Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@

@Tom_22 madmaxx תודה רבה על התגובות.

אני מבין שעל סמך הדרישות כפי שהצגתי אותן, צמיגי כביש הם הבחירה הנכונה עבורי (ויתכן שאלה הצמיגים אותם אקנה בסופו של דבר).

אך תרשו לי לחדד מעט את הדרישות, רק כדי לוודא שאני עושה את הבחירה הנכונה.

• הרכב נועד לשמש בעיקר לטיולים בסופי שבוע (כלומר, הנסועה השנתית תהיה די נמוכה, ולכן שיקולי חיסכון בדלק הם שוליים).
  • כמו שציינתי, לא כל הטיולים כוללים ירידה מכביש סלול, וגם כאשר יש ירידה מכביש סלול, לרוב מדובר בנסיעה על דרכי כורכר/חצץ משובשות ללא נסיעה ב"שטח אמיתי”.

עם זאת, אחת הסיבות המרכזיות בגללן קניתי דווקא את ה-XV, היא להרגיש בנוח עם ירידות מכביש סלול, ואף לקחת את זה צעד אחד קדימה, ולהיות מסוגל להגיע לנקודות מעניינות יותר (כאלה שלא הייתי מגיע אליהן עם סופר מיני בעלת מרווח גחון של 15.5 ס"מ).

בינתיים המשכתי לקרוא ביקורות וסקירות על צמיגים (בעיקר בפורומים ייעודיים לסובארו וב-Tirerack). מה שמעניין הוא, שנתקלתי רק ב- 1-2 תגובות/ביקורות (מתוך מאות) בהן אנשים ציינו שהם התקינו (או המליצו לאחרים להתקין) צמיגי כביש על Outback /XV/Crosstrek. אני מבין שהאקלים בארה"ב וקנדה הוא שונה (וגם הדרישות האינדיבידואליות משתנות), אך לא ציפיתי שתהיה התעלמות כמעט מוחלטת מצמיגי כביש עבור רכב זה (אך לא עשיתי סקירה מקיפה בכל האתרים הקיימים).

לגופו של עניין, החלטתי לבדוק האם קיימים צמיגים שיתנו לי מעט יותר יכולות שטח ביחס ל-Goodyear EfficientGrip 2 SUV מבלי לפגוע בצורה משמעותית בהתנהגות כביש. חיפוש קצר הוביל לקטגוריית ה- Mild A/T וה- On-road A/T, מתוכן בלטו שתי האפשרויות הבאות:

• Falken Wildpeak A/T Trail
  • Cooper Discoverer Road+ Trail A/T

אם אני מבין נכון, צמיגים אלו נמצאים על סקאלת הכביש-שטח היכנשהו בין Goodyear EfficientGrip 2 SUV לבין Yokohama Geolandar A/T G015.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי עצם הקטגוריה (צמיגי A/T עדינים אל מול צמיגי כביש) וגם לגבי הצמיגים הספציפיים, בשים לב לצרכים שלי. 

אגב, ניסתי לדבר עם 2 פנצ'ריות מתוך רשימת המקומות עליהם המלצתם, והניסיון הראשון לא עלה יפה. סיכמתי עם אחד המקומות שיחזור אלי בטלפון כשיהיה לו זמן לדבר (הגעתי אליו פיזית), ולגבי השני, למרות שהוא העדיף לדבר בטלפון, לא היה ניתן היה לקיים איתו שיחה נורמאלית. כל מה שהצלחתי לשמוע זה חלקי משפטים כמו “Dunlop מצוין, קח אותו..". מה שהיה מוזר בעיני, זה כששאלתי אותו לגבי הסדרה/דגם ספציפי, נראה שהפתעתי אותו עם השאלה, ושאני הלקוח הראשון שמנסה להבין באיזה צמיג מדובר… בכל מקרה, אמרתי שאקפוץ אליו כדי לנסות ולהבין אילו צמיגים יש לו. אעדכן בהתפתחויות.

