Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור האלפינסטים הרשמי - חלק ב' - BMW M440i

eyalgr

פוסטים מומלצים

מדהים!!! כתיבה מעולה, קיבלת רכב מצויין, וממש נהנתי דרכך מהמסע...

יש לך במקרה את המסלולים שלך על גבי google maps? אני עושה מסע דיי דומה בקרוב

תודה רבה!

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כיף לקרוא. 

גם אני בטיול לוינה נמאס לנו מהעיר, שכרנו סוויפט צ׳קמוק ונסעתי לכיוון האלשטאט. בדרך עברתי בכבישי האלפים הצשגעים ואמאתי לעצמי - בדיוק כמוך - שאני אחזור לשם עם רכב שהוא לא סוויפט. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתיבה יפה על כמו חווייה מיוחדת.

שאלה לי - לא משעמם לך 5 ימים לבד, בלי מישהו לחלוק את החוויות?

הערה קטנה - לא קרוס בורדינג אלא קרוס בורדר

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ממש מפתיע. המאורגנות לרוב משווקת בתור חופשת 'יוקרה', עם מלונות 5 כוכבים וכל מיני דברים שאם אתה תכלס בא בשביל טיול נהיגה זה בזבוז, במובן של להוציא כסף על מה שחשוב (רכב) ולחסוך איפה שפחות חשוב. מה גם שאתה נוהג בשיירה, לא יודע כמה זה כיף. 

לפות"ש, נשמע שעפת על עצמך (בקטע מעולה). יש לי מלא דברים להגיב אבל אין לי כוח להקליד הכל😆. אגיד רק משהו לגבי מה שרשמת על יותר כיף בעליות וכו'..להבא תעיף מבט ב-Google Earth, יכול לראות את התוואי ולהבין מאיזה כיוון יותר כיף. מנסיון (עכשיו גם שלך), יש פאסים שמכיוון אחד הכביש מעולה ומהצד השני פחות. אבל תלוי כמה בא לך להשקיע בתכנון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.5.2025 בשעה 17:41, Or05230 כתב:

מדהים!!! כתיבה מעולה, קיבלת רכב מצויין, וממש נהנתי דרכך מהמסע...

יש לך במקרה את המסלולים שלך על גבי google maps? אני עושה מסע דיי דומה בקרוב

תודה רבה!

שמח שאתה ויתר חברי הפורום נהנתם מהכתיבה!

זה המסלול.

יום 1 

image.thumb.jpeg.bf6bc260f41efa7b8ee3dfa94d2df061.jpeg

יום 2 - חלק א'

image.thumb.jpeg.a467913e2cd0aa5b96a1fd6a7403d041.jpeg

יום 2 - חלק ב'

image.thumb.jpeg.1b840f320fbd469fe2c01cb7e924a5da.jpeg

יום 3 - חלק א'

image.thumb.jpeg.b250220ef31bf2e382eda0b1e8a55a28.jpeg

יום 3 - חלק ב'

image.thumb.jpeg.80a7e75ccb6b2828f6d7f0cafd9eae2b.jpeg

יום 4 - חלק א'

image.thumb.jpeg.81ddc1651224ce70f180de1c08ea8e96.jpeg

יום 4 - חלק ב'

image.thumb.jpeg.4b4086e1fce163bf8e3c1e39400f98ca.jpeg

יום 5

image.thumb.jpeg.f77a56be528b7f32221a6f01ee99695a.jpeg

כמה טיפים חשובים מאוד.

1. אין שום סיכוי לעבור קילומטראז' כזה (2500 ק"מ) בלי לעלות על הרכב ב-5 בבוקר.

2. חשוב לוודא מול המלון בצ'ק אין איך יוצאים מהמלון בשעה הזאת - ברגע שיצאת מהמלון, הוא נשאר נעול ואין דרך חזרה.

3. לשמור את כלל הנקודות שאתה רוצה להגיע אליהן ב-WAZE מראש. כשאתה מגיע לנקודה אחת, הבאה כבר שמורה דרך החיפושים האחרונים. מעבר לזה אתה יכול לעשות עצירה במקום בלי קליטת סלולר ו-GPS. אתה תכנס לרכב והוייז ידע לשחזר את המסלול דרך החיפושים האחרונים (בלי אומדן זמנים עד נקודת הקליטה הבאה). אם זה לא יהיה בזכרון, לא תוכל להכניס מסלול בכלל.

