Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן. לאחר 10 שנים שבהן הסוזוקי קרוסאובר 2015 שירתה אותנו נאמנה (והחזירה את נשמתה לבורא לאחר תאונה קלה) הגיע הזמן לרכב חדש להורים. 

קריטריונים:

1) לא חשמלי בשום אופן, עדיף גם לא היברידי שכן זה יוצר מבחינתם סיבוך שלא נדרש

2) עדיף ג׳יפון (למרות שלא חובה, הרכב החלופי שקיבלו מהביטוח זה אופל קורסה ומסתדרים איתו בלי בעיה מבחינת כניסה ויציאה) 

3) יחסית מרווח (זאת אומרת כל הג׳יפונים שהם מיני/סופר מיני על עקבים - לא)

4) אמינות - מעל הכל בעדיפות עליונה שכן כמו הסוזוקי הוא יהיה פה לטווח ארוך מאוד שרק תאונה כמו עם הסוזוקי או תקלות שיתחילו להציק מדי (בסוזוקי לא הגיעו לשלב הזה) יגרמו להחלפתו. 

5) צריכת דלק: לא ממש מהותי. נוסעים 10,000 קילומטר בשנה והמספר רק צפוי לפחות. 

תקציב: 170-180 אלף. 

הדגמים שההורים בחנו:

1) סובארו קרוסטרק, ה 4 על 4  די מיותר ולא רלוונטי מבחינת השימושים שלהם. 

2) סוזוקי קרוס אובר (קצת מציק להם שהיא טורבו מבחינת אמינות לטווח ארוך, מרגישה מאוד פשוטה מבפנים למרות שזה לא דיל ברייקר) 

3) מאזדה CX5, מאוד יפה ומרשימה, קצת גדולה מדי, חורגת מהתקציב?  (לדעתי אם היה CX30 חדשה לא היתה להם התלבטות) 

4) דגם נוסף ששווה לבחון? 

מה מבין הדגמים שצויינו הכי מומלץ לדעתכם? 

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה סיבוך יש ברכב היברידי?  אולי הם ראו היברידי לפאג אין שאז צריך להטעין אותו. אבל בהיברידי רגיל אין את זה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינתם למה הם צריכים סוללה שתאבד מהיעילות שלה עם הזמן ותוריד גם את הערך אם יצטרכו למכור כשבפועל הם בסכ״ה צריכים רכב אמין ונעים שלא צריך לעבור הרבה קילומטרים. 

בסכ״ה זה הגיוני, באמת למה צריך לסבך דרישות פשוטות?

• אהבתי 1
פורסם

וגם למה הפחד מהטורבו? חסרים מנועי טורבו אמינים? ע״ע סוזוקי קרוסאובר. המנוע ותיק - קיים בארץ 8 שנים ובעולם יותר - ולא שמענו על בעיות חריגות. תיבת ההילוכים פלנטרית שזה יתרון די נדיר בימינו. גם מרבית מנועי הטורבו של vag אמינים, ובנסועה שלהם, אם הם לא חסרים לחלוטין חוש טכני, תיבת ה-dsg לא צריכה להוות בעיה. מציע להוסיף סיבוב בסוכנויות סקודה וסיאט (ובדרך גם פולקסוואגן) ולבחון קאמיק, קארוק, ארונה ואטקה.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 12.12.2025 בשעה 08:46, Doron_Z כתב:

אהלן. לאחר 10 שנים שבהן הסוזוקי קרוסאובר 2015 שירתה אותנו נאמנה (והחזירה את נשמתה לבורא לאחר תאונה קלה) הגיע הזמן לרכב חדש להורים. 

