Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

אבל, אני משוכנע שאנשים ישלמו את זה עבור הקטנת הסיכון להיות מעורב בתאונה. 

יש לך פה במדינה, בעיר, בפורום אחוז גדול ומכריע שקונה צמיגי לינג לונג צ'ונג ולא מוצא שום בעיה עם סדר העדיפויות בחייו.

את זה לא תוכל לשנות.

עלות ההדרכה במגרש החלקה היא אסטרונומית בגלל השטח הפיזי הנרחב שדורשת ההדרכה (בניגוד לישיבה באיזה חדר קיים לשיחת רענון וכיו"ב).

גם את זה (העלות) לא תוכל לשנות.

בקיצור, הרבה כעס ורעש אבל בתכל'ס כשצריך לסדר פיתרון פרקטי ב-baby steps אין פה שום תהליך שאפשר להתחיל איתו.

בוא ננסה תרגיל מספרי - הדרכה שעולה 1000₪ אמיתיים - נניח והמדינה מסבסבדת לך חצי - 500₪, - מה הסיכוי שאתה תשלם את החצי הנוסף?

יקר מדי, נכון? מה עם 75 אחוז? 

עכשיו תעביר את השאלה לאלה שיש להם את סדר העדיפות שהזכרתי...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הרכבים המשופרים ממגנטים ניידות, וכמות הדוחות שהם מפיקים מהם כמו: שיפורים לא חוקים+החרמת רכב+אגרת החזרה לכביש+אלכוהול+התחצפות לשוטר...😜 

מכניס כסף למדינה יותר מתוכנית גרנדיוזית עם שיעורי היענות שמוטלים בספק

פורסם

קודם כל אני איתך לחלוטין ןחושב את זה כבר 30 שנה לפחות.

לגביי מסלולי מירוץ, מודה על מה שיש אחרי 75 שנה במדבר.

סליחה אם פוגע במישהו אבל הם לא הכי זמינים גיאוגרפית, ונראים יותר כמו מסלול קרטינג ממשהו שמגרה חושים.

צריך משהו יותר מקצועי, ואיפושהו בין חדרה לגדרה.

כבר עברה בטרומי הצעת חוק של ח"כ חנוך מיליבצקי מהליכוד שנה שעברה להסדיר סדנאות שיפורים מאושרות שיכולות לשפר ולתת אישור לרכב. הוא גם יו"ר הכנסת וכנראה הנציג הכי גבוה שהיה לספורט המוטורי אי פעם.

זה תקוע מאפריל 2024 , מוזמנים להציק לו עם זה. עכשיו זה הזמן, ביבי צריך כל יד 😉

מצרף את הצעת החוק

25_lst_4277420.docx

פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

האוכלוסיה ש"משפרת" אגזוזים לא תשלם תמורת שימוש במסלולים.

וואו, אתה ממש נחרץ.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני גם חושב שהאוכלוסיה "האיכותית" שמגיעה לחיפה עם מכוניות ואופנועים משופרים מכול הכפרים בצפון, תמשיך להגיע ולהתפרע ברחובות חיפה , גם אם יבנו 10 מסלולים בצפון.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא צריך עוד התערבות ועוד בירוקרטיה, אם משהו תוקע את זה - זה ההתערבות הזאת של למדוד לאנשים את השיפורים ולעשות חוקים על איזה פונט לרשום את המספרים של התוצאות.

