Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט קצת יותר מובן.

בכל זאת אני מחר אצור קשר עם החברה שם ואנסה לראות איזו עמדה תתאים בדיוק.

או לחילופין אמסור את המפרט לחברה שמשווקת עמדות וכו.

תודה רבה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

אנסה להסביר באמצעות הקבלות.

נגיד זה רכב בנזין שיש לו פתח מיכל דלק אחד בקוטר 1". זה כמו "כבל סבתא" שמגיע עם הרכב, מה שמתחבר לשקע חשמל רגיל 16 אמפר. זה חד פאזי.

מתדלק, לוקח  X זמן למלא דלק. 

כמה זמן? החישוב כמובן תיאורטי בשביל ההסבר, בפועל זה לא בדיוק כך. 

יש לך סוללה 64KW. שקע 16 אמפר נותן לך 16 כפול 230 וולט - 3.7 קילוואט. בשביל למלא 64 קילוואט אתה צריך להיות מחובר לטעינה כ 18 שעות. זה בהנחה והסוללה הייתה ריקה לגמרי כשהגעת. 

עכשיו נגיד אותו רכב שיש לו 3 פתחים למילוי דלק בקוטר 1" כל אחד. מתלדק בשלושתם במקביל,  לוקח פי 3 פחות זמן. 

זה תלת פאזי. 

אז באותה דוגמא מקודם יקח לו 18/3 זאת אומרת 6 שעות למלא סוללה ריקה. 

זו עמדה תלת פאזית 11KW. 

אם ברכב יש רק פתח מילוי אחד זאת אומרת בהקבלה שלנו יכול למשוך חשמל בפאזה אחת ולא ב 3, הדרך השניה לא ישימה לרכב הזה. 

בשביל להטעין בכל זאת את הרכב הזה יותר מהר, היצרן הגדיל את הקוטר של צינור המילוי מ 1" ל 2". 

זאת אומרת הרכב יכול לקבל חשמל בפאזה אחת אבל לא 16 אמפר אלא 32 אמפר. 

אם תתדלק אותו באותה תחנת דלק עם צינורות 1" היכולת הזו לא תנוצל. 

זאת אומרת עמדת טעינה תלת פאזית 11Kw גם אם היא יכולה להטעין בחד פאזי תטעין ב 18 שעות סוללה ריקה כי עדיין זה צינור מילוי אחד בקוטר 1" ובשניים האחרים הרכב לא משתמש. 

אפשר לשים עמדה חד פאזית 32 אמפר 7.2Kw שתספק קצב טעינה כפול זאת אומרת לא 18 שעות סוללה ריקה אלא 9 שעות.  אבל עדיין לא 6 שעות כמו  בתלת פאזי. 

צריך לזה תשתית חשמל מתאימה בלוח הבייתי שתאפשר למשוך מפאזה אחת 32 אמפר. זה הרבה מאוד ויתכן שלא ישאר מספיק לצרכנים אחרים בבית. תלוי בגודל החיבור. 

אם יש תשתית חשמל  מתאימה ושמים עמדה תלת פאזית 22KW זה כאילו יש 3 צינורות מילוי בקוטר 2", הרכב אם הוא חד פאזי  ישתמש באחד מהם ויטען ב 9 שעות ממצב סוללה ריקה.

לא יודע אם עזרתי להבין, נסיתי...

מדוייק, 

בדירה שלי יש לוח 40*1 , לכן בגלל שיש לי עמדה עם 22kw, יש לי אפשרות לקבל לפי 32 אמפר במקום 16 אמפר וזה כן משמעותי במקרה שלי כי אני יכול בהתאם לכוון קצב הטענה של עד 7kw+- (שיכול להיות גבולי כמובן), בפועל אני מכוון באפליקציה של עמדת הטעינה לפי 24 וקצב הטענה שמתקבל הוא 5kw בערך , מה שלא יכול לקרות בעמדה של 11kw שהיתה נותנת לי עמדה עם הטענה איטית משמעותית של 3kw , אז כן לעמדת הטענה של 22kw יש ערך 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני 20 שעות, לב טוב כתב:

למעט רכבי הטסלה - לכל שאר החברות חיבור זה. 

חפש מטען בהספק של 11KW, אל תתפתה לקנות של 22KW, הרב לא מקבל את זה ומה גם שזה יעמיס על התשתית בבית. 

רצ"ב קישור של עמדה טובה וזולה. 

לי יש אחת של אפקון (דגם אחר שכבר אזל) עובד מעולה. 

https://www.afconev.co.il/product/עמדת-טעינה-classic-11kw-copy/

לטסלה יש בדיוק את אותו חיבור שיש ברוב הרכבים החשמליים בארץ.

יש לנו שתי חשמליות בבית ועמדת טעינה של טסלה. היונדאי נטענת מהעמדה של טסלה בלי שום בעיה.

לפני 18 שעות, Buki כתב:

הכבל שמגיע עם הרכה מספק טעינה איטית מאוד נגיד בהערכה גסה טעינה של שעה תוסיף משהו כמו 15 או 20 ק"מ לטווח.

אתה מבלבל בין כבל סבתא לכבל שמגיע עם הרכב. כבל שמגיע עם הרכב מאפשר להטעין בעמדות ציבוריות או בעמדה ביתית ללא כבל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 15 דקות, dorsht כתב:

אתה מבלבל בין כבל סבתא לכבל שמגיע עם הרכב. כבל שמגיע עם הרכב מאפשר להטעין בעמדות ציבוריות או בעמדה ביתית ללא כבל.

הוא רשם (אולי מחסר ידע) שזה כבל שמתחבר לשקע כוח. שקע כוח זה שקע רגיל 230V שמספק 16 אמפר אז לזה התייחסתי. 

אבל כמובן אתה צודק, כבל טעינה שמגיע עם הרכב זה כבל טעינה AC, אותו כבל שיש לעמדת טעינה AC אבל נתיק. 

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, dorsht כתב:

לטסלה יש בדיוק את אותו חיבור שיש ברוב הרכבים החשמליים בארץ.

יש לנו שתי חשמליות בבית ועמדת טעינה של טסלה. היונדאי נטענת מהעמדה של טסלה בלי שום בעיה.

מעניין, 

כשהייתה לחמי תקלה במטען הוא ביקש משכן עם טסלה להטעין אצלו את הרכב, השכן אמר שהוא צריך 'לפתוח' את המטען לרכבים אחרים כי זה מוגדר להטעין רק טסלה. 

אני גם רואה שמוכרים מטענים יעודים לרכבי טסלה, אם זה אותו דבר אז למה כל זה? 

כלומר - ברור שהחיבור הוא אותו חיבור, התכוונתי לומר שיקנה כל מטען שהוא רוצה למעט מטען 'טסלה'.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני שעה, לב טוב כתב:

מעניין, 

כשהייתה לחמי תקלה במטען הוא ביקש משכן עם טסלה להטעין אצלו את הרכב, השכן אמר שהוא צריך 'לפתוח' את המטען לרכבים אחרים כי זה מוגדר להטעין רק טסלה. 

אני גם רואה שמוכרים מטענים יעודים לרכבי טסלה, אם זה אותו דבר אז למה כל זה? 

כלומר - ברור שהחיבור הוא אותו חיבור, התכוונתי לומר שיקנה כל מטען שהוא רוצה למעט מטען 'טסלה'.

הוא צודק.

במטען של טסלה אכן אפשר להגדיר כמה דברים:

1. רק רכבים ספציפיים לפי VIN (טסלה).

2. רק רכבי טסלה.

3. כל רכב.

• מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תתחיל מלוודא אם מערכת החשמל בבית חד או תלת.

בחד פאזי לטעון על 32 אמפר ריאלית זה לא אפשרי.

אם מערכת החשמל חוקית החיבור המקסימלי לחד פאזי מחברת חשמל הוא 40 שבמציאות זה 32 בלוח.

אז ניתן לטעון ב32 אם לא תשתמש בכלום חוץ מהטעינה.

לעיתים יש פתרונות (בטיחותיים כמובן) אבל הם לא תקניים/חוקיים.

פורסם
לפני 12 דקות, yd b-4 כתב:

(בטיחותיים כמובן) אבל הם לא תקניים

?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 23 דקות, yd b-4 כתב:

אם מערכת החשמל חוקית החיבור המקסימלי לחד פאזי מחברת חשמל הוא 40 שבמציאות זה 32 בלוח

אם המפסק הראשי בלוח 40 אמפר, שמנתק אם יש צריכת זרם כללית של כל הדירה מעל 40 למה זה במציאות 32?

פורסם

כי חיבור של 40 אמפר במציאות הוא 35 אמפר בנתיך של ח"ח, ובבית הראשי לפי התקן אמור להיות 32 אמפר תמיד יש מרווחי ביטחון.

לפני 53 דקות, לב טוב כתב:

(בטיחותיים כמובן) אבל הם לא תקניים

יש מקומות שהתשתית והנתיך של ח"ח היא 63 אמפר- במקרה כזה ובמקרה שעובי המוליכים מתאים (אם אני לא טועה 16ממ"ר זה לא הכי נפוץ במיוחד לא בלוח הביתי) ניתן לשים ראשי של 50 אמפר (ופחת של 63 אמפר חד פאזי- נדיר למדיי אבל ניתן למצוא) 

מדגיש זה לא תקני ומצריך חשמלאי שיודע מה הוא עושה ומה המשמעות ואם זה בכלל מתאים.

למיטב ידיעתי זה אפילו עבירה פלילית.

* אני לא חשמלאי ולא עו"ד ולא ממליץ כלום, המידע הוא עקב מחקר שעיתי עם בעלי מקצוע רלוונטים.

פורסם
לפני 52 דקות, yd b-4 כתב:

כי חיבור של 40 אמפר במציאות הוא 35 אמפר בנתיך של ח"ח, ובבית הראשי לפי התקן אמור להיות 32 אמפר תמיד יש מרווחי ביטחון

נתיך חברת החשמל 35 אמפר נמצא איפה שהחיבור לדירה הוא 25 אמפר (מבנים ישנים מאוד).

נתיך חברת החשמל יהיה בדרגה אחת מעל הראשי בלוח.

אם החיבור הוא חד פאזי 40 אמפר אז הראשי בלוח יהיה 40 אמפר ונתיך של חברת החשמל יהיה מעל זה, 63 אמפר כמו שרשמת. 

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

נתיך חברת החשמל 35 אמפר נמצא איפה שהחיבור לדירה הוא 25 אמפר (מבנים ישנים מאוד).

יהיה 32 אמפר.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 1 דקה, om2 כתב:

יהיה 32 אמפר

הכוונה שהוא יהיה בדרגה אחת מעל הראשי. 

אם קיים 32 אז 32.

פורסם

לפני 6 שעות, Buki כתב:

הוא רשם (אולי מחסר ידע)

בהחלט מחוסר ידיעה כמו שכתבתי.

לא יצא לי להתקשר לבחור שם בקיה...

חמי עדיין לא החליט אם הוא נשאר עם הכבל/מטען של הרכב או עמדה ביתית.

בנתיים מה שכן ברור שאפשר רק 11k חד פאזי. זה הלוח שלו ואשמח להמלצה מה מתאים.

20250505_164634.thumb.jpg.f0edce33f5c6a250b27c473fa28e78f4.jpg

20250505_165450.thumb.jpg.b8ee6cc1dcbd15ebbd77b53e4cccced8.jpg

חשמלאי אחד שלח לו תמונות של מטען ניסקו לרכבים ואמר לו שזה מתאים(?)..

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...