Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ מטבח לDUMMIES עם תקציב מוגבל

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 23.8.2024 בשעה 09:00, avargel כתב:

אם הארונות שלמים ללא רטיבויות ולחות, אני הייתי מחליף חזיתות בלבד וסוגר את הפינה

תרצה להתפנק, תזמין ברז יקר מאמזון, טוחן אשפה, מדיח, ווטאבר. מה שיעשה לך טוב.

מטבח חדש לא יתן לך כלום חוץ מחור של 40K בחשבון הבנק

ואם אתה בעניין של DIY אפשר לשייף ולצבוע, להוסיף קרניזים, וכל מה שעולה על דעתך, לבד

חפש תמונות לפני ואחרי ותנסה להתרשם

מחזק. אם מסתפקים בהחלפת חזיתות + פרזול + שידרוגים נקודתיים, אפשר לעשות דברים יפים מאוד בתקציב של 30K. לעומת זאת, בשביל מטבח שלם התקציב הנ"ל יספיק רק למשהו בסיסי מאוד, שלא ברור אם שווה את המאמץ.

מה שבכל מקרה הייתי עושה, זה להעיף את הקרמיקה המזעזעת הזו ששם.

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 23.8.2024 בשעה 08:06, sperial כתב:

תנור אפיה, בעיקר אם נעשה שימוש בניקוי פירוליטי מצריך ״ארובה״ מאחור לפינוי חום, כלומר מהתנור ומעלה להשאיר רווח בין התנור לקיר לצורך פינוי אוויר חם

זה נכון לדורות הקודמים, במידה ועדיין משווקים. הדור החדש של התנורים, פולט את בחום מחזית התנור (בד"כ מהחלק העליון).

פורסם

השנקל שלי, המטבח נראה בסדר גמור- שווה לשקול להחליף רק את החזיתות ואולי גם את השיש. 

לגבי הקרמיקה, אפשר בימינו לקנות לוח זכוכית עם הדפסים מקסימים שיכול פשוט להיות מותקן מעליה- התוצאה ממש נחמדה. 

דוגמא:

אמבט חלומי-ארונות אמבטיהמקלחוניםאביזרי אמבטיה הכל לאמבט - חיפוי זכוכית  מודפסת למטבח מיטרני החודש במבצע החל מ-349 שח דוגמא-68

אני ממליץ בחום לא לקנות ארונות מטבח מאיקאה. המטבחים שלהם עשויים מסיבית, קצת יותר איכותית ועבה מהרהיטים הרגילים שלהם, אבל עדיין נחותים בהשוואה לסיבית "נורמלית"- וכמובן שלאיזור רטוב כמו מטבח עדיף סנדוויץ' (שמייקר את העסק). יותר מזה, אני לא משוכנע שלארונות מאיקאה יש ציפוי פורניר, אלא רק ציפוי "נייר"- זוועה בפני עצמו. 

יש סיבה למה הם זולים בפער מהאחרים.

את זה אני אומר בתור "נגר" חובב DIY, ש"ממחזר" חומרים ב"יצירות" שלו- אבל מעקם את האף ולא לוקח קרשים של איקאה הבייתה בתור חומר גלם כי פויה.

אם הארונות לא נפוחים מרטיבות, זה בהחלט מעיד על איכותם ועל כך שרצוי לשקול ברצינות להשאיר אותם AS IS.

• רעיון טוב! 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חשוב לציין, שלא באמת אפשר לדעת מצב ארונות בלי לפרק לפחות אחד מהם או לפחות לבחון בזכוכית מגדלת את הדופן האחורי והרצפה של ארונות הצמודים לכיור או צנרת.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 56 דקות, fatboy1340 כתב:

חשוב לציין, שלא באמת אפשר לדעת מצב ארונות בלי לפרק לפחות אחד מהם 

הבעייה היא בדיוק בארונות שבהם כן אפשר לדעת מה המצב שלהם בלי לפרק :lol:

פורסם

אולי כדאי שתחסכו קצת.. ואז יהיה לכם יותר אפשרויות עם פחות פשרות.. 

אם זה בית שלא הולך להימכר בקרוב, אז שווה להשקיע . 

פורסם

אפשרות נוספת שכך גם אנחנו עשינו.

פריסת תשלומי המטבח בכרטיס אשראי. רק לשים לב שיהיה ללא ריבית.

אצלנו פרסנו ל12 תשלומים ללא ריבית.

זה כמו הלוואה. אבל בלי ריבית

רק לוודא שחברת המטבחים תסכים לזה. כי בסביבת ריבית של היום לא כולם מסכימים עם זה.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

מה זה ״כמו הלוואה״? פרישת תשלומים זו הלוואה לכל דבר, גם אם בריבית אפס, בלי או עם הצמדה.

הריבית על ההלוואות הצרכניות שנותנות חברות כרטיסי האשראי בדרך כלל רצחנית. יש להלוואות האלה כל מיני שמות מפתים, קל מאוד לקבל אותן, אבל ריבית P+6 זה לא מספר חריג.

