Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף או מאזדה 3 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתיהן חדשות (2005) עם מנועי 1.6

מי קומפקטית טובה יותר לדעתכם ?

האם יש בכלל השוואה או שאת הגולף צריך להשוואת לחלק היותר יוקרתי של הקטגוריה?(A3, 147)

תודה

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

בהחלט יש השוואה. הגולף אמנם ממוצבת בקטגוריה אחת למעלה מבחינת מחיר ושואפת יותר לפלח הקומפקטיות היוקרתיות, אבל במיוחד עם מנוע 1.6 (100 כ"ס) היא לא עדיפה בכמעט שום מובן על פני ה-3. מה גם שניתן לקנות מאזדה 3 2.0 מאובזרת במחיר של הגולף 1.6 בגרסת הכניסה...

בגדול, סביבת הנהג בגולף עשירה ונעימה יותר לשהיה, אבל המאזדה לא נופלת בכמעט שום מובן אחר מהגולף ולכן, בגלל המחיר הנמוך משמעותית, היא עדיפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש הבדל משמעותי במחיר ונראה לי ש3 יותר זריזה עם1.6

רק נראה???

אני בטוח ב 100% שהיא יותר זריזה הגולף בכלל רב ה פולספגן בגירסאות ה 1.6 ליטר למינהן פשוט רכבים כבדים בטירוף!

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם
בהחלט יש השוואה. הגולף אמנם ממוצבת בקטגוריה אחת למעלה מבחינת מחיר ושואפת יותר לפלח הקומפקטיות היוקרתיות, אבל במיוחד עם מנוע 1.6 (100 כ"ס) היא לא עדיפה בכמעט שום מובן על פני ה-3. מה גם שניתן לקנות מאזדה 3 2.0 מאובזרת במחיר של הגולף 1.6 בגרסת הכניסה...

בגדול, סביבת הנהג בגולף עשירה ונעימה יותר לשהיה, אבל המאזדה לא נופלת בכמעט שום מובן אחר מהגולף ולכן, בגלל המחיר הנמוך משמעותית, היא עדיפה.

רוני

:mm_yeah:, מצטרף בדעתי לנאמר.

פורסם

גם אני מצטרף להמלצה על ה-3. במחיר של גולף 1.6 בגרסתה הכי פשוטה ולא מאובזרת אפשר לקנות 3 2 ליטר ולהשאר עם עודף של 15000 ש"ח.

מה גם שה-3 לא נופלת מהגולף כמעט בשום תחום, אולי היא קצת פחות מפנקת במחינת סביבת נהג פחות איכותית.

פורסם
גם אני מצטרף להמלצה על ה-3. במחיר של גולף 1.6 בגרסתה הכי פשוטה ולא מאובזרת אפשר לקנות 3 2 ליטר ולהשאר עם עודף של 15000 ש"ח.

לא יזיק לדייק יותר בפרטים. גולף 1.6 אוטומטית שווה במחירה למאזדה 3 2.0 אוטומטית. לא יתקבל שום עודף בחזרה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

גם אנחנו עשינו את ההתלבטות הזאת בדיוק ולקחנו את הגולף.

לגיס ולעוד חברים[איך לא? לכל המדינה יש כזאת] יש מאזדה 3 2 ליטר. האוטו בהחלט ברמה גבוה ליפאנית אבל לא מתקרב לאיכות גרמנית.

אנחנו מאוד מרוצים מהגולף,עברנו איתה 8K בערך ב 4 חודשים[המרווח טיפולים ב15 אלף]

אומנם היא לא מהירה בגלל המשקל והמנוע החלש,אבל אמא שלי לא עושה רייסים לפי הבנתי,וביום יום הכח של המנוע מספק.

בכלל, האיכות הכללית וההרגשה בתור נוסע איכותית ועשירה.[אין לי רשיון עדיין]

בקיצור אני ממליץ לך על הגולף, אבל קודם תעשה נסיעת מבחן על שתיהן ותראה מה טוב לטעמך.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
גם אנחנו עשינו את ההתלבטות הזאת בדיוק ולקחנו את הגולף.

לטעמי מי שמציין את מוצא הרכב הוא מראש משוחד לכיוון כלשהו ולכן עיוור לרמה האמיתית של המכוניות. זה שאתה אומר "האוטו בהחלט ברמה גבוהה ליפנית אבל לא מתקרב לאיכות גרמנית" כבר לא עובד לטובת אובייקטיביות התגובה שלך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לא יזיק לדייק יותר בפרטים. גולף 1.6 אוטומטית שווה במחירה למאזדה 3 2.0 אוטומטית. לא יתקבל שום עודף בחזרה...

