Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרכבת הקלה אכן נהדרת. אחד השדרוגים הכי גדולים שעשו פה.

לגבי נסיעות שיתופיות, למה צריך את כל הכאב ראש הזה אם הממשלה מתכננת להכשיר את אובר ודומיו? במצב הזה יהיו הרבה יותר מוניות, מה שיוריד את מחירי הנסיעות ויגרום ליותר אנשים להשתמש בזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

חברים, מי שיש לו רכבת קלה או תחב״צ של גוש דן - מזל טוב לכם, אתם גרים במדינה שונה לחלוטין מהמדינה שקוראים לה ״פריפריה״. כאשר ב7 בבוקר ערים שלמות נוסעות אל מרכז הארץ, ו בשעה 17:00 נוסעים לכיוון ההפוך, נסיעה שיתופית זו הדרך כמעט היחידה להוריד עומסים בכביש. 

עריכה אחרונה על ידי gollu
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 49 דקות, gollu כתב:

לדעתי יש פתרון תוכנתי לבעיה הזאת, השאלה הנכונה היא ״איך לגרום לספקי השירות להציע את השירות?״.

התשובה די פשוטה - AI, שידע לזהות שמישהו יושב בדיוק על המסלול של נהג מזדמן ולהציע לנהג לאסוף אותו בpush.

עבור הנוסע - להציע לו ללכת 5/10/15 דקות על לצומת מספיק מרכזית כדי שיהיו לו מבחר נהגים שיכולים לאסוף אותו.

כל הסיפור הזה דורש AI יותר מתקדם מהיום, שיש לו חשיפה מלאה לסדר היום של הנהג, של הנוסע, ויודע לעשות את התיאום ברקע. ואז לגרום לאנשים להאמין לאותו סוכן בינה מלאכותי.

בקיצור, עוד שנתיים לפחות אלא אם מישהו ירים את הכפפה וישכנע אנשים לחשוף את המיקום והיומן שלהם לAI

חחח מה?
מה שתיארת פה זה בדיוק מה שהיה באבל לפני מספר שנים. אתה מציע שזה יהיה אצל אנשים רנדומלים (שזה אגב מה שהיה המודל של ויה, אלה שסיפקו את התוכנה לבאבל, בניו יורק) אבל בישראל זה לא עובד כי רגולציות אז מי שהפעיל את באבל היה מערך הסעים רשמי (דן נדמה לי?).
אגב, אני לא יודע להגיד בנחרצות כמו שרשמו פה שבאבל ״נכשל״, אני דווקא יודע שכן היה לזה ביקוש ושימוש די שוטף. אני חושב שמהות העניין זה שזה פעל רק בתל אביב, שהיא העיר היחידה בישראל שיש בה תחב״צ בערך מתפקד אז אין לזה באמת יתרון על פני האופציות האחרות חוץ מהורדת העומס, אבל כמשתמש, למה שיהיה אכפת לך מזה?
אגב 2, הדברים הללו של מערכי הסעים זה מכרזים לכן הסיבה שזה לא המשיך זה בגלל זה, לא בגלל שזה לא צלח.

פורסם

לחרדים יש את ה"דרייברים". זה אובר, רק בלי אובר. כי אי אפשר להכניס את אובר לארץ כי נהגי המוניות מתנגדים, למרות שמירי רגב רוצה כדי להכשיר את הדרייברים. 

פה זה עומד. 