תודה רבה וסופ"ש נעים!

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השוק האמריקאי שונה מאוד מזה האירופאי, גם מבחינת מבחר הצמיגים. על אחת כמה וכמה ממה שמגיע לארץ.

אני לא בטוח שניתן בכלל למצוא את שני הצמיגים שציינת בארץ. תתחיל להתעסק עם ייבוא שלהם?

נראה שאולי יש למשל קופר דיסקוברר ATT שאולי יותר מתאים למה שאתה מחפש, קטגורית, להבנתי, לעומת AT. אם כי בין חברות וגם בין דגמי משנה שלהן יכולים להיות הבדלים שיווקיים שמטשטשים את הגבולות. כך שבפועל, נראה שכלל הצמיגים (כולל היוקוהמה) האלו לא מאוד שונים זה מזה.

מבחינת עבירות, כל צמיג יצלח דרך כורכר/חצץ. בוודאי ברכב בעל הנעה כפולה שיצליח איתם גם בתנאים קצת יותר מאתגרים.

סביר אבל שהם יהיו מעט פגיעים יותר. כשכל עוד מדובר אכן רק בנ"ל, אולי יגרום לשחיקה מואצת, גם בצורת "אכילת" נתחים קטנים מהגומי של הסוליה.

אבל, אם לדבריך אתה חושב ללכת רחוק יותר מרק שבילים, אז כנראה שההמלצה כן תהיה הפוכה וכן ללכת על צמיגים כאלו שמתאפשרים (יוקוהמה, קופר וכד'). רק להכיר בחסרונות בכביש ולקחת אותם בחשבון. מקסימום, זו לא חתונה קתולית, רק כסף 😜

• אהבתי 2
פורסם

המון מלל... 

תכלס, 

קיבלת הצעה למשהו? יש שאלה קונקרטית?

הקופר ATT והיוקוהמה מפורסמים ברשת. יש גם קונטיננטל קרוס קונטקט.

פאלקן wildpeak ראיתי מותקנים על דאסטר ועל איזשהו לנד קרוזר, אבל לא ראיתי שום פרסום.

בעבר היה ייבוא של טויו קרוס קאנטרי. אותו יבואן של פאלקן, וגם בגזרה זו המידע לא ברשת.

אם אתה מחפש צמיג שטח, צא לשטח ותחזור עם הצעות. 

אם אתה מחפש צמיגי כביש, ההיצע באינטרנט טוב מספיק.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 54 דקות, פריג'י כתב:

אם הכיוון הוא שביל פלוס, אז הקרוסקונקט LX2 הם התשובה עם יחסית פחות פשרות על הכביש לעומת צמיגי AT של ממש ואם רוצים יותר אז אכן השניים האחרים - קופר ATT והיוקוהמה. 

צמיגים אלו מהווים פשרה גדולה ביכולות הכביש בכל הקשור לשקט, אחיזה וכו' אבל הם ללא ספק מתאימים הרבה יותר לנסיעת שביל פלוס והייתי מוסיף עוד פלוס. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה לכולכם על התגובות!

בתאריך 9.8.2025 בשעה 12:15, Tom_22 כתב:

השוק האמריקאי שונה מאוד מזה האירופאי, גם מבחינת מבחר הצמיגים. על אחת כמה וכמה ממה שמגיע לארץ.

אני לא בטוח שניתן בכלל למצוא את שני הצמיגים שציינת בארץ. תתחיל להתעסק עם ייבוא שלהם?

השוק בארה״ב אכן מאוד שונה מישראל. אומנם למדתי הרבה מקריאת ביקורות וסקירות על צמיגים, אך מתברר שרוב התוכן הקיים ברשת על צמיגים פשוט לא רלוונטי לישראל. 

