Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לכל אוהבי הבועות שלום,

אנחנו אוהבים סודה ושותים די הרבה (6 עד 9 ליטר בשבוע).

שקלתי לעבור לסודה סטרים אך נשאלת השאלה - 

- האם איכות הגיזוז מתשווה לבקבוק תעשייתי של 1.5 ליטר? לכמה זמן הגז מחזיק בבקבוק?

- האם החסכון הכלכלי משמעותי (משלם כיום לערך 2.5 ש"ח לליטר שוופס בטעמים - ראיתי שתוספי הטעם לסודה יקרים והופכים את הסיפור ללא משתלם)?

- האם המכשיר נח לשימוש?

- וגם - אם כבר רוכשים איזה מכשיר מומלץ ואיזה מיכל מומלץ (על פניו אני מעדיף בקבוקי זכוכית)?

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
פורסם

אני נטשתי את סודה סטרים לפני הרבה שנים כך שאני לא יכול לענות לך. אבל נושא הטעמים חשוב לך (לי לא אבל לאישתי כן) נסה לטעום אותם לפני שאתה קונה את המערכת, כי לי התוספים האלה זכורים כמגעילים במיוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אצלנו היה סודה סטרים לתקופה לא ארוכה וננטש,

בעיקר בגלל ההתעסקות הבלתי פוסקת...

(החלפת בלונים, מילוי בקבוקים, שטיפה וחיטוי שלהם, וגם הנדל"ן שזה תפס במטבח).

אצלנו הולך רביעייה של שוופס בשבוע

ולטעם מוסיפים מעט נקטר חמוציות או רימונים.

מהילדות אני זוכר שכנה אחת ששאלה פעם את אמא אם יש לנו "מים קוiוופצים" (במלעיל)

ומאז זה הפך לכינוי שלה...

• מצחיק 1
פורסם

לי יש כבר כמה שנים טובות - משתמש בו בעיקר כשמכינים קוקטיילים.

בעיני לא משתווה לטעם של סודה/מים מוגזים קנוי. גם ההתעסקות עם החלפת המיכל מעצבנת (אי אפשר לדעת מתי יגמר ולא בא לי להחזיק ספייר בבית קבוע).

לא כל המכשירים מתאימים לבקבוקים שלהם, תסתכל באתר שלהם על הקבוקי הזכוכית ולאיזה מכשיר הם מתאימים.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 19 שעות, yuval1111 כתב:

משלם כיום לערך 2.5 ש"ח לליטר שוופס בטעמים

15 ש"ח לרבעייה. נראה לי שבאושר עד זה קבוע לא יותר מ10.9 ויש מבצעים [כמו לפני פסח] ב5.9

פורסם

סודה סטרים לא כ"כ משתלם כי מחיר הגז בבלונים גבוה מדי.

בבלון יש 600 גר ומחירו 50 שח.

אם תקח בלון 6 קג למילוי בעסק הגזים הקרוב לביתך, זה יעלה פחות מ200 שח. אז למה סודה סטרים ככ יקר? כי הם תובעים את כל מי שממלא גז בבלונים שלהם. 

רוצה לדפוק את המערכת? קנה סודה סטרים, בלון co2 בגודל שנכנס מתחת לכיור ומתאם מעליאקספרס. יוטיוב מלא בסירטונים.

לחלופין, אפשר באמצעות מתאם למלא בבית את בלון הסודהסטרים מהבלון co2. 

אני לא ממליץ וזה מסוכן ואם תחליט ללכת על זה - על אחריותך.

אנחנו עם סודהסטרים בבית משיקולי בקבוקי פלסטיק ריקים ומזהמים וגם נראה לי לא הגיוני לסחוב מים עם גזים מהסופר כשבאותו מחיר יש מים בברז וגז על השיש.

לגבי טעם, בשוופס (ויש עוד יצרנים) מוסיפים לסודה מלחים. תקרא ברשימת הרכיבים בפעם הבאה שאתה קונה. 

• רעיון טוב! 1

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
לפני 54 דקות, sorvall כתב:

בשוופס (ויש עוד יצרנים) מוסיפים לסודה מלחים. תקרא ברשימת הרכיבים בפעם הבאה שאתה קונה.

סיקרנת אז בדקתי...

מים, CO2, סודה לשתייה.

נתרן 21 מ"ג (פחות ממים מינרליים ומעשה פחות מזה מוגדר כ"דל נתרן").

דווקא במי ברז ישנם תוספים לא ראויים מבחינתי, כמו כלור, פלואוריד, ושפע מרעין בישין שמצטרפים מהצנרת בדרך.

אגב, מי הברז ברובם מותפלים, ולכן גם הם מתוספים במינרלים ומלחים (בעיקר קלציום אבל לא רק).

Untitl2521ed.jpg

Unt000itled.jpg

פורסם

מה הכוונה מוסיפים קלציום אבל לא רק?

מה עוד מוסיפים למים מותפלים?

למיטב ידיעתי, מוסיפים סידן עד ל40 חלקי מליון ורק במתקן אשקלון מוסיפים גפרית בגלל שיטת התיסוף של הסידן. מעבר לזה כל חומר שמוסיפים זה כסף וההתפלה מבוצעת ע"י קבלנים פרטיים שזכו במכרז (מה שנקרא the lowest bidder). 

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
לפני 32 דקות, sorvall כתב:

מה עוד מוסיפים למים מותפלים?

אני לא ממש שוחה בחומר...🙃

אבל היה דיון על הוספת מגנזיום, לא ברור אם בוצעה (זו לא החלטה של קבלן ההתפלה)

ציטוט

בטיפול המשלים למים המותפלים מוספים להם, לאחר ההתפלה, סידן וכימיקלים נוספים,
המשמשים לייצוב כימי של המים. כיום מתנהל בארץ ובעולם דיון בחשיבות הוספתו של המינרל
מגנזיום בטיפול המשלים.

מקור: אתר הכנסת https://main.knesset.gov.il/About/Building/GKDocuments/sustain150212.pdf

פורסם (נערך)

אם אתה מחפש נוחות ואיכות אז תמי 4 באבל.

גם אני בגיל הסודה ומאוד מרוצה ממנו. סודה איכותית בלי בקבוקים במקרר, מיכלי הגזה עם שליח עד הבית ובלי תוספת נתרן.

לטעמים יש ויטמינצ'יק.

עריכה: שכחתי להתייחס לנתרן. בסודה יש בערך פי 5 נתרן מבמי שתיה רגילים (כ 4 מ"ג ל 100 מ"ל).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 20 שעות, BoazB11 כתב:

Untitl2521ed.jpg

זו הפעם הראשונה בחיי (בלי ציניות) שאני רואה שמוסיפים לסודה "סודה לשתייה". 

זה אשכרה כאילו מישהו רצה לשתות יותר סודה בתוך הסודה.

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני דווקא נזכרתי בזה:

When was Running Invented? (A Fun History of Running)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

+1 ממליץ על תמי4 באבל. טעים בכוס זכוכית, אין התעסקות עם בקבוקים.

מידי פעם יוצא לי לטעום סודה שמגיעה בבקבוקים וזה הרבה פחות טעים. הסודה של טמפו הכי פחות גרועה מבין אלה שמגיעים בבקבוקים אבל מהתמי4 יותר טעים משמעותית.

לעולם לא שותה ב"טעמים", או עם תוספי מיץ, זה מגעיל וגם לא בריא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...