Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, גולדן191 כתב:

מטורף, פשוט אין מה לחדש בנישה הספיציפית וזה נשאר ככה 60 שנה.

זו ממש לא שאלה, זו אמירה. שלא לומר הכרזה. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קצת התבאסתי אתמול. 

החלטתי לתת גיחה לשז"ר אחרי העבודה, אני צריך כמה קליבות "גודזילה" (הקטנות שבהן, אורך מטר). אידאלית, 1.20. 

מגיע לחנות, הבחורה החביבה בקופה אומרת לי "אנחנו סוגרים עוד 5 דקות". בגלל המצב. מבאס, מבין לגמרי. בסדר, לא תכננתי לטייל שם הפעם- תכננתי בעצמי לעשות את זה קצר וקולע. בגלל המצב בעצמי...

אני יודע בדיוק מה אני צריך, איפה זה נמצא, כמה זה עולה :lol: (הסתכלתי על זה בגיחה של שבוע שעבר, בצפיית העתיד).

מגיע למקום, מחפש את הגדולות- יוק! 

כל מה שנשאר להם במלאי על המדף זה 2 קליבות של מטר, אחרונות, מהסוג הזה (יחס מחיר-תועלת מצויין). הן סבירות לחלוטין ועושות מה שאני צריך מהן, לא יותר (ולא פחות! קריטי). קליבה מקבילה בגודל, של אירווין, עולה פי 2. 

מה לעשות, לקחתי את הקליבות הללו ושאלתי את הקופאית בהומור אם זה היה מספיק זריז (פחות מ-5 דקות, שיא עבורי בחנות כלים).

הרצון של העובדים לברוח הבייתה היה מורגש כבד באוויר, קשה. מבאס. מובן ולגיטימי, אבל האווירה הזו לא קלה לספיגה.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בתאריך 17.3.2026 בשעה 20:59, Krip כתב:

לגבי המקדחים, ההבדל במחיר לא כזה גבוה, סט של 8 מקדחי בטון למקדחה עלו לי 93 אחרי הנחה

כמובן את כל הכלים שלי קניתי מאמזון בשליש מחיר.

https://ksp.co.il/web/item/391043

המחיר ל 4 מקדחים הוא 145 ש"ח , של DIAGER

איך יצא לך 93? יפה.

הפטישון של YOFIDRA מעליאקספרס עלה לי 145 ש"ח (לא כולל סוללה, היה לי כבר תואמת מכלי אחר)

ככה שהמקדחים האלה של DIAGER לא זולים כלל, אבל אם אתה קודח איתם 200 חורים, זה יוצא מחיר זול.

אני פשוט לא מתכנן לקדוח עשרות חורים, יש לי עוד פרויקט קטן של 4 חורים וזהו לזמן הקרוב. לכן לא אשקיע 145 ש"ח

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 35 דקות, גולדן191 כתב:

המחיר ל 4 מקדחים הוא 145 ש"ח , של DIAGER

איך יצא לך 93? יפה.

הוא כתב מקדחים למקדחה. אתה קישרת למקדחים לפטישון (sds plus). זה מן הסתם לא אותו מחיר. 

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 13 שעות, ברווז כתב:

קצת התבאסתי אתמול. 

החלטתי לתת גיחה לשז"ר אחרי העבודה, אני צריך כמה קליבות "גודזילה" (הקטנות שבהן, אורך מטר). אידאלית, 1.20. 

מגיע לחנות, הבחורה החביבה בקופה אומרת לי "אנחנו סוגרים עוד 5 דקות". בגלל המצב. מבאס, מבין לגמרי. בסדר, לא תכננתי לטייל שם הפעם- תכננתי בעצמי לעשות את זה קצר וקולע. בגלל המצב בעצמי...

אני יודע בדיוק מה אני צריך, איפה זה נמצא, כמה זה עולה :lol: (הסתכלתי על זה בגיחה של שבוע שעבר, בצפיית העתיד).

מגיע למקום, מחפש את הגדולות- יוק! 