הספיק לי לקרוא את זה

היו מאושרים עם סוזוקי? תמשיך בקו הזה

גם טורבו,גם אמין,גם זול (יחסית) במורשה,שילוב שקשה למצוא אצל אחרים

• אהבתי 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

פות״ש יש בעיה קטנה בשאלה שלך. חוץ מההגדרה הגמישה מאוד ״מבוגרים״ אנחנו לא יודעים דבר על הצרכים. נוסעים במישור או בהרים? בכרך או בכפר? בזוג או יותר? מובילים נכדים במושבי בטיחות, וכמה? תחשוב מה הצרכים, זב א-ב של מידע כדי לקבל ייעוץ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מהדגמים שרשמת הייתי שוקל את המאזדה, אבל זה רכב יחסית גדול והשאלה אם הם צריכים את המקום הזה. אם הם נוסעים רוב הזמן לבד, אולי שווה לבדוק את הקורולה קרוס. חדש נכנס בול בתקציב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האמת שמבין האפשרויות שציינת הסובארו דווקא נשמעת מתאימה. ה4x4 לא אמור להשפיע יותר מדי מבחינתם ואפילו יתן יותר אחיזה בחורף שזה טוב. מעבר לזה הרכב אמין והמערכת הנעה שלו מתאימה לעיר מבחינת תחזוקה ואופי פעולה .

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 12.12.2025 בשעה 10:44, sperial כתב:

וגם למה הפחד מהטורבו? חסרים מנועי טורבו אמינים? ע״ע סוזוקי קרוסאובר. המנוע ותיק - קיים בארץ 8 שנים ובעולם יותר - ולא שמענו על בעיות חריגות. תיבת ההילוכים פלנטרית שזה יתרון די נדיר בימינו. גם מרבית מנועי הטורבו של vag אמינים, ובנסועה שלהם, אם הם לא חסרים לחלוטין חוש טכני, תיבת ה-dsg לא צריכה להוות בעיה. מציע להוסיף סיבוב בסוכנויות סקודה וסיאט (ובדרך גם פולקסוואגן) ולבחון קאמיק, קארוק, ארונה ואטקה.

שמע אני מדבר איתך על הורים מבוגרים שמרנים לקוחות סוזוקי ויפניות כבר עשורים. הלא יפנית האחרונה היתה פולקסווגן בורה בשנות ה 90 וגם זה הספיק להם (למרות שזה דגם שנחשב לאמין עדיין היתה תקלת הגה וטורבו כשהרכב ממש לא ישן) אז אתה שולח אותם לקנות וואגית עם מנוע טורבו צנום נפח וגיר רובוטי כרכב שיכול גם להיות אצלם 10-15 שנה קל. לא יקרה ולדעתי גם לא רעיון טוב, לא הייתי ממליץ על וואג לאף אחד שמחפש מקסימום אמינות לעשור פלוס הקרובים. יש מספיק פרופילים של נהגים שרכבי וואג כן מתאימים להם אבל לא לפרופיל הזה.

בתאריך 13.12.2025 בשעה 13:47, fishmanl כתב:

ב180 הם יכולים לרכוש cx5 אפס קמ מהיבואן

חמתי רכשה כזה לפני חודשיים

לא אופציה 0 קילומטר משום שמגיעים דרך ביטוח לאומי, אבי נכה ולכן מחויבים לקנות רק רכב חדש שלא עלה לכביש עדיין.

בתאריך 13.12.2025 בשעה 15:58, ezuf כתב:

הספיק לי לקרוא את זה

היו מאושרים עם סוזוקי? תמשיך בקו הזה

גם טורבו,גם אמין,גם זול (יחסית) במורשה,שילוב שקשה למצוא אצל אחרים

כן מאושרים אבל סוזוקי קצת עפים עם המחירים שלהם האמת, 175 אלף על רכב עם איבזור אחלה יחסית אבל ברמת גימור שרחוקה מלהרשים. מרגיש מוגזם מאוד. הם היו מאושרים ביחס לכסף ששילמו בזמנו אבל פה זה פחות מתאים במחירים היום, בתוספת של עשירייה (בימי המכירות סוף שנה של מאזדה) אפשר להביא CX5 גדולה יותר ויוקרתית הרבה יותר פלוס ללא טורבו (להורים זה פלוס למרות שסומכים על סוזוקי)

בתאריך 13.12.2025 בשעה 16:36, sperial כתב:

פות״ש יש בעיה קטנה בשאלה שלך. חוץ מההגדרה הגמישה מאוד ״מבוגרים״ אנחנו לא יודעים דבר על הצרכים. נוסעים במישור או בהרים? בכרך או בכפר? בזוג או יותר? מובילים נכדים במושבי בטיחות, וכמה? תחשוב מה הצרכים, זב א-ב של מידע כדי לקבל ייעוץ.

