Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיגים מהפנייה ימינה

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,
רוצה לשתף איתכם מחשבות שהיו לי לאחרונה.

מי לא מכיר את התור המעיק לפנייה ימינה... (זה יכול להיות גם שמאלה)

שעת בוקר / אחר צהריים. אתם מנסים להגיע לאנשהו ובדרך יש את הפנייה ימינה הזאת שאתם כבר מכירים, ובכל יום יש שם תור ענק ומייגע, ובכל יום אותה התופעה מתרחשת:

מכוניות "תמימות" מגיעות מצד שמאל, נדלק מיד האיתות ימינה, והם נעמדות באלכסון כדי לסמן לנהגים שבתור - "אני רוצה להיכנס".

לפעמים מדובר באמת בנהגים תמימים שעשו טעות ולא נכנסו לתחילת התור, או שלא ידעו שזהו התור לפנייה שהם צריכים. זה קורה, אבל לרוב זה לא המצב. 
לרוב מדובר בנהגים שההמתנה בתור למעלה מהם. הם באמת לא מרגישים שהם צריכים לחכות כמו כולם.

ומה אני עושה, פלוני שעומד בתור ורק רוצה להגיע ליעד בשלום? לרוב אני לא מנסה להילחם איתם או לחנך אותם. אין לי את הכוחות לזה. אני רוטן בלב ומאפשר להם להיכנס.

הבעיה היא שנהגים כאלה גורמים להמתנה בתור להתארך עוד ועוד ועוד...

התסכול האמיתי מתחיל כאשר נהג נדחף לפניי, ואז זה שעומד מאחוריי מתעצבן וצופר בזעם. כי יש נהגים שדעתם היא (בין אם זה נכון או לא) שאין לאפשר לאף אחד להידחף לתור, וכדי לאכוף את זה הם נצמדים בטירוף לרכב שמלפנים. אבל זה לא פותר את הבעיה - כי אז הנהגים העוקפים פשוט ממשיכים הלאה ומוצאים מקום אחר ממנו יוכלו להשתחל פנימה.

לאחרונה התחלתי לחשוב על הפסיכולוגיה של העקיפה בתור. 

הסיבה שכל כך קל ונוח לנהגים לבצע את העקיפות הבלתי צודקות האלה, היא שהם לא צריכים להתסכל לנהגים שהם עוקפים בעיניים. שוב - אני לא מדבר על אלה המנומסים שפותחים חלון / מוציאים יד ומבקשים להיכנס. אני מדבר על אלה שאפילו לא מסיטים מבט.

האם תראו את אותם האנשים עוקפים בתור לדואר, או לקופאית בסופר או בכל מקום אחר? ברור שלא. הם לא יעזו. אבל... בכביש זה קל.

מה אתם חושבים?

(מצורף - ניסיון כושל של AI לייצר תמונת המחשה עבור השרשור)

Generated image

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

בקצרה - וולפסון בבוקר \ מחלף לוד לצומת אל על.

הראו פעם -אני חושב שזה היה ב MYTH BUSTERS שפקק נגרם מאנשים שפשוט לא יודעים לשמור על מהירות אחידה.

מצד שני, הראו שהנהגים שהזכרת דווקא מפחיתים בפקקים.

שני אלו משתלבים ביחד לכדי פחות עומס ולא יותר, כמובן בהנחה שהמשתלבים נכנסים בין רכבים ולא נדחפים בכח ופשוט עומדים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

מכיר את התופעה.

מעניין לעשות סקר ולראות אם סוגי רכבים מסויים מאפיין את אותם נהגים (לי נראה שאילו בדר"כ רכבי "פאר" שלנהגים שלהם אין פשוט זמן או שזמנם יקר משלך. חלק שני נכתב באירוניה כמובן).

alfa 156 2.5.

פורסם

מכל טוב. אין איזה מאפיין.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אצלי זו פניה שמאלה...

