Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי בכל מקום ולא הצלחתי לקבל תשובה אז אמרתי לעצמי למה לא לשאול במקום בו יש את אנשים המכירים את הדברים המוזרים ביותר...

כבר קרוב ל 10 שנים אני משתמש במחשב שלי ( i5מואץ של MSI, חתיכת חייה רעה בזמנו) אבל בזמן האחרון הוא מתחיל לעשות קולות של גסיסה כך שאני מאמין כי הגיע הזמן להחליף אותו. המחשב החדש הוא גם חתיכת חייה רעה (i7-13700K מואץ, לוח MSI PRO Z790-A MAX WIFI -7E07) ועוד כל מיני דברים) אז התקנתי את כל מה שהייתי צריך על המחשב החדש ואחרי שהכל הותקן ועובד טוב מה שנשאר לי הוא להתקין את כל התוכנות בהן אני משתמש על המחשב החדש. לא היה ממש קל כי השאיפה שלי הייתה לשכפל את המצב של האפליקציה במחשב הישן אחרי ההתקנה במחשב החדש, אך תודות ל AppData הצלחתי להעביר את הרוב ולהתסנכרן אבל האדג' תוקע אותי...

האדג' הנוכחי שכרגע אני עובד אתו עמוס מאוד (200+ טאבים, אני משתמש בו כבר קרוב ל 8 שנים והתיקייה שלו ב AppData היא יותר מ 4 ג'יגה בייט. מה שאני חייב להעביר כדי להמשיך לעבוד עם האדג' הוא ההיסטוריה לפחות, את הטאבים אוכל להעביר באמצעות Tab group או משהו דומה וכבר מספר שנים אני לא משתמש ב Bookmarks.
האדג' הנוכחי שלי הוא Version 109.0.1518.140 (Official build) (64-bit).
האדג' במחשב החדש Version 131.0.2903.146 (Official build) (64-bit)

-ניסיתי את השיטה המתבקשת של העתקת ה AppData אלא מה, מבנה התיקיות שונה בין ווינדוס 7 לווינדוס 10.

-לפי עצה של הקו-פיילוט ניסיתי לבצע העתקה של תיקיית ה Default אל המקום שלה בווינדוס 10, בהתחלה נראה טוב כאשר הטאבים עלו אך גילתי כי לא כולם עברו ולא ההיסטוריה.

-ניסיתי לבצע סנכרון בין שני האדג'ים באמצעות חשבון המיקרוסופט שלי אבל אני נתקל בבעיה במחשב הישן בזמן שאני מנסה להתחבר, משהו עם הסקריפט(?) לא עובד לו.

image.thumb.png.9a9c56a74ce0e3ec96c564b69e2581e7.png

-ניסיתי להתקין כרום במחשב הישן, ליבא לתוכו את הנתונים מהאדג' ואז להעתיק פשוט את התיקייה למחשב החדש (ממה שהבנתי הכרום מאחסן את כל הנתונים שלו בתיקייה אחת של USER ניסיתי את זה אך כשאני מנסה לייבא לכרום את הנתונים גיליתי כי לא קיימת אופציה לקריאת נתונים מהאדג'. חיפשתי קצת ושאלתי והבנתי כי זו בעיה הקיימת שנים ומשום מה אף אחד בגוגל שם לב לזה.

מישהו עשה העברה כזו והצליח? אני עד כדי כך נואש שאני מוכן לקחת את המחשב למעבדה שיעשו את זה תמורת תשלום.

פורסם

אני רק שאלה,ממילא חלוד כבר מעל עשור+

למה כל כך הרבה טאבים פתוחים? ראיתי את זה בסלולר של חמתי ושל אשתי ואמרתי ניחא,אבל פה? 200 ?! תסגור הכל ותפתח כל פעם טאב לאיפה שאתה גולש

אתה לא גולש ב200 אתרים במקביל...אפילו לא 10% מזה (לדעתי)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

פשוט מאוד נוח. לדוגמה הקבוצת טאבים (group) הזו נקראת "פורומים ע" ומכילה כ +12 טאבים שבהם אני מסתובב. 5 לקארפורום, 3 ל HW-Zone ו 4 לתפוז. למבט מהיר אם משהו התחדש אני מעדיף להקליק על הטאב (שמתעדכן ברקע) מאשר לפתוח טאב חדש מהסימניות.

פורסם (נערך)

אין שום כלי שיצליח להתגבר על ההבדל במבנה הקבצים. ברגע שפוסחים על גרסה זהו, נגמר, ומייקרוסופט כבר לא מאמינים בתאימות לאחור כמו פעם. אל תנסה לאתר אפילו בתשלום.

תכין כוס תה, תשמיע אלבום אהוב ברקע ובנה מחדש את המועדפים - אחרי 10 שנים אני חותם בוודאות ש-60 אחוז ממה שיש לך עכשיו אפשר לזרוק. 