נוסעים על מישור 95 אחוז מהזמן. גרים בדרום, הרבה כזוג לעיתים רחוקות מצטרפים הבנים שלהם (ארוחת חג אצל הדודים בצפון שנוסעים אליהם אולי פעמיים בשנה). אין נכדים רלוונטיים.

בתאריך 13.12.2025 בשעה 19:25, nissan1211 כתב:

האמת שמבין האפשרויות שציינת הסובארו דווקא נשמעת מתאימה. ה4x4 לא אמור להשפיע יותר מדי מבחינתם ואפילו יתן יותר אחיזה בחורף שזה טוב. מעבר לזה הרכב אמין והמערכת הנעה שלו מתאימה לעיר מבחינת תחזוקה ואופי פעולה .

מצאה חן בעינינו מאוד הסובארו, נראית מעולה ואומנם לא יוקרתית אבל גם לא נראית זולה כמו הסוזוקי ואין לי ספק שנוסעת גם יותר טוב מהסוזוקי. הבעיה היא שמגיע דגם עם מנוע מעודכן של 2.5 בעוד כחודש והדגם עם המנוע היוצא - הם לא נותנים עליו הנחה משמעותית, רק משהו סטנדרטי ברמת האלפים הבודדים. האיש מכירות בעצמו אמר לי שהדגם המתוח עם ה 2.5 יעלה זהה ושבכנות עדיף לחכות. הבעיה היא שלשרוף חודש וחצי-חודשיים עד שהרכב יהיה אצלם בפועל אין לנו זמן. נוסעים על רכב שכור שעולה לא מעט ולכן גם זה נפל.

————————

הרכב שנבחר והוזמן וזה טוויסט שלא ציפיתי לו בחיים - מאזדה 3 ספיריט 2.5 ליטר ללא טורבו בגרסת ההאצ׳בק. ללא ספק משפחתית דיילי אוטומט שאני הייתי בוחר בתקציבים האלה לעצמי אבל לא ציפיתי מההורים 😳

בחירה לא קונבנציונלית אבל המאזדה CX5 למרות שמרשימה היא ענקית מדי לצרכים שלהם, אמא שלי לא רוצה לנהוג בכזה טנק שהיא תבלה בו 85 אחוז מהזמן לבדה. כרגע השכור החלופי שלה זה אופל קורסה וכנראה הרכב החזיר אותה לימים שהייתה צעירה ונסעה על רכבים קטנים כי היא מאוד נהנית מהנהיגה שלו ביחס לסוזוקי היוצאת. מרגיש לה קליל על הכביש והגובה לא מפריע לה במפתיע.

לכן התחברו יותר למאזדה 3 בצבע לבן (בואו לא ניסחף) מאשר שאר האופציות. לדעתי אם מאזדה היו מציעים עדיין את ה CX30 במחיר משתלם אז היא היתה כנראה המנצחת אבל במצב הנוכחי הלכו על ה 3 בלב שלם. 

תודה לכל העונים.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 10 דקות, Doron_Z כתב:

שמע אני מדבר איתך על הורים מבוגרים שמרנים לקוחות סוזוקי ויפניות כבר עשורים. הלא יפנית האחרונה היתה פולקסווגן בורה בשנות ה 90 וגם זה הספיק להם (למרות שזה דגם שנחשב לאמין עדיין היתה תקלת הגה וטורבו כשהרכב ממש לא ישן) אז אתה שולח אותם לקנות וואגית עם מנוע טורבו צנום נפח וגיר רובוטי כרכב שיכול גם להיות אצלם 10-15 שנה קל. לא יקרה ולדעתי גם לא רעיון טוב, לא הייתי ממליץ על וואג לאף אחד שמחפש מקסימום אמינות לעשור פלוס הקרובים. יש מספיק פרופילים של נהגים שרכבי וואג כן מתאימים להם אבל לא לפרופיל הזה.

לא אופציה 0 קילומטר משום שמגיעים דרך ביטוח לאומי, אבי נכה ולכן מחויבים לקנות רק רכב חדש שלא עלה לכביש עדיין.

