Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה להתקין וו גרירה באוטו שלי (סקודה קודיאק). אין לי שאיפות לגרור דברים וזה בעיקר בשביל מתקן לאופניים.
חיפשתי באינטרנט וראיתי מגוון די גדול של מחירים ושל יצרנים. האם יש משהו מומלץ ? ממה להיזהר ? מה מבדיל בין וו גרירה "טוב" לכזה שהוא טוב פחות ?

תודה

פורסם

זה משנה?

אני התקנתי וו גרירה לצורך זה. בגלל, שלא רציתי לשים מתקן על הגג וגם לא מתקן על החלון האחורי.

מתקן על וו גרירה אומנם יקר וכבד יחסית. אך יציב ובטוח מאוד.

פורסם

בסוף מוכרים לכל רכב עד 2 ווים שונים והם נמכרים בכל הארץ לכל המתקינים.

חפש מישהו שיכלול לך כולל עבודת הרישוי, מישהו על בסיס המלצה זה NICE TO HAVE.

אין כאן משהו מיוחד, מפרקים באמפר, שמים קורה עבה יותר, תפוח ועבודת חשמל.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, חד אופן כתב:

כמה אופנים אתה הולך לסחוב, שאתה צריך וו גרירה בשביל זה?

כמו שכתב רון פה.

יש שלוש אפשרויות להובלת אופניים:

על הגג ואז זה די סיפור להעמיס אותן ולדעתי אפשר רק 2 זוגות.

במתקן על החלון האחורי שגם מפעיל לחץ על החלון וגם המתקנים האלו נוטים להתפרק די מהר ועל וו גרירה שאלו בדרך כלל מתקנים יותר יציבים ומסיביים.

אז כן, זה מה שאני רוצה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

על הגג אפשר 4 זוגות אבל זה ממש סיוט להעמיס עם רכב גבוה, וקודיאק לצורך העניין זה רכב גבוה.

בגזרת הווים ההבדל העיקרי מבחינתך יהיה בין דגם עם וו נשלף לוו קבוע. אני מעדיף שלא יהיה וו על הרכב כשהוא לא בשימוש.

אני רציתי וו נשלף מקורי וייעודי לדגם הרכב שלי, לא גנרי כמו שנמכר בארץ. למרות שגם אצלי השימוש העיקרי הוא לאופניים, המקורי מתחבר למחשבי הרכב. ככה הESP יודע שהוא במצב גרירה ומסך הרכב ידווח לך על נורות שרופות בנגרר. ייבאתי בעצמי את החלקים מחו"ל.

לגבי מתקן האופניים שישמש על הוו גרירה, אם על פי רוב אתה מוביל זוג אחד או 2, אז אל תקנה מתקן ל4 שהוא מסורבל יותר. אני הלכתי על מתקן ל2 זוגות עם אופציה למסילה שלישית. תקפיד שהמתקן עצמו יהיה מתקפל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

וו גרירה זה וו גרירה, גוש ברזל עם אלקטרוניקה בצד. אין פה משמעות למותגים אם בכלל. גש למקום עם ביקורות טובות שגם יסדר לך על הדרך את הניירת בלי שתיאלץ לרוץ מפה לשם.

בשביל לשאת אופניים אין פיתרון מוצלח ממנו, חוץ מעגלה-על-מלא כמובן. להעלות אופני שטח, גם הקלים ביותר, על הגג זה סיוט.20250806_1054552.thumb.jpg.d79041f7d607263f889f3927a627783f.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חשבתי שאולי זה משנה איך הוא מתחבר לשלדה, האם יש כאלה שמתחברים בצורה שיכולה לגרום לנזק.

חוץ מזה, האם יש משמעות לוו מתקפל/לא מתקפל מעבר לאסתטיקה ?

פורסם

החיבור לשלדה הוא לפי ההכנה של היצרן, כל המתקינים המורשים אמורים להתקין באותה צורה,

לגבי וו נשלף או קבוע - אני רואה יתרון בקבוע, פעמיים קרה לי שמישהו נכנס בי מאחורה בפקק או בצומת והוא ספג את כל הנזק בגלל הוו, אצלי אפילו לא שריטה.

אבל אם יש לך הרבה תמרוני חניה צפופים - אז ה-15 ס"מ עלולים להציק

• אהבתי 1
פורסם

טיפ להעמסה של אופנים על מתקן וו - לקשור את האופנים עם רצועה למתקן של הוו גרירה, הרבה פעמים בגלל טעות אנוש (או כשל) אופנים נופלים מהמתקן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

אבל אם יש לך הרבה תמרוני חניה צפופים - אז ה-15 ס"מ עלולים להציק

זה גם עובד לכיוון השני,

כי נזהרים אקסטרה כשחונים לפני רכב עם וו גרירה.

פורסם

אני התכונץי לפני שבועיים,  עלה לי 1900 לוו כולל התקנה, הוו מתחבר לשילדה עם ברגים.

המתקין ציך לתת לך טופס הץקנה ואיתו אתה הולך למשרד הרישוי לעידכון הוו.

שים לב שאם יש לך אופני הרים חשמלים, צרעך מנשא שמיועד למשקל שלהם, אני קניתי ב2600 לזוג אחד של חברת buzz rack.

לוחית רישוי נוספת למתקן קונים במכון רישוי.20251118_113442.thumb.jpg.5e13320298c9aec5ec62278fdb8ef6c5.jpg

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• אחראי פורום
פורסם

התקנתי כמה פעמים, תמיד השארתי רשיונות והם חזרו בדואר מעודכנים עם הוו.

סה״כ יש בישראל לא מעט מתקינים מורשים והמחירים דומים. אף מורשה לא יסכן את עבודתו והרישיון שלו עם התקנה חאפרית, מה גם שמדובר בעבודה לא מורכבת.

האחרון שהתקנתי אצלו היה ציקי נגררים בפתח תקווה, מומלץ.

באופן אישי תמיד מעדיף וו נשלף אחרי שכמה פעמים כמעט השארתי את הברך שלי על הרצפה בגלל התנגשויות בחושך.

• מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...