Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

בשמונה השנים האחרונות ו-160 אק"מ אני מתעניין על קליאו 2012, מנוע 1150 ידנית.

האוטו נקנה דאז מיד ראשונה עם 70 אק"מ והפגין אמינות מופלאה ועכשיו הגיע הזמן להחליפו.

יש לי חיבה לגיר ידני ואני מחפש רכב שבתחזוקה טובה יפגין אמינות טובה כרכב יומיומי.

הקמ השנתי לא גבוה, סביב 10 אקמ.

יש בי רצון לאוטו שקצת יעלה בי חיוך שאכנס אליו.

מה מעלה בפרצופי חיוך? הרבה רכבים, איטלקיות קטנות ועצבניות הספינות אמריקאיות עצלות ומתגלגלות.

כרגע אני מסתכל על מיטו 900 סמק טורבו ידניות גולייטה t jet ידניות. הבנתי שבתחזוקה אדוקה הן יכולות להפגין אמינות טובה.

האופציות הפרקטיות הן דאציה סנדרו ידנית, 1000 סמק אטמוספרית או לחפש משפחתומטית  2010-2015 יפנית קוראנית עם נתונים מצויינים.

יש גם קצת סופר מיני אטמוספרית. ידניות שבאותו בחשבון אבל הן נדירות (פיאסטה, איי 20, גאז וכו')

בקיצור, הבנתם שאני מבולבל, יאללה שוט...

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי
כביש: רנו קליאו 2012 1150 ידנית

פורסם

מה התקציב? מה הצרכים חוץ מ״פאן״?

לפי המחשבה על משפחתומטית מזדקנת אני מבין שהתקציב מוגבל מאוד. אם זה המצב, והרנו לא עושה צרות - תשאר איתה. אני יודע, היא קצת חלשה בהרים, אבל אם אין לך כסף עודף עדיף להשאר עם הטוב והמוכר. רכב בן 10 ויותר יהיה הימור על תקלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודק... שכחתי,

התקציב עד איזור ה-30.

אני לא מאמין בלקנות מכונית ביותר.

הרנו סיימה את זמנה המכובד אצלנו.

הצרכים, נסיעה לעבודה וחברה מדי פעם פיזור ילדים למסגרות, 90 אחוז מהזמן לבד.

דרישות עיקריות, שיניע ויסע בלי בעיות אמינות, פעם בשנה טיפול וטסט וזהו.

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי

פורסם

כמה ילדים? מושבי בטיחות?

מה זה ״לא מאמין בלקנות מכונית ביותר מ-30 אש״ח״? אם זו מגבלה אמיתית - אתה צודק. אבל אם יש דרישות גבוהות אתה צריך תקציב מתאים. או להתפשר על הדרישות.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מציע לך להעיף מבט על אאודי A1 ידנית. 

היתה ברשותי אחת כזאת בעבר, הפגינה אמינות טובה (עם תחזוקה קפדנית)

מנוע 1.4TFSI עם 122 כ״ס, נשמע לא הרבה, אבל הרכב זריז למדי. גיר 6 הילוכים קליקי ונעים לשימוש ותא נוסעים  איכותי. 

אני מכרתי את שלי לפני כשנתיים במחיר די קרוב לתקציב שלך. 

למרות גודלה הקטן היא מאוד נוחה, ופרקטית באופן מפתיע. 

לטעמי מהנה לנהיגה ומכיוון שחלקים רבים נפוצים ברכבים אחרים בקונצרן פולקסווגן, התחזוקה לא נוראית כלל. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, shakedi כתב:

מציע לך להעיף מבט על אאודי A1 ידנית. 

היתה ברשותי אחת כזאת בעבר, הפגינה אמינות טובה (עם תחזוקה קפדנית)

מנוע 1.4TFSI עם 122 כ״ס, נשמע לא הרבה, אבל הרכב זריז למדי. גיר 6 הילוכים קליקי ונעים לשימוש ותא נוסעים  איכותי. 

אני מכרתי את שלי לפני כשנתיים במחיר די קרוב לתקציב שלך. 

למרות גודלה הקטן היא מאוד נוחה, ופרקטית באופן מפתיע. 

לטעמי מהנה לנהיגה ומכיוון שחלקים רבים נפוצים ברכבים אחרים בקונצרן פולקסווגן, התחזוקה לא נוראית כלל. 

מעניין עד כמה הרכב נפוץ בגרסה ידנית. 

אכן נשמע כמו הצעה מעניינת. 

עריכה אחרונה על ידי Stangg
פורסם

A1 ובכללי משפחת vag זו אופציה בגיר רגיל רק שהמבחר מאוד דל.

מה זה לא מאמין בלקנות ביותר מ-30 אש"ח?

בחישוב של ירידת ערך + עלות אחזקה ל-6 עד 10 שנים יוצא לי הכי משתלם.

כבר שנים לא מתקן גיטרות

פורסם
בתאריך 26.12.2025 בשעה 14:39, ishc כתב:

התקציב עד איזור ה-30.

אני לא מאמין בלקנות מכונית ביותר.

