Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה החלפתם את הרכב האחרון שלכם?

IsraelR

פוסטים מומלצים

אני בדרך כלל מאוד אימפולסיבי (בשילוב דחיית סיפוקים של ילד בן 2 🙈

• בתקופת התואר קניתי סיאט איביזה ׳ספורט׳ ידנית חדשה 2006 - הוחלפה כי התחילו בעיות חשמל (ככל הנראה עקב נזילת מים מהסאנרוף) עד שנשברתי איזה בוקר שישי ונכנסתי לסוכנות צמפיון ועשיתי טרייד וקניתי פולו 1.4 ידנית חדשה 2011 (קיבלתי על הסיאט 5% מעל המחירון + רכב גישור) 
  • את הפולו החזקתי 5 שנים, הייתה אמינה (עברה תאונה כשנכנסו בי מאחור בפקק ותוקנה במוסך צמפיון ללא שינוי גוון, נראה פשוט מושלם גם כמה שנים אחרי, החלפתי רק כי רציתי להתחדש אבל לא הביאו יותר בכלל גולף ידנית וכמה שלא ניסיתי מול מנהלים שם לא היו מוכנים להביא אחת ידנית.
    מכרתי אותה תוך יום מאז שפורסמה מעל המחירון למישהו שקנה אותה לבן שלו, נראתה במצב חדש ומטופלת כמו שעון, לאחר בדיקה זריזה במוסך שהקונה סמך עליו הכסף שולם והבעלות הועברה. 
  • סיאט ליאון 2016, 1.4 FR, שלוש דלתות - עדיין איתה עד היום, קניתי אותה בהחלטה של רגע, הזמנתי נסיעת מבחן כי רציתי לדעת כמה באמת שווה לי להלחם להביא גולף ידנית, לקחתי חבר שימתן אותי לא לעשות החלטה פזיזה, זה לא עבד ואיך שהתחלנו את נסיעת המבחן התחלנו את המשא ומתן ככה שכחזרנו לסוכנות האשראי נשלף ושולמה מקדמה לרכב שהיה כבר בדרך לארץ והגיע תוך 3 שבועות.
    הרכב עדיין איתי היום, מאובזר, מפנק ונהנה ממנה כל רגע ובגלל שאני יודע שהרכב הבא יהיה חשמלי אז מנצל כל רגע מהגיר הידני.
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, outlander כתב:

אין לי שקט נפשי עם הדגם החדש כמו שהיה לי עם הקודם, בגלל שהוא כבר לא יפני למהדרין, ויש בו נגיעות צרפתיות רחמנא ליצלן, שת"פ עם רנו ניסאן.

למה? ממה אתה מפחד?

אתה מציין שהכל בסדר, מה גורם לך לחשוש? ( זה? https://cars.walla.co.il/item/3521579) או החשש מתקלות במערכות הבטיחות https://thecar.co.il/מיצובישי-שדרגה-את-מערכות-הבטיחות-של-אא/)

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב2012 קנינו איביזה (צהובה!) 1.4 ידנית לאשתי.  היא החליפה מאזדה 3 שנרצחה בדם קר על ידי מכסה ביוב שנפתח ביום גשום במיוחד בדרך דורי בחיפה. את האיביזה החליפה גולף כשנולד ילד שני, באיביזה לא היה מספיק מקום. הגולף הוחלפה לפיקאסו כשנולדה ילדה שלישית, בגולף לא נכנסו שלשה מושבים לילדים. הפיקאסו הוחלפה בפורסטר כי הרגשתי שהגיע הזמן להחליף (בסוף 2023) פיקאסו 2016 למרות שהיא הפגינה אמינות טובה, אבל בעיקר כי רציתי רכב שאפשר לטייל איתו. 

