Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב עד 90,000 ש"ח

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים

לפני כמה חודשים פרסמתי כאן פוסט על חיפוש רכב, בזמנו התקציב היה עד 60K או מימון - החלטתי להרים במעט את התקציב וללא מימון.

עדיין, משם לא יצאתי עם רעיון לרכב לכן פותח פוסט חדש, עם יותר כיוון מצידי.

אז לפני שאציין מה הדרישות שלי - קודם כל להגיד שאני מחפש לעשות טרייד אין בחברות דוגמת אלבר, אלדן וכד'. לכן, אם יש למישהו המלצה על חברה ספציפית(איזור חיפה והקריות), אשמח לשמוע.

כן - לא פוסל גם יד2, אבל את זה אני מעדיף כאופציה ב'.

הרכב שלי היום - הונדה סיוויק האצבק 2011.
דרישות:
גיר אוטומטי.
חסכוני בדלק אבל יציב בעליות (בואו נגיד שהסיוויק שלי צריכה דחיפה מאחורה בעליות של פרויד בחיפה, למי שמכיר. וגם, רק לציין שלא צריך שהרכב יתן 120 בעליות, אין לי צורך בזה, אבל חשוב לי שלא יקרטע).
תא מטען גדול.
נכון להיום הנסיעות לא יותר מדי ארוכות ובקושי נתקל בפקקים (בדגש על נכון להיום).
חשוב גם שלא יהיה רכב גניב מדי (כמו לדוגמה הטויוטה קורולה).
הנראות חשובה לי גם, אז שלא יהיה רכב "מכוער".
עדיפות לרכב גבוה יחסית ולא נמוך כמו הסיוויק שלי.
חשמלי לא בא בחשבון, היברידי יכול להיות שכן אבל מאמין שלא נכנס לי בגדר התקציב - וגם אם כן אולי טיפול יוסיף עוד כמה עשרות אלפים שלא שווים את הרכישה.

פורסם

אחזור על מה שאני כותב כאן כמה פעמים בשבוע: קח לך שעתיים, סע לצ׳ק פוסט, ועשה סיבוב במגרשי הליסינג. תוכל להתרשם מהמבחר ואז בוא להתייעץ לגבי הרכבים שמצאו חן בעיניך.

ועצה חמה - אל תנסה 120 בפרויד. יש לי אוסף צילומים וסרטונים של התוצאות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial

לגבי המהירות תהיה בטוח שאני לא, לא חסר כאלו שכן. אני בסה"כ מחפש אחד שיסחוב.

לגבי ההצעה שלך, היא ריאלית אבל אני ממש רוצה להגיע מוכן מראש, עם 3-4 רכבים שאני אומר שבשבילם הגעתי ואותם אני רוצה לראות.

כבר קרה לי שהלכתי למגרשי הליסינג, מצאתי סקודה אוקטביה שהייתה נראית טוב, כבר נתתי את הפיקדון של ה2000 ש"ח כדי לשמור לי אותה, ובסוף אחרי כל זה חזרתי להתייעץ וגיליתי שבאותו שנתון, לאותו סוג רכב, יש תקלות שלא כדאי להיכנס אליהן.

פורסם

הרכב של אישתי נקנה בצורה הזו (אם כי חדש, בסבב סוכנויות ברחוב יפו), ואחד הבנים שלי מצא כך  רכב שכמעט לא היינו מודעים אליו, והתאים לצרכיו ככפפה לכף היד.

אבל, בהחלט, כדאי למצוא כמה דגמים שמתאימים לצ׳רכים ואז לשאול כאן לגבי הניסיון איתם. חוץ מזה, צריך לראות מה האקזמפלרים המוצעים בימים אלה ומה מצבם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי סיאט ארונה יכולה להיות אופציה, מעט גבוה מהסיוויק, עם מנוע טורבו זריז, מה שכן הגיר האוטומטי פחות אמין.

אוקטביה אופציה טובה ומגיעה גם עם מנוע חזק יותר, מרווחת מאוד ונוחה גם לה אותו גיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

לדעתי סיאט ארונה יכולה להיות אופציה, מעט גבוה מהסיוויק, עם מנוע טורבו זריז, מה שכן הגיר האוטומטי פחות אמין.

אוקטביה אופציה טובה ומגיעה גם עם מנוע חזק יותר, מרווחת מאוד ונוחה גם לה אותו גיר.

ארונה הייתה לחמי, באמת הטורבו שלו משפיע על איכות הנסיעה - אבל אני גם זוכר שהייתה לו בעיה עם הגיר. אני באמת רוצה לקנות רכב שאני יודע שאני צריך לטפל בו פעם בשנה וזהו, לא בא לי להיכנס עם הרכב למוסך כל שני וחמישי. (וגם תקן אותי אם אני טועה, אבל התא מטען שלו קטן יחסית, והוא לא מרווח מאחורה?).

לגבי האוקטביה - כל מה שכתבת נכון - ואז באמת בא לידי ביטוי הגיר שידוע שיש להם בעיה איתו. איך מתגברים על זה לעזאזל?

(בנוסף לאוקטביה, יש לחמי עכשיו סקודה סקאלה, שמבחוץ נראית קטנה אבל נראית גם מאוד מרווחת ותא מטען גדול. מה החסרונות שלה בהשוואה לאוקטביה?)

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, maor23 כתב:

הגיר שידוע שיש להם בעיה איתו.

לא בעיה. פשוט בלאי שיש לכל רכב עם מצמד או שניים.

בדו מצמדי של VAG החלפת מצמדים עולה כ-3K ועוד סכום דומה אם גם המכטרוניק (מוח גיר) הלך.

אם מודעים לנקודת התורפה של הגיר הזה (זחילה ב"חצי קלאץ' בפקקים), ומסגלים הרגלי נהיגה בהתאם

סביר שהמצמדים ידרשו החלפה אחרי עשרות אלפי ויותר ק"מ, כלומר הוצאה של כמה אלפים כל כמה שנים.

לא כיף גדול אבל גם לא כזה נורא. (ביונדאי-קיה הגיר פחות מוצלח והרבה יותר יקר לתיקון)

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

אם אתה מחפש רכב של פעם בשנה במוסך לאורך שנים, הייתי מציע טיוטה קורולה, פחות חזקה ופחות שקטה, אבל חסכונית ומאוד אמינה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

@BoazB11

יש אמת בדבריך, כמובן שאם מדובר בפעם ב.. להוציא סכום, אז ניחא.

אחכה לשמוע עוד המלצות אבל נכון לכרגע, נניח וזה בין סקודה (אוקטביה, סקאלה) לבין הסיאט, לדעתי אני נוטה לסקודה, אבל השאלה שחשוב לי לשאול היא מאיזה שנתונים כדאי "להתרחק"?

אני יודע שלכל רכב יש את השנתון הפחות מומלץ שלו, אז כדי לדעת לבוא מוכן לסוכנויות, אשמח לשמוע דעתכם.

וכמו שאמרתי, אשמח לשמוע עוד המלצות

@yulianx

מפחיד אותי להתקרב לרכב הזה, גניב בצורה בלתי רגילה.

עריכה אחרונה על ידי maor23
פורסם

אין שנתון ספציפי להתרחק ממנו.

המכלולים רצים כבר הרבה שנים.

פורסם

@yulianx

אז שנתון מתקדם ככל האפשר?

דברים שכדאי לי לבדוק ולדעת מראש, לפני שאני מגיע לחברה ספציפית?

אגב, אם כבר מדברים על חברות (ובלי קשר להמלצות הרכבים), יש חברה שכדאי להתרחק ממנה?

נכון לכרגע יש לי בראש:

שלמה סיקסט(שלפי מה שראיתי, יש להם ימי מכירות לקראת פסח), לובינסקי טרייד, אלבר, אלדן

פספסתי חברה כלשהי?

פורסם

אם אתה בודק רכב שהיה בבעלות פרטית תבדוק דוח סליקה, לבקש היסטוריית טיפולים ואם זה רכב גרמני לבדוק האם הוחלפו מצמדים או מכטרוניק.

פורסם (נערך)

@yulianx

ההיגיון אומר שאם אגש לחברות הליסינג, הרכבים יהיו בבעלות חברה/ליסינג, לא? להן אין דוח סליקה? אם אין, אז מה כן אפשר להוציא? דוח בלקר?

לגבי העניין האחרון, מהרכבים שנכון לכרגע מדובר עליהם (סקודה או סיאט), הסקודה היא גרמנית? או שאף אחת מהן?

עריכה אחרונה על ידי maor23
פורסם (נערך)

הרכבים שהזכרתי בהודעה הקודמת הם… ארונה וסקאלה.

אז הארונה תתאים לדרישות, חוץ מתא מטען יחסית קטן. הסקאלה כנראה תתאים יותר. ואם בואגיות עם מנוע ליטר עסקינן - בדוק גם את הקאמיק. לגבי עלויות - הפרש עלות הביטוח בין ארונה לקורולה תכסה סט מצמדים פעם בשנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עדיף שקודם תראה מה האפשרויות ואז תחזור להתייעץ. אתה לא חייב להשאיר פיקדון מה גם שהוא חוזר אלייך. אתה יכול להתלהב מדגם מסויים ואז אין אותו. או שיש כאלו שלא מתאימים לדרישות שלך. קילומטרז' צבע וכו'. תמיד כדאי לשמור על ראש פתוח. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...