהיה 2200 שקל.
עשיתי חשבון ובמחיר אחרי ההנחה ההבדל בין להביא חלקים לבד ללתת להם לעשות את הכל זה רק כ-300 שקל, כבר לא שווה את הטרחה.

אני מניח שאם אחפש במוסכים שאינם יבואן אני אמצא מישהו שיחליף לי חלקים שאביא יותר בזול אבל אני לא יודע אם זה שווה לי את הטרחה של לגרור את האוטו שוב ואני כבר מתחיל להיות לחוץ על האוטו שיושב אצלם שלושה ימים.

אז נראה לי שהפעם אני אבלע את הצפרדע ויותר הם לא יראו אותי.

ואז שאלתי איזה בולמים הם רוצים לשים לי ולהפתעתי זה לא Sachs או Monroe אלא מותג בשם GSP. לטענתם רציתי משהו זול וזה זול ובאיכות טובה.
מישהו מכיר את החברה הזאת ? זה מוצר טוב ? כשמחפשים בגוגל הם מופיעים בכל מיני מקומות אבל לא ברורה לי האיכות שלהם לעומת המקורי.

פות"ש אני לא הבנתי משהו אחד איך 1600+2200 שווה ל5700-300 שח
אם 1600 שח זה לזוג קפיצים+ זוג בולמים
ועבודה היא 2200 כולל מעמ(ציטוט שלך) אז לפי החישוב שלי יוצא 3800 שזה 1900 שח פחות מהמוסך

לדעתי 2000 שח זה מחיר הוגן משום ששעתון מוסך לזכרוני להחלפת הבולמים הוא 3-3.5 שעות ושעת מוסך היא בערך 500 שח ללא מעמ ועוד שאר ירקות של חלפים אמור לצאת 1770-2065 עבודה ועוד גומיות וכו שיוצא 100-200 שח בגלל מחירון מוסך

עריכה אחרונה על ידי Ido Porat
פורסם

הסיפור עדיין לא נגמר אבל כבר אני יכול לומר שיצאתי אידיוט יותר מפעם אחת אבל למדתי המון הן מהטעויות והן מההמלצות פה בפורום.

לאחר שהם הפחידו אותי שיש סיכוי שהבולמים שאביא לא יתאימו ב-100% לא רציתי לקחת סיכון ולהביא מחו"ל ולכן הזמנתי את הבולמים ב"משה חלפים" אבל קפיצים לא היו לו אז נשארתי עם הקפיצים שהמוסך הביא.
בנוסף, המשלוח היה מגיע רק ביום חמישי מה שאומר שלא היו מרכיבים אותם לפני יום ראשון אז זה גם היה שיקול כי אני צריך כבר את האוטו.

אז בקפיצים הם גם לקחו מחיר מופקע. היום הבאתי להם את המתלים ואז הם פתאום אמרו שהם ממש עמוסים ויש המון לקוחות בתור והשבוע כנראה שלא יספיקו להחליף. בקיצור, יכולתי להביא הכל מחו"ל ב-1600 שקל.

אני יודע שעקרונית לא מגיע להם לקבל ממני שקל ובעולם אידיאלי הייתי מעמיס את האוטו על גרר ונוסע למוסך אחר אבל אני כבר מותש מכל הטלפונים והבלגן ויש לי עבודה ומשפחה לדאוג להן ואני וצריך כבר את האוטו, אז הפעם אני אספוג את הגול הזה אבל אני לא אדרוך שם יותר. 
תמיד הלכתי למוסכי יבואן (לא של צ'מפיון, זה רכב ה-VAG הראשון שלי והוא אצלי חודש) מתוך מחשבה שיש מאחוריהם יבואן ויצרן ויהיה להם אכפת מה-Reputation שלהם וכנראה שלחלקם לא אכפת. מעניין שהם מוכנים לאבד מישהו שיכול היה להיות לקוח נאמן לשנים קדימה בשביל 3000 שקל.

לסיכום:

1. זה עדיין לא ממש נגמר. עד שהאוטו לא יוצא מהמוסך עדיין יכולות להיות הפתעות.
2. תודה לכל מי שעזר וניסה לעזור,  למדתי המון בכמה ימים האלה וזה ישמש אותי בפעמים הבאות.
3. אשמח להמלצות על מוסך אמין שיודע לטפל בסקודה (להמשך). אני באזור נתניה אבל כל השרון מחדרה עד כפר סבא-רעננה יהיה בסדר.
אני עובד בתל אביב אז אפשר גם שם אבל זה קצת פחות נוח.

פורסם

למוסכי יבואן יש מחירים מונפצים וזה ידוע.... דווקא עכשיו יש לי קודיאק שעדיין באחריות ולכן אני שוקל לטפל בה אצל צ'מפיון אבל גם אם כן זה רק טיפולים שוטפים לצורך תיעוד. בלמים בולמים ושאר ירקות כל מוסך פשוט יודע לעשות.

פורסם (נערך)
ציטוט

הסיפור עדיין לא נגמר אבל כבר אני יכול לומר שיצאתי אידיוט יותר מפעם אחת אבל למדתי המון הן מהטעויות והן מההמלצות פה בפורום.

לאחר שהם הפחידו אותי שיש סיכוי שהבולמים שאביא לא יתאימו ב-100% לא רציתי לקחת סיכון ולהביא מחו"ל ולכן הזמנתי את הבולמים ב"משה חלפים" אבל קפיצים לא היו לו אז נשארתי עם הקפיצים שהמוסך הביא.

