Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

'דרייב' - משטרת התנועה

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו מתכננים לארח ב'דרייב' את אחד מבכירי משטרת התנועה. 

נשאל על היערכות, אכיפה, בריונות בכביש, מכסות דוחות, חסימות כבישים, מתנדבים, ועוד ועוד.

אם יש לכם שאלות שתרצו שנעלה - זה המקום לרשום אותן. 

תודה,

יואב

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 33 דקות, discoTD5 כתב:

שלום לכולם,

נשאל על היערכות, אכיפה, בריונות בכביש, מכסות דוחות, חסימות כבישים, מתנדבים, ועוד ועוד.

תודה,

יואב

שלום ותודה על ההודעה מראש.

1. אני אשמח לשמוע למה, לדוגמה,  אין מצלמות AI שמזהות אנשים שנוהגים ופשוט מדברים בטלפון... מחזיקים את מכשיר הטלפון ביד, ומדברים... בעודם נוהגים.? האם אין זה דוח "איכותי"? אני מאוד מתעצבן בתור נהג שמשתדל לשמור על החוק. 

יוצא לי לראות הרבה אנשים כאלו, בנהיגה עירונית. כשפתאום אני לא מבין למה הבן אדם נוסע מאוד לאט בנתיב השמאלי. האנשים אינם נוכחים בנהיגה. לא מרוכזים ולא במיטבם. על זה אין אכיפה. 

2. עוד אשמח לשמוע מה עמדת המשטרה לגבי הורדת כמות תאונות הדרכים? למה אני בתור אזרח לא רואה הרבה אכיפה ? האם זה כי בעצם אין כוח אדם? (ואז, מה בעצם אני רוצה מהם?).  ואם יש אכיפה, עומד שוטר בהסוואה ובודק מהירות..הנה כתבה מלפני שבועיים מכאן 11.

3. בגדול אני חושב ש הבון טון זה לקטול את המערכות הציבוריות, אשמח שתגיד להם שלפעמים כאשר אני רואה את העבודה הקשה שלהם, בשמש הקופחת, אני  חושב שהם עובדים קשה, אז, כן רוצה למסור להם סוג של הערכה אישית/ציבורית. תודה.

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מה, יש עדיין משטרת התנועה? זה לא משהו שהיה קיים עד הקורונה?

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

1. האם מותר לרכבי משטרה שאינם בתפקיד מבצעי לבצע עבירות תנועה כגון: נסיעה על שוליים, מעבר ברמזור אדום? כנ"ל לגבי רכבים של ח"כים ושרים. כמה דו"חות/עבירות משמעת נרשמו לכאלו?

2. בהמשך לשאלת מצלמות ה-AI - מדוע אין שימוש במצלמות הצמתים של מע"צ/נתיבי ישראל לגילוי עבירות של קיפוח זכות וזאת ע"י הקמת מוקד של שוטרים/חיילי חובה שמפיקים דו"חות בהתאם.

3. מה מידרג העבירות מבחינת המשטרה מהאיכותית ביותר לפחות איכותית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

כביש 6 בשעות הבוקר מצפון לדרום בדרך כלל פקוק עם לא מעט רכבים שפותחים נתיב בשוליים ( לא מדבר על רכבי " בטחון " וכדומה  ), מדוע משטרת התנועה לא מציבה ניידות סמויות שייסעו בפקק כמו כולם ויורידו מהכביש את העבריינים האלו ?

שייסעו מעין תות עד אייל וחזור ויתחילו להוריד את הנהגים האלו שמסכנים את כולם.

פורסם

הייתי מבקש נתונים לגבי הכמות שוטרים שעוסקים בעבירות תנועה ביחס לשנים קודמות.

אני כמעט לא רואה ניידות שיטור תנועה בכבישים ואני כל יום לפחות 4-5 שעות בכבישים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה במקומות שבהם ידוע שיש נהגים נדחפים (הכוונה תור ארוך לפניה ונהג מהישר חותך ונדחף) אין אכיפה?  קשה להעמיד אחד עם מצלמה שיתעד?

• רעיון טוב! 1
פורסם

בנושא הכלים החשמליים, דו, תלת, וארבע גלגליים, שאינם אופניים או קורקינט (שגם הם ברובם המכריע לא עומד בדרישות החוק).

1. מתחת לאף שלכם נוצר כאוס תחבורתי הולך וגדל עם ערב רב של כלי תחבורה ללא רישיון וללא ביטוח,

נוהגים עליהם "נהגים" ללא רישיון נהיגה, שאינם כפופים לחוקי התנועה, וההפקרות חוגגת.

עצם העובדה שהכלים האלה לא עונים על אף קטגוריה של רישיון היא לא סיבה להתעלם מקיומם,

אולי ההיפך הוא הראוי והנכון? פשוט להוריד אותם מהכביש באופן גורף, ואז אולי יתעורר המחוקק ויסדיר את הנושא.

