Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חברת הליסינג המומלצת ביותר?  

6 הצבעות

1. 1. חברת הליסינג המומלצת ביותר?

• שלמה סיקסט
      1
    • אלבר
      1
    • אלדן
      0
    • לובינסקי טרייד
      0
    • פריסבי
      1
    • אוויס
      0
    • אופרייט ליס
      2
    • באדג'ט
      0
    • אוטו סנטר
      0
    • כל-מוביל
      1

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים

שוקל בכובד ראש לרכוש רכב מאחת מחברות הליסינג, רכב יד ראשונה/שנייה.

הכיוון שלי כרגע הוא לעשות טרייד אין.

נכון לכרגע יש לי 10 חברות בראש, שהן בסקר, מאוד יכול להיות ששכחתי חברה כלשהי.

אשמח קודם כל לשמוע מחוויותיכם והמלצותיכם, וכמובן גם דיס-המלצות יתקבלו בברכה.

פורסם

זה מאד תלוי מה אתה מחפש.

גם צריך להפריד בין חברות ההמרה (טרייד) של היבואנים לבין החברות ההשכרה וההחכר (ליסינג).

בחברות הגדולות יכול להיות גם הבדל בין הסניפים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 32 דקות, borsood כתב:

זה מאד תלוי מה אתה מחפש.

גם צריך להפריד בין חברות ההמרה (טרייד) של היבואנים לבין החברות ההשכרה וההחכר (ליסינג).

בחברות הגדולות יכול להיות גם הבדל בין הסניפים.

מחפש לקנות רכב

כאן פרסמתי פוסט על זה, כרגע עוד בדיונים

פורסם

ולכן הסקר הזה הוא כללי מדי.

כדאי שתמשיך להתייעץ בשרשור שלך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

ראשית אתה צריך לצאת מנקודת הבנה שעל הרכב שלך אתה לא תקבל כלום בטרייד. לא קצת, לא טיפה, כלום. את ההפרש בין מה שיתנו לך יוסיפו לרכב שאתה מחפש. 

במצב שלך, טרייד הוא הפתרון הכי פחות משתלם, ואני מבין שאתה פשוט רוצה כבר להעיף את הרכב ולקחת אחר במקומו אבל עם כל הכבוד - עדיף לך לפרסם את הרכב ביד2 ולחכות שיבוא מישהו, ועל הדרך להמשיך ולחפש משהו מעניין באחת החברות ללא תלות בטרייד, הרי זה לא שאתה צריך את הכסף ממכירת הרכב כדי לרכוש רכב, זה לא באמת סכום שמשנה משהו.. ככה אתה בקושי מוסיף התעסקות מהצד שלך (הרי את הרכב שלך יבוא לקנות מישהו חסר אמצעים לרוב שיש לו כמה פרוטות, זה לא שיהיה פה משא ומתן ומלא טלפונים) ובסוף תצא מורווח בכמה אלפים.

קח בחשבון שעבור חברות הטרייד אתה "כאב ראש" ויעדיפו לעשות טרייד למישהו שיותר שווה את הזמן שלהם.

בנוסף כפי שציין @borsood - יש הבדל בין חברות ליסינג ויבואן שמחזיק גם שירות טרייד\ליס, לדוגמא לובינסקי טרייד או כלמוביל, אצלם ניתן למצוא בין היתר רכבים מיד פרטית, יד ראשונה וכו', לכן הייתי מתמקד בהם על פני שלמה וכד'.

עריכה אחרונה על ידי omricn
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא רואה סיבה להשוות או לדרג חברות ליסינג או מכירה.

צריך לבחון כל רכב לגופו.

כן אציין כמה נקודות שהנחו אותי שעברתי בין מגרשים:

ליסינג נהג יחיד זה מושג מומצא שלא קיים אלא אם כן יש לך הוכחה מבעל הרכב הקודם שרק הוא נהג על הרכב וגם את זה אי אפשר להוכיח באמת.

*ככל הנראה* הטיפולים בוצעו בחומרים הכי זולים שיש ולא במוסכי היבואן אלא אם כן ממציאים לך הוכחה אחרת.

רכב מבוקש עם נתונים טובים *בדרך כלל* לא מגיע למגרש, במידה והגיע, חשוב להבין למה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ליסינג נהג יחיד זה לא באמת שרק אחד נהג על הרכב, גם אם יש הוכחה שרק אחד נהג על הרכב, יש לך להוסיף את הנהגים שלקחו לטסטים וטיפולים ואולי אפילו למוסכי פחחות ששם אי אפשר לדעת מי באמת נהג ולרוב מדובר במספר נהגים.