גם את הבית מנקים מדי פעם :)

לא יודע מה להגיד לך לגבי ההיסטוריה, את זה הפקדתי מזמן בידי גוגל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם אתה לא רוצה להתעסק עם המועדפים אז הנה שיטה ארוכה נוספת.

תיקח כוס קפה, תפתח קובץ טקסט ותעתיק את הכתובות אחת אחת לפי הסדר לקובץ. בטוח שתיתקל בטאבים שכבר לא מעניינים או שלא נגישים או שהתוכן כבר לא רלוונטי.

תוכל גם לתת כותרות משנה ולמיין. בדפדפן החדש תפתח טאב טאב לפי הסדר.

יתרון של שיטה המעייפת הזו שיש לך גם גיבוי נוסף רק לטאבים.

עשיתי את זה פעמיים כאשר הדפדפן החליט שמספיק לו והעלים חלק לא קטן מהטאבים, אבל אצלי היה מדובר רק ב60 טאבים בערך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

נסה לתקוף בדרך אחרת:

בקש מ chat (או כל שירות דומה) להכין לך תוסף לדפדפן, שלוקח את ה new tab page, ובלחיצת כפתור מוריד את כל ההיסטריה כקובץ csv. צריך בטח לפתוח dev mode, אבל נשמע שתוכל להסתדר.

בתיאוריה, זה ממש אפשרי.

לא סגור בכלל על מה היה בגירסאות הדפדפן הקודמות של edge ואם היה אפשרי לכתוב תוספים שמקבלים גישה להיסטריית הגלישה.

ככה לפחות יהיה לך תיעוד של ההיסטוריה 

באותה צורה, תוכל לבקש ממנו לכתוב תוסף לדפדפן החדש, שמעלים אליו את הקובץ של ההיסטוריה, והוא פותח כל שורה בטאב חדש, סוגר, ועובר לשורה הבאה (שלא יפתח לך כמות גדולה של טאבים במקביל).

בהצלחה!

פורסם
בתאריך 30.1.2025 בשעה 14:26, Haim_gds כתב:

מבנה התיקיות שונה בין ווינדוס 7 לווינדוס 10

כמה שונה? אולי אפשר לכתוב סקריפט קצר שעושה את ההמרה (או להיעזר בג׳בטה).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 21 שעות, borsood כתב:

תיקח כוס קפה, תפתח קובץ טקסט ותעתיק את הכתובות אחת אחת לפי הסדר לקובץ. בטוח שתיתקל בטאבים שכבר לא מעניינים או שלא נגישים או שהתוכן כבר לא רלוונטי.

תוכל גם לתת כותרות משנה ולמיין. בדפדפן החדש תפתח טאב טאב לפי הסדר.

אין צורך, יש לי את ה Sission buddy להעברת הטאבים.

לפני 23 שעות, borsood כתב:

עשיתי את זה פעמיים כאשר הדפדפן החליט שמספיק לו והעלים חלק לא קטן מהטאבים, אבל אצלי היה מדובר רק ב60 טאבים בערך.

אני איבדתי פעם אחת אז הבנתי שאני לא יכול להרשות לעצמי פשלה נוספת כזו, התחלתי לגבות עם Sission buddy (עשיתי כרגע וגיליתי כי פתוחים לי 361 טאבים...)

בתאריך 30.1.2025 בשעה 21:24, hans כתב:

אין שום כלי שיצליח להתגבר על ההבדל במבנה הקבצים. ברגע שפוסחים על גרסה זהו, נגמר, ומייקרוסופט כבר לא מאמינים בתאימות לאחור כמו פעם. אל תנסה לאתר אפילו בתשלום.

קשה לי להאמין שהם יכולים להיות כל כך דפוקים... אני לא מדבר על תאימות לאחור לתוכנת דוס, מדובר כאן על דפדפן מאוד נפוץ.

לפני 23 שעות, yaniv572 כתב:

בקש מ chat (או כל שירות דומה) להכין לך תוסף לדפדפן, שלוקח את ה new tab page, ובלחיצת כפתור מוריד את כל ההיסטריה כקובץ csv. צריך בטח לפתוח dev mode, אבל נשמע שתוכל להסתדר.

בתיאוריה, זה ממש אפשרי.

לא עוזר לי, אני צריך ההיסטוריה של הדפדפן כולל טאבים שנסגרו.

לפני 21 שעות, Gosser1860 כתב:

כמה שונה? אולי אפשר לכתוב סקריפט קצר שעושה את ההמרה (או להיעזר בג׳בטה).

לא יודע. ניסיתי בזמנו לחפש (what the difference in files between edge on windows 7 and edge on win 10) ולא מצאתי שום דבר מועיל

פורסם
לפני 26 דקות, Haim_gds כתב:

קשה לי להאמין שהם יכולים להיות כל כך דפוקים... אני לא מדבר על תאימות לאחור לתוכנת דוס, מדובר כאן על דפדפן מאוד נפוץ.

