Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, DAHUJI כתב:

.

.

לפני 20 שעות, DAHUJI כתב:

סל"ד גבוה לא שווה מהירות גבוהה בכביש בין עירוני... אתה יכול לנסוע ב- 120 קמ"ש בסל"ד די נמוך כמו ברכב שלי שההילוך החמישי שלו מוזר (פחות מ- 3,000RPM).

שיירי פיח מגיעים מתערובת דלק שלא נשרפה כמו שצריך במלואה.

כשמנוע הרכב בסל"ד נמוך, בדר"כ תערובת הדלק/אוויר לא נשרפת במלואה כי יש פחות לחץ בבוכנה (תערובת דלק/אוויר שלא נשרפת במלואה = דלק שמתבזבז לא על שריפה), ואז אותה תערובת שלא נשרפה במלואה ממשיכה בחלקה למערכת הפליטה (ממיר קטליטי ואגזוז) ויוצרת שיירי פיח (פיח = פחמן).

כשמנוע הרכב בסל"ד גבוה (ואתה מושך הילוכים), המנוע מתאמץ, הלחץ בבוכנות עולה, ותערובת הדלק/אוויר נשרפת בצורה יותר שלמה ומלאה ופחות ממנה מגיע למערכת הפליטה כשיירי פיח.

אין מה להתרגש... פשוט תתחיל לאמץ את הרכב ולא לחשוב על הדלק בהגזמה.

תיבת ההילוכים ברכב שלי ידנית, ואין נסיעה אחת שאני לא מושך הילוכים כמעט עד הקו האדום התחתון באחד ההילוכים שני או שלישי.

אני חושב שזה חשוב מאוד למנוע להתאמץ, כמו שזה חשוב מאוד לגוף שלנו להתאמץ ולהזיע, שיהיה לו חם ויהיה לו קר, הכל בגבול הסביר.

כמובן שאני מושך את ההילוך ומביע את המנוע כמעט עד לקו האדום רק לאחר שהמנוע התחמם וכשמדובר בנסיעה שהיא מעל 15 דקות, כשכל המתכות והשמנים/נוזלים כבר הגיעו לטמפרטורת העבודה שלהן.

אני לא מגיע עד לרמת מנתק ההצתה, אבל אני בהחלט שמושך את ההילוך השני כמעט עד 100 קמ"ש ומאמץ את המנוע כדי לשמור עליו "נקי" (משיירי פיח).

לאמץ את המנוע כשהוא חם אפילו עד לקו האדום פעם בכמה זמן/נסיעות זה מאוד בריא למנוע (נקרא Italian tune-up).

אם יש לך מנוע GDI יש תוסף מעולה של Liqui Moly Valve Clean שמנקה שיירי פיח מהשסתומים. קניתי כזה באמאזון כשהיה במשלוח חינם במחיר זנות, ואני זורק פחית לחצי מיכל דלק פעם במתי שמתחשק לי (פעם בשנה בערך).

הברירה האחרת היא לבקש מהמוסכניק לראות כמה שיירי פיח יש לך על השסתומים עם בורוסקופ וזה דורש פירוק של הפלאגים לדעתי.

אני כבר רשמתי שוויתרתי על השטות הזאת חסכוניות בדלק, שעל הנייר יש ביטוחים, וטיפולים, לרכב שעולים לא פחות לרכב בן 11 מזדקן והכול מתקזז בחשבון הסופי. ומבחינתי 11 ק"מ לליטר או 13 עם בלאי מואץ לא עדיף(עוד 30 שקל בחישוב שעשיתי בתידלוק לא קריטי), אין לי בעיה למשוך עד למנתק הצתה גם כן עשיתי את זה כמה פעמים בהילוך 2, כמדומני אם אני זוכר רק הבעיה זה המהירות המופרזת בסלדים כאלו (אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה בכביש בין עירוני בלבד כמובן), לדוגמא כבר רשמתי: 6k סלד חופף למנתק ב 1.4 של vw המיושן והוותיק, עולה למהירות של 130 קמ"ש בהילוך 3 מסוכן, והאמת אני נהג עדין קשה לי עם מצערת פתוחה לרצפה, וכאלו סלדים! אבל אני חושב שלמשוך ספציפית לרכב שלי לכיוון ה 5k סלד קרוב לרד ליין או 4.5k מעל מומנט מרבי יהיה בסדר עבורי,אני אברר ויתרגל את אופי הנהיגה שלמדתי פה צריך להרגיל את המוח למשהו חדש.