יתכן שבקטגוריית הכביש המצב שונה, אך בסגמנט שמעניין אותי, כמעט ולא קיים היצע של צמיגים בשוק המקומי. מה שקיים, זה מספר מאוד מצומצם של דגמים שבכלל לא עלו על הרדאר שלי במסגרת החיפושים (בין אם מדובר בצמיגים נחותים, לא מוכרים מספיק בחו"ל או כאלה שפשוט פחות התאימו לדרישות שלי).   

לגבי הצמיגים שציינתי, אתה צודק. אין אותם בארץ (וגם נאמר לי ש-"אי אפשר להביא"), וכרגע אני לא רואה הצדקה להתעסק ביבוא שלהם באופן עצמאי (אך אולי עוד אגיע לשם מתישהו...:-)).

וזה נכון, זו לא חתונה קטולית. אך אני פשוט רוצה לצמצם את הסיכוי שאאלץ להתעסק עם זה שוב חודשיים אחרי הרכישה... :) 

בתאריך 9.8.2025 בשעה 13:36, פריג'י כתב:

פאלקן wildpeak ראיתי מותקנים על דאסטר ועל איזשהו לנד קרוזר, אבל לא ראיתי שום פרסום.

אכן, קופר ATT נמכרים בישראל. אך זה דגם שונה ממה שאני מחפש. Cooper Discoverer ATT מוגדרים כ- 60% כביש / 40% שטח על-ידי היצרן, ובשונה מהדגם אותו אני מחפש, כמעט ולא קיימות סקירות או ביקורות ענייניות על דגם זה (ומה שקיים, לא תמיד חיובי). בנוסף, הבנתי שצמיגי קופר הנמכרים בישראל מיוצרים בסין, בשונה מהצמיגים שנמכרים בארה"ב (המיוצרים בארה"ב). כלומר, הביקורות בארה"ב וקנדה מתייחסות לצמיגים שאינם תוצרת סין. האם זה בהכרח פוסל צמיגי קופר תוצרת סין? אני לא יודע.. 

לגבי Falken wildpeak - הבנתי שבארץ נמכרו/נמכרים Wildpeak A/T3W (ואולי אף ניתן להשיג את המחליף שלהם - A/T4W), אך לא ראיתי בשום מקום את הדגם שאני מחפש, ובינתיים גם נעניתי בשלילה לגבי אפשרות ייבוא. אך אשמח לשמוע אם אכן ראית את הדגם שאני מחפש -  Wildpeak Road+ Trail.

בתאריך 9.8.2025 בשעה 14:35, madmaxx כתב:

אם הכיוון הוא שביל פלוס, אז הקרוסקונקט LX2 הם התשובה עם יחסית פחות פשרות על הכביש לעומת צמיגי AT של ממש ואם רוצים יותר אז אכן השניים האחרים - קופר ATT והיוקוהמה. 

בשים לב לנסיבות, ה- CrossContact LX 2 נראים פתאום כמו אחת האופציות היחידות :)

לסיכום, נראה כי כרגע אלה האפשרויות של צמיגי "כביש פלוס" הניתנים לרכישה בישראל:

1. Cooper Discoverer ATT תוצרת סין

2. Continental CrossContact ATR - צריך לוודא שאכן קיימים במידה שלי. 

3. Continental CrossContact LX2

* אם לצמצם את יכולות השטח למינימום, אפשר לחשוב גם על Continental CrossContact H/T.

לכאורה, ה- CrossContact ATR הכי קרובים לפרופיל אותו אני מחפש (30%/70%). אך לא מצאתי מספיק סקירות/ביקורות כדי לבסס את דעתי עליהם. 

האם הייתם פוסלים את הקופר המיוצרים בסין? האם קיימת לדעתכם עדיפות לאחד הצמיגים מבין ה-3? 

תודה לכולם וסופ"ש נעים.

פורסם

א. קופר יצרן מכובד וייצור בסין לא הופך את הצמיג לצמיג לא טוב.

