Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שאין לי חברים או קרובי משפחה במערכת החינוך אשמח לשמוע ממכם איך עובדת ההעסקה של מורים/גננות.

הרי הם אמורים להיות עובדים של משרד החינוך לא? 

מי מראיין אותם ומקבל אותם? משרד החיונך? העירייה?

מי מחליט מי ינהל את בית ספר א? את מי יקדמו ואת מי לא? הרשות המקומית?

פורסם (נערך)

מכיר לבורנטית שעובדת בבית ספר בתל אביב, יש מישהי או אפילו צוות בעיריית תל אביב שאחראים על הראיונות ומחליטים מי יתקבל ולאן ישובץ.

מאמין שזה יותר מורכב למורים ולמנהלים, כי הם קשורים לחינוך וללימוד התלמידים באופן ישיר, לבורנטים זה עקיף. לדעתי שם זה שילוב של עירייה ומשרד החינוך.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

מורים בבתי ספר יסודיים הם עובדי עיריה

מורים בחטיבת הביניים עובדי משרד החינוך או הבעלויות.

מורים בבתי ספר תיכוניים עובדי משרד החינוך או הבעלויות.

וכמובן שיש גם מי שמועסק על ידי בית ספר (או רשת) פרטית.

בקיצור - כל בית ספר ומודל ההעסקה שלו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מורה בתיכון, עובד עיריית חיפה. הייתי צריך לעבור ראיון עם רכז המקצוע שלי ולאחר מכן עם מנכ"לית בית הספר.

מבחינת קידומים לתפקידים כאלה ואחרים, יש מכרזים, מי שמחליט בסופו של דבר זה מנכ"ל בית הספר יחד עם נציגי העירייה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

גגנות בגנים עירוניים (3-6) הן עובדות משרד החינוך.

תלוש המשכורת נושא את סמל המשרד. 

הן מתראיינות  ומתקבלות אצל המפקחת המקומית (גם היא כמובן עובדת משרד החינוך, שיושבת במשרד שמקצה לה העיריה). היא גם אחראית עליהן בכל תחומי ההעסקה- חופשות, השתלמויות וכו' (בד"כ בעזרת עובדות נוספות שחלקן דווקא עובדות עיריה)

מעבר לזה, הן מקבלות הרבה מאד סיוע ממחלקת החינוך ברשות המקומית.

אם זה מבנה הגן, תקציבים לפיתוח, סייעות (שהן עובדות הרשות), ביטחון שוטף וכו'.

*ג.נ - אשתי גננת

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אכן החלפתי ביניהם בהודעה שלי.

מכל מקום, בבתי ספר של גופים כמו אורט או עמל המורים עובדי אותם גופים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, o_prime כתב:

מורה בבית ספר יסודי ובחטיבת ביניים -) עובד מדינה

מורה להיסטוריה אוהד

יסודי כן. חט"ב חלק עובדי מדינה וחלק הרשות (או הגוף שמתפעל עבור הרשות אתבתי הספר).

ג.נ. אשתי מורה בתיכון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גילוי נאות - ההורים שלי מורים. אשתי מורה. יש לאשתי ולי חברים ובני משפחה נוספים שהם מורים, מנהלי בית ספר, סייעות שילוב, ועובדי חינוך אחרים.

התשובה - זה תלוי.

בחלק מבתי הספר זו העירייה, בחלק זה משרד החינוך, וכשבית הספר משתייך לרשת - זו הרשת שמשלמת.

אין לי מושג מה החוקיות לגבי למה ואיך בית ספר משתייך דווקא לכאן או לכאן, אני מתאר לעצמי שזה קשור גם לאוכלוסיה, לכמה עשירה העירייה ולסוג בית הספר (יסודי/תיכון/תיכון+י"ב/י"ג).

לגבי מינוי מורים - בדרך כלל מרואיינים על ידי אחד מהמורים האחרים או המנהל, לפעמים צריך אישור של גורם נוסף כמו בהוראת שילוב אבל זו חותמת גומי ממה שידוע לי.

לגבי מינוי מנהלים - ממה ששמעתי, כמו בכל מקום מדובר בהרבה פוליטיקה שמי שמשלם מעורב בה. אין לי מושג מי מראיין, זו שאלה מעניינת. אני יכול לשאול...

פורסם

לגבי העסקה אני אתייחס רק לתיכוניים שאותם אני מכיר די טוב.
מי שמקבל לעבודה זה מנהל בית הספר ומי שמראיין בדרך כלל זה רכז המנקצוע או המנהל/רכז פדגוגי.

לגבי תפקידים, קידום ושיבוץ לכל התפקידים פרט למנהל/סגן מנהל הכל נקבע פנימית בבית הספר. מנהל/סגן זה מכרז עם הרבה פוליטיקה והיכרות קודמת.

• אהבתי 1

פורסם

המצב הרבה יותר מורכב ממה שתואר...

