Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנה התוצאה הסופית של צביעת הפגוש הקידמי. סיימתי ממש לפני כמה דקות.

אגב, הדבקת הפס האדום לא היתה קלה בכלל. שני סוגי הדבק שניסיתי (דבק מגע ודבק פלסטיק "ביזון") פשוט המיסו את הצבע, ולא נתפסו לפגוש. נאלצתי להוריד את שכבת הצבע שמתחת לפס האדום, כדי שהדבק יוכל להיתפס.

אבל לומדים מטעויות.. בחלקים הבאים אני לא אוריד את הפס הישן עד שהצבע לא מתייבש, וזאת כדי לאפשר לאחר מכן הדבקה טובה של הפס החדש.

עכשיו ממשיכים לפסי הצד...

IMG_0390.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני קניתי מכאן:

http://www.d.co.il/35627170/9350/

לא נראה לי שיש שם יותר מדי מבחר.. אבל מצד שני, דיברתי איתם בטלפון לפני שהגעתי, והייתי "נעול" על הפס האדום.

דבר איתם. אולי הם יוכלו להפנות אותך למקור של הפסים...

פורסם
נראה אחלה, הכל טוב ויפה אבל שאלה לי - כמה זמן יחזיק הצבע?

שאלה טובה!

החלק הראשון שצבעתי היה הספוילר שהזמנתי מחו"ל. צבעתי אותו בערך לפני חודש וחצי, ועדיין הוא נראה טוב. בעצם, הוא נראה חרא. אבל כל האוטו נראה חרא, בגלל הלכלוך.. אי אפשר לשטוף עד שאני לא מסיים את כל הצביעה.. חייבים מינימום שבוע עד שהצבע מתייבש לחלוטין.

בכל מקרה, אני מקווה שזה יחזיק זמן רב.

איציק נ., אחד ממנהלי הפורום, צבע בעבר את הטאסות של הרכב שלו בצורה דומה והצבע החזיק יפה מאוד מעמד לאורך הזמן. כולי תקווה שזה יחזיק לפחות שנה... מקסימום - נצבע שוב :wink:

פורסם
שאלה טובה!

החלק הראשון שצבעתי היה הספוילר שהזמנתי מחו"ל. צבעתי אותו בערך לפני חודש וחצי, ועדיין הוא נראה טוב. בעצם, הוא נראה חרא. אבל כל האוטו נראה חרא, בגלל הלכלוך.. אי אפשר לשטוף עד שאני לא מסיים את כל הצביעה.. חייבים מינימום שבוע עד שהצבע מתייבש לחלוטין.

בכל מקרה, אני מקווה שזה יחזיק זמן רב.

איציק נ., אחד ממנהלי הפורום, צבע בעבר את הטאסות של הרכב שלו בצורה דומה והצבע החזיק יפה מאוד מעמד לאורך הזמן. כולי תקווה שזה יחזיק לפחות שנה... מקסימום - נצבע שוב :wink:

הצבע-תרסיס שאני השתמשתי בו בפרוייקט צביעת הטאסות ופסי הקישוט הוא אותו הצבע שאתה השתמשת בו לצביעת פסי הקישוט אצלך, תרסיס KRYLON ייעודי לפלסטיק (רשום עליו מפורשות BONDS TO PLASTIC).

לעת עתה, עברו רק חודשיים (אומנם מעט אבל עדיין...), מחזיק מעולה !

לאור ניסיון קודם עם תרסיס רגיל (שאט אט התחיל לרדת בגלל חום, שטיפות ושאר מזיקים - למרות שהיה ייעודי לטמפרטורות גבוהות אך לא לפלסטיק) ולפי מצבו הנוכחי של הצבע בן החודשיים - אני בהחלט מאמין שהצבע ישרוד היטב ללא שום בעיות או קילופים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יישר כוח אחלה ביצוע יצא מ ט מ ט ם!!!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עבודה יפה מאוד ומסודרת. כל הכבוד.

אבל עכשיו הפלסטיקים המחודשים בולטים על רקע צבע הרכב השרוף/דהוי.

אתה מוכרח לעשות פוליש וווקס דחוף. חבל רק שלא עשית את זה קודם מאחר והווקס נוטה לעלות על הפלסטיקים ולהשאיר סימנים לבנים..

בהצלחה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
עבודה יפה מאוד ומסודרת. כל הכבוד.

אבל עכשיו הפלסטיקים המחודשים בולטים על רקע צבע הרכב השרוף/דהוי.

אתה מוכרח לעשות פוליש וווקס דחוף. חבל רק שלא עשית את זה קודם מאחר והווקס נוטה לעלות על הפלסטיקים ולהשאיר סימנים לבנים..