ב. למה אתה לא מתעניין גם לגבי יוקוהמה? דגם G015 שלהם, מנסיוני והבנתי, אחד המוצלחים שיש בקטגוריית הAT העדינים. נעים שקט ונוח בכביש ונותן עבודה בשטח(שטח קל, לא בוץ של הירקון אחרי יומיים גשם). 

פורסם
לפני 23 שעות, בימבה91 כתב:

לשאלתכם האם אני מרוצה מהצמיגים הנוכחיים - כרגע יש על הרכב Falken 225/55 R18 98H M+S בני 3 שנים (אם אני מבין נכון, מדובר בדגם-Ziex ZE001 A/S). אני קניתי את הרכב (כמשומש) לא מזמן, ומעבר לזה שהצמיגים נראים קצת יבשים, להבנתי הם עדיין לא מספיק שחוקים בשביל שזה ישפיע באופן בולט על הביצועים. אך בכל זאת, משהו בהתנהגות הכביש פשוט מרגיש לא הכי מהודק..

אציין שעוד לא ירדתי איתם לשטח. 

מדובר בצמיגים המקוריים אגב. כבר יצא לך לרדת איתם לשטח? יכול להעלות תמונה ברורה של מצבם?

לפני 22 שעות, בימבה91 כתב:

Continental CrossContact ATR - צריך לוודא שאכן קיימים במידה שלי. 

אכן לא נראה שקיים במידה.

לפני 13 שעות, צ'ופצ'יק כתב:

ב. למה אתה לא מתעניין גם לגבי יוקוהמה? דגם G015 שלהם, מנסיוני והבנתי, אחד המוצלחים שיש בקטגוריית הAT העדינים. נעים שקט ונוח בכביש ונותן עבודה בשטח(שטח קל, לא בוץ של הירקון אחרי יומיים גשם). 

התענין באחת ההודעות הקודמות דווקא. לא יודע למה לא חזר להיות על הפרק לאור השינוי שוב לכיוון שטח יותר. מחיר? זמינות?

כבעל מקצוע בתחום, אולי יש לך עוד הצעות רלוונטיות וזמינות בארץ לבחור?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

קודם כל, תיקון טעות קטנה מהפוסט הקודם - כתבתי בטעות "Wildpeak Road+ Trail", אך הכוונה הייתה כמובן ל-Falken Wildpeak A/T Trail, אותם הזכרתי בפוסט שלפניו (ה- +Road שייך לקופר..).

כמו שציינתי לפני 2 פוסטים, אכן הזזתי את נק' האיזון על סקאלת הכביש-שטח מעט לכיוון השטח (או יותר נכון, השביל :) ).

בתאריך 15.8.2025 בשעה 20:32, צ'ופצ'יק כתב:

א. קופר יצרן מכובד וייצור בסין לא הופך את הצמיג לצמיג לא טוב.

טוב לדעת. תודה. אגב, אתה אומר את זה מניסיון אישי/מקצועי? כי למשל, הבנתי מקריאה בפורומים שצמיגי  GoodYear המיוצרים בטורקיה פחות מוצלחים מאלה המיוצרים במקומות אחרים.

בתאריך 16.8.2025 בשעה 10:27, Tom_22 כתב:

מדובר בצמיגים המקוריים אגב. כבר יצא לך לרדת איתם לשטח? יכול להעלות תמונה ברורה של מצבם?

נכון. לא, עוד לא יצא לרדת איתם לשטח (וחום אוגוסט לא מוסיף לזה). אך בינתיים אצלם כמה תמונות באור יום ואעלה אותן.