את הפוקוס (אקובוסט 2012) שלי החלפתי ב308 gti כי תמיד רציתי מכונית ספורטיבית וחזקה ואת ה gti החלפתי לא מזמן בסובארו brz דור 1 כי חלמתי על אחת מאז שקלארקסון קרא בה ספר על הצד.

• אהבתי 4

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

שברולט אורלנדו 2014 דיזל נמכרה לאחר 4 שנים +פעמיים החלפת גיר פלוס הרבה תקלות, תכלס בחשבון זריז מלמעלה בערך 17 אלף על תקלות+ עלה 33 נמכר ב15 הפסד במחיר של עוד אחד כזה 

נקנה במקום יונדאי גטס 09 ידנית לבנתיים משיקולי תקציב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכרתי את ה BRZ שלי (לא פירסמתי - הגיע בחור נחמד שרצה אותה והגענו להסכמה על מחיר), מודל 2017. היתה אצלי 6 שנים, שימשה בעיקר לפאן, ימי מסלול,  ודייטים. עכשיו מחפש BRZ דור שני. :)

image.thumb.png.83f89a509eb3e14be80808f348897a42.pngimage.thumb.png.756b070b95f52214886cc11c10d3b17c.png
image.thumb.png.854dd6136af5416bfe49762f84c184eb.png

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני החלפתי רכב האודי S3 2012 בזמנו, אחרי שיפור מאסיבי ביותר שכלל הכל מהכל, בולמים קפיצים גומיות קשיחות לניהוג ישיר יותר, דיפרנציאל מרכזי נשלט

מנוע וטורבו שהוציא 430 כ''ס בגלגל, במנוע כנראה קרוב ל500 בדלק 98.... מה לא החלפתי ברכב הזה... צינורות בלם משאבות דלק  משופרות... רשימה ארוכה מאוד.

למה החלפתי? כי לא היה כיף לנהוג בה!!!   0 ל100 בפחות מ3 שנית... 0 ל200 כ 12 שניות... 100 ל 200 7 שניות.

היתה עושה הכל ומהר מאוד... מאוד מהר.

אבל לא היה כיף לנהוג ברכב.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רגע, אז היסטוריה של מכוניות? נו טוב...

אי שם בקיץ 2010, התחלתי מפז'ו 306 XSi, שנת 1996. אהבתי את הרכב מאוד, אם כי ביצועי המנוע התחילו לדשדש עם הזמן. לאחר כשנה ומשהו עם הרכב, קיבלתי במתנה ליום הולדת "חוויית נהיגה בהונדה S2000", ומאותו רגע הרגשתי שאני צריך להשתדרג (רצון שרק התחזק חודשיים מאוחר יותר, כשהייתי צריך להסיע 4 חברים מחתונה כשאני גמור מעייפות ומזג האוויר סוער - אמרתי אז שאני עובר לרכב עם שני מושבים :) ).

image.png.5df82c157a29806636782e3843c27a6c.png

ואכן, באביב 2012 רכשתי ב.מ.וו. Z3 עם מנוע 2800 (מהבודדות בארץ), שנת 1998. היה תענוג של רכב, אם כי מכל הבעיות שעשה לי הרדיאטור שלו, יש לי PTSD ברגע שאני מריח נוזל קירור. לצערי, לא ממש ידעתי לנצל את היכולות שלו, אבל בהחלט למדתי להעריך הנעה אחורית. לאחר קרוב לשנה של מגורים במרכז תל אביב הרגשתי שבלי להגזים, רבע מהזמן שהייתי מבלה ברכב היה בחיפושי חניה (הוא שימש אותי בעיקר בנסיעות להורים בסוף שבוע, חצי שעה לכל כיוון פלוס חצי שעה של לחפש חניה או להמתין בכניסה לחניון). לכן, בתחילת 2014, נפרדתי מהרכב ונותרתי עם תחב"צ בלבד (את ה-306, אגב - החזקתי כשנה אחרי שקניתי את ה-Z3, לא היה לי לב להיפרד ממנה - אבל בסוף ויתרתי, כי להחזיק שתי מכוניות בתור בן אדם אחד היה מגוחך).

