Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Ron Poh כתב:

אצלי המתקין דאג בעצמו לעדכון במשרד הרישוי, הביא לי רישיון רכב מעודכן עם סעיף וו הגרירה ברכב.

אצלי גם, שילמתי 100 שקל לשירות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, hans כתב:

ו גרירה זה וו גרירה, גוש ברזל עם אלקטרוניקה בצד

הוא חייב חיבור לחשמל גם אם זה רק למתקן לאופניים?  להרבה מנשאים שמתחברים לוו גרירה (למעשה רובם) אין חיבור לחשמל. למשל זה

לפני 3 שעות, itaysamurai כתב:

אף מורשה לא יסכן את עבודתו והרישיון שלו עם התקנה חאפרית

😀famous last words...

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

בוודאי, חוץ מכמה יוצאי דופן, המנשאים שרוכבים על וו רחבים, נמוכים ומסתירים לגמרי את הלוחית והתאורה - ולכן מכילים תאורה משלהם ומיקום ללוחית נוספת.

מה שנחמד זה שהרכב מזהה את החיבור ומציג תצוגה שונה של מצלמות רוורס בהתאם.

ספציפית אצלי התקנתי אצל היבואן לפני המסירה, יקר יותר אבל חסכתי דלק. 😝 על הדרך הוא משמש כמדרגה לילדים בכניסה למושבים האחוריים, win win.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

כאשר ביררתי לגבי וו גרירה, הבנתי כי יצרן הרכב קובע איזה סוג וו מתאים לרכב.

במידה והיצרן אישר יותר מסוג אחד (קבוע, נשלף וכו') - אז יש לך אופציה לבחור.

אחרת, אתה מוגבל למה שהיצרן קבע.

הערה : בסופו של דבר, ירדתי מהנושא של וו גרירה.

לכל סוג וו גרירה יש יתרונות וחסרונות.

וו נשלף -> מצריך התעסקות עם התקנה ופירוק כל פעם. כנראה גם ניקיון/ גירוז/ שימון של אזור החיבור. 

וו קבוע -> סיכון לנזק לשלדת הרכב שלך במקרה של תאונה.

לפני 12 שעות, chezik כתב:

לגבי וו נשלף או קבוע - אני רואה יתרון בקבוע, פעמיים קרה לי שמישהו נכנס בי מאחורה בפקק או בצומת והוא ספג את כל הנזק בגלל הוו, אצלי אפילו לא שריטה.

ובמקרה של פגיעה במהירות יותר גבוהה, אתה יכול לצאת עם נזק לשלדה ברכב שלך (כי הוו גרירה מעביר את כח/אנרגיית הפגיעה ישירות לשלדה ולא סופג אותו).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

בוודאי, חוץ מכמה יוצאי דופן, המנשאים שרוכבים על וו רחבים, נמוכים ומסתירים לגמרי את הלוחית והתאורה - ולכן מכילים תאורה משלהם ומיקום ללוחית נוספת.

מה שנחמד זה שהרכב מזהה את החיבור ומציג תצוגה שונה של מצלמות רוורס בהתאם.

ספציפית אצלי התקנתי אצל היבואן לפני המסירה, יקר יותר אבל חסכתי דלק. 😝 על הדרך הוא משמש כמדרגה לילדים בכניסה למושבים האחוריים, win win.

אצלי ברוורס זה סיוט, לא מפסיק לצפצף כי המנשא קרוב לחיישנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לכל וו יש שני נתונים. העומס המותר לגרירה (שמוגדר על ידי יצרן הרכב) והעומס המותר באופן אנכי (שמוגדר על ידי יצרן וו הגרירה, אבל תלוי גם במשקל המותר על הרכב עצמו). על פי רוב המשקל האנכי המותר הוא 100 ק"ג, ואין הבדל בעניין זה בין וו נשלף לקבוע. לכן צריך לעשות חשבון של משקל המתקן ומשקל האופניים. על פי רוב, ניתן 4 אופניים רגילות או 2 אופניים חשמליות.

PXL_20240807_133047014.jpg.cc02c62a036e96dfe9471bb7f169475d.thumb.jpg.8f0cccaea62753302c3f56b53ee34d89.jpg

אתן כאו את הקישור לשירשור בו תיארתי את ההתקנה שלי, אולי יעזור לך.

גם אצרף תמונות של מתקן האופניים, בקונפיגורציה רגילה של 2 אופניים או בתוספת מסילה שלישית.

בעניין ההתאמה של המצלמה ו/או חיישני הרוורס, זה כבר תלוי ברמת האינטגרציה של המצלמה/חיישנים עם הרכב וההתאמה תקרה רק עם אביזרים מקוריים.

אצלי אין כלום בתחום הזה.

PXL_20241201_131348712.jpg

PXL_20241201_151448086.jpg

PXL_20250523_072451699.jpg

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 23 שעות, ni4ni כתב:

שלום

אני רוצה להתקין וו גרירה באוטו שלי (סקודה קודיאק). אין לי שאיפות לגרור דברים וזה בעיקר בשביל מתקן לאופניים.
חיפשתי באינטרנט וראיתי מגוון די גדול של מחירים ושל יצרנים. האם יש משהו מומלץ ? ממה להיזהר ? מה מבדיל בין וו גרירה "טוב" לכזה שהוא טוב פחות ?

תודה

אתה רוצה ללכת על בטוח ?
לך ל"ציקי נגררים" בפתח תקווה.

הוא לא זול, אבל יש לו סחורה טובה וניסיון מולטי-עשיר בתחום.

אתה משלם קצת יותר אבל יוצא עם מוצר טוב.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

בהשלמה לתגובה המעולה והמקיפה של עמוס -

מהסקר שוק שביצעתי רוב המנשאים קובעים מקסימום של 60 ק"ג משא (המתקן עצמו שוקל 15-20 ק"ג, ביחד 80, בקיצור 100 עם מרווח ביטחון).

או במילים אחרות 4 אופניים פשוטים בגודל מלא (לא נכנס לערבובייה של חשמלי/קרבון/בוטיק/כביש/ילדים...)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...