אגיב ליתר המשתמשים בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי eyalgr
  • אהבתי 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הנקודה האחרונה - חשוב להכיר ״סיפור דרך״, לפחות בקווים כלליים, כדי לזהות גבולות גזרה אם אתה סוטה מהמסלול וכדי להיעזר בשלטי דרכים ומספרי כבישים. אם מדובר במסלול מורכב להדפיס אותו מתוך מפות גוגל או מישלן או herewego. אני אוהב הדפסה כי אינה תלוייה בסוללות, אבל אפשר גם להסתפק בהורדה לטאבלט, רצוי כז;המצוייד במקלט gps, אבל אפשר גם בלעדיו. היתרון הוא גודל המסך וכן גיבוי לטלפון.

להוריד תוכנת ניווט אופליין (אני אוהב herewego).

זה עוד יתרון של נסיעה בזוג (או יותר) - אחד נוהג והאחר מנווט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.5.2025 בשעה 19:57, Avia כתב:

כיף לקרוא, תודה על השיתוף.

לגבי ה-C63,

אם התכוונת ל-W205 - אמנם היא לא עם M156 בנפח 6.2 ליטר, אבל גם לה מנוע V8.

צודק. זאת הייתה c63 amg coupe 2018. "האמיתית" מבחינתי היא האטמוספרית v8 6200.

בתאריך 22.5.2025 בשעה 20:11, sperial כתב:

כתיבה יפה על כמו חווייה מיוחדת.

שאלה לי - לא משעמם לך 5 ימים לבד, בלי מישהו לחלוק את החוויות?

הערה קטנה - לא קרוס בורדינג אלא קרוס בורדר

העלת נקודה מעניינת. 

כמו שכתבתי, מאוד רציתי שחבר שעבד איתי במשרד אדריכלים יבוא איתי לטיול, הוא היחיד שאני יודע בוודאות שאין לו בעיה עם סשנים אגרסיבים והוא לא יעיר לי אף הערה על הנהיגה, מקסימום הוא היה אומר לי - יא אפס, אפשר לעשות את זה יותר מהר. יתר האנשים פשוט היו מחרבנ*ם במכנסיים. אשתי כנראה הייתה עורפת לי את הראש על הנהיגה ושולחת מסמכי גירושים. הצעתי גם לאשתי להצטרף אבל לא הצלחנו למצוא סידור לילדים. אנחנו גרים בשרון, ההורים בצפון, לא הסתדר. ואם היה מסתדר אורך הטיול היה נחתך בחצי והנהיגה הרבה יותר רכה.

לגבי ההערה הקטנה - עוד פעם אני עושה פאדיחות... את רוב המאמר כתבתי במטוס אחרי הבורדינג, כנראה זה השפיע.

בתאריך 22.5.2025 בשעה 22:03, yoni162 כתב:

לא ממש מפתיע. המאורגנות לרוב משווקת בתור חופשת 'יוקרה', עם מלונות 5 כוכבים וכל מיני דברים שאם אתה תכלס בא בשביל טיול נהיגה זה בזבוז, במובן של להוציא כסף על מה שחשוב (רכב) ולחסוך איפה שפחות חשוב. מה גם שאתה נוהג בשיירה, לא יודע כמה זה כיף. 

לפות"ש, נשמע שעפת על עצמך (בקטע מעולה). יש לי מלא דברים להגיב אבל אין לי כוח להקליד הכל😆. אגיד רק משהו לגבי מה שרשמת על יותר כיף בעליות וכו'..להבא תעיף מבט ב-Google Earth, יכול לראות את התוואי ולהבין מאיזה כיוון יותר כיף. מנסיון (עכשיו גם שלך), יש פאסים שמכיוון אחד הכביש מעולה ומהצד השני פחות. אבל תלוי כמה בא לך להשקיע בתכנון.

באמת שאין לי מושג באיזה רמה המלונות 3-4-5 כוכבים, מבחינתי לשים החל מ 14k לאדם על נהיגה בשיירה זה טירוף, במיוחד שאתה חולק רכב וחדר עם מישהו. כמה ק"מ נהיגה יצא לך 600-650? וכמה מזה באמת יהיה נהיגה עם פלפל ועניין? וואלה לא יודע, אם מישהו כאן היה בטיולים כאלה מוזמן לשתף.