כל מקרה לגופו ולא הייתי ננעל על חברת ליסינג/טרייד אחת אלא ננעל על דגם ויצרן ספציפיים (עדיף כמה שפחות דגמים), אם אפשר להינעל על תת-דגם זה בכלל יסנן לך הרבה רעשי רקע.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

ליסינג נהג יחיד זה לא באמת שרק אחד נהג על הרכב, גם אם יש הוכחה שרק אחד נהג על הרכב, יש לך להוסיף את הנהגים שלקחו לטסטים וטיפולים ואולי אפילו למוסכי פחחות ששם אי אפשר לדעת מי באמת נהג ולרוב מדובר במספר נהגים.

כל מקרה לגופו ולא הייתי ננעל על חברת ליסינג/טרייד אחת אלא ננעל על דגם ויצרן ספציפיים (עדיף כמה שפחות דגמים), אם אפשר להינעל על תת-דגם זה בכלל יסנן לך הרבה רעשי רקע.

המטרה שלי (בפוסט שלי אחר חיפוש רכב) זה להינעל על משהו ולדעת שבשבילו אני בא.

בנתיים יש לי כמה משהו-ים, אבל לא מצליח באמת להינעל חזק על רכב שאני אומר "זה שלי".

כמובן שאשמח לשמוע המלצות במידה ויש, בפוסט ההוא (לינק לחיץ לפוסט)

פורסם

יצא לי לרכוש או להוביל תהליך של רכישה במשפחה שלי  של לא מעט מכוניות במסגרת המשפחתית ולחברים בחודשים האחרונים, 

אני החלפתי אופל אינסיגניה 2019 בסקודה סופרב 2021, אבא שלי החליף סדוקה קארוק 2018 במאזדה CX30 2022, אחותי החליפה קיה פיקנטו 2018 במאזדה 2 2022.

בנוסף ליוויתי חבר בתהליך ההמלצה- חיפוש- מכירה וקניה של יונדאי איוניק היברידית 2022 שהחליפה פורד פוקוס 2007.

את כל העסקאות עשיתי מול שלמה סיקסט, יש לי אמון מלא איתם ואמון מלא בחברים שרכשתי בסניף במודיעין (אחרי שהכנסתי להם סכום מצטבר של קרוב ל400000 שקל בחודשיים אתה כבר מקבל את הטלפון הפרטי של מנהל הסניף והפרטי של הסוכן שעבדתי מולו, ומצאתי את עצמי גם חוגג איתם בהרמת כוסית לחג פורים בסניף).

אף אחת מהעסקאות לא היתה טרייד-אין, האופל שלי טוטלסה בתאונה, את הפיקנטו של אחותי מכרנו לבד לסוכנות קיה באשדוד (10000 מתחת למחירון אחרי שישבה שבועיים ביד 2 ולא קיבלנו טלפון אחד) וכך גם את הקארוק של אבא שלי שנמכרה תוך 3 ימים לאדם פרטי במחיר מחירון מלא.

כשנכנסתי לסניף כבר היתה לי רשימה של מכוניות אופציונליות שאנחנו מחפשים לכל אחד ואחד ומה שנותר היה לבדוק במלאי של שלמה סיקסט ולחפש את הרכב המתאים מהרשימה שהכנתי לעצמי, לכל אחד התאמתי רכב שענה על הציפיות שלו והתאים לצרכים שלו ולתקציב. 

את המשא ומתן על המחיר מול שלמה לא עשיתי, זה לא כסף שלי והשארתי את נושא הכסף למי שבאמת משלם, אני רק הייתי שם בצד לוודא שלא נופלות טעויות בדרך.

לאחותי מצאנו דרכם מאזדה 2 עם 20000 ק"ד, היתה ליסינג של שלמה סיקסט ועברה השבחה קלה, האוטו היה נקי לגמרי וחוץ מצמיגים לא היה צריך לעשות לו כלום, היה לה טסט חודש הבא והם כבר שילמו על הטסט והעבירו את הרכב כחלק מהשירות שביקשתי מהם.

את המאזדה של אבא שלי מצאנו עם 27000 ק"מ ושלוש שנים על הכביש, גם היא היתה של שלמה סיקסט בליסינג, קיבלתי הסטוריה מפורטת, וכשהגענו לאסוף כבר החליפו לה למצבר חדש, האוטו היה נקי לגמרי ובדיקות מצויינות. כמה תיקוני צבע של שריטות וזהו.

הסופרב שלי היתה עם 74000 ק"מ ו3 שנים על הכביש, ליסינג נהג יחיד וקיבלתי היסטוריה מפורטת של האוטו, הדוח שלהם היה נקי מדי אבל מה שהופיע תאם את מה שהם אמרו לי כולל החלפת שמשה קדמית (נאמר לי מראש והראו לי תמונה של השמשה לפני ההחלפה שקיבלה פיצוצון כנראה מאבן חצץ שעפה על הכביש, כנראה כדי להוכיח לי שזה לא היה בגלל תאונה) תיקון פחחות קל בכנף (נאמר לי מראש) ומינוס הכסתחים הרגילים התאימות היתה אחד לאחד.

