Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח על קיפוח זכות קדימה

פוסטים מומלצים

לפני 25 דקות, mcaspi כתב:

לא אני רואה, השוטר רואה וטוען. אתה לא רואה כאן קיפוח, אבל זה מה שהשוטר טוען.

לפי השוטר נראה שמותר להשתלב, אבל אסור לעקוף את התור, ושצריך לבקש מבעל הרכב הקרוב להיכנס לנתיב.

גם לבקש לא יעזור.

שהרי מאחורי הרכב שבקשת ממנו, יש עוד רכבים. האם כולם הסכימו שתדחף לפניהם?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פות”ש, בנקודה הראשונה שאתה יכול להשתלב, שם אתה משתלב. אם יש רכבים מאחריך, הם יצטרכו להמתין לך עד שרכב מהטור הפקוק ייתן לך להשתלב. זה החוק, והוא איננו מציע פתרונות, אלא רק קובע מה אסור.

אתה לא צריך להמשיך ולנסוע לכיוון שונה כמו שמישהו טען כאן, אלא אם המשכת לנקודה ’קדמית’ בה אתה כבר מקפח זכות.

אני חייב לציין שאני בדרך כלל שופט לחובה את כל מקפחי הזכות, אתה מוכיח לי כי זו חוסר הבנה מצוי. 

קח את זאת כדמי לימוד והמשך בחייך, בנתיב הנכון.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 29 דקות, tinoki כתב:

אם יש רכבים מאחריך, הם יצטרכו להמתין לך עד שרכב מהטור הפקוק ייתן לך להשתלב. זה החוק, והוא איננו מציע פתרונות, אלא רק קובע מה אסור.

גם זו בעיה כי אתה מפריע לזרימת התנועה, עומד על נתיב ולא זז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, בכל פקק אתה מפריע כי אתה חלק מהעומס.

החוק מחייב אותו לתת ז”ק לנתיב בו הוא מעוניין להשתלב, גם אם יצטרך לעצור ולהפריע בנתיב שלו.

בארה”ב מקובלת שיטת הריצ’רץ’

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, r.e.g.e.v כתב:

הוויז הוא מסייע הוא לא מורה אם הייתי מגיע לנקודה בה אני לא יכול להשתלב

מסייע, לא מורה, לכן טיעון הוויז שלך לא לרוונטי.

והגעתי לנקודה בה אתה לא יכול להשתלב, כי כל השתלבות שלך תהווה קיפוח זכות של אחרים, בדיוק מה שהחוק אוסר.

לפני 5 שעות, r.e.g.e.v כתב:

אז על פי המשקל הזה אסור להשתלב לנתיב מלא כלי רכב לעולם?

דוגמא מאוד פשוטה שאני רוצה לצרף

בירידה מכביש שש לכביש לכיון ראש העין אלעד כמעט תמיד שני הנתבים שם לפניה שמאלה עמוסים,

מה שאתם אומרים פה למרות שאתה צריך שמאלה סע ימינה לאלעד אין מה לעשות .

שאני אבין.

זה לא המקרה שלך, יש מקרים בהם אתה מגיע מנקודה שממנה לא ניתן להשתלב. במקרה שלך יכולת להשתלב, פשוט ווויז לא אמר לך בזמן כי העומס מתחיל מוקדם.

וכן, גם במקרה שתיארת, לפעמים צריך לשקול אפשרות להמשיך הלאה ולמצוא דרך אחרת ולא להסתכן למשל בחסימת נתיב שבו התנועה מהירה. בהתאם לנסיבות.

יש לא מעט מקרים כאלה באיזור מגורי, בחלקם אין שום בעיה להמשיך לרמזור הבא, להסתובב ולחסות את ההדחפות, קיפוח הזכות, ההפרעה, ואפילו לחסוך זמן. 

לפני 4 שעות, r.e.g.e.v כתב:

כמה אני בטוח שלא קיפחתי ולא עשיתי שום דבר לא בסדר אני אשמח לשבת יום מאסר כחלופת תשלום

תשאל את האנשים שעמדו בתור 2 ק"מ אחורה אם הם מסכימים איתך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה דוח ללא ניקוד כן נרשם בגיליון, אם יש לך גיליון נקי 5 שנים ומעלה אז תוכל לבקש להמיר לאזהרה.