חוץ מזה כאמור אני שילמתי 8k, אם הייתי נשאר ה430 ועושה קילומטראז שפוי של 1250 במקום 2500 העלות הייתה יורדת ל6k.

לגבי כיווני הפאס מהגרוסגלוקנר - ידעתי את זה מראש, אין מה לעשות, הגעתי מכיוון הדולומיטים. עד עכשיו אני קצת מתחרט שלא הסתובבתי כשהגעתי למטה לאזור נקודת התשלום הצפונית, אבל כבר הייתי אחרי יום מאוד ארוך, רציתי לאכול משהו נורמלי והיה לי עוד שעה נסיעה למלון.

אבל מה שהיה היה, אני מאוד שלם עם מה שעשיתי, זה היה מסע קסום ובלתי נשכח. מקווה לעשות אותו פעם בשנה-שנתיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על הפוסט, ניראה חלום

עשיתי טיול דומה \ שונה לפני בדיוק שנה , רק עם אישה בחודש שמיני במושב לייד

אשמח שתרחיב קצת איך תכננת את המסלול (איך ידעת לחשב זמנים + איך בדקת עם הכבישים תפוחים ולא חסומים משלג וכאלה)

וחוץ GOOGLE MAPS בדקת בעוד דרך אם יש מצלמות בדרך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, eyalgr כתב:

אשתי כנראה הייתה עורפת לי את הראש על הנהיגה ושולחת מסמכי גירושים.

אני לא בעניין של טיולי נהיגה ובוודאי לא ספורטטבית (ומה שעשית הוא סוג של ספורט), אבל הקטע עם האישה נשמע מוכר. נוסע 120 באוטוסטראדה צרפתית - ״למה אתה נוסע כל כך מהר? למה אתה מתקרב״ כולם עם רגל על הברקס״ (יש משאית במרחק 300 מ׳). נוסע 110 בכביש 22: ״למה אתה נוסע כל כך לאט״

😀

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, ram1910 כתב:

תודה רבה על הפוסט, ניראה חלום

עשיתי טיול דומה \ שונה לפני בדיוק שנה , רק עם אישה בחודש שמיני במושב לייד

אשמח שתרחיב קצת איך תכננת את המסלול (איך ידעת לחשב זמנים + איך בדקת עם הכבישים תפוחים ולא חסומים משלג וכאלה)

וחוץ GOOGLE MAPS בדקת בעוד דרך אם יש מצלמות בדרך?

את הטיול הזמנתי ל16-20 למאי, בין עונת הסקי לעונת הקיץ. הכבישים היו מאוד דלילים בהתאם וגם רוב המלונות סגורים והמחירים של אלה שפתוחים נמוך. בתכלס אין לי שום דרך לוודא שהמזג אוויר לא יהיה סוער/מושלג. צריך גם קצת מזל. אם הייתי מגיע לאזור עם מזג אוויר סוער הייתי מאלתר חלופה.

לגבי תכנון הטיול על מפות - אני אדריכל, אני מאוד אוהב מפות - בד"כ באזורים אורבנים אבל גם אין לי בעיה לצאת לפרברים. אני פשוט מחפש את הפיתולים ואת נקודות הגובה שמשתנות. נכנס לסטריט וויו ומקבל החלטות. 

אין לי דרך מאוד אמינה לשער זמנים מלבד מה שגוגל מפות מספק לך. אני רק יודע להגיד שתכננתי 1000 ק"מ על פני 5 ימים שהתרחבו ל2500 מהסיבה הפשוטה שהיום מאוד מתרחב שעולים להגה ב5 בבוקר. הכבישים ריקים, אפשר ללחוץ, ואפשר להיות על ההגה בקלות עד שעה 17:00 לפחות - זאת בערך השעה שאני כבר אנסה לאתר מלון - החושך מתחיל ב21:00

מצלמות מהירות רואים דרך הוייז.

מעבר לזה, אני חושב שאם צריך לדרג את כמות הפאן שהכבישים סיפקו לי

1. דולומיטים

2. היער השחור

3. אוסטריה

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, eyalgr כתב:

מצלמות מהירות רואים דרך הוייז.

גם בשווייץ? או שנמנעת מלעבור בה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...