Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם!
ברשותי רכב הונדה סיוון האצ'בק שנת 2013

בשנה האחרונה שמתי לב שאני מצליח לנסוע בנסיעות משולבות בגג 350 ק"מ כשיש לי מיכל מלא. (מציין שהמיכל דלק שלי הוא 55 ליטר ונפח מנוע 1800 סמ"ק)

האם זה הגיוני? כבר החלפתי פלאגים, החלפתי משאבת דלק, ניקיתי מזרקי דלק, החלפתי צינור אוויר למנוע, ניקיתי סרעפת יניקה, החלפתי חיישן חמצן וזה עדיין לא עזר.

אולי מישהו פה עבר את אותה הבעיה והצליח לפצח את גורם הבעיה?

פורסם

מנסיון של שאלות כאלה שחוזרות על עצמם אחת לשבוע בפורום, כמעט תמיד זה אפיון או מדידה לא נכונה. 

תוודא קודם,

האם זה באמת 350 קילומטר? איך מדדת? 

האם הניסעה היא באמת משולבת או שהיא כולה בפקקים ומקבילה לנסיעה עירונית?

האםאתה באמת מתדלק מיכל מלא(ברכב שלך הוא 50 ליטר ולא 55) או שאתה מתדלק מנורה לנורה שזה בערך 5-7 ליטר פחות? 

פורסם

מדדי בעזרת הפונקציה שיש ברכב שרושמת כמה ק"מ עברת בין מילוי למילוי.

הנסיעה משולבת, עירונית, כביש מהיר, פקקים. אני משתדל שלא לתת גז כמו פסיכופט אלא לנסוע רגוע.

ברמת העיקרון אני מתדלק בערך 38-39 ליטר מנורה לנורה.

פורסם

350 לחלק ל 39 זה 1 ל-9.

לא אמור להיות חריג לרכב הזה.

מודדים ק"מ נסועה בפועל  חלקי ליטר שנכנס בתדלוק, לא לפי המחשב רכב.

פורסם

מוזר,

כי אני זוכר שלפני כמה שנים הייתי בכיף נוסע 450 ק"מ לאותו ה 38 ליטר שהייתי מתדלק (באותו התנאים של נסיעה משולבת)

פורסם

הפקקים מתגברים משנה לשנה. יתכן גם שינוי קל בתוואי אוב שעות שבהן אתה נוסע.

לצורך העניין שלפתי את כל התדלוקים שלי לאורך 7 שנים, תוכל לראות בגרף את העליה ההדרגתית בצריכת הדלק הממוצעת (כלומר ירידה של ק"מ לליטר)

תוכל לראות שבתחילת הקורונה התנועה ירדה וזה מיד שיפר את צריכת הדלק

Screenshot_20250306_170939_Chrome.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, BlindPixie כתב:

מוזר,

כי אני זוכר שלפני כמה שנים הייתי בכיף נוסע 450 ק"מ לאותו ה 38 ליטר שהייתי מתדלק (באותו התנאים של נסיעה משולבת)

450 חלקי 38 יוצא:

1 ליטר  ל 11.84 ק"מ

לעומת ה-1 ל 9 הנוכחי שלך

זה הפרש של קצת פחות מ 3 ק"מ לליטר,

משהו שיכול בקלות להשתנות אפילו בין תדלוק לתדלוק בהתאם לתנאי הנסיעה, בטח אם מדובר על הפרש של כמה שנים מהמדידות.

כך שלא הייתי מתרגש מזה במקומך.

פורסם
לפני שעתיים, BlindPixie כתב:

מוזר,

תשמע אני נוטה להסכים עם אלי וזורק השערה נוספת - באקלים הנוכחי אנשים עצבניים, פחות סובלניים על הכביש ונוטים להאיץ ולנסוע מהר, אם אתה נוסע באיזורים יחסית עמוסים יכול להיות שזה משפיע כי אתה נדרש להתאים את עצמך למשתמשי הדרך..

פורסם

כשאתה ממלא מיכל מלא כמה טווח נסיעה הרכב מציג?

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אז הכל בסדר כנראה תוואי נסיעה כולל הרבה עירוני ופקקים, בהונדה שהייתה לנו הטווח היה 580 קמ בערך

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני שעה, daniel204 כתב:

אז הכל בסדר כנראה תוואי נסיעה כולל הרבה עירוני ופקקים, בהונדה שהייתה לנו הטווח היה 580 קמ בערך

הבנתי אותך דניאל, תודה לך!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...