לא רואה טעם לבקש להישפט על כזה דבר כי תוכל לצאת עם עונש גדול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, tinoki כתב:

פות”ש, בנקודה הראשונה שאתה יכול להשתלב, שם אתה משתלב. אם יש רכבים מאחריך, הם יצטרכו להמתין לך עד שרכב מהטור הפקוק ייתן לך להשתלב. זה החוק, והוא איננו מציע פתרונות, אלא רק קובע מה אסור.

אתה לא צריך להמשיך ולנסוע לכיוון שונה כמו שמישהו טען כאן, אלא אם המשכת לנקודה ’קדמית’ בה אתה כבר מקפח זכות.

אני חייב לציין שאני בדרך כלל שופט לחובה את כל מקפחי הזכות, אתה מוכיח לי כי זו חוסר הבנה מצוי. 

קח את זאת כדמי לימוד והמשך בחייך, בנתיב הנכון.

סוף סוף תשובה קיבלתי למדתי ויבצע,

היום הייתי שם במקרה באותה שעה טסלה עשתה אותו דבר לפני , לא חשתי מקופח לא לחצתי על הברקס אבל מקבל את גישתך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחד המחלפים המרכזיים במדינה, שמפריד את גוש גן בחלקו המרכזי בין מזרח (גבעתיים רמת גן תל אביב) למערב (פתח תקוה קרית אונו וכדומה)

ואתה רוצה להגיד לי שלא ידעת לאיזה כיוון אתה צריך?

את המחלף הזה הכרתי טוב עוד לפני שהוצאתי רישיון, כך שזה תמוה.

מעבר לכך, בוויז ישנו באפר של "זמן בפקק", בהתאם לנתיב הנסיעה שלך. האם גם אליו לא שמת לב כשהתקדמת בנתיב הימני לפחות דקה, בזמן שהוא מתקצר מ10 דקות (נניח) ל3?

בכל אופן, הסיבה לכך שנזכרת או ידעת בסןף לא רלוונטית. כדי לדעת אם מצב הוא תקין או לא, שאל את עצמך "איך העולם היה נראה לו כולם היו נוהגים כמוני?" (מלשון מנהג, ולא נהיגה)

את התשובה לכך ניתן למצוא בכל השתלבות בין 7 בבוקר ל7 בערב במדינה שלנו. נהגים "פראיירים" ממתינים ארוכות להתקדם, אך הקצב מואט בגלל כל אותם שכחנים, במזיד או בשגגה, שמקפחים את זכותם ומצטרפים בתחילת הטור.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

אחד המחלפים המרכזיים במדינה, שמפריד את גוש גן בחלקו המרכזי בין מזרח (גבעתיים רמת גן תל אביב) למערב (פתח תקוה קרית אונו וכדומה)

אני ניסיתי להבין בדיוק על איזה נקודה הוא מדבר אבל לא הצלחתי לשים אצבע על המיקום המדוייק כי:
הוא טוען לאחר שעבר את אלוף שדה הווייז אמר לו להיצמד לשמאל.... אז האם הוא קיבל את הדו"ח ב-2 נתיבים שיורדים לכיוון תל השומר\כביש471 (הימני לתל השומר\ר"ג\גבעתיים והשמאלי ממשיך למחלף בר-אילן עבור כביש 471\קרית-אונו\גבעת-שמואל וכו') שזה למעשה "לפני אלוף שדה" או שבכלל הוא עבר את אלוף שדה והגיע לבר אילן ?

מה שקורה באופן כללי ביציאה מ-4 לאלוף שדה (לכיוון 471) זה לא יותר משערוריה וחלק מהאשמה (לצערי) נופלת על 0 אכיפה של המשטרה באיזור (למעט שוטרים שנוסעים עם אופנועים במטרה למצוא עבירות סלולר).

תמוהה בעיני שדווקא שם, כנראה (??), קיבל פותח השירשור את הדו"ח שכן הבעיה האחרונה של היציאה הזו היא ה"נכנסים מימין".
הבעיה העיקרית היא ה"נדחפים" שמשמאל (מכביש 4 עצמו). בגלל שלא קיימת שם אכיפה, מכביש 4 יש עשרות רכבים בכל רכב נתון ש"חותכים" ימינה לירידה וגורמים לפקקי ענק גם על המסלולים שממשיכים ישר (לכיוון צפון) על כביש 4 כתוצאה מחסימה של הנתיב בניסיון ה"השתלבות" עאלק.