האמת היא שהדרך הנכונה היא בעת רכישת הדירה לקחת הלוואת משכנתא יותר גדולה, שמביאה בחשבון את כל הרכיבים הנוספים. אם בסופו של דבר מתברר שנלקחה הלוואה גדולה מידי פורעים את העודף אחרי שנכנסים לדירה ומוודאים שזה אכן עודף. אבל יתכן שפות״ש עדיין יכול לקחת הלוואה נוספת בתנאים טובים, אם כהגדלת המשכנתא ואם כהלוואה בנקאית, או כנגד קרן השתלמות או כל מקור אחר שייתן תנאים טובים.

את הרעיון לקחת הלוואה או לדחות את השיפוץ עד שיירווח (אם המטבח הקיים במצב טכני סביר) העליתי כאן כבר לפני מספר ימים. לא היו תגובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 26.8.2024 בשעה 11:09, ברווז כתב:

השנקל שלי, המטבח נראה בסדר גמור- שווה לשקול להחליף רק את החזיתות ואולי גם את השיש. 

לגבי הקרמיקה, אפשר בימינו לקנות לוח זכוכית עם הדפסים מקסימים שיכול פשוט להיות מותקן מעליה- התוצאה ממש נחמדה. 

דוגמא:

אמבט חלומי-ארונות אמבטיהמקלחוניםאביזרי אמבטיה הכל לאמבט - חיפוי זכוכית  מודפסת למטבח מיטרני החודש במבצע החל מ-349 שח דוגמא-68

אני ממליץ בחום לא לקנות ארונות מטבח מאיקאה. המטבחים שלהם עשויים מסיבית, קצת יותר איכותית ועבה מהרהיטים הרגילים שלהם, אבל עדיין נחותים בהשוואה לסיבית "נורמלית"- וכמובן שלאיזור רטוב כמו מטבח עדיף סנדוויץ' (שמייקר את העסק). יותר מזה, אני לא משוכנע שלארונות מאיקאה יש ציפוי פורניר, אלא רק ציפוי "נייר"- זוועה בפני עצמו. 

יש סיבה למה הם זולים בפער מהאחרים.

את זה אני אומר בתור "נגר" חובב DIY, ש"ממחזר" חומרים ב"יצירות" שלו- אבל מעקם את האף ולא לוקח קרשים של איקאה הבייתה בתור חומר גלם כי פויה.

אם הארונות לא נפוחים מרטיבות, זה בהחלט מעיד על איכותם ועל כך שרצוי לשקול ברצינות להשאיר אותם AS IS.

תודה על העשרה!

אנחנו כרגע נקבל עוד הצעה מנגר ומשם נחליט איך מתקדמים.

רוב הסיכויים שאכן נעשה רק חזיתוצ לאןר ההוצאות שיש לנו.

האם אפשרי להחליף גם את השיש בלי לפגוע בכל הקונסטרוקציה?

• אהבתי 1
פורסם

אין לי תשובה, אבל בוא נניח שאפשר. אז בעוד 5 שנים תרצה להחליף את הנגרות, וכיוון שהשיש מונח על הארונות תיאלץ להחליפו שוב. לא חבל? שיש זה עניין של לא מעט אלפי ש״ח.

ההיגיון שלי הוא שאם המטבח במצב לא שמיש לעשות מאמץ כלכלי (הלוואה של 20-30 אש״ח) ולעשות כעת עבודה שלמה, או, אם המטבח במצב סביר, לדחות את ההחלפה עד שהמצב הכלכלי יאפשר זאת. לעשות כעת חצי עבודה, בוודאי אם מדובר בהחלפת השיש שזו עבודה גדולה עם לכלוך גדול, וגם הוצאה גדולה, כדי לחזור עליה בעוד 5 שנים (או פחות) זה בזבוז גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, alex321 כתב:

האם אפשרי להחליף גם את השיש בלי לפגוע בכל הקונסטרוקציה?

אני לא יודע מניסיון- אבל משוכנע שזה אפשרי, אתה לא הראשון שעובר את ההתלבטות הזו. 

אני מסכים לגמרי עם ספריאל פה- אם אתה מחליף רק את החזיתות, אל תיגע בשיש עד שכל המטבח ישופץ במועד אחר. 

קח לך קצת זמן, שב, תבדוק מה המצב של המטבח שלך, ותגיע למסקנות מול יכולות התקציב שלך לגבי מה עדיף. 

סך הכל השיש שלך נראה בסדר, ואם תחליף את החזיתות למשהו בצבע אחר, אתה יכול לשפר את המראה הכללי משמעותית כך שגם השיש ישתתף בלוק החדש. לחברות המטבחים יש כלים לביצוע המחשה של הצבעים השונים שאתה יכול לבחור. עוזר מאד. 

• תוכן חדש...