בהצלחה... 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

באבל ומערכות דומות פעלו בחיפה וירושלים ובשרון ואולי עוד כמה מקומות, אם כי תחת שמות שונים. נכשלו מחוסר ביקוש, בממוצע 1-2 נוסעים למיניבוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, YoJ כתב:

חחח מה?
מה שתיארת פה זה בדיוק מה שהיה באבל לפני מספר שנים. אתה מציע שזה יהיה אצל אנשים רנדומלים (שזה אגב מה שהיה המודל של ויה, אלה שסיפקו את התוכנה לבאבל, בניו יורק) אבל בישראל זה לא עובד כי רגולציות אז מי שהפעיל את באבל היה מערך הסעים רשמי (דן נדמה לי?).
אגב, אני לא יודע להגיד בנחרצות כמו שרשמו פה שבאבל ״נכשל״, אני דווקא יודע שכן היה לזה ביקוש ושימוש די שוטף. אני חושב שמהות העניין זה שזה פעל רק בתל אביב, שהיא העיר היחידה בישראל שיש בה תחב״צ בערך מתפקד אז אין לזה באמת יתרון על פני האופציות האחרות חוץ מהורדת העומס, אבל כמשתמש, למה שיהיה אכפת לך מזה?
אגב 2, הדברים הללו של מערכי הסעים זה מכרזים לכן הסיבה שזה לא המשיך זה בגלל זה, לא בגלל שזה לא צלח.

אין שום קשר לבאבל. הפעלה מבוזרת עם ניהול של AI כנגד חברה עם נהגים שמשלמים להם משכורת, קניית רכבים, הנהלה וכו׳.
אין לי מושג איך הגעת לזה

פורסם

לפני שעה, gollu כתב:

הפעלה מבוזרת עם ניהול של AI 

מה זה בכלל אומר?

אז בעצם uber/bolt בלי להיות חלק מהם, רק שרשמת ai כי זה מגניב עכשיו.

AI, שידע לזהות שמישהו יושב בדיוק על המסלול של נהג מזדמן ולהציע לנהג לאסוף אותו בpush.

עבור הנוסע - להציע לו ללכת 5/10/15 דקות על לצומת מספיק מרכזית כדי שיהיו לו מבחר נהגים שיכולים לאסוף אותו.

אתה בעצם תיארת במאקרו את המודל של באבל בלי בכלל לדעת שאתה מתאר אותו, רק ששוב, אתה רוצה שזה יהיה סתם אנשים עם רכב שהם כבר על הדרך, סוג של טרמפים בתשלום? מדינת ישראל ,ורוב העולם למעשה, לא מסכימים איתך כי שוב, רגולציות.
אתה מסתכל על זה מנקודת מבט של ישראל, שבמשך שנים זרקה ומזניחה את התחבצ אבל תחב״צ זה לא איזה nice to have שאתה מביא איזה חברת-טק סוג ז׳ והמדינה אומרת להם ״זה לא כזה מעניין אותי, תעשו איזה משהו״ כאילו זה איזה הנגשת אתר ממשלתי לבעלי מוגבלויות. זה שירות הכרחי שהמדינה צריכה לספק כמו ביטחון. וכמו שלא היית תומך בהקמת פלאנגות כי ״יש להם נשק, אז שיעשו ביטחון (אבל עם AI!)״, אתה לא נותן לכל אחד עם רכב להיות שירות תחב״צ אלא אם כן אתה מכוון להיות כמו הודו/פרו/בוליביה/you get the gist. המוח הישראלי הוא יצירתי בקטע טוב, אבל אי אפשר לפתור את המשוואה הזאת עם הייטק.. תחב״צ זה עולם מיושן ודי מוכח ורווי פתרונות, וערים שבהן יש מערכת תחב״צ משוכללות הוכיחו שזה הפתרון. ישראל נזכרה מאוחר מידי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

במצב הזה יהיו הרבה יותר מוניות

מונית תופסת על הכביש בדיוק את אותו המקום כמו רכב פרטי כשהיא מסיעה נוסעים ותופסת את המקום הזה גם כשאין ברכב נוסעים. לכן מוניות מכל סוג שהוא, כולל אובר ומוניות אוטונומיות לא רק שלא פותרות את בעית העומס בגבישים, הן מחריפות אותה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

ממש לא. מכונית מובילה נוסעים 1-2 שעות ביום. מונית מובילה נוסעים 8-12 שעות (לא ידיעה אלא מספר אקראי) - כלומר מסיעה נוסעים כמו 4-12 מכוניות. לא שיא היעילות, אבל בהחלט הרבה יותר יעיל ממכונית פרטית.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה שמונית פעלת יותר זמן לא מצמצם את העומס בכבישים. אם כל מי שנוסע במוניות היה נוסע ברכב פרטי אכן היה צורך ביצור יותר מכוניות וביותר מקומות חנייה אבל העומס בכבישים לא היה גדל. רק רכב שמסיע מספר אנשים באותו הזמן מפחית את העומס בכבישים. אם הרכב הזה כלל לא משתמש במערכת הכבישים, עוד יותר טוב.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל לא הגיוני שמוניות יחריפו את המצב, במקרה הכי גרוע הן מחליפות את המכוניות הפרטיות שעל הכביש, לא מצטרפות בנוסף.

ואם אתה מעודד אנשים לחלוק מונית, אז בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מונית שנוסעת לא תופסת מקום חניה. מבחינת טביעת רגל על הכביש היא מורידה כמה מכוניות.

פורסם

רק מבהיר

כשכתבתי "אובר" בהודעת הפתיחה, לא התכוונתי לשירות מוניות מוזל, אלא ליתרון השני של אובר,  שעובד נהדר בניו יורק (מנסיון אישי), שהוא נסיעה שיתופית עם מישהו שממילא נוסע לכיוון מסויים ונוסעים מצטרפים אליו.

יתכן שברבות השנים החלק הזה בפעילות אובר הפך לשולי ביחס לשירות של נסיעה במיוחד בשבילך, אז בואו נתעלם רגע מהחברה הספציפית, אלא נדבר על הרעיון המקורי - כאמור - נסיעות שיתופיות בפן הרזה והמקורי של המושג.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעתיים, YoJ כתב:

אתה בעצם תיארת במאקרו את המודל של באבל בלי בכלל לדעת שאתה מתאר אותו, רק ששוב, אתה רוצה שזה יהיה סתם אנשים עם רכב שהם כבר על הדרך, סוג של טרמפים בתשלום? מדינת ישראל ,ורוב העולם למעשה, לא מסכימים איתך כי שוב, רגולציות.

זה מאוד שונה מבאבל ששם יש בעצם נהג שעושה מסלול (לפי מה שמורה לו האפליקציה) ושכרו משולם על ידי המפעיל.

כן, סוג של טרמפים. בתשלום? לאו דווקא! נהגים רבים ישמחו לעשות את זה גם ללא תשלום (ואם יוסיפו עוד נר"תים זה כמובן יעודד את זה), ואם המדינה תיכנס לעניין ותתגמל את הנהגים בסוג של "נקודות" שיתנו הנחה באגרת הרישוי (אפילו סמלית) (למשל. אפשר לחשוב על רעיונות שונים, השמיים הם הגבול), זה יעודד נהגים רבים יותר לעשות את זה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, gollu כתב:

חברים, מי שיש לו רכבת קלה או תחב״צ של גוש דן - מזל טוב לכם, אתם גרים במדינה שונה לחלוטין מהמדינה שקוראים לה ״פריפריה״

לגמרי. אני מזכיר שיש רכבת קלה גם בירושלים.

ורק כדי להחריף את ההבדל, גם בתל אביב וגם בירושלים יש פיתוח חזק מאוד של "הקילומטר האחרון" עם שבילי אופניים ייעודיים, עם רמזורים ומה לא. בסופו של דבר רכבות הן הפיתרון היחיד שעובד לטווח רחוק, קלות או כבדות, ובתנאי שראש העיר הולך נגד הזרם ומקים אותן באמצע העיר. יש כל כך הרבה תחנות תקועות בשום מקום כי ראש העיר התקפל/פופוליזם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...