Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם,

פיג'ו 208 ידנית 1200 מנוע אטמוספרי, 110000 ק"מ שנת 2014 מטופלת לפני הזמן בחלפים איכותיים בלבד,

הוחלף ממיר קטליטי לפני כשנה וחצי עקב כך שהממיר הקודם התפרק והרעיש.

תכננתי להחליף את הרכב אך עקב אילוצים נשארתי איתו. כיום הרכב צורך כ 600 מ"ל שמן ל 1000 ק"מ. 

בטסט הקודם לפני הטסט כיביתי את המנורה של ה check engine העליתי סל"ד והאוטו עבר טסט.

עשיתי זאת גם הפעם אך הרכב נכשל בטסט. יומיים לפני הטסט הוספתי תוסף דלק של LM.

ראיתי כל מיני סרטונים על תרסיסים שמנקים את ההממיר, האם מנסיונכם זה יכול לעזור או שחבל על הכסף?

אלו תוצאות הבדיקה: 

תוצאות זיהום פיג'ו.jpeg

פורסם (נערך)

עד כדי כך התוצאות של ה CO גבוהות? שואל באמת כדי לדעת.

האם צריכת השמן שהחלה לפני כ 25000 ק"מ מקצרת את חיי הממיר?

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

רכבי הזרקה של סוף שנות ה 80 תחילת שנות ה 90 ללא ממיר, היו מכוונים ל CO  בין 0.5 ל 1. אצלך זה 0.9
שריפת שמן חריגה בוודאי שמקצרת את חיי הממיר.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

יש מצב שיש לך סדק בממיר הקטליטי כמו שהוא מתאר פה, לפי מה שהוא אומר התיקון לא מסובך

מדובר ספיציפית על רכב כמו שלך 1.2 

קרדיט ל yairw

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

איזה תוסף של LM?

ולא יודע אם זה עוזר, אבל לא אמורים לנסוע עליו כמה מאות ק"מ?

אגב, ברגע שהטמפרטורה עוברת את הסף (מוגדר כאן כ-85°) בהרבה, האם זה עוזר, פוגע, או לא משנה לרמות ה-CO?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, elera כתב:

אגב, ברגע שהטמפרטורה עוברת את הסף (מוגדר כאן כ-85°) בהרבה, האם זה עוזר, פוגע, או לא משנה לרמות ה-CO?

זה טמפ' חיצונית, בתוך הממיר הטמפ' גבוהה יותר

אם בחוץ יש פחות מ 85 הם מסיקים שבפנים הטמפ' לא מספיק גבוהה לתגובות להתרחש

130 חיצונית אין עם זה בעיה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

הגעתי לטסט לאחר נסיעה של כחצי שעה והרמתי סל"ד גבוה לפני שניגשתי לטסט.  את התוסף מילאתי כיומיים לפני הטסט (גולד לייבל של LM).

פורסם
בתאריך 9.11.2025 בשעה 13:12, גולדן191 כתב:

יש מצב שיש לך סדק בממיר הקטליטי כמו שהוא מתאר פה, לפי מה שהוא אומר התיקון לא מסובך

מדובר ספיציפית על רכב כמו שלך 1.2 

קרדיט ל yairw

האם סדק בממיר יכול להשפיע על CO גבוה? 

לא ניסיתי עדיין לעשות משהו, יש לי עוד כחודש לתקן את הבעיה כי ניגשתי לטסט מוקדם.

קיבלתי הצעה מאיזה בחור מהדרום ב 1300 כולל עבודה ומע"מ, נישמע לי מאוד זול אבל אולי שווה לקחת את הסיכון רק כדי שהרכב יעבור טסט.

פורסם
לפני 30 דקות, itamarg כתב:

האם סדק בממיר יכול להשפיע על CO גבוה? 

לא יכול להגיד לך בוודאות האמת. כי עובדה שהטמפ' של הממיר שלך הייתה תקינה, אז מצפים שהתגובות שמתבצעות בממיר יתרחשו כמו שצריך. אם היה סדק רציני יש להניח שגם הטמפ' הייתה נמוכה יותר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הממיר שופץ אצל "רוני אגזוזים" מרחובות, שלקח מחיר הוגן ונתן שירות טוב ומהיר. הרכב עבר טסט שערכי ה CO היו אפסיים. 

האמת? לשים סכום כזה כל שנה יהיה זול יותר מליסינג פרטי :) . 

פורסם (נערך)

גם אצלי רכב בנזין שורף שמן (לא הרבה) וגם לי הייתה בעייה קשה של זיהום אוויר.

התקשרתי לכמה אגזוזונים וביקשתי הצעת מחיר. כששמעו שמדובר בבעיית זיהום אוויר די נפנפו אותי חלק בצורה לא יפה

("איך אני יכול לפתור בעיית זיהום אוויר?")

בסוף אצלי די נפתר בלי להחליף ממיר, כך עשיתי:

1) נוסעים עד שמיכל הדלק כמעט ריק ואז נכנסים לתחנת דלק

2) מוסיפים ליד המשאבה תוסף דלק ייעודי לניקוי ממיר קטליטי 
אני השתמשתי ב BlueChem PowerMax Oxicat
(יש גם תוספים חזקים יותר שאינם תוספי דלק  - מזריקים ישירות לסעפת - אבל צריך להיות מקצועי ממני אז לא ניסיתי)

3) מממלאים מיד דלק לפי הוראות הריכוז (אני מהלתי בריכוז קצת גבוה יותר מהמלצת היצרן אבל לקחתי סיכון כי רציתי שיעבוד)

4) נוסעים נסיעות ארוכות במהירות הגבוהה ביותר האפשרית לחמם את המערכת, עד שכמעט לא נשאר דלק

יש לציין שאלף לא היו לי תקלות רציניות כמו נורית מנוע, בעיות סחיבה וכו, כך שכנראה הממיר שלי היה תקין רק סתום. אולי אצלך תקול..

שנית אני מחליף שמן כל 5000-6000 ק"מ ושם שמן מנוע איכותי.

* אין באמור המלצה או הצעה

עריכה אחרונה על ידי MRobot

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...