לעניות דעתי עשית בדיוק את הדבר הנכון לעשות (שאותו גם אני עושה) - קנית חלפים בעצמך ולקחת עבודה ממוסך יבואן.

ציטוט

היום הבאתי להם את המתלים ואז הם פתאום אמרו שהם ממש עמוסים ויש המון לקוחות בתור והשבוע כנראה שלא יספיקו להחליף. בקיצור, יכולתי להביא הכל מחו"ל ב-1600 שקל.

זה לא חריג בארץ. גם אני הרגשתי לא פעם ולא פעמיים זלזול כשהבאתי חלפים למוסכים כאלו ואחרים, כולל מוסכי יבואן. בעיה שלהם, לא חזרתי אחר כך לאותו מוסך.

ציטוט

3. אשמח להמלצות על מוסך אמין שיודע לטפל בסקודה (להמשך). אני באזור נתניה אבל כל השרון מחדרה עד כפר סבא-רעננה יהיה בסדר.

בתור אחד שביקר במוסכים מכל הסוגים והמינים, ושרמת הרגישות שלו לטיב הטיפול ברכב 

עלתה מאד עם השנים, אני אעיד בעדינות שבמוסכי לא-יבואן - הייתי הכי פחות מרוצה. 

נכון שאתה משלם פחות אבל לפעמים גם מקבל (הרבה) פחות..

בהנחה שזה רכב שאכפת לך ממנו, יכול רק להמליץ לך להישאר עם עבודה של מוסך יבואן, ולחפש מוסך יבואן אחר שאתה מרוצה ממנו. לא חסר מוסכי יבואן טובים.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם
לפני 12 שעות, ni4ni כתב:

אני יודע שעקרונית לא מגיע להם לקבל ממני שקל ובעולם אידיאלי הייתי מעמיס את האוטו על גרר ונוסע למוסך אחר אבל אני כבר מותש מכל הטלפונים והבלגן ויש לי עבודה ומשפחה לדאוג להן ואני וצריך כבר את האוטו, אז הפעם אני אספוג את הגול הזה אבל אני לא אדרוך שם יותר. 

השנקל שלי? 

אישית הייתי מוכן להוציא את הסכום של ההפרש על השכרת רכב חלופי, ושהמוסך הזה לא יגע לי באוטו. עם כל הטירטור והזמן והעצבים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

טוב, הסיוט הזה לא נגמר (וסורי על החפירה).

לאחר שהבאתי למוסך כבר ביום שלישי את הבולמים של מונרו ממשה חלפים (קפיצים לצערי לא היו לו) הם התקשרו היום והודיעו לי שהקפיצים החליפיים שהם הזמינו לא מתאימים (איך זה קורה למוסך ?!). הציעו או שיזמינו קפיצים מקוריים מחו"ל ואז זה שבועיים - שלושה עד שיגיעו והם יוכלו לספק לי רכב חלופי או שאביא קפיצים בעצמי.

מכיוון שלא בא לי לחכות שבועיים אמרתי שאביא קפיצים בעצמי (מה שהייתי צריך לעשות מלכתחילה).

רצתי לאמזון ללינקים ששלח @Ido Porat שנראו מדהימים לפני יומיים ועכשיו משום מה כתוב שהפריט לא נשלח לישראל. חיפשתי ברשת ולא מצאתי מקום אחר ששולח אותם לישראל.

אז אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי מאיפה אפשר להזמין את ה-SACHS 993 933.

באמזון מצאתי אפשרות אחרת שזה קפצים של Eibach כמו הקפיץ הזה. האם הם טובים וכדאי להזמין אותם ?

תודה !

עריכה אחרונה על ידי ni4ni
פורסם (נערך)

עדין לא ברור למה אתה צריך להחליף בכלל קפיצים. 

אולי תוציא את הרכב למוסך אחר מומלץ שתתאם איתו מראש החלפה של מה שצריך? 

צירפתי לך לינקים לשני אתרים מוכרים לדוגמה ששולחים לארץ כבר קודם. חשוב לוודא במדויק מה נדרש. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, Tom_22 כתב:

עדין לא ברור למה אתה צריך להחליף בכלל קפיצים. 

אולי תוציא את הרכב למוסך אחר מומלץ שתתאם איתו מראש החלפה של מה שצריך? 

כבר באתי לכתוב בדיוק מה שכתבת. אם היה מעביר את הרכב למוסך אחר כבר היה מסיים, יוצא בזול למרות עלות הגרירה (אולי למוסך שלוקח יש הסדר גרירה צריך לבדוק) ומקבל פתרון איכותי ותואם לבעיה. במיוחד שסיפור הקפיצים די תמוה. 

@ni4ni  עצור הכל ותעשה RESET. הדרך שאתה מתנהל בה עד עכשיו לא נכונה ובהתאם התוצאות בהווה, ואולי גם בעתיד אם האבחון שגוי. תגרור את הרכב למוסך אמין שיאבחן, ומשם תתקדם לפי הצורך. זה הדבר הנכון לעשות. דברים מלחץ כמעט אף פעם לא מצליחים. במידת הצורך תשכיר רכב לכמה ימים ותעשה דברים בצורה נכונה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ואיזה מוסך אמין יש ? אם אני אגרור אקראית למוסך אחר אני יכול להידפק גם שם... יש המלצות ?

ועדיין, אם צריך לקנות קפיצים אז מה ששלחתי הוא בסדר ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...