סליחה, אבל אני לא נחמד ואני גם שונא להגיב על הנושא הזה של נהיגה בכביש כי זה מוציא ממני דברים לא טובים... הנהג הישראלי שכל כמה זמן כמעט ולוקח לי את החיים מוציא ממני דברים מאוד לא טובים (לא שאני נהג מושלם, אבל בהן צדק שהפסקתי לספור את הפעמים שנהיגה מטומטמת וחסרת התחשבות ולא אחראית של אחרים סיכנה אותי כל כך, עד לרמת המוות, שבשום מקום אחר אני לא מכיר או מצליח לחשוב על בנאדם שבמו ידיו מוכן לסכן אותך כל כך בשל אי אילו סיבות).

מבחינתי הנהג הישראלי הוא נבלה, חצוף, חולה נפש שמכור ללא לאותת ולא לתקשר את הנהיגה שלו לאחרים, זבל עופות שתקוע קבוע בצד שמאל של הכביש המהיר כי ככה, ושמסוגל בקלות דעת מרתיחה לסכן את החיים שלך או לקחת אותם רק כי הוא ממהר או מטומטם מדי, ובעיקר נורא אוהב בפקקים וכו' לשחק אותה תמים... אני בעצמי לא גונב תורים בפניות ולכן אני לא מאפשר לאחרים לגנוב ממני תורים בפניות.

המסקנה הישירה שלי היא מה שרשמת אתה - יש כאלו שהתור הוא לא לרמתם, לא למעמד שלהם, הזמן שלהם יותר יקר כי הם ממהרים או כי עשירים או כי ערסים, ואין להם שום בעיה לשים עליך ועל כל שאר משתמשי הדרך _ _ _ בפנים, וזה מבחינתם מה שזה.

נקודה.

בפנייה שמאלה ברמזור, תוך כדי התור שאותו אני תמיד ממתין בסבלנות כמו ילד טוב, אני כבר מזהה מכוניות קבועות שעושות את מהלך ה"סליחה שכחתי שאני צריך לפנות שמאלה" ועוקפות את כל התור.

הנהגים בטוחים שכולם מטומטמים ושכולם לא מחכים איתם באותו התור ולא מזהים את המכוניות שלהם.

איך תקרא למי שגונב תור ברמזור שבו כולם לפניו מחכים בסבלנות מבחירה או שלא מבחירה?

האם זו לא התנהגות אנושית מקולקלת?

זו בעצם לא בריונות? - אני יותר טוב ממך. הזמן שלי יותר יקר משלך.

איך תתייחס לבריונים? עם חיוך ותפנה את הלחי השנייה?

אני כבר לא בגיל (!) של להתחשב בסיטואציות כאלו ובנהגים זבל כאלו (איבדתי את הסבלנות לגמרי עם השנים), כי 3 פעמים בשבוע אני נתקל בגניבת התור הקלאסית הזו ברמזור בצורה מאוד חריפה, ואני מאלו שמאוד נצמדים בהחלטיות לרכב לפניי, מסתכל בקפדנות במראה הימנית מי מתכנן להגיע ולעשות עליי מהלך של להיכנס לפניי, ולא נותן לאף אחד להיכנס.

מי שרוצה להידחף לפניי בתור - שיואיל וימשיך ישר, יעקוף את הפניה יעשה פרסה או סיבוב ויפנה ימינה אחרי שיתאמץ... אצלי לא עוקפים בתור, לא בנחמדות ולא בחוסר נחמדות.

הרכב שלי מספיק ישן וחבוט (אני קונה אותם בכוונה ככה כדי שלא להתבאס על איך הם נראים) - כדי להבהיר את זה בצורה די ברורה.

גניבת התור הזו ברמזור, שאני נתקל בה על בסיס כמעט יומי קבוע (מילא אם הייתה מתרחשת פעם בכמה זמן, אז לא כזה נורא, אבל זה משהו קבוע כמו שהשמש זורחת בכל יום) היא אחת הדוגמאות הקלאסיות לעד כמה בני אדם הם זבל.

לא שונה בהרבה מהלכלוך הקבוע במרחב הציבורי כשהישראלי בעל הזכויות על הטבע ועל המדינה מבקר באיזה מעיין או פינת חמד בטבע ומשאיר אחריו את החרא שלו ושל הילדים שלו בצורה שהורסת במשך עשרות השנים בהן אני חי לכל השאר.