אתה בוודאי מדבר על הצבע של מכסה המנוע...

כן, הוא שרוף מאוד.

דווקא עברתי על האזור עם ווקס משחזר צבע לפני כחודשיים, וההבדל ניכר.

פוליש אני פוחד לעשות. הצבע בן 12 שנה.. אין לי מושג מה ישאר ממנו אחרי פוליש!

הצבע-תרסיס שאני השתמשתי בו בפרוייקט צביעת הטאסות ופסי הקישוט הוא אותו הצבע שאתה השתמשת בו לצביעת פסי הקישוט אצלך, תרסיס KRYLON ייעודי לפלסטיק (רשום עליו מפורשות BONDS TO PLASTIC).

איציק - הנה ההזדמנות להגיד תודה.

בטח לא קשה לשים לב שהרבה מהפרויקט לקחתי ממך.

אז תודה! :king::king:

פורסם

החג הזה... יותר מדי זמן מיותר לבזבז! :smile:

היום סיימתי לצבוע גם את הפגוש האחורי.

אני אחסוך מכם את השלבים המיגעים משהו של ניקוי-שפשוף-ניקוי-צביעהX3-הדבקה.

הנה התצואה הסופית.

IMG_0418.jpg

פורסם

בנוסף, התחלתי לטפל בפסי הקישוט הצדדים.

הבעיה העיקרית שלי - אחד מהפסים, זה שיושב על דלת הנהג, שונה משאר הפסים. ככל הנראה הרכב עבר תאונה בעברו, והורכב על הדלת פס קישוט של GTI, שדומה מאוד אבל גם שונה מפס קישוט של XRi.

השוני בין הפסים הוא בגודל (של הGTI גדול מעט יותר) בסוג החומר (של הGTI עשוי מפלסטיק קשיח, כמו של הפגוש, של ה XRi עשוי גומי קשיח) ובאופי פס הקישוט האדום (הפס של הGTI עשוי פח).

כדי לפתור חלק מהבעיות החלטתי למלא את החריץ שיש במרכז פס הקישוט השונה בחומר מילוי שחור (סילירב, שזה בעצם סיליקון שחור), כח שיהיה אפשר להדביק את הפס האדום החדש שקניתי מעט מתחת למיקום המקורי בוא הוא אמור להיות, ובתקווה זה יטשטש את הבדלי הגודל בין הפסים.

בתור התחלה, הוצאתי את הפס האדום מהפח, ומילאתי את החריץ בסילירב. החריץ קצת עמוק, כך שעשיתי את הכל בשני שכבות. זמן היבוש ארוך.. בערך 12 שעות לייבוש בין שכבה לשכבה.

הנה מה שיצא אחרי השכבה השניה.. עכשיו צריך לחכות לייבוש מלא של זה, ולנסות לשייף וליישר את החומר.

IMG_0402.jpg

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מקווה שאף אחד לא חשב שאני מתכוון להתחמק מהפרויקט המיגע הזה לפני סופו המוחלט!

בתמונות הבאות ניתן לראות את תהליך הצביעה החלקי של פסי קישוט בדלת הנוסע. התהליך המלא שמור במערכת.

בתמונה האחרונה אפשר להבחין בטביעות האצבע שלי בצבע הטרי. כדאי לחכות בסבלנות לייבוש הצבע, ולשטוף ידיים קודם :evil:

IMG_0656.jpg

IMG_0660.jpg

IMG_0743.jpg

פורסם

בתמונה הראשונה - הבדלי הגוון בין חלק צבוע לחלק שלא נצבע. הבדל מורגש ומשמעותי.

בתמונה השניה - הבולמ"ז והצמיג החדשים, מציצים מבעד לפס הקישוט הצבוע. :twisted:

בתמונה השלישית - בצד שמאל דבק מגע זול. מחירו כחמישה שקלים. הדבק הזה שווה בדיוק את מחירו. לא מחזיק מעמד על הרכב, ובחום של יום קיץ פשוט מאבד אחיזה.

בצד ימין - דבק מגע של ביזון. איכותי מאוד, חזק מאוד ומומלץ בחום. כמה חבל שהוא עולה כמעט פי 10 מהדבק הפשוט...

לא להתקמצן.. אני מוצא את עצמי מחזק עוד ועוד חלקים שהודבקו עם הדבק הזול בדבק של ביזון, לאחר שלא עמדו בחום השמש.

IMG_0668.jpg

IMG_0728.jpg

IMG_0734.jpg

• תוכן חדש...