לעניין ה- Yokohama Geolandar A/T G051 - עדיין לא ויתרתי עליהם סופית, וברור לי שמדובר בצמיגים טובים. הסיבה שכרגע הם לא בעדיפות הראשונה שלי, היא שהבנתי שהפשרות שלהם על הכביש די משמעותיות. מעיון בביקורות הסוביקטיביות של משתמשים ב-tirerack, הכוללות פרמטרים כמו אחיזה יבשה, אחיזה רטובה, יכולת שטח ונוחות נסיעה, עולה שהם ממוקמים במקום ה- 11 לפי דירוג משתמשים בקטגוריית on-road A/T. ברור לי שזה לא הופך אותם לצמיגים לא טובים, ושיש לקרוא ביקורות אלה בזהירות ושצריך לבחון אותן ביחס לרכב ספציפי, ושיש להתחשב במידות הצמיגים הקיימות ובעובדה שהצמיגים המובילים בקטגוריה כלל לא נמכרים בישראל, ועדיין, התקשתי להתעלם מהביקורות ביחס לנוחות הנסיעה ואחיזה על כביש יבש. 

לעניין זמינות ומחיר, בערך כל פנצ'ריה איתה דיברתי הציעה לי אותם (כי אלה פשוט היו הצמיגים היחידים שהם הכירו שאינם צמיגי כביש נטו). מבחינת המחיר, המחיר היה זהה לזה של קופר ATT (אך מדובר בהצעות ממקומות שונים). אבצע השוואת מחירים מסודרת אחרי שאחליט איזה צמיגים אני רוצה.

אגב, בינתיים כל המחקר והחיפוש שלי מסתכם לכך שמבין צמיגי ה-A/T במידה שלי, רק Cooper Discoverer ATT (תוצרת סין) ו-Yokohama Geolandar A/T G051 ניתנים לרכישה בישראל (אחרי שנשללו מספר אפשרויות ייבוא).

תודה רבה.

פורסם

עד שלא ירדת לשטח. הכל דיבורים.

לא כדאי שתקנה עכשיו צמיגים.

כי אתה עוד לא יודע באמת כמה שטח וכמה כביש  אתה רוצה או צריך מהצמיג הבא שלך.

דווקא טוב שיש לך צמיגים משומשים לפני החלפה.

ככה אתה יכול לבדוק ולשחוק אותם בשטח בלי חשבון. 

ורק לאחר מכן תוכל להחליט.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 דקות, בימבה91 כתב:

לעניין ה- Yokohama Geolandar A/T G051

רק שים לב אם מה שאתה קורא ומתעניין לגביו זה ה-G051 או ה-G015. האחרון הוא זה שזמין לכאורה בארץ והוא אכן AT. הראשון הוא צמיג HT/S. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 17.8.2025 בשעה 21:47, IsraCar כתב:

עד שלא ירדת לשטח. הכל דיבורים.

לא כדאי שתקנה עכשיו צמיגים.

כי אתה עוד לא יודע באמת כמה שטח וכמה כביש  אתה רוצה או צריך מהצמיג הבא שלך.

דווקא טוב שיש לך צמיגים משומשים לפני החלפה.

ככה אתה יכול לבדוק ולשחוק אותם בשטח בלי חשבון. 

ורק לאחר מכן תוכל להחליט.

זו נקודה טובה ורעיון טוב! אנסה לבחון אותם בחודש-חודשיים הקרובים כדי לחדד את הצרכים שלי.

בתאריך 17.8.2025 בשעה 21:50, Tom_22 כתב:

רק שים לב אם מה שאתה קורא ומתעניין לגביו זה ה-G051 או ה-G015. האחרון הוא זה שזמין לכאורה בארץ והוא אכן AT. הראשון הוא צמיג HT/S. 

אתה שוב צודק.. טעיתי במספר, אך הקפדתי לוודא שאני מסתכל על גרסת ה- A/T (שזה ה-G015)  :)

בכל מקרה, נראה שבגזרת ה-A/T (הלא קשוחים), הבחירה היחידה בישראל היא בין Geolandar A/T G015 לבין Discoverer ATT.