אני מדבר על כלים כמו הריקשות התלת-גלגליות, טרקטורונים חשמליים פול-סייז עם מנועים חזקים,

על אופניים חשמליים מחוזקים ומהירים כמו אופנועים קטנים, איזי-ריידר למיניהם ועוד.

מה המדיניות שלכם בנושא הזה, מלבד לעצום עין ועוד עין ולקוות ש"יהיה בסדר"...?

(סליחה על העקיצה, אבל לצערי נראה שכך הוא המצב בפועל)

2. תופעת השליחים.

עוד פן של הפקרות תחבורתית והעלמת עין מאופי עבודה שמבוסס על זלזול והתעלמות מחוקי התנועה.

זה נושא שיותר קל לטפל בו מהשורש - שהוא המעסיקים, חברות המשלוחים הגדולות.

ושוב - מה המדיניות שלכם בנושא הזה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 5
פורסם
לפני 12 שעות, Shab00 כתב:

למה ההתמקדות בדוחות היא במהירות ולא בטלפונים? נהג שנוסע 10-20 קמש מעל המותר לא מסוכן כמו נהג שבכלל לא מסתכל על הכביש.

נתת דוגמא גרועה.
נגד נהגים שנוסעים 10-20 קמ"ש מעל המותר אין (או כמעט אין) אכיפה בישראל.

לפני 13 שעות, discoTD5 כתב:

שלום לכולם,

תודה,

יואב

יש לא מעט כלי רכב עם אורות לא פועלים, שלא שמים לב למצב במשך זמן רב, לעיתים אפילו עד הטסט.

מכוניות שנראות בחושך כאופנועים, אור ברקס שלא עובד וכו'.

אם רק תאפשרו לכל נהג מזדמן למלא פרטים של מכוניות כאלו באתר שלכם, ואתם תעשו את הצעד הנוסף של לשלוח הודעה לבעל הרכב בסגנון "שלום לבעל רכב קיה פיקנטו מספר רישוי 00-111-22, ע"פ דיווח שקיבלנו יתכן שאחד האורות הקדמיים לא פועל. נא לבדוק את העניין, ובמקרה הצורך לתקן בזריזות כדי למנוע אי נעימות וסיכון בטיחותי", הרבה מכוניות כאלו יגיעו מהר יותר לתיקון הנדרש.

בתור נהג אכפתי שמשתדל להעיר את תשומת ליבם של נהגים, לא תמיד יש הזדמנות סבירה לתקשורת בפתיחת חלון, ואני בטוח שיש עוד רבים כמוני.

• אהבתי 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

למה אני כאזרח שומר חוק שנפגש עם עבירות תנועה שמתועדות במצלמת דרך לא יכול לטעון לאתר של המשטרה את העבירות ויונפק עבורן דו"ח?

ולא. הפתרון של שומרי דרך לא מתאים לי.

כי הוא מחייב אותי מראש להשבית את הטלפון שלי מוויז ושיחות עוד בתחילת הנסיעה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 16 דקות, harhanegev כתב:

יש לא מעט כלי רכב עם אורות לא פועלים,

חלק גדול מהם פשוט במצב של אור כבוי.

DRL פועל, לוח שעונים מואר והתחושה היא שהכל כרגיל, אבל מאחור אין אור בכלל.

כל מה שצריך זה להעביר את המתג למצב auto, ולהיות קצת יותר מחובר למציאות שבחוץ...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, om2 כתב:

למה אני כאזרח שומר חוק שנפגש עם עבירות תנועה שמתועדות במצלמת דרך לא יכול לטעון לאתר של המשטרה את העבירות ויונפק עבורן דו"ח?

ולא. הפתרון של שומרי דרך לא מתאים לי.

כי הוא מחייב אותי מראש להשבית את הטלפון שלי מוויז ושיחות עוד בתחילת הנסיעה.

כי עבירות תנועה הן מהמשפט הפלילי

וסרטון וידאו שאין פיקוח ורגולציה על היצירה והשמירה שלו הוא ראיה בעייתית מאוד

• אהבתי 1
  • מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 21 דקות, BoazB11 כתב:

חלק גדול מהם פשוט במצב של אור כבוי.

DRL פועל, לוח שעונים מואר והתחושה היא שהכל כרגיל, אבל מאחור אין אור בכלל.

כל מה שצריך זה להעביר את המתג למצב auto, ולהיות קצת יותר מחובר למציאות שבחוץ...

זה נכון, אבל עדיין לא שולל את מה שכתבתי.

מסתובבים בכבישים המוני כלי רכב עם נורה אחת לא פועלת, שממשיכים זמן רב לנסוע ככה בלי לדעת.

• מבאס 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...