Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוסמוזה הפוכה

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עברתי דירה לפני כמה זמן,

בדירה שעברתי אליה נשארה מהבעלים הקודמים מערכת סינון מים אוסמוזה הפוכה, מותקנת מתחת לכיור. 

לא משתמש בה, לא כזה נוח כי זה רק מים בלי חימום/קירור. 

שמתי תמי 4 ומשתמש בו.

לפרק את האוסמוזה ולזרוק? 

יש טעם להשאיר את זה מותקן (המקום שזה תופס לא נגיש ולא כזה חשוב שיהיה פנוי). 

בגדול לא אוהב שיהיו דברים מותקנים שאין בהם שימוש אבל אולי יש איזה הגיון להשאיר את זה...

מה אומרים?

תודה. 

פורסם (נערך)

אתה יכול להזין את המדיח באוסמוזה, ואת התמי4 גם בתנאי שיש מינרליזטור (אחרת תשתה מים נטולים מינרלים קריטיים)

בנוסף מכונת קפה, מים לוישרים, כל דבר שיכול להנזק מאבנית-אוסמוזה תגן עליו.

יש לטפל ולהחליף פילטרים כמובן.

יש לקרוא על צריכת/בזבוז מים של אוסמוזה, תלוי דגם, אבל בערך על כל ליטר שאתה מקבל, אתה זורק 3 ליטרים.

אם החלטת שלא, אפשר למכור ביד2 (צריך לראות את הדגם, בארץ יש כמה יצרנים מרכזיים), יש לזה ביקוש.

אם תחליט למסור או למכור, תפרסם גם בפורום :).

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם

שאלה כזו, ולא קראת לי? תתבייש לך. 

[ממתין בסבלנות שכולך תהיה בוש וכלימה וAEG וסימנס].

מעבר להמלצה של "תחליף פילטרים לפני השימוש הראשון, כולל הממברנה, כי לך תדע כמה השתמשו בה ומתי בפעם האחרונה וכולי", אתה יכול לחבר אותה לתמי כמו שאמרו פה (לתמי צינור 8 ממ אאל"ט ולרוב המערכות צינור 6ממ, נדרש מתאם- ותלוי בבר של תמי, יש דגמים עם מעקפים זמינים ויש כאלו שלא למיטב ידיעתי).

מייתר את כל השירות של תמי (למעט אולי החלפת הנורה UV). 

אם מתאים לך התמי, כולל הטעם, וותר על המערכת. 

אם אתה רוצה סינון מעולה, תשאיר אותה. 

Or05230 הגיב בצורה מדוייקת להחריד (בקטע טוב) :D

לי נשמע בין השורות שאתה רוצה להעיף אותה וזהו, לדעתי זה מה שעדיף לך לעשות. אין לה יתרון מוסף שתוכל להנות ממנו במידה והתמי מתאים לך בול, אבל יש לה רשימה של חסרונות. באופן כללי, מערכת אוסמוזה מתאימה רק לבתים שבהם איכות המים מזעזעת. לא נשמע שזה המקרה שלך. 

אתה תמיד יכול ללכת על "באמצע". להפוך את האוסמוזה למערכת סינון (לבטל את בית הממברנה והמיכל אגירה, שאטאוף ושות) ולהישאר עם מערכת סינון 3 (או 4) שלבים שתזין את התמי, ללא הביזבוז מים, ללא הצורך בהחלפת המסננים של תמי וכדומה. רק לדאוג שכשאתה מחליף מסננים, לוודא שיש שם סיליפוס בערכת ההחלפה (ורוב אם לא כל הערכות מגיעות עם 2 מסננים זהים, לרוב פחם בלוק- הנכון הוא אחד בלוק, אחד פחם גרגרי).

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אוסמוזה הפוכה זו מילה יפה אבל זו כותרת. יש כל מיני רמות סינון של ממברנות החל מכאלה שנותנים מים מזוקקים ודורשים לחץ של כ 80 באר ועד לכאחה שלא שונים הרבה מפילטר מיקרוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זו מערכת עם ממברנות של 0.001 מיקרון. במתקני התפלה משתמשים ב 0.0001 עד 0.0004 מיקרון.

להורדת אבנית זה מספיק מעל לראש.

פורסם
לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

אוסמוזה הפוכה זו מילה יפה אבל זו כותרת. יש כל מיני רמות סינון של ממברנות 

ויש מה שנפוץ בתעשייה ללקוחות הביתיים... אתה צודק טכנית (שזה הסוג הכי טוב של צודק!) אבל זה קצת כמו הצעקות בשירשור על מברגה למשתמש ביתי :LOL:

80 באר, דאק מי. הצמיגים שלי ברכב, שהיצרן אומר שצריכים לחץ גבוה מרוב אלו שנתקלתי בהם, צריכים פחות מ-3 באר... (38 PSI - כש 3BAR הם בערך 43 PSI) זה קצת כמו להציע למי שצריך מברגה ביתית משהו כמו זה כי הוא חזק ויכול לעבוד עם בוקסות גדולות. :LOL:

אגב, אם אתה מתכנן להשאיר אותה (וגם אם לא, עבור הבר) תבדוק אם יש לך מקטין לחץ. 