אני פשוט לא נחמד בקטע הזה מתוך בחירה.

לפני 30 דקות, חולגי כתב:

לי נראה שאילו בדר"כ רכבי "פאר" שלנהגים שלהם אין פשוט זמן או שזמנם יקר משלך

לא רכבי פאר ברמזור הקבוע שבו אני ממתין בסבלנות בעוד אינספור אחרים מנסים לגנוב את התור "בתמימות".

אבל בהחלט שכן יותר רכבים חדשים מרכבים ישנים.

ובהן צדק שזו אחת הסיבות שאני מחזיק רכב ישן וחבוט חיצונית בכוונה, כי בדיוק הדברים האלו הם שמטמטמים אותי.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, Golf_91 כתב:

מי לא מכיר את התור המעיק לפנייה ימינה... 

דוגמה קלאסית לדבר הזה היא בפנייה ימינה כשבאים מז'בוטינסקי ר"ג לפנות לארלוזורוב ת"א לכיוון הרכבת.

לפני כמה שבועות עמדתי שם כמו ילד טוב בתור, שפשוט לא זז...

לפנייה יש נתיב אחד, אבל לפחות עוד שני נתיבים מלאים ב'גנבי תור'.

אוטובוסים, מוניות, משאיות, פרטיות וביניהם כמובן ערב רב של דו-גלגליים.

עמדתי במקום בערך עשר דקות, והבנתי שאין סיכוי בשעה הקרובה שאתקדם, ופשוט ברחתי משם והמשכתי ישר.

פעם מזמן ניסו לפתור את הבעייה עם שלט מוזר "השתלב בחוכמה" או משהו כזה.

אולי זה עדיין שם, אבל החוכמה כבר נדרסה ע"י הביריונות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, BoazB11 כתב:

פעם מזמן ניסו לפתור את הבעייה עם שלט מוזר "השתלב בחוכמה" או משהו כזה.

נו מה, להשתלב בחכמה זה להידחף... :-x

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, BoazB11 כתב:

פעם מזמן ניסו לפתור את הבעייה עם שלט מוזר "השתלב בחוכמה" או משהו כזה

השלט הזה נעלם עם התחלת השיפוצים של הרכבת הקלה

• מעניין 1
פורסם
לפני 12 דקות, ניקו פ. כתב:

חשבתי בהתחלה זה שרשור על החלפות מנוע בbrz 

אוהב את הטעם אבטיח.

אבל תמיד הייתי סאקר של הסמירנוף אייס.

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 23 שעות, avizaz כתב:

בקצרה - וולפסון בבוקר \ מחלף לוד לצומת אל על.

הראו פעם -אני חושב שזה היה ב MYTH BUSTERS שפקק נגרם מאנשים שפשוט לא יודעים לשמור על מהירות אחידה.

מצד שני, הראו שהנהגים שהזכרת דווקא מפחיתים בפקקים.

שני אלו משתלבים ביחד לכדי פחות עומס ולא יותר, כמובן בהנחה שהמשתלבים נכנסים בין רכבים ולא נדחפים בכח ופשוט עומדים.

לדעתי פות"ש התכוון לתורים שעומדים ברמזור/לפני צומת. אם התור עומד ולא זז (בין אם בגלל רמזור אדום, או בגלל שהרכב בקדמת התור עומד ונותן זכות קדימה לפניה חוצה), אי אפשר להידחף ולהפחית את העומס. המצב בו הידחפות כזו כן יכולה לחסוך בעומס היא רק כשהתור לא סטטי, אלא מתקדם כמו מפוח (כמו פקק רגיל) ופשוט יש בו נהגים חולמים. אבל להידחפות לתוך תור העומד במקום אין שום הצדקה.

• אהבתי 1
פורסם

מה לא ניסו לעשות בפניה ימינה מאלוף שדה לרחוב הירדן - כלום לא עזר.

אני מדווח על שוטר בוויז וזה לפעמים מוריד/מפחיד את החצופים - לרוב זה לא אנשים תמימים, זה הנהגים עם הפרצופים הכי מפחידים. בעיה בהחלט. 

💩

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...