את ההידרדרות אפשר לראות גם ביציאה מ 471 ל-4 (דרום). אם בעבר עוד היה לאנשים "קו אדום" (היו נדחפים לפני הסימון של קו הפרדה רצוף - זה שנמצא בדיוק מתחת לגשר של צומת בר אילן) היום הוא כבר לא קיים. היום נדחפים על קווי הפרדה רצופים + אי תנועה מסומן *כל סוגי הרכב* (הכל כולל הכל לרבות משאיות ואוטובוסים) באיזור שנמצא מתחת לגשר (צומת בר אילן). מספיק לעמוד שם כמה דקות בבוקר בשביל להבין איזה פער עצום קיים בין מה שאנשים מרשים לעצמם לעשות לבין חוקי התנועה הבסיסיים ביותר שאין סיכוי שתוכל לעמוד מול שוטר או שופט ולומר "לא ידעתי".

כל זה יכול להיפטר ע"י הצבה של 2 מצלמות וחלוקת דו"חות אינטנסיבית ותוך חודשיים אתה ממגר את התופעה לחלוטין - אבל כמובן שיש דברים יותר "חשובים" מהבטיחות של כולנו על הכביש...

• אהבתי 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

ואתה רוצה להגיד לי שלא ידעת לאיזה כיוון אתה צריך?

את המחלף הזה הכרתי טוב עוד לפני שהוצאתי רישיון, כך שזה תמוה.

מעבר לכך, בוויז ישנו באפר של "זמן בפקק", בהתאם לנתיב הנסיעה שלך. האם גם אליו לא שמת לב כשהתקדמת בנתיב הימני לפחות דקה, בזמן שהוא מתקצר מ10 דקות (נניח) ל3?

בכל אופן, הסיבה לכך שנזכרת או ידעת בסןף לא רלוונטית. כדי לדעת אם מצב הוא תקין או לא, שאל את עצמך "איך העולם היה נראה לו כולם היו נוהגים כמוני?" (מלשון מנהג, ולא נהיגה)

את התשובה לכך ניתן למצוא בכל השתלבות בין 7 בבוקר ל7 בערב במדינה שלנו. נהגים "פראיירים" ממתינים ארוכות להתקדם, אך הקצב מואט בגלל כל אותם שכחנים, במזיד או בשגגה, שמקפחים את זכותם ומצטרפים בתחילת הטור.

תתפלא יש אנשים מהפריפריה ולא אני לא מכיר את גוש דן ונמנע מלנסוע בה בגדול. את הירידה הזו עברתי אולי מספר פעמים שעל יד אחת אפשר לספור ולא הוויז לא ציין פקק לא עשר דקות ולא בטיח הייתי באלוף שדה בימין אמר לי עוד 70 מטר תצא ביציאה מיד אחרי היציאה אמר לי תשתלב בשמאל .

על פי מה שאני מבין ויעשה זה פשוט לעצור ולחכות להשתלב ולא להמשיך עוד כמה מטרים כדי למצוא מקום פנוי 

לפני שעה, איציק נ. כתב:

אני ניסיתי להבין בדיוק על איזה נקודה הוא מדבר אבל לא הצלחתי לשים אצבע על המיקום המדוייק כי:
הוא טוען לאחר שעבר את אלוף שדה הווייז אמר לו להיצמד לשמאל.... אז האם הוא קיבל את הדו"ח ב-2 נתיבים שיורדים לכיוון תל השומר\כביש471 (הימני לתל השומר\ר"ג\גבעתיים והשמאלי ממשיך למחלף בר-אילן עבור כביש 471\קרית-אונו\גבעת-שמואל וכו') שזה למעשה "לפני אלוף שדה" או שבכלל הוא עבר את אלוף שדה והגיע לבר אילן ?

מה שקורה באופן כללי ביציאה מ-4 לאלוף שדה (לכיוון 471) זה לא יותר משערוריה וחלק מהאשמה (לצערי) נופלת על 0 אכיפה של המשטרה באיזור (למעט שוטרים שנוסעים עם אופנועים במטרה למצוא עבירות סלולר).

תמוהה בעיני שדווקא שם, כנראה (??), קיבל פותח השירשור את הדו"ח שכן הבעיה האחרונה של היציאה הזו היא ה"נכנסים מימין".
הבעיה העיקרית היא ה"נדחפים" שמשמאל (מכביש 4 עצמו). בגלל שלא קיימת שם אכיפה, מכביש 4 יש עשרות רכבים בכל רכב נתון ש"חותכים" ימינה לירידה וגורמים לפקקי ענק גם על המסלולים שממשיכים ישר (לכיוון צפון) על כביש 4 כתוצאה מחסימה של הנתיב בניסיון ה"השתלבות" עאלק.