רוני

צודק, בדקתי לגבי גרסת ה-FSI 1.6

האבזור שלה מעליב, אין מחשב דרך, יש טאסות!!??, בגרסא הזו היא נראת פחות איכותית מבפנים בגלל הצבעים הקודרים.

פורסם
גם זה לא עוזר יותר מדי ....

וואלה, צודק. פספסתי את זה. אדון VIPER - נא לקרוא את כללי הפורום ולא להגיב יותר בפורום הייעוץ ברכישה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רק נראה???

אני בטוח ב 100% שהיא יותר זריזה הגולף בכלל רב ה פולספגן בגירסאות ה 1.6 ליטר למינהן פשוט רכבים כבדים בטירוף!

תפיסת עולם ותחושת בטן אינם יכולים לשנות את העובדות. והעובדות הן:

1. גולף 1.6 שוקלת כ 10% פחות ממזדה 3. ( 1154 לעומת 1248 ק"ג ).

2. למנועי שתי המכוניות הספק דומה ( 102 כ"ס לגולף 105 למזדה ). הספק המתקזז בקלות לאור הפרשי המשקל הנזכרים.

3. נכון שלמזדה, לפחות לדעתי, מראה ספורטיבי וקליל יותר לעומת הגולף, מה שמסביר בקלות את תחושת הבטן הנזכרת למעלה.

4. לגולף ולמזדה ביצועים כמעט זהים לפי נתוני היצרן ( 12.4 למזדה ו12.5 לגולף ).

עד כאן העובדות. מכאן לנסיון הפרטי שלי עם שתי המכוניות. למזדה הגוי טוב חריף ומדויק, מושבים מאוד בינוניים ומעט צפופים מאחור, נסיעה מעט קשה לטעמי ומזגן די מפתיע בחולשתו, יחסית למה שהכרתי במזגנים יפניים. עוד אכזבה קלה היא איכות הפלסטיקה והתחושה הזולה של פנים הרכב.

באשר לגולף, מדובר ביצור שונה לחלוטין. ההיגוי מאוד בטוח ומדויק, אם כי פחות חד מאשר במזדה ( איני בטוח שזה אינו עדיף ). מושבים מעולים ותומכים, תחושה פנימית של מכונית מוקפדת ויוקרתית ( אם כי מעט פחות מהגולף היוצאת ), איכות חומרים והרכבה באמת בליגה שונה מאשר במזדה, או לצורך הענין, בכל קומפקטית יפנית אחרת. מזגן פשוט קוטבי באופיו ומעל לכל נוחות נסיעה ואיכות שלדה ברמה של מכוניות יוקרה איכותיות.

קצורו של ענין, במחיר זהה או דומה, אני לפחות יודע במה לבחור. הפרשי המחיר מחייבים לדעתי כ"א לשקול באופן רציני מהו סדר העדיפויות שלו/שלה והאם האיכות העודפת מצדיקה שקלים עודפים. מכל מקום, דווקא בשל האופי הכ"כ שונה של שתי המכוניות, חובה להתרשם מכל אחת באופן בלתי אמצעי, באמצעות נסיעת מבחן. תודה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני קניתי מאזדה 3 2000 סמ"ק , לאוטו יש 6 כריות אויר , רדיו מקורי כחלק מהפנל , שליטה מההגה , הגה עולה יורד נכנס ויוצא , חיישני רוורס , סאן רוף , 4 חלונות חשמליים , גיר אוטומטי/ידני ,תא כפפות ענק.....תבדקו , תאים גדולים (דלתות , משענת יד) , בקרת אקלים , גלגלי מגנזיום , מנוע 2000 סמ"ק

מאחור יש מקום סביר , תא מטען לא רע בכלל והיא קיבלה 4 כוכבים במבחן ריסוק (שזה לא רע אבל יש כאלה שרוצים את ה 5 כוכבים כמו הפוקוס למשל ..אבל בהחלט לט רע...)

בקיצור האוטו נותן תמורה מלאה כל מה שאתה רוצה יש ברכב במחיר נמוך בלפחות 30-40 אלף ש"ח לעומת הגולף.....אפילו הקפיצים יותר טובים מהלנטיס....אם תשווה את מחיר השחיטה במוסכי גולף ותוסיף את הביטוח מיד תקבל תשובה ברורה מה עדיף.....

הרי היתרון היחיד של הגולף כמו שאני רואה הוא ה 5 כוכבים (האיכות יצעקו אוהבי הגולף ...אולם שב במאזדה 3 ותגיד שהרכב לא איכותי....) לעומת 4 במאזדה ..אבל אם תבדוק היטב תראה שהיא פחות טובה בעיקר בנושא הגנה על הולכי רגל..ועם כל הכבוד אתה הרי יושב ברכב...

• תוכן חדש...