כבר יש מסלולים אז התשתית החוקית לעניין קיימת, מה שחסר זה רק עוד מסלול בגדרה חדרה, וגם לפי דעתי הרבה יותר חסר שזה יהיה נגיש למתחילים גמורים כמו בנורברינג ולא איזה משהו עם קליקה סגורה של בעלי מספרים אפורים עם גרר פרטי ומיליונים מיותרים, מסלול שיתן בזמנים מסויימים בשבוע להכנס לעשות רבע שעה עם רכב פרטי, שיהיה אפשר לסגור את זה באינטרנט או במקום ולא עם איזה מספר טלפון של חבר של חבר שעובד בתחום, ושיהיו עוד אנשים רנדומליים איתך במסלול, כמו קארטינג בסיסי של הילדים בקניון, לקחת על זה סכום הגיוני ולהרוויח. לא יודע אם זה שווה כלכלית אבל המדינה בטח שלא תממן את זה - פרטי צריך לממן את זה. אני מניח שהבעיה הבאה היא איך לקבל אישורי בניה לדבר כזה, כי למה שבנאדם יוכל לבנות משהו בשטח פרטי שלו בלי שזה יהיה עוד שכונה של בניינים אפורים שנמכרים בפי 100 מעלות הבניה.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מהיכרות די קרובה, כל נושא הספורט המוטורי נתקע במשך שנים עקב סכסוך בין מארגנים בתקופת החיתולים של הנושא בין 1985 ל מתישהו באמצע שנות ה 90. שאז העלה מישהו דרישה לתקנן את זה בחוק במיוחד לאור התפתחות מירוצי רחוב באופן מסוכן (מירוצי הרחוב כביש בין יפו לרמלה) . לקח הרבה שנים עד שהגענו למצב הנוכחי שבו יש מסלול פרטי אחד ועוד שניים בחסויות עירוניות (באר שבע וערד) מסלול דראג החסות עיריית דימונה. 

ספורט מוטורי הוא עתיר כסף יותר מכל ספורט אחר בעולם. אבל ניתן להנגיש נהיגה ספורטיבית לכל אחד בתנאי שיש מסלול ראוי. 

בעיות עלויות נדל״ן הן החסם העיקרי לכל משקיע בתחום. תוסיפו לזה צרות עין ותקבלו את מה שקרה למסלול הקטן שהיה בכוכב יאיר על אדמה פרטית. 

לצערי אני לא רואה אף גורם שיקריב נדל״ן יקר בין חדרה לגדרה לנושא. 

ובינינו, המרחקים הגיאוגרפיים בארץ מתגמדים בהשוואה לכל מקום בעולם. נהגי כל אירופה נוהרים לנירבורגרינג , מה נלין על נהג חיפאי (ויש כאלה) שמשתתף קבוע בליגה בערד ובבאר שבע. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 27.1.2025 בשעה 00:44, נירו72 כתב:

קודם כל אני איתך לחלוטין ןחושב את זה כבר 30 שנה לפחות.

לגביי מסלולי מירוץ, מודה על מה שיש אחרי 75 שנה במדבר.

סליחה אם פוגע במישהו אבל הם לא הכי זמינים גיאוגרפית, ונראים יותר כמו מסלול קרטינג ממשהו שמגרה חושים.

צריך משהו יותר מקצועי, ואיפושהו בין חדרה לגדרה.

כ5_lst_4277420.docx 38.16 \u05e7\"\u05d1 · 0 downloads

מסלול מרוצים מטבעו הוא דבר רועש. על המסלול עולים גם רכבים שלא מותרים לנסיעה בכביש. ולכן הרעש גדול יותר מסתם כביש שעובר בסמוך , יותר קרוב לרעש שעליו התלונן הברווז בפתיחת שרשור זה 

וכאן מתחילה הבעיה של NIMBY  (not in my back yard)
כולם רוצים מסלול קרוב, אף אחד לא רוצה אותו קרוב לבית שלו. 
בדיוק כמו מזבלה 

לכן המסלולים ממוקמים בנקודות רחוקות מישוב. 
הסיכוי שיהיה מסלול בין גדרה לחדרה הוא אפסי 
בנוסף לבעיה שהנדלן בחלק הזה של המדינה הוא יקר, ומסלול טוב דורש לא מעט נדלן.

גם ברומניה , שהייתי במסלול , המסלול היה כמעט שעה נסיעה מבוקרשט (אם אני לא טועה ) 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 36 דקות, YaronNahum כתב:

מסלול מרוצים מטבעו הוא דבר רועש.

:rofl:

ומטוסי קרב (מבסיסים שקרובים אם לא בתוך שטחי ישובים) זה לא רועש?

מה לגבי נתב"ג?

מה לגבי שדה התעופה בחיפה עם כל המטוסים (כולל המסחריים), מסוקים וכולי?

אלו מרעישים עוד יותר, בכל שעות היממה. 

אז אפשר למקם מסלול מירוצים שכזה צמוד למקור רעש אחר כמו שדה תעופה. או קרוב יחסית. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, ברווז כתב:

ומה לגבי שדה התעופה בחיפה עם כל המטוסים (כולל המסחריים), מסוקים וכולי?