אני לא מאמין בלשלם על סקס, קפה וחניה (לא בהכרח ע"פ הסדר הזה)
אז מה?
ב 30 כמה שיהיה יותר משעמם יהיה יותר אמין ולהפך.
חיוך עולה כסף... כמו סקס, קפה וחניה ושאף אחד לא יספר לך שאפשר למצוא אותם בחינם!
קיה ריו? סוזוקי סוויפט? ואם אתה מחפש קטינות כמו אייל גולן פיאט 500S, כולן ידניות והאחרונה גם יכולה להעלות חיוך קטן

• מצחיק 4
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה לכולם על הזמן שהשקעתם בלכתוב את דעתכם.

אני חושב שאשקיע את מאמצי בשני נתיבים מקבילים:

1. רכב פרקטי, 2017 ומעלה, היסטוריית טיפולים, יד נמוכה, עד סביבות 100 אק"מ, מנוע בנזין, לא חייב ידני

2. רכב "פרקטי" עם היבט פאן שפה אני אתפשר בעיקר על השנתון, הכי ישן סביב 2014 ועל כמות הידיים. כרגע כל הפרק איטלקיות 1.4 T JET, מיטו 0.9 טורבו (למרות שהיא קצת חלשה),  אולי A1 1.4 טורבו, רק ידניות ואשמח לעוד רעיונות.
    עוד אופציה היא XV 2.0, היא לא ספורטיבית אבל מאפשרת נסיעת שטח.

לגבי אופציה 1, אשמח קצת וות דעת על הדגמים הבאים:
דגני רנו/ דאציה עם מנוע 0.9 טורבו, מנוע 1.33 טורבו, קורסה 1.2 ופיאסטה 1.2, כולן ידניות. האם רכב כזה שמטופל כראוי יפגין אמינות טובה לאורך +/- 100 אק"מ?

תודה :)

כבר שנים לא מתקן גיטרות

פורסם

ממשיך בחיפושים...

חפירות אין סופיות באיטלקקיות חמות כיוונו אותי למנועי T jet וגיר ידני.

עשיתי סיבוב על אבארט' שזה אוטו מדהים אבל ליום יום הוא קשוח מדי בשבילי.

מיטו גולייטה נדירות בקונפיגורציה הזו והן עד 2012 שזה קצת ישן מדי.

אודי A1 1.4 טורבו ידנית גם נשקלה אבל גם כאלו סבירות לא התחלתי למצוא.

מחזלש כרגע חזרה לפרקטי:

דאצ'יה סנדרו 1.0 אטמוספרי ידני 2020-2021

רנו קליאו 2020 1.0 טורבו ידנית

ניסאן מיקרה 1.0 טורבו ידנית

הדאציה הכי זולה והכי פשוטה.

הרנו והמיקרה (שזו בעצם קליאו עם סמל אחר או שאני טועה?) מקפידות את העלות לסביבה ה-40 אלף.

כולן יבצעו את העבודה בצורה טובה יחסית ורק נשאר למצוא אחת לא חבוטה ובמחיר הגיוני.

במקביל, אני עדיין פוסל לאופציה ה"חמה" ואולי יתמזל מזלי למצוא משהו נורמלי סביב 2017

כבר שנים לא מתקן גיטרות

פורסם
בתאריך 26.12.2025 בשעה 14:39, ishc כתב:

הצרכים, נסיעה לעבודה וחברה מדי פעם פיזור ילדים למסגרות, 90 אחוז מהזמן לבד.

דרישות עיקריות, שיניע ויסע בלי בעיות אמינות, פעם בשנה טיפול וטסט וזהו.

נראה לי שהמפתח כאן. רכב ב-30,000 ש״ח יהיה חשוד כלא אמין. ז״א אולי תמצא איזה טויוטה או סוזוקי מזקנת במצב טוב, אבל פאן לא תמצא שם.

תתאים את הדרישות או את התקציב, ורצוי את שניהם.

@סולל הדרך כתב על סקס - אז אתה יודע - ילד שואל את אבא ״כמה שילמת על החתונה״ - ואבא עונה ״לא יודע, אני משלם עד עכשיו״. כך גם רכב - אתה תשלם עליו, אם ברכישה ואם בתחזוקה. אני מעדיף לשלם ברכישה כדי לשפר בטיחות ולצמצם בזבוז זמן במוסכים (וזמן במוסכים זה גם עלות התיקון וגם אובדן ימי עבודה).

פורסם
לפני 10 שעות, ishc כתב:

מחזלש כרגע חזרה לפרקטי:

מחזק. את הפאן יש לך עם השבי (זה סוג אחר של פאן אבל עדיין).

לך על הפרקטי והמשעמם, ואם תמצא טורבו ידני במצב טוב, תוכל להשתולל איתה מידי פעם. 
בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

כן כן,
כרגע בעיקר מעניינת אותי חוות דעת על הרכבים האלו מכאלו כבר מחזיקים כאלו:

להבין רמת אמינות ואם בעיית המזגן שקיימת בקליאו 0.9 טורבו מפיעה גם פה?

תודה

עריכה אחרונה על ידי ishc

כבר שנים לא מתקן גיטרות

פורסם

טוב... נגמר בפרקטיקה ונרכשה קליאו 17, 0.9 טורבו ידנית.

כבר שנים לא מתקן גיטרות

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...