Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

יש לי פורסטר 2019 x דור 5.

הרכב מצויין. קניתי אותו בגלל האמינות של סובארו אחרי סיוט עם פיג'ו רובוטית, ובחרתי ספציפית דור 5 בשביל מערכות הבטיחות האקטיביות למשפחה עתידית.

רצה הגורל - אני והאקסית נפרדנו, וככל שעובר הזמן מרגיש לי שבא לי לשדרג רכב ליכולות שטח טובות יותר (נעילה אחורית, הילוך כח) וגם במראה אני לא מתלהב מספיק מהפורסטר.

בפועל אני לא מטייל הרבה, אולי פעם בחודש. גם לא מאתגר את הרכב יותר מדי.

מאמין שהרכב עכשיו שווה פלוס מינוס 95,000₪ אם אמכור.

אני משער שבגלל שמערכות בטיחות אקטיביות זה החל מ2019, בשביל לא להוסיף כסף ברכישה אצטרך לוותר על זה.

ראיתי שניתן לרכוש פג'רו 2008 ומעלה בפחות כסף. מאמין שבגלל צריכת דלק מטורפת של פג'רו - היתי הולך על 5 מקומות. 

גרנד צ'ירוקי 2014-2015 דיזל עם מנוע 3.0 גם נראה בתקציב מבלי להוסיף כסף.

גרנד ויטרה 2013-2014 ניתן לקנות בבערך חצי מחיר, ראיתי גם כאלה שנמכרות כבר עם מערכת גז (מצד שני נראה שמערכת גז תופסת את כל הבגאז' וזה קצת באסה).

אשמח לתובנות מבחינת אמינות ומבחינת האם זה באמת שדרוג משמעותי ליכולות פורסטר בשטח.

עריכה אחרונה על ידי Manotz
פורסם

כל הרכבים שציינת יהיו שדרוג משמעותי ביכולות השטח.

בפאגרו לא יהיה לך הבדל בצריכת הדלק בין 5/7 מקומות.

הויטרה תהיה הכי קרובה לעלויות האחזקה שאתה מכיר מהפורסטר, רק קח בחשבון שלזכרוני היו בעיות במנועי 2.4 , תעשה בדיקה בנושא.

פורסם

ממש לא בטוח שהויטרה תהווה שידרוג מבחינת עבירות (אלא אם היא מוגבהת ונעולה),

לך תמצא פג'ארו במצב נורמאלי עם קלומטרג' שפוי, התחזוקה שם (כנראה תהיה לא קטנה עד לישור קו מלא).

פורסם
לפני שעה, o.r כתב:

כל הרכבים שציינת יהיו שדרוג משמעותי ביכולות השטח.

בפאגרו לא יהיה לך הבדל בצריכת הדלק בין 5/7 מקומות.

הויטרה תהיה הכי קרובה לעלויות האחזקה שאתה מכיר מהפורסטר, רק קח בחשבון שלזכרוני היו בעיות במנועי 2.4 , תעשה בדיקה בנושא.

יודע להגיד מבחינת אמינות דעתך עליהם?

לגבי המנוע אני יודע שהיה סדק בדור הקודם של ויטרה לפני המתיחת פנים

פורסם
לפני שעה, llaavvii כתב:

ממש לא בטוח שהויטרה תהווה שידרוג מבחינת עבירות (אלא אם היא מוגבהת ונעולה),

חד משמעית שדרוג, לויטרה יש LOW שאין בפורסטר.

לפני כשעה, Manotz כתב:

יודע להגיד מבחינת אמינות דעתך עליהם?

לגבי המנוע אני יודע שהיה סדק בדור הקודם של ויטרה לפני המתיחת פנים

היכרות אישית בפאגרו חדש יותר - אמין מאוד, אך האחזקה הכללית תהיה יקרה יותר מג'יפון כמו ויטרה / פורסטר.

פה מדובר כבר על פאגרו בן כמעט 20, אם תיתקל בתקלה יקרה כמו טורבו / אינג'קטורים / משאבת סולר, תפרד מסכום לא מבוטל.

במידה ועשית שיעורי בית על הויטרה, הייתי הולך על אחת כזו מוגבהת.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינת אמינות, לגרנד ויטרה יש את הסדק בבלוק בשנים 2009-2010, מספרי סדרות 100-108 אם אני זוכר נכון. 