צודק, גם שדה תעופה הוא רועש. 
תראה איזה מאבק מתנהל על שדה נוסף לנתב"ג שכבר כיום ידוע שלא יספיקו לבנות חדש לפני שהוא יסתם לגמרי. 
אני מדבר על שדה בעמק יזרעל. מול שדה ליד נבטים. 

לכן , גם אם משהו היום יקח קרקע , בחלק שבין גדרה לחדרה (שהיא כאמור הקרקע היקרה במדינה ) 
וירצה לבנות שם מסלול 
דרך היסורים שהוא יעבור עד לאישור הסופי , 
ההתנגדויות של כל הישובים מסביב (אתה היית מוכן לגור ליד מסלול ? קח בחשבון שהוא עובד בשבת לדוגמא ) 
השינוי של היעוד של הקרקע בכל הועדות , 

גם אם הייתה לי קרקע בחינם , בתור יזם , לא רואה למה לעשות את זה. עדיף לתכנן שכונת מגורים או איזור משרדים.

דרך אגב מסלול המראה הוא אחלה בשביל מרוץ דראג. לא צריך יותר ממנחת 

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 17 דקות, YaronNahum כתב:

מסלול המראה הוא אחלה בשביל מרוץ דראג. לא צריך יותר ממנחת 

אם אגיד את מה שאני רוצה להגיד על מרוצי דראג, משחק מילים נהדר, אקבל הרחקה מהפורום לדעתי.

בוא ונאמר שאני ממש לא סובל את הטיפשות הזו. 

אחרי שזה נאמר, 

סבבה- עכשיו צריך למצוא שדה תעופה שמוכן לפנות מסלול המראות\נחיתות בשביל המירוצים, זה מה שאתה אומר? כי זה ממש לא קרוב ללהישמע כמו משהו כלכלי.

אנחנו סוג של מסכימים וגם לא מסכימים על נושא הרעש. כמו שאישרו שדות תעופה, ניתן לאשר גם מסלולי מירוצים. במיוחד כשמסלולי מירוצים לא אמורים לעבוד בשעות הלילה, להבדיל משדות תעופה. יש מה לעשות עם זה, זה לא אבוד מראש, רק צריך לרצות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לשדה תעופה משמעות שונה המסלול נהיגה. גם היקף קהל היעד, גם היקף הפעילות הכלכלית, גם המשמעות הביטחונית. וכמובן גודל השטח הנדרש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

ומטוסי קרב (מבסיסים שקרובים אם לא בתוך שטחי ישובים) זה לא רועש?

מה לגבי נתב"ג?

ואיזה שדות תעופה נבנו אחרי הקמת המדינה?

להזכירך יש מגמה של הוצאת שדות צבאיים מאיזור חדרה-גדרה.

דווקא הפעלת שדה "שקט" בחיפה בסגנון לונדון סיטי הייתה יכול להיות משהו מאד טוב לחיפה. אבל בארץ אין תכנון לטווח רחוק.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אם אגיד את מה שאני רוצה להגיד על מרוצי דראג, משחק מילים נהדר, אקבל הרחקה מהפורום לדעתי.

בוא ונאמר שאני ממש לא סובל את הטיפשות הזו. 

מותר לך לשוב ואפילו לאמר. אבל זה יהיה ככל הנראה נכון גם לגבי סוגי ספורט אחרים.
מרוצי דראג אולי יהיו טיפשיים בעיני רבים, אבל זה באותה קטגוריה של ״ללכת מכות״ באופן מסודר כמו ufc ו mma למשל. זכותך לא לאהוב .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אפשר להקים מסלול במנחת מגידו (אני זוכר שהייתי חוצה שם עם טרקטור כנער, אמרו לי תשים לב שאף אחד לא נוחת😂 אף אחד לא דיבר על המראה😂).

אפש להקים ברמת הגולן.

יש מסלולים בארץ ויש מי שמנסה לשנות את תקנה 380.

אישית לא מפריע לי המרחק מהצפון לדרום ליום מסלול. מפריע לי עצם ההתנהלות שחייבים להגיע למסלולים בזמן מוגדר ודוחסים רכבים (צריך להתפרנס). הייתי שמח אם המסלולים היו פתוחים באופן מזדמן כאשר אפשר להגיע לשלם ולנהוג כל ימות השבוע מבלי להיות מוגבל לזמנים הקיימים היום.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...