תאמין תאמין.

לגוגל יש מנהג ידוע - להרוג מוצרים מהר וחד, לפח וזהו.

מיקרוסופט באופן מסורתי שמרו על תמיכה טובה לאחור בין גרסאות windows (אני לא מדבר על דוס) אבל בשנים האחרונות למדו מגוגל.

על מוצרי הענן שלהם או כל מיני חברות שהם בלעו והחריבו - עדיף שלא אפתח את הפה.

ובינינו, שיטת העבודה שלך עם טאבים היא מוזרה וטומנת בחובה סיכון בלי קשר למיקרוסופט :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ציטוט

לא עוזר לי, אני צריך ההיסטוריה של הדפדפן כולל טאבים שנסגרו.

לא הבנת אותי.

ניתן לכתוב תוסף לדפדפן(browser extension ).

ניתן לבקש בתוסף הרשאות בקובץ ה manifest. 

יש הרשאה לקריאת browsing history.

אני הצעתי (אוכל לנסות אולי בהמשך השבוע ליד מחשב), לכתוב תוסף (יותר נכון לבקש מ chat ודומיו) שבלחיצת כפתור יוציא לך את כל הנתונים כקובץ csv.

דבר ראשון, ככה תישאר לך ההיסטוריה בקובץ נגיש.

דבר שני, זה יחסוך לך את העבודה הידנית.

בנוסף, כדי לטעון אותו למחשב החדש, הצעתי לרשום תוסף נוסף שמקבל את הקובץ ודואג לפתוח את כל השורות בטאב חדש, אחד אחרי השני.

ככה תוכל לטעון את ההיסטוריה לדפדפן.

במידה ואתה צריך גם browsing data (כמו cookies וכו'), זה לא יתן מענה.

פורסם
בתאריך 30.1.2025 בשעה 21:24, hans כתב:

תכין כוס תה

בתאריך 31.1.2025 בשעה 13:24, borsood כתב:

תיקח כוס קפה

מה שכן, דואגים לך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, yaniv572 כתב:

ניתן לכתוב תוסף לדפדפן(browser extension ).

ניתן לבקש בתוסף הרשאות בקובץ ה manifest. 

יש הרשאה לקריאת browsing history.

אני הצעתי (אוכל לנסות אולי בהמשך השבוע ליד מחשב), לכתוב תוסף (יותר נכון לבקש מ chat ודומיו) שבלחיצת כפתור יוציא לך את כל הנתונים כקובץ csv.

תודה רבה, זה לא ממש התחום שלי (אני איש אמבדד, הפעם האחרונה שכתבתי ל PC הייתה לפני שנים...). הייתי רק רוצה לוודא, הכוונה  שלי ב"היסטוריה" היא כל היסטורית הגלישה וכל לינק שלחצתי עליו.

אני יכול לתאר מקרה בשבוע שעבר שמראה למה זה כ"כ שימושי. מקבל המלצה לספר מ Goodread וכמובן מחפש ב LibGen, מוצא את הספר ורואה כי שם המחבר מסומן (צבע ירוק אצלי, משמעו שביקרתי בלינק). אם זה כך שכבר קראתי ספרים שלו וקיבלתי עוד המלצה אז כדאי לגשת ללדף עם הספרים שלו ולראות אם יש עוד משהו חדש. 

לפני 18 שעות, hans כתב:

ובינינו, שיטת העבודה שלך עם טאבים היא מוזרה וטומנת בחובה סיכון בלי קשר למיקרוסופט :)

למה? אני מוצא שזה מאוד נוח (כפי שתיארתי) ואולי יתרון נוסף שאני רואה עכשיו הוא שברגע שהטאבים מוצגים אז נוח לעבור על כולם להזכר שצריך משהו (הכרטיס מסך מיד 2, לבדוק אם יצא משהו ב SnowRunner, לגמור לקרוא את המאמר שאני נגרר איתו כבר ימים וכו') 

פורסם
לפני 12 שעות, Haim_gds כתב:

תודה רבה, זה לא ממש התחום שלי (אני איש אמבדד, הפעם האחרונה שכתבתי ל PC הייתה לפני שנים...). הייתי רק רוצה לוודא, הכוונה  שלי ב"היסטוריה" היא כל היסטורית הגלישה וכל לינק שלחצתי עליו.

אני אנסה השבוע לארגן משהו כזה, לא יכול להבטיח.

רק להיות בטוח, הדפדפן edge שלך הוא החדש שמבוסס על chromium או שאנחנו מדברים על edge בדור הקודם, כלומר 100 אחוז פיתוח של ממיקרוסופט?

• תוכן חדש...