image.png.14e96a0e9c5b3333ee85ba64d4bacc96.png

3 חודשים אחרי מכירת ה-Z3 עברתי לדירה חדשה, עם חניה תת-קרקעית - ולקראת הכניסה רכשתי רכב. הפעם מאוד השתדלתי לעשות בחירה שקולה והגיונית, והלכתי על... קיה פיקנטו, ישירות מהיבואן. האמת שאין לי הרבה דברים רעים להגיד עליה, אוטו חמוד מאוד, זריז יחסית... אבל כמובן שמלבד מדבקת הספורט, לא היה בו יותר מדי ספורטיביות. זה היה חסר לי מאוד, וכבר לקראת סוף 2014 (כשהפיקנטו עוד לא בת חצי שנה), התחלתי בחיפושים אחר רודסטר הנעה אחורית, כדי לחזור למוטב.

image.png.fd71918aa83df09f24b632c548120c12.png

החיפושים לקחו כמה חודשים, ובתחילת 2015 התחדשתי במיאטה גג קשיח שנת 2009 (טכנית, דגם 2008; לקח לה זמן לעלות על הכביש). אני לא אכביד במילים על הרכב הזה. אני חושב שמספיק להגיד שהוא איתי עד עצם היום הזה, ואני לא מתכנן להחליף אותו. את הפיקנטו, לאחר כמה נסיונות כושלים למכור במחיר מחירון, מכרתי לאחותי בהנחה משמעותית.

image.thumb.png.21a067bcd645886f01b00c0a32cceac9.png

עברו כמה שנים, ובת זוגתי דאז (אשתי כיום) חיפשה להחליף את היונדאי אקסנט המזדקנת שלה, בדיוק בזמן שאחותי איבדה את הצורך בפיקנטו... מפה לשם, נתתי לאשתי הצעה שאי אפשר לסרב לה - החלפת האקסנט הוותיקה בפיקנטו צעירה ועדכנית (וקלה יותר לחניה בגבעתיים), בתמורה לכך שתנהג על ידני. עבד :)

וזה מוביל אותנו להחלפת הרכב האחרונה, אי שם באביב 2020. ציפינו לילד ראשון, וידענו שהפיקנטו לא תהיה נוחה מספיק (במיוחד לאור כך שבדגם הספורט אין דלתות מאחור), ולכן עשינו עסקת טרייד אין ושדרגנו לרנו קליו (לצערי לדגם האוטומטי, לדרישת אשתי). ההתלבטות העיקרית אז הייתה בין הקליו לבין C3, ואמנם הקליו הוא אחלה רכב - אך בכל פעם כשהייתי עובר איתו בכביש משובש או פס האטה גבוה במיוחד, הרגשתי שאולי בכל זאת הייתי צריך לקחת את ה-C3 (שבעיניי נוח יותר מכל שאר הרכבים בקטגוריה הזו, בפער). אבל ככל שקראתי בפורום יותר ויותר הודעות על רצועת התזמון במנועי PureTech - הרגשתי שהתמזל מזלי לעשות את הבחירה הנכונה.

[אין תמונות של הקליו, בכלל 😱]

זהו, חפרתי מספיק.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בת הזוג שלי מחליפה רכבים כל 4-5 שנים , אין סיבה ספציפית.

בפעם האחרונה שזה קרה במרץ השנה היה מסיבה די מטופשת , קיבלתי טוסון חליפית והיא פשוט אהבה את הרכב.

המצחיק הוא שקנינו ומכרנו באותו יום...

אני מחליף כל 3 שנים רכב ליסינג, הפעם אני מושך לשנה רביעית , מחירי הרכבים החדשים פשוט שערוריה ואני מעדיף להישאר שנה רביעית עם הנירו שעושה אחלה עבודה לצרכים שלי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...