עריכה אחרונה על ידי Oren_Barazani
  • אהבתי 1
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 21.2.2025 בשעה 14:00, amosbmw כתב:

ההבדל הוא קטן, לטובת האצה מהירה. כל עוד שאתה לא נאלץ להאט באמצעות הבלמים, כי אז ביזבזת אנרגיה.

בתאריך 21.2.2025 בשעה 22:28, Ooga כתב:

אפשר גם לראות שהנצילות גבוהה בסלד נמוך יחסית של 2500, וזה למרות שבמנוע הזה שיא המומנט מגיע ב 4200~ סל"ד בערך (הפיק של ה bmep).

החכמתי, תודה לכם!

מעניין שהיום במנוע K4M של רנו אני רואה את מה שכתבתם שתאוצה בסל"ד נמוך לא נותנת ירידה בצריכת הדלק. לעומת זאת במנוע בוקסר 1.6 EJ16 של סובארו כשנהגתי קבוע להאיץ בסל"ד נמוך קיבלתי צריכת דלק משמעותית יותר טובה מתקופות שהאצתי בסל"ד גבוה יותר לכיוון שיא המומנט.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 5.2.2025 בשעה 22:16, Deutz912 כתב:

אין שום קשר לסל"ד גבוה לצריכת דלק, הכל תלוי בעומס על המנוע.

אם אצלך שיא הממונט הוא ב 1750 סל"ד בוודאי שהמנוע שלך הוא דיזל.

יכול להיות שתיסע על 2000 סל"ד והצריכת דלק שלך תהיה נמוכה, ויכול להיות שתיסע על 1500 סל"ד והצריכת דלק שלך תהיה גבוהה.

לצורך הדוגמא אם אתה נמצא בהילוך שלישי ואתה על 55 (באופן שיחס ההעברה של ההילוך הוא בין 40-60 קמ"ש) והסל"ד שלך 1800 ואתה נותן לחיצה עדינה על דוושת הדלק הרכב שלך ישייט על המהירות הנוכחית - צריכת הדלק שלך תהיה נמוכה אפי' שהסל"ד גבוה מכיון שהעומס על המנוע הוא נמוך.

מקרה אחר בו צריכת הדלק תהיה גבוהה - אתה נמצא בהילוך שלישי ואתה על 35 קמ"ש (מהירות שלא תואמת את ההילוך) אפי' שאתה על סל"ד נמוך 1100-1300 ואתה לוחץ על דוושת הדלק בשביל להגביר את המהירות כאן העומס על המנוע הוא גבוה יותר ואפי' שאתה בסל"ד נמוך הרכב שלך יצרוך יותר דלק בשביל להגביר מהירות.

עצתי היא אחרי שהגעת למהירות המתאימה להילוך (כמעט לסוף יחס ההעברה של ההילוך) שחרר לשניה את דוושת הדלק, ושוב לחץ עליה בעדינות וכך הרכב ישייט לך באותה מהירות בפחות צריכת דלק. (הרבה אולי יחלקו עליי אבל עקיבה מתמדת במחשב דרך צריכה רגעית מוכיחה את זה)

כן זה רנו פלואנס דיזל, זאת בערך התשובה שבדיוק חיפשתי, בעיקר לנסיעה בעיר אם אני בתוואי נסיעה שאינו מאפשר לי לנסוע ב40-50 קמש ששם אני נוסע בקלות על הילוך 3 אולי 4 אם זה כביש די פתוח. סקרן אותי אם כדאי להשאר על נגיד 2000-2100 בהילוך שני או לעלות לשלישי שיוריד אותי ל1500. בעקרון המנוע די רועש ב2000+ סלד בגלל זה חששתי שהצריכה יותר גבוה. זה יותר עניין אותי בעיר, מחוץ לעיר רוב הזמן אני בהילוך 6 גם כך אז אין לי פה משחק נטו סיקרן אותי איך לנהוג בעיר לצורך חסכון מקסימלי, חוץ מהברור מאליו לנסוע כמו סבתא על איזה 20 קמש. וכן 1100-1300 כול עוד זה לא הילוך ראשון האוטו מרגיש כמו עגלה מתה אני בחיים לא מגיע למהירות כזאת. בקשר לטיפ האחרון שלך, מעניין ננסה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...