כל מה שנשאר להם במלאי על המדף זה 2 קליבות של מטר, אחרונות, מהסוג הזה (יחס מחיר-תועלת מצויין). הן סבירות לחלוטין ועושות מה שאני צריך מהן, לא יותר (ולא פחות! קריטי). קליבה מקבילה בגודל, של אירווין, עולה פי 2. 

מה לעשות, לקחתי את הקליבות הללו ושאלתי את הקופאית בהומור אם זה היה מספיק זריז (פחות מ-5 דקות, שיא עבורי בחנות כלים).

הרצון של העובדים לברוח הבייתה היה מורגש כבד באוויר, קשה. מבאס. מובן ולגיטימי, אבל האווירה הזו לא קלה לספיגה.

גם אני קיבלתי את אותו יחס מהפקיד של הברגים, הגעתי 10 דקות לפני שהוא סוגר וקיבלתי יחס כאילו עוד שנייה הוא סוגר לי את החלון בפנים, מאז אני לא קונה אצלם שום דבר, אם אני מגיע לשם זה נטו בשביל לראות בעיניים מוצר ולהזמין אותו ממקום אחר.

מה גם שהם יקרים מהמון מקומות אחרים, הדבר היחידי שטוב שם שיש שם מבחר גדול

• מבאס 1
פורסם

לא צריך להגזים.

היינו בקניות בגרמניה, הגענו קצת לפני הסגירה, היה גשום אז חנינו במקורה.

יוצאים לאוטו עם הדברים ופתאום אנחנו קולטים שיש שם שער.

סגור.

שנסגר לפני סיום שעות הפתיחה של הסופר.

קיבלנו שיחת שטיפה בגרמנית טוטליטרית עד שפתחו לנו ושחררו אותנו משם.

פורסם

כנ"ל בהולנד.

נכנס רבע שעה לפני הסגירה לחנות ושואל את המוכרת איפה יש מוצרים מסוג מסויים.

היא עונה לי משהו בסגנון "תכף אני הולכת הביתה, לא מעניין אותי עכשיו לעזור לאנשים ואי אפשר לקנות עכשיו".

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ברוב אירופה דלתות החנויות נסגרות 15-30 דקות לפני שעת הסגירה. אצלנו לא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 19.3.2026 בשעה 22:36, Krip כתב:

גם אני קיבלתי את אותו יחס מהפקיד של הברגים,

חבר, שחרר. "הפקיד של הברגים" הוא בחור מבוגר שעובד בימים כתיקונם מעט שעות יחסית (בעבר הברגייה הייתה סוגרת סביב 15:00 למיטב זכרוני). הוא מומחה (בדוק) ואני מנחש שהוא לא בדיוק מרוויח מה שהוא אמור להרוויח... אני לא מאשים אותו. יש מצב שאני במקומו גם הייתי מתנהג ככה.

הגעתי 10 דקות לפני שהוא סוגר וקיבלתי יחס כאילו עוד שנייה הוא סוגר לי את החלון בפנים, מאז אני לא קונה אצלם שום דבר, אם אני מגיע לשם זה נטו בשביל לראות בעיניים מוצר ולהזמין אותו ממקום אחר.

ועוד בתקופת מלחמה, שהבחור ממהר לחזור הבייתה, לא יאמן החוצפה של האנשים. מה אמור לעניין אותו טילים, אתה צריך איזה בורג או שניים.

קצת פרופורציות...

מה גם שהם יקרים מהמון מקומות אחרים, הדבר היחידי שטוב שם שיש שם מבחר גדול

תלוי מאד במה. יש מוצרים שהמחיר שלהם גבוה יחסית מול בורג המפרץ למשל, ויש להיפך. 

יש גם מותגים שאני מעדיף על פני אחרים, שדווקא אין בשז"ר ויש בבורג למשל. 

פורסם

תורי לשאול שאלה... :lol:

יש לי 2 סטים של אזמלים לעץ. האחד איכותי שמשמש אותי לעבודה עצמה, והשני זיבלון זוועתי שמשמש אותי בעיקר להסרת שאריות של דבק מהחומר. 