כן מאושרים אבל סוזוקי קצת עפים עם המחירים שלהם האמת, 175 אלף על רכב עם איבזור אחלה יחסית אבל ברמת גימור שרחוקה מלהרשים. מרגיש מוגזם מאוד. הם היו מאושרים ביחס לכסף ששילמו בזמנו אבל פה זה פחות מתאים במחירים היום, בתוספת של עשירייה (בימי המכירות סוף שנה של מאזדה) אפשר להביא CX5 גדולה יותר ויוקרתית הרבה יותר פלוס ללא טורבו (להורים זה פלוס למרות שסומכים על סוזוקי)

נוסעים על מישור 95 אחוז מהזמן. גרים בדרום, הרבה כזוג לעיתים רחוקות מצטרפים הבנים שלהם (ארוחת חג אצל הדודים בצפון שנוסעים אליהם אולי פעמיים בשנה). אין נכדים רלוונטיים.

מצאה חן בעינינו מאוד הסובארו, נראית מעולה ואומנם לא יוקרתית אבל גם לא נראית זולה כמו הסוזוקי ואין לי ספק שנוסעת גם יותר טוב מהסוזוקי. הבעיה היא שמגיע דגם עם מנוע מעודכן של 2.5 בעוד כחודש והדגם עם המנוע היוצא - הם לא נותנים עליו הנחה משמעותית, רק משהו סטנדרטי ברמת האלפים הבודדים. האיש מכירות בעצמו אמר לי שהדגם המתוח עם ה 2.5 יעלה זהה ושבכנות עדיף לחכות. הבעיה היא שלשרוף חודש וחצי-חודשיים עד שהרכב יהיה אצלם בפועל אין לנו זמן. נוסעים על רכב שכור שעולה לא מעט ולכן גם זה נפל.

————————

הרכב שנבחר והוזמן וזה טוויסט שלא ציפיתי לו בחיים - מאזדה 3 ספיריט 2.5 ליטר ללא טורבו בגרסת ההאצ׳בק. ללא ספק משפחתית דיילי אוטומט שאני הייתי בוחר בתקציבים האלה לעצמי אבל לא ציפיתי מההורים 😳

בחירה לא קונבנציונלית אבל המאזדה CX5 למרות שמרשימה היא ענקית מדי לצרכים שלהם, אמא שלי לא רוצה לנהוג בכזה טנק שהיא תבלה בו 85 אחוז מהזמן לבדה. כרגע השכור החלופי שלה זה אופל קורסה וכנראה הרכב החזיר אותה לימים שהייתה צעירה ונסעה על רכבים קטנים כי היא מאוד נהנית מהנהיגה שלו ביחס לסוזוקי היוצאת. מרגיש לה קליל על הכביש והגובה לא מפריע לה במפתיע.

לכן התחברו יותר למאזדה 3 בצבע לבן (בואו לא ניסחף) מאשר שאר האופציות. לדעתי אם מאזדה היו מציעים עדיין את ה CX30 במחיר משתלם אז היא היתה כנראה המנצחת אבל במצב הנוכחי הלכו על ה 3 בלב שלם. 

תודה לכל העונים.

רכב נהדר וחלילה לא בא להרוס שמחות, אבל מציע שיבדקו שוב כניסה ויציאה מהרכב.

הרכב נמוך וכמו גם הפתח, זה דורש גמישות גם מאנשים לא מאוד גבוהים ובגיל מבוגר זה כמובן פחות נוח. 

פורסם

לא פירטת מה גילם ומה מצבם הרפואי - אני מניח שהם בשנות ה-70 לחייהם, ובמחשבה על החזקת הרכב 10 שנים ויותר לא הייתי קונה רכה כה נמוך. גם אם היום מסתדרים המפרקים לא נעשים צעירים יותר.

פורסם

קיה סלטוס

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בזמנו בחנתי את ה 3 מול ה CX30, ורכשתי CX30 מכיון שה 3 הרגישה לי נמוכה מדי, והישיבה בתוכה הייתה נמוכה יחסית לקו החלון.
בהצ'בק השדה ראיה אחורה מוגבל ביותר. וגם כיום הייתי בוחר ב CX30 אם הייתה עדיין נמכרת.
הייתי ממליץ לשקול שוב את ה CX5 למרות גודלה (אני מחזיק גם כזו). כפי שרשמו קודמי לגבי רכב לטווח ארוך.
סיבות נוספות - מושבי ה CX5 נוחים בכמה רמות מעל מושבי ה 3 - שהם מושבי bucket מעט צרים. והמתלים ב CX5 מכוילים רך יותר מה 3 באופן משמעותי. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...