להלן כמה תמונות של מצב הצמיגים הנוכחיים (מקווה שהן מספיק ברורות):

IMG_5859__.thumb.jpg.f92ed389432ea595b7677591fdb15ec0.jpgIMG_5857__.thumb.jpg.20399dbef0f7179718dab89e51a1cd4d.jpgIMG_5856__.thumb.jpg.160ff55f2aaed556088deb31af594c97.jpgIMG_5855__.thumb.jpg.910def4cccf92a08eacbcafd8bef26b2.jpgIMG_5854__.thumb.jpg.c8805e0f211f3e8bcffa58d4bcc5faf1.jpgIMG_5853__.thumb.jpg.261c42ff5a2b376da68cfd282d9b78fe.jpgIMG_5852__.thumb.jpg.8a52e20e83b93a2993db07c596fbf26a.jpg

תודה רבה!

פורסם

כמו שכתבת לא שחוקים מאוד אבל כן קצת יבשים (ובהתאם גם בוודאי לא בשיא אונם על הכביש).

יש לך לדעתי זמן לבחון אותם ולבחור את המחליפים העתידיים בלי לחץ.

רק לבדוק שבנקודה הזו לא מדובר בפגיעה עמוקה יותר ממשהו שטחי:

image.thumb.jpeg.4dfd359f3993a325f2c52f6df46f80f7.jpeg

• אהבתי 1
פורסם

ברכב כמו סובארו xv קנה רק צמיג נפוץ יחסית (והקפד גם על הצלבה שהשחיקה תהייה אחידה).

לא כדאי לשבור את הראש על ייבוא כי אז מרפי יגיע ויחרב לך צמיג אחד וככה תתקע כי חשוב שתהיה עם 4 צמיגים זהים במערכת ההנעה הכפולה הסימטרית.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 22.8.2025 בשעה 09:27, Tom_22 כתב:

כמו שכתבת לא שחוקים מאוד אבל כן קצת יבשים (ובהתאם גם בוודאי לא בשיא אונם על הכביש).

יש לך לדעתי זמן לבחון אותם ולבחור את המחליפים העתידיים בלי לחץ.

רק לבדוק שבנקודה הזו לא מדובר בפגיעה עמוקה יותר ממשהו שטחי:

image.thumb.jpeg.4dfd359f3993a325f2c52f6df46f80f7.jpeg

תודה! למען האמת כשצילמתי כלל לא שמתי לזה לב.. אבדוק את העניין.

בתאריך 22.8.2025 בשעה 10:33, IsraCar כתב:

דווקא הדופן נראית בסדר. לא יבשה. מהמעט שצילמת אותה.

אתה צודק, הדפנות אכן לא נראות יבשות במיוחד (שזה מעט מוזר, כי הייתי מצפה שהדפנות תהיינה חשופות יותר לשמש).

בתאריך 23.8.2025 בשעה 05:20, פריג'י כתב:

ברכב כמו סובארו xv קנה רק צמיג נפוץ יחסית (והקפד גם על הצלבה שהשחיקה תהייה אחידה).

לא כדאי לשבור את הראש על ייבוא כי אז מרפי יגיע ויחרב לך צמיג אחד וככה תתקע כי חשוב שתהיה עם 4 צמיגים זהים במערכת ההנעה הכפולה הסימטרית.

אני מקבל את ההמלצה. מעבר להתעסקות, זה באמת החשש שלי. לכן אאלץ להסתפק בהיצע המקומי.

אגב, בהמשך להמלצות הקודמות לבחון את הצמיגים הנוכחיים לפני שאקבל החלטה, בינתיים ירדתי עם הרכב לשטח כדי לבחון מעט את התנהגות הצמיגים, אך מאוד מהר הבנתי שמה שעוצר אותי מלאתגר את יכולת הצמיגים, זה בכלל החשש שלי לפגוע ברכב (בגחון ומכלולים).. כלומר, במעט שלא חששתי לעשות, הצמיגים לא היו אלה שעצרו אותי.. כנראה שלפני קבלת החלטה והחלפת הצמיגים, אצטרך להתמגן :) אך לפני שאני מתמגן, אנסה להעמיד את הצמיגים למבחן נוסף. אעדכן.

תודה לכולם!

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...