הרכבים כבר מזדקנים אז שומעים בקבוצות אחת לכמה זמן על צורך בהחלפת צנרת קירור, שנוטה לעשות צרות ואם לא מוחלפת - יכולה לגמור את המנוע. אז אם הולך על זה - שים לב לזה. גם רצועת האביזרים והמותחן מצריכים תשומת לב.

בגדול הרכב אמין, ואם מתוחזק כראוי - אין סיבה שלא יאריך שנים. ועדיין, צריך לזכור - הרכב הכי צעיר שתמצא יהיה בן עשור. הוא יצריך קצת יותר תשומת לב ואהבה מרכב צעיר ממנו בכמה שנים.

מבחינת יכולות שטח, מוגבה ממוגן ייתן אחלה יכולות, בוודאי עדיפות על של פורסטר סטוק, לפחות בהתחלה.

פורסם
לפני 10 שעות, Manotz כתב:

בפועל אני לא מטייל הרבה, אולי פעם בחודש. גם לא מאתגר את הרכב יותר מדי

בשביל זה אתה רוצה לעבור מפורסטר לרכב שטח יותר זקן,  ופחות נעים על הכביש.

אולי תנסה לשדרג קצת את הסובארו?

הגבה, צמיגי שטח,מיגון..

ותראה אם זה באמת תופס אותך, השטח.

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

ומה לגבי סאנג יונג רקסטון 2019? נראה כמו שדרוג יכולות שטח ומחיר בערך אותו דבר. יש לו גם מערכות בטיחות אוטונומיטת כמו בסובארו 2019.

נראה אבל שכמעט אין היצע מה שמעלה לי את החשש מבחינת חלפים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יכול להישאר עם הפורסטר אבל לרדת בשנתון?

אם כן, דור 3, 2008 עד 2014.

הגירסה הכי טובה לשטח של הפורסטר.

בגלל שבדור הזה זה הגיר הישן ולא הרציף שמצוין לצריכת דלק אבל מסרס בשטח.

עדיפות לשנתונים 2010 עד 2013.

כי אז כבר הייתה מתיחת פנים שהחליפו למנוע FB

במקום הEJ ועדיין עם אותו גיר (4EAT).

לדור הזה יש גם שיפורים שסטס מפרוטק, שכבר הומלץ פה לא פעם - יכול לעשות פלאים לרכב.

כמו החלפת ממיר מומנט של סובארו b3.

סוג של תחליף להילוך כח.

זנב גיר מכאני יתן לך חלוקה אמיתית של ארבעת הגלגלים.

יש עוד כמה שיפורים שאני לא זוכר שיעשו מהפורסטר (דור 3) מפלצת שטח אם אתה בעניין.

יש בחור בשם רוסלאן שעשה את כל זה ושירשר גם בג'יפולוג על כל התהליך אם זה מעניין אותך.

עריכה אחרונה על ידי NickName1
פורסם

אם לא שקלת, יש גם סוזוקי ג'ימני.

יהיה שדרוג , וקורה שיש לו עבירות יותר טובה מג'יפים אחרים, בגלל המימדים.

הבעיה העיקרית היא: המימדים.

הרכב קטן מאד, כולל תא מטען קטן.

אבל אם במקרה מסתדר, זה אחלה רכב לשטח.

בהצלחה

פורסם

יש בפייסבוק דף שנקרא "עובדות לא נכונות", שמאד מצא חן בעיניי. 

יש מצב שאחד מהדברים שייכתבו שם (אחרי שאחזור הבייתה :twisted:) יהיה בסגנון של: 

"ג'ימיני הוא רכב שטח חביב ובעל יכולות, ולכן שקלו לתת את הרכבים האלו כצ'ופר לחברי הליכוד. הנושא ירד מהפרק לאחר בחינה, שבה התגלה שהרכב כל כך קטן שלמעשה לא ניתן להיכנס אליו אם יש לך תיק".

אני בעצמי שוקל להחליף את הרכב שלי (יש עוד קצת זמן) לרכב עם יכולות שטח "בינוני" (לא מבחני עבירות, אבל גם לא "סתם" כורכר), לכן השרשור סיקרן אותי. 