עשיתי סיבוב וביקשתי שיחליפו בלמים מקדימה- החליפו דיסקים ורפידות על חשבונם, צמיגים הוחלפו גם כן החלק מההשבחה לצמיגים סיניים (יוחלפו בקרוב).

היונדאי איוניק של החבר נקנתה משלמה והיתה ליסינג אצל שלמה, היסטוריה מלאה, דף בדיקה מטעמנו נקי ותואם את הדף חארטה שהוצג לנו, החליפו לו צמיגים לבקשתו על חשבונם.

כולנו עשינו הרחבה של האחריות לשנתיים שכוללת לא מעט דברים שיכולים להתקלקל מעבר למנוע וגיר, כל רכב עם הרשימה שלו של מה שנכלל ומה שלא נכלל, הרבה דברים מיותרים, כמה מאוד נחוצים (משאבת מים למשל לסופרב שלי שידוע שהיא נקודה חלשה, מכטרוניק לסופרב שלי, משולשים קדמיים למאזדות של אבא שלי ושל אחותי, מערכות היגוי וכדומה- כולם נכללים באחריות).

על הדרך כולנו קיבלנו גם 2 טיפולים ראשונים חינם לפי הוראות יצרן כשבמקרה שלי זה גם יכלול טיימינג על חשבונם כי אגיע לקילומטראז המתאים לפני תום האחריות.

המינוס הוא שהטיפולים במוסכי שלמה סיקסט (הם שולחים למוסך קבלן) אבל אלו לא מוסכי מדרכה אלא מוסכים מורשים משרד התחבורה, אני כן יכול לדוגמא להביא את השמן והפילטר לבד והם ישימו אותו בטיפול (על חשבוני כמובן).

תאכלס עסקה לא רעה. 

מה שחשוב הוא למצוא את הרכבים המתאימים, יש להם לא מעט רכבים שסיימו ליסינג עם קילומטראז בדיחה, הם מוכרים אותם במחיר מעט גבוה מהמחירון המשוקלל ומוסיפים לא מעט אחוזים על "השבחה" שכוללת בדרך כלל תיקון פחחות סוג ז' עם ספריי צבע שאם יש מזל לא צבעו גם את החלון והגאנטים אבל מקבלים רכב עם הסטוריה מלאה כאילו יצא מיד פרטית ואפשרות הרחבת אחריות ב2400-2800 שקל לשנתיים (100 שקל בחודש זה בדיחה) כשעלות 2 הטיפולים לבדם כבר מכסים על העלות של האחריות.

אגב במסגרת הרחבת האחריות מקבלים גם מבצע "חבר מביא חבר", על כל חבר שמביאים וקונה מהם רכב מקבלים בהעברה בנקאית 1000 שקל משלמה סיקסט.

כלומר על אבא שלא ועל אחותי הרווחתי 2000 שקל כיון שהם קנו אחרי והפעלנו את המבצע חבר מביא חבר (לכסף לוקח זמן להכנס, למעשה הם מתחייבים עד 3 חודשים, כך שעדיין לא קיבלתי אבל זאת ההתחייבות הכתובה שלהם בחוזה העסקה).

אני בהחלט ממליץ על שלמה סיקסט בשביל מי שרוצה לרכוש מחברה ולא מאדם פרטי, כמובן לעשות בדיקה מטעמך לרכב, לא להתפתות לטריידאין כי המחיר שמקבלים מהם נמוך בהרבה ממחיר מחירון,  תמיד לנסות קודם למכור לבד במשך שבועיים שלוש כדי לאמוד את מצב השוק, אם מתייאשים אז הטריידאין יכול להיות שווה את ההפרש.

ולא לוותר, ישלהם רכבים שהם מנסים להעיף קודם, את הטובים שומרים, לא לפחד להגיד טוב אחפש במקום אחר ואז כאילו לקום וללכת (אני כבר מראש מקבל את "הרשימה הטובה"), ואז כבר יחזירו אותך ויגידו שיש איזה רכב אבל במחיר קצת גבוה אבל אולי אפשר לעשות משהו ואז מוצאים לך רכב עם קילומטראז בדיחה.

2 כאלה פספסתי במהלך החיפושים שלי, היו אתמול ולמחרת כבר שוריינו על ידי מישהו.

פשוט ישר לשים 1000 שקל ולשריין, מקסימום יחזירו לך את הכסף אם לא רכשת ואם כן זה כבר יורד ממחיר הקניה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...