בהפשטה עמוקה:

גני ילדים: הגננות מועסקות ע״י  משרד החינוך. תנאי הקבלה הם נכונות לעבוד והתרשמות המפקחת שאת לא פסיכופטית. ייתכן גם "שיעור לדוגמה". בעיקרון נדרש תואר ראשון בחינוך לגיל הרך, אבל חוק ההיצע והביקוש... ואל תתפלאו אם הגננת בגן הממלכתי שלכם תהיה חרדית.

הסייעות מועסקות ע״י הרשות (עירייה) או הבעלות. תנאי הקבלה: "את מוכנה לעבוד משרה פיזית קשה בשכר מינימום ולהיות תחת איום תמידי של תלונות במשטרה? התקבלת! את מכירה אולי חֲבֵרוֹת שיעבדו בתנאים האלה?"

יסודי: בעקרון כל המורות אמורות להיות מועסקות  במשרד החינוך, אבל "שעות תקן" שמוקצות לבי״ס לא מספיקות, ולכן המנהלות נעזרות בכל מיני עמותות וקרנות שמשלימות להן את שעות הלימודים החסרות. ההעסקה בעמותות היא כמקובל אצל עובדי קבלן פוגענית - פיטורים בסוף השנה כדי לא לשלם על החופש הגדול, תנאי מינימום, וכד'.

תנאי הקבלה הם ראיון אצל המנהלת, שיכול לנוע ממקומות שאין מורות "את יודעת את הABC? התקבלת להיות מורה לאנגלית!", למקומות שידרשו תואר בחינוך וגם שיעור לדוגמה.

תיכון: המורות מועסקות ע״י הבעלות (עיריות בתיכונים עירוניים, או רשתות כמו אורט, עמל או האגודה לקידום החינוך). כאן המצב של העסקה עקיפה הרבה יותר נפוץ כאשר חלק מהעמותות הן אפילו בבעלות מלאה של העיריה! (רנה קסין\לביא, יובל חינוך)

תנאי הקבלה הם ראיון אצל המנהלת או סגנה, שיעור(ים) לדוגמה והשכלה רלוונטית. כאשר מדובר בשעות תקן לבתי ספר "מבוקשים" דורשים אפילו תואר שני במסלול רלוונטי.

חט״ב: כאן הכאוס עוד יותר גדול ותלוי האם חט״ב פוצלה מיסודי או מתיכון כאשר הייתה הרפורמה של הקמת חט״ב. שעות התקן מעורבות של משרד החינוך, הבעלות, והעמותות כך שיש מורות משרד החינוך, מורות הבעלות, וכמובן מורות קבלן.

ניהול: עולם אחר לגמרי. במינימום נדרש תואר, ניסיון, ומעבר של "קורס ניהול". בפועל יש הרבה מאד פוליטיקה חיצונית לבי״ס במשרד החינוך, העיריות ובבעלויות, ומעבר של מכרזים וועדות. בתיכון הרבה פעמים המנהלת הייתה מנהלת בחט״ב, לא בהכרח של אותו בי״ס. מינוי המנהלות והתהליכים הוא פורמליים שמאחוריהם לא חשופים לצוות החינוכי.

קידום: בעקרון למורות ובטח לגננות אין קידום. כאן רק הפז״ם דופק. בבתי ספר המנהלות יכולות לתת תפקידי ריכוז אמייתים כמו רכזת ביטחון או פיקטיביים כמו רכזת מיזוג אוויר. פה הפוליטיקה הפנימית מאד קובעת מי תקבל מה, אם בכלל. מעבר לניהול הוא לא קידום אלא יותר החלפת מקצוע, כי כיום המנהלות עסוקות יותר באדמיניסטרציה ופחות בפדגוגיה. אבל למרות זאת רוח בית הספר ותפקודו תלויים 90% במנהלת כלומר הדג מריח\מסריח מהראש.

יצא ארוך (מאד) וזה רק קצה הקרחון...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

רק הערה אחת - רשמית להוראה בתיכון נדרש תואר שני. הבעיה היא העדר מצאי של מועמדים, אז מקבלים אנשים בלי ההשכלה הפורמלית הנדרשת. וכמובן העניין של צורך בהכשרה בתחום החינוך, והנשירה הגדולה של מורים בשנים הראשונות לעבודתם.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

רשמית להוראה בתיכון נדרש תואר שני.

לא.

נדרש תואר ראשון, תעודת הוראה ורשיון הוראה.

יש מקצועות מוגברים ספציפיים עם דרישות נוספות אבל ככלל אלה התנאים.

פורסם

זה מה שאישתי אמרה לי לא פעם. היתה עסקה בניהול בית ספר למעלה מ-25 שנה.

פורסם

אשתי גם 30 שנה במערכת ועכשיו מנהלת תיכון.

היתה תקופה שרצו תואר שני לחלק מהמקצועות וירדו מזה.

• תוכן חדש...