ואהבתי (בכנות, אהבתי!) שעל המערכת שלך כתוב במפורש איזה מסננים צריכים להיות שם, כולל הנכון שדיברתי עליו- הגרגרי (GAC = granular active carbon). ברוב המערכות שאני ראיתי בשוק המקומי, זה ממש לא כתוב בשום מקום. 

פורסם
לפני 31 דקות, ברווז כתב:

אגב, אם אתה מתכנן להשאיר אותה

לא החלטית גם אחרי קריאת התשובות אם אני מתכוון להשאיר אותה.

האם בכל פעם, פעם בשנה מחליפים סט של 4 סננים גם אם השימוש במערכת מועט מאוד?

לגבי פיצול מ 6 ל 8 מ"מ לתמי 4 אני יודע כמובן, חיברתי כבר את תמי 4 עם כזה מפצל לצינורית של אוסמוזה רק לפני המערכת ולא אחריה. 

חושב איזה שימוש יכול להיות לי בזה...

פורסם (נערך)

https://www.aquatech.co.il/product/מערכת-אוסמוזה-הפוכה-ro-super/

זה מה שיש לך כנראה

אני עדיין לא מבין האם יש מינרליזטור או לא, באתר אין אזכור לגבי זה, כי אם אין ואתה מחבר את זה לתמי4,  תכתוב צוואה.

אם יש ופספסתי, אז א.במקום לשלם לתמי 4 אתה משלם על הפילטרים האלו, ב.כמו שאמרתי יש עוד שימושים, זה פופולרי למי שיש מכונות קפה רציניות בבית (לי יש אבל יש לי dva, שמרכך את המים בצורה אחרת- המרת יונים, אבל לא ברמה של אוסמוזה).

לגבי החלפת פילטרים, אפשר למשוך אם לא משתמשים הרבה, אבל לא הייתי מושך יותר מדי, הם תופסים מן הסתם אבנית ובקטריות. הפילטר האחרון (הפילטר קוקוס הזול) כנראה יתפוס מעט מאוד מכיוון שיש המון פילטרים לפניו (מטרתו לשפר את הטעם בעיקר) אז אותו הייתי מחליף אחרון, מצד שני הוא הכי זול במערכת כנראה. הפילטרים האלה גם זמינים באמזון במחירים נמוכים לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • רעיון טוב! 2

Miata ND2

פורסם
לפני 5 דקות, Or05230 כתב:

כי אם אין ואתה מחבר את זה לתמי4, 

לא מתכוון בשום מקרה לחבר את זה לתמי 4. 

אם אשאיר את זה יהיה שימוש בנפרד.

פורסם
לפני 42 דקות, Buki כתב:

האם בכל פעם, פעם בשנה מחליפים סט של 4 סננים גם אם השימוש במערכת מועט מאוד?

דווקא שימוש מועט טיפה יותר בעייתי- מים עומדים, פתח לבקטריות ושות; למרות שהכלור המוסף למי השתייה אמור להרוג אותם כבר. אפשר למשוך, כן. כמו שענו ואמרו. כמה, תלוי באיכות המים ההתחלתית. אני לא אספר על המסננים שראיתי בימי ועל איך שחלקם נראו (אלו עם הבעיות היותר רציניות, רכשו אוסמוזה. המסנן הראשון שם, ובכן- לא מחזה נעים). אם המים הנכנסים הם במצב טוב, אין בעייה למשוך יותר.

לפני 42 דקות, Buki כתב:

חושב איזה שימוש יכול להיות לי בזה...

תאכל'ס, אין לך שימוש כל כך בזה או צורך מהותי בזה. מים לפסטה, בלי לעשות אבנית בסיר. מים לוישרים באוטו (שגם מים מזוקקים יהיו לגמרי סבבה וחצי לזה). 

אגב, בדקת בכלל שזה עובד? 

המיכלים האלו לא אוהבים שימוש מועט...

הדעה הכנה שלי אליך היא להעיף את זה וזהו על בסיס של אין שום צורך אמיתי במוצר או להפוך אותה למערכת סינון כמו שאמרתי קודם, שיש לה פחות צרות ופחות עלויות.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

80 באר, דאק מי.

הלחץ נובע ממה שאתה צריך לסנן ובאיזו רמת סינון.

הליץ האוסמוטי נקבע לפי יחסהסינון והריכוזים שאתה רוצה להוריד.

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

אגב, בדקת בכלל שזה עובד?

כמובן בדקתי, עובד מצויין. יש זרם מים טוב בליטר - שניים הראשונים , אחרי זה נחלש אבל זה נראה לי תקין וככה זה אמור להיות, לא?

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

הלחץ נובע ממה שאתה צריך לסנן ובאיזו רמת סינון.

80 באר זה לא ברמה של מערכת מתחת לכיור, 

תפסיק להשוויץ כולנו יודעים שכל היום אתה מחזיק צינורות גדולים ועבים ביד :rofl:

עריכה אחרונה על ידי ברווז

• תוכן חדש...