את ההידרדרות אפשר לראות גם ביציאה מ 471 ל-4 (דרום). אם בעבר עוד היה לאנשים "קו אדום" (היו נדחפים לפני הסימון של קו הפרדה רצוף - זה שנמצא בדיוק מתחת לגשר של צומת בר אילן) היום הוא כבר לא קיים. היום נדחפים על קווי הפרדה רצופים + אי תנועה מסומן *כל סוגי הרכב* (הכל כולל הכל לרבות משאיות ואוטובוסים) באיזור שנמצא מתחת לגשר (צומת בר אילן). מספיק לעמוד שם כמה דקות בבוקר בשביל להבין איזה פער עצום קיים בין מה שאנשים מרשים לעצמם לעשות לבין חוקי התנועה הבסיסיים ביותר שאין סיכוי שתוכל לעמוד מול שוטר או שופט ולומר "לא ידעתי".

כל זה יכול להיפטר ע"י הצבה של 2 מצלמות וחלוקת דו"חות אינטנסיבית ותוך חודשיים אתה ממגר את התופעה לחלוטין - אבל כמובן שיש דברים יותר "חשובים" מהבטיחות של כולנו על הכביש...

בדיוק השתלבות בין 471 ימינה או שמאלה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 20.9.2024 בשעה 04:30, guya72 כתב:

אם כי לטעמי היה צריך לרשום האם הפרעת לאחד הרכבים ביניהם נדחפת. 

אם יש לך מצלמת רכב קדימה + אחורה, אז כדאי לבדוק מה מצולם במצלמה אחורית. אם רואים כי הרכב האחורי לא ניסה לזוז כאשר נכנסת לפניו 

זה ממש לא רלוונטי אם הפריע לרכב, אם הרכב מאחור בלם או לא, כי העבירה היא ברורה, ''קיפוח זכות''.

שיחכה כמו כוווווולם בטור הארוך.

גם אני חטפתי לפני הרבה שנים דוח על ''קיפוח זכות'' וגם בגלל טעות של ניווט בדרך. השלמתי עם הטעות, הבנתי את העבירה, שילמתי והמשכתי בחיי.

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

מסכים איתך, בדרך כלל הפקק הוא למי שפונה ימינה לכיוון תה"ש או רמת גן, ודווקא השמאלי מתקדם יותר מהר, וכמובן בגלל שמנתיב יציאה אחד זה מתפצל לשניים, נדחפים כל ה'שכחנים' בדיוק בפיצול ל2 נתיבים בקצה הפקק, משמאל.

לפני 6 שעות, r.e.g.e.v כתב:

תתפלא יש אנשים מהפריפריה

אני לא מתפלא שיש אנשים מהפריפריה,  אני אישית גם לא גר באיזור הזה ובכל זאת לא ברור לי איך אפשר לחיות במדינה ולא להכיר את אחד המחלפים הכי מרכזיים בה, בגיל בו כבר יש לך ריישיון, ויתרה מכך לפי דבריך כשאתה נוסע כל כך הרבה (או שלא הבנתי את תגובתך...)

בתאריך 20.9.2024 בשעה 10:54, r.e.g.e.v כתב:

לעיתים לא מבוטלות אני עושה 12 אלף בחודש רואה הכל וחווה הכל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 33 דקות, EliC25 כתב:

מסכים איתך, בדרך כלל הפקק הוא למי שפונה ימינה לכיוון תה"ש או רמת גן, ודווקא השמאלי מתקדם יותר מהר, וכמובן בגלל שמנתיב יציאה אחד זה מתפצל לשניים, נדחפים כל ה'שכחנים' בדיוק בפיצול ל2 נתיבים בקצה הפקק, משמאל.

אני לא מתפלא שיש אנשים מהפריפריה,  אני אישית גם לא גר באיזור הזה ובכל זאת לא ברור לי איך אפשר לחיות במדינה ולא להכיר את אחד המחלפים הכי מרכזיים בה, בגיל בו כבר יש לך ריישיון, ויתרה מכך לפי דבריך כשאתה נוסע כל כך הרבה (או שלא הבנתי את תגובתך...)

ממצה את הדרום והצפון בלי סוף , גוש דן לא חלק מזה.

הדיון בעיקרו מוצה ממזמן.

בפרספקטיבה של נהיגה יש פה בעיה אם אתה לא מגיע מהמקום הנכון במחלפים האלו יש לך אופציה אחת וזה לעמוד במקום ולחכות שיתנו לך להשתלב .

לא מבין למה המחוקק לא שירטט קו רציף מאלוף שדה וכל הדיון היה עקר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...