בשבוע שעבר, גיליתי לחרדתי (אפרופו השירשור על הסכין מטבח והשחזה) שאני צריך כבר להשחיז את הסט הזיבלון. 

בכנות פשוט אין לי הרבה עצבים לזה. 

מרוב שהוא זיבלון, ההשחזה זריזה מאד; אבל עדיין זו מטלה מעצבנת, כשאתה רוצה לעשות דברים אחרים... 

השאלה. 

גם אתם משתמשים ב-2 סטים כמו שתיארתי? או בסט הטוב לכל הדברים האלו גם כן? או בכלל פטנט אחר? 

אני לא ממש בעד להוריד את הדבק עם סמרטוט לח, אני די אנטי- זה לא עובד לי טוב. 

אני גם לא רואה את עצמי מוריד את השאריות עם שפכטל או משהו באמצע תהליך ההדבקה, מחשש שהחומר יזוז לי והקליבות שתקועות לי בדרך. 

וטיפ שעוזר לי. 

יש קשים שמנמנים (יותר מהסטנדרטיים). חותכים להם את הקצה לצורה של V ויש לך אחלה כלי לאסוף את רוב הדבק שיוצא מהחיבור.

פורסם (נערך)

אתה לא צריך ״סט״ של אזמלים בשביל להוריד שאריות דבק.

קח אזמל אחד, רחב, וזהו, תקדיש אותו למשימה.

בנוגע להשחזה בכללי, כבר כתבתי לך אינספור פעמים - שים אבן השחזה על השולחן תוך כדי עבודה

ותשחיז תוך עבודה בלי לחכות ל״אוי אני צריך להשחיז״. תכניס את פעולת ההשחזה לאותה זרימה

במקום להתאבס על עצירת זרימה אחת ומעבר לאחרת.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

"אם יש, אני משתמש" זה הכלל :rofl:

יש לי סט. למה, ככה התחלתי.... אבל כן, אני שולח את היד לרוב למידה ספציפית. 

יש לי פה התנגשות לוגית לא פשוטה. אני מבין מה אתה אומר, אבל - השחזה אצלי זה לא משהו שאני "מרשה לעצמי" לעשות כ"בדרך אגב". נפשית אני לא מוכן לזה :lol:

המקסימום שאני אסכים כפי הנראה לקחת מהעצה הזו זה את הסטרופ. אחרי הרבה שיכנוע עצמי.

פורסם
לפני 13 שעות, ברווז כתב:

חבר, שחרר. "הפקיד של הברגים" הוא בחור מבוגר שעובד בימים כתיקונם מעט שעות יחסית (בעבר הברגייה הייתה סוגרת סביב 15:00 למיטב זכרוני). הוא מומחה (בדוק) ואני מנחש שהוא לא בדיוק מרוויח מה שהוא אמור להרוויח... אני לא מאשים אותו. יש מצב שאני במקומו גם הייתי מתנהג ככה.

ועוד בתקופת מלחמה, שהבחור ממהר לחזור הבייתה, לא יאמן החוצפה של האנשים. מה אמור לעניין אותו טילים, אתה צריך איזה בורג או שניים.

קצת פרופורציות...

תלוי מאד במה. יש מוצרים שהמחיר שלהם גבוה יחסית מול בורג המפרץ למשל, ויש להיפך. 

יש גם מותגים שאני מעדיף על פני אחרים, שדווקא אין בשז"ר ויש בבורג למשל. 

1. זה היה לפני המלחמה

2. הם יקרים ביחס לחנויות אחרות בארץ, לא מדבר רק על אזור חיפה, רק אולי שהם עושים איזה מבצע אז הם זולים באיזה 50 שקל 

פורסם

כן, יש חנויות אחרות עם מחירים יותר נוחים- על סחורה אחרת, זולה יותר. המוצרים הזולים של שז"ר הם במחיר סביר ודומה מאד לשאר החנויות.

• תוכן חדש...