אני עוד זוכר את הפרק של טופ-גיר שבו הם הופתעו מהיכולות שטח של הפורסטר (כמה דורות טובים אחורה). 

אני מאמין לחברים פה שאומרים שהגבהה ומעט שיפורים יהיו טובים יותר מאשר לקנות רכב שטח ייעודי אבל מאד ישן ועם כל הבעיות אמינות שמתלוות לגיל, אם כי אין לי ניסיון מעשי בזה בעצמי. בלי התייעצות פה, הפורסטר הוא אחד המחשבות שעברו לי בראש כשרציתי רכב עם יכולות שטח בריאות עבור מתחיל כמוני. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, llaavvii כתב:

גם בלי שיפורים הפורסטר מגיע די רחוק בשטח,

היכולות שטח של הפורסטר מפתיעות כל פעם מחדש (רכב עם הגבהה מינימאלית מהיבואן ומיגון גחון מלא).

אני מסכים, כל פעם שהולך לשטח מתרשם לטובה מחדש מהיכולת. אולי באמת שווה לי פשוט להחליף לצמיגי 50/50 ולעשות הגבהה ובזאת לסגור את הסיפור.

הוא סתם מרגיש לי במראה רכב לקשישות אבל הוא לא באמת כזה

לפני כשעה, ברווז כתב:

יש בפייסבוק דף שנקרא "עובדות לא נכונות", שמאד מצא חן בעיניי. 

יש מצב שאחד מהדברים שייכתבו שם (אחרי שאחזור הבייתה :twisted:) יהיה בסגנון של: 

"ג'ימיני הוא רכב שטח חביב ובעל יכולות, ולכן שקלו לתת את הרכבים האלו כצ'ופר לחברי הליכוד. הנושא ירד מהפרק לאחר בחינה, שבה התגלה שהרכב כל כך קטן שלמעשה לא ניתן להיכנס אליו אם יש לך תיק".

אני בעצמי שוקל להחליף את הרכב שלי (יש עוד קצת זמן) לרכב עם יכולות שטח "בינוני" (לא מבחני עבירות, אבל גם לא "סתם" כורכר), לכן השרשור סיקרן אותי. 

אני עוד זוכר את הפרק של טופ-גיר שבו הם הופתעו מהיכולות שטח של הפורסטר (כמה דורות טובים אחורה). 

אני מאמין לחברים פה שאומרים שהגבהה ומעט שיפורים יהיו טובים יותר מאשר לקנות רכב שטח ייעודי אבל מאד ישן ועם כל הבעיות אמינות שמתלוות לגיל, אם כי אין לי ניסיון מעשי בזה בעצמי. בלי התייעצות פה, הפורסטר הוא אחד המחשבות שעברו לי בראש כשרציתי רכב עם יכולות שטח בריאות עבור מתחיל כמוני. 

שלא יתקבל הרושם שאני לא מרוצה מהיכולות שלו. 

מאד מרוצה מהרכב ובראש ובראשונה מרוצה מהשקט ומהאמינות. חוץ מטיפולים שוטפים גם אחרי נסיעה בשטח, אין בעיות. בגלל שהוא חדש יחסית (2019) אין בעיות עם חלקי חילוף.

יש לי מיגון מלא 3 חלקים וזה עושה את העבודה.

סתם בוחן את הרעיון לרכב יותר "קשוח" לשטח כדי ללכת לטיולים יותר מאתגרים שלא הולכים איתם עם פורסטר.

כן נסעתי לטיול מאורגן למרסאבה והוא עלה בקלות מדרגות יחסית מאתגרות.

פורסם

ממה שאתה מתאר יש לפורסטר רק יתרונות על כל החלופות, למעט עניין השטח.

שדרוג שלו אולי יפתור לך את הבעיה באופן מיטבי.

אני חושב שהשקט איתו מבחינת אמינות ותחזוקה קצת השכיח ממך כמה בעייתית יכולה להיות תחזוקה של רכב בעייתי. בודאי רכב שטח מזדקן.

וגם רוב הזמן אתה בכביש ולא בשטח. הפורסטר נראה תפור עליך עם שדרוג קל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...