Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים. 

אז במסגרת חיפושי אחר הרכב הבא שלי נתקלתי באקזמפלר שמאוד עניין אותי אך עניין היד הפריע לי. 

הרכב הוא יד שנייה שאותו רכש אדם מבוגר בשנות ה-80 לחייו מהיד הראשונה. בהגיעו לגיל 90+ אותו אדם הלך לעולמו בצער והאוטו הורש לבתו שבאופן מאוד מפתיע, עבר יד וכעת הרכב יד שלישית. 

עד כמה שידוע לי, רכב שעובר  ירושה נשאר אותה היד. 

שאלתי היא כזאת: 

אם אכן הרכב עבר יד במשרד הרישוי באופן שאינו תקין ואינו הוגן, האם ישנה דרך להחזיר את הרכב להיות יד שניה? 

מה ניתן לעשות ומול מי צריך לדבר? 

תודה מראש לעוזרים ולמגיבים.

שלומי.

פורסם

נראה שאחרי שזה נעשה זה די מסובך לתקן. האם זה שווה את ההתעסקות?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נשמע שהרכב כבר מעל 10.

אם זה לא דגם מיוחד ונדיר זה שווה את ההתעסקות?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

יכול להיות שהרכב לא עבר בירושה ממש, אלא ניתן לבת במתנה כשהאב עדיין היה בחייו כדי למנוע התעסקות אח"כ. זה הסדר נפוץ במשפחות כשיש בעל רכב שכבר לא נוהג ועדיין קוראים לזה ביומיום "ירושה". 

גם אני לא חושב שזה קריטי לקונה הבא שלך אם הירכב אצלך יד רביעית או חמישית, כשתגיע למכור. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

אין סיבה עקרונית להעביר בעלות בתוך המשפחה. חפעמים יש,סיבה מעשית.

בעשור האחרון העברתי שני רכבים לבנים שלי. שום העברת בעלות - הרכבים נשארו רשומים על שמי. לאחד העברתי בעלות כשהבן ביקש (אישתו קיבלה הוצ רכב'.) וכעבור חודשיים הרכב טוטל. הרכב השני נמכר בגיל 11 כיד ראשונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial

לא הבנתי איך הדוגמאות שלך קשורות לנושא.

בכל מקרה, עד 120!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@Jack457 @sperial jחבל שלא הקדשתם 20 שניות לקריאת הפוסט של @kompy אם ב"התרים והגבלות" כתוב שהרכב "עבר בירושה" אז הוא עבר בירושה...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בהמשך להודעה של קומפי, וודאי שהרישוי יכול להוריד יד. פעולה טכנית פשוטה.

תתחיל מפנייה מקוונת לרשות הרישוי. צרף להם את צו הירושה שבגינו נעשתה העברת הבעלות בירושה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 30 דקות, zvit כתב:

חבל שלא הקדשתם 20 שניות לקריאת הפוסט של @kompy אם ב"התרים והגבלות" כתוב שהרכב "עבר בירושה" אז הוא עבר בירושה...

כוונתי היא, שפות"ש כתב שהרכב "עבר בירושה". אולי, ואז להביא צו ירושה ולהוריד יד. אבל אולי כשאמרו לו שהרכב "עבר בירושה" הכוונה היתה למה שאני כתבתי, צו ירושה לא יהיה אז רלוונטי ואין מה להוריד יד. 

לפני 56 דקות, sperial כתב:

אין סיבה עקרונית להעביר בעלות בתוך המשפחה.

הסיבה היא שבעל הרכב המבוגר לא רוצה יותר להתעסק ולהיות אחראי לרכב. לא לטסט או לביטוח, לא לקנסות שיגיעו, לא לתו חניה לא לכלום. אז בהחלט מעבירים יד מדור לדור ולמי שיבוא מבחוץ יגידו שזו "ירושה" (מה שבתכלס די נכון, רק ההענקה היא לפני שהמוריש נפטר אז במנין הידיים זה לא יעזור).

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 17 דקות, tinoki כתב:

בהמשך להודעה של קומפי, וודאי שהרישוי יכול להוריד יד. פעולה טכנית פשוטה.

תתחיל מפנייה מקוונת לרשות הרישוי. צרף להם את צו הירושה שבגינו נעשתה העברת הבעלות בירושה.

אחרי שעברה הבעלות והפעולה שודרה למחשב משרד הרישוי זאת ממש לא "פעולה טכנית פשוטה", ויש צורך בצו של בית משפט כדי לבצע פעולה כזאת.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

הקשרההוא שהעברת בעלות בינדורית בין אנשים חיים היא פעולה מיותרת, אלא אם יש איזו סיבה מיוחדת (תשלום הוצאות רכב, תוי חניה וכו'), או, במקרה הרע, אם יש חוסר אמון בין ההורים לילדים.

אם אין בעיות כאלה אפשר לחסוך יד ברישום.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יודע, לפעמים אנשים הולכים לעולם הבא באופן לא מפתיע.

ואי אפשר לעשות שום דבר עם הרכב עד לקבלת צו קיום צוואה.

אולי צריך להעביר טסט, לחדש ביטוח, למכור...

אולי ההורה לא מעוניין שיהיה ריב בהמשך.

לא הכל זה יותר יד- פחות יד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחרי פטירת הבעלים אפשר לחדש רישיון פעם אחת. אם אין איזה סכסוך ירושה זה די והותר.

הורה שלא רוצה מריבות צריך לצוות צוואה. יש ברכוש לא מעט מרכיבים שהם כאב ראש הרבה יותר גדול מהרכב.

יש מיליון סיבות להעביר בעלות. במקרים רבים זה מיותר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...