Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום, חג שמח לכולם!

קראתי בפייסבוק שאם נוגעים בנורה חדשה - זה רק עניין של זמן עד שהיא תשרף בגלל השומן מהידיים.

זה גרם לי לחשוב אולי בגלל זה נורה שהחלפתי, עצמאית, נשרפה לי אחרי זמן קצר (לא תיעדתי את ההחלפה, אז אני לא זוכר בדיוק כמה זמן עבר).

חשבתי לשאול פה, מעניין לדעת אם יש קשר או שזה במקרה?

כשאתם צריכים להחליף נורה, אתם מקפידים לעבוד רק עם כפפות, או החלפתם כמוני בלי כפפות וגם לכם נשרפה או שדווקא לא קרה כלום?

בהחלפה הבאה אשתדל לעבוד עם כפפות, עד אז אשמח ללמוד מהתשובות שלכם (אולי גם אגלה שאין צורך)

תודה חברים

פורסם

בעיקרון טוענים שבמנורות להט עדייף לא לגעת ביד בגלל שהשומן שיש על היד ייכול ליצור שכבה שמנונית על הנורה מה שיקשה על החום להיפלט החוצה וישרוף בסופו של דבר את הנורה

עכשיו במציאות לא ראיתי מוסכניק שלבש כפפות כשהחליף נורה, אולי זה בגלל שלא אכפת להם שתוחלת החיים תתקצר

ואולי בגלל שזה סתם טענות של פרופסורים - מכיוון שיש מספיק מקומות לנורה לפלוט חום, ואם היד לא שומנית באופן קיצוני זה לא ישפיע על חיי הנורה

יצא לי להחליף כמהנורות ביד וללא כפפה ולא שמעתי על מישהו שנשרף לו הנורה אחרי חודש וגם לא אחרי חצי שנה

פורסם

תודה שענית🙂

חשבתי לעצמי, תוך כדי הפרסום, שיכול להיות ולא הרבה מקפידים על זה. מצד שני - אין לי הרבה ניסיון עם בעלי מקצוע, מתחום הרכב,

אז לא ידעתי איך זה באמת מתנהל בשטח. בכל זאת החלטתי לפרסם, שחברים כמוך יגיבו מהניסיון שלהם.

זה די הגיוני לחשוב שבטח לא הרבה מקפידים על העניין הזה, של לא לגעת בידיים חשופות בנורות להט, וקשה להאמין שלרובם נשרפות הנורות במהירות.

מצד שני, אם יש בזה אמת, ואני יכול כמעט בלי טרחה (רק לעטות כפפות) להאריך את הסיכויים שהנורה תאריך את חייה - למה לא. גם אסגל לי הרגל טוב ונכון יותר.

• פיתרון
פורסם

לא נוגעים בזכוכית. אז לא צריך כפפות. הרבה לא יודעים ונוגעים בזכוכית. ואז זה מקצר לה את החיים באופן מיידי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

היי, גם אפשרות (כמה פשוט, ככה קל)🙂

נראה לי שבסוף נגיע למסקנות של - לא חייב (כפפות). אבל - כנראה שלא יזיק.

פתרון קל ופשוט: לנגב לפני.

NTZSV, הצלחת לסקרן אותי!

מה הכוונה לא נוגעים בזכוכית? ממה שזכור לי, אי אפשר מבלי לגעת בזכוכית. אתה מתכוון שמשתמשים בכלי מיוחד בשביל זה?🤔 (חיפשתי כזה שמתאר "חושב")

פורסם

נורות ראשיות כגון H1 H4 H7 H11 HB3 HB4 ועוד אין סיבה לגעת בזכוכית.

נורות חניה ונורות בלם וכאלה. כמו שאתה אומר צריך להבריג אותם עם היד. למרות שהרבה יטענו שבדגמים האלה אפשר לגעת ביד. מהניסיון שלי זה גם שורף אותם. אז כן כדאי כפפה או להחזיק אותה עם נייר. שהלחות בידיים לא תעבור לנורה.   

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מניסיון שלי, החלפתי עשרות רבות של נורות בעשרות מכוניות:

נורת הלוגן (מה שיש בפנסים ראשיים) - אם נוגעים בזכורית, הנורה נשרפת אחרי זמן קצר. לא צריך שום כפפות, מרכיבים את הנורה תוך אחיזה בחלק המתכתי שלה.

נורת להט רגילות, לא צריך שום כפפות ואין בעיה לגעת בזכוכית, זה כמו נורת ליבון רגילה שיהו פעם בבתים.  

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אני גם פועל כמו אלי, אני עובד כרגיל בלי כפפות לפעמים אין בריריה צריך לגעת בזכוכית אם היא מתברגת או נתפסת בקליפס ודואג לנגב את הנורה לפני שאני משחיל אותה לחור שלה. לא היו בעיות עד היום והנורות מחזיקות יפה.

• אהבתי 1

פורסם

צודק @Buki . אין בעיה עם נורות ליבון רגילות, בין אם אגסים בבית או נורות בלימה. אבל בנורות הלוגן אין לגעת באצבעות, כי השומן שיורד מהאצבעות גורם לחוסר אחידותֶבטמפרטורה של המעטה. בימים שבהם היו בבית נורות הלוגן (כאלה של 500 ואט, שהיו מייתרות את הצורך בחימום בחורף) הייתי אוחז בהן באמצעות ממחטת נייר. נורות רכב אפשר לאחוז בבסיס המתכתי, חשוב